Beste verwarmingspanelen

Laatste update: 22.05.20

 

Verwarmingspaneel test van 2020

 

Wanneer het in de herfst of winterperiode plotseling een pak kouder wordt, dan kan een degelijk en duurzaam verwarmingspaneel best wel een aanrader zijn. Ideaal ook om zelfs op koude winterdagen nog even op het terras van de zon te genieten, al dan niet in combinatie met het verwarmingspaneel. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken en dat heeft vooral te maken met het ruime assortiment. Daarom zijn wij alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde verwarmingspanelen. Zo is onder andere gebleken dat je met het Trotec Tih 700 S infrarood verwarmingspaneel, kiest voor een topproduct. Een vrij compact paneel dat je makkelijk ergens kunt installeren. Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor het Qlima 1500 W PEW 3015 verwarmingspaneel. Het is een degelijke en krachtige infraroodkachel die je net zo goed buiten op het terras kunt installeren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Verwarmingspanelen koopgids

 

Ben je op zoek naar een uitstekend apparaat waarmee je een bepaalde ruimte of kamer wat extra warmte kunt geven? Dan kan het misschien een goed idee zijn om eventjes een kijkje te nemen tussen de beste verwarmingspanelen. Het is niet altijd makkelijk om te weten welk toestel nu precies het beste is, maar wij willen jou alvast graag op weg helpen. Zo hebben we uit de verschillende online reviews en het advies van de klanten geleerd dat het handig kan zijn om met bepaalde factoren rekening te houden. Het is dan ook een goede aanbeveling om te letten op het gebruiksgemak, de installatie, het vermogen, het budget en de eventuele extra kenmerken.

 

 

Het prijskaartje

 

Zodra je besluit om op zoek te gaan naar het voor jou ideale verwarmingspaneel dan zul je merken dat er heel wat verschillende mogelijkheden zijn. Zo kun je opteren voor een verwarmingspaneel met meer of minder vermogen. Je kunt kiezen voor een standaard verwarmingspaneel of eentje met iets meer luxe en mogelijkheden. Deze factoren zullen allemaal een bepaalde invloed gaan uitoefenen op het uiteindelijke prijskaartje van het verwarmingspaneel. Welk bedrag je zelf wilt en kunt uitgeven, is uiteraard een persoonlijke beslissingen.

Wij raden jou aan om bijvoorbeeld eerst even goed na te denken waar je het verwarmingspaneel wilt plaatsen. En de oppervlakte van de ruimte die je wilt verwarmen. Daarnaast kan het ook een goed idee zijn om eventjes een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen. Daarin geven klanten vaak net iets meer advies over een bepaald product. Door tevens ook rekening te houden met eventuele promoties en aanbiedingen, is het altijd mogelijk om vroeg of laat een aantrekkelijke verwarmingspaneel aanbieding tegen te komen.

 

 

Het gebruiksgemak

 

Zoals we al min of meer hebben uitgelegd, wordt een verwarmingspaneel hoofdzakelijk gebruikt om een bepaalde ruimte net iets meer te gaan verwarmen. Doordat de winters in België en Nederland vaak behoorlijk fris kunnen zijn, is wat extra warmte best wel aangenaam. Afhankelijk van de kracht en het vermogen van het toestel zul je merken dat de ruimte of de kamer in een mum van tijd is opgewarmd. En dat is natuurlijk een groot voordeel, zeker als je niet zo goed tegen de koude kunt.

Toch zul je versteld staan van de verschillende soorten verwarmingspanelen die er vandaag de dag op de markt gebracht zijn. Wij willen jou dus niet echt aanraden om meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Maar probeer alvast zoveel mogelijk verwarmingsapparaten met elkaar te vergelijken. En indien je geluk hebt dan kan het altijd zijn dat jouw ideale toestel zich tussen de goedkope verwarmingspanelen bevindt. Maak je alvast geen zorgen want je zult vast en zeker het voor jou correcte toestel vinden.

 

 

Het type, het vermogen en de installatie van het paneel

 

Verder is het ook belangrijk om ook wel rekening te houden met de kracht van het toestel. Daarmee bedoelen we het vermogen waarover het verwarmingspaneel beschikt. Zo zullen sommige verwarmingspanelen net iets meer vermogen hebben in vergelijking tot andere apparaten. Er bestaan namelijk verschillende soorten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een elektrisch apparaat maar je hebt ook verwarmingspanelen die functioneren op basis van infrarood.

Welk toestel of welk vermogen je nodig hebt, is eigenlijk vooral afhankelijk van de ruimte die je wilt verwarmen. Je hebt namelijk niet dezelfde capaciteit of kracht nodig om een kleine slaapkamer te verwarmen dan wanneer je bijvoorbeeld een woonkamer met open keuken wilt verwarmen. In het laatste geval zul je een verwarmingspaneel moeten uitzoeken met een grotere kracht en een groter vermogen om zo een grote ruimte aan te kunnen.

 

 

Mogelijke opties en extra kenmerken

 

Je zult verder ook wel meteen kunnen vaststellen dat bepaalde verwarmingspanelen toch net iets meer opties en kenmerken bezitten. Sommige van deze opties kunnen echt wel een meerwaarde zijn terwijl andere kenmerken eerder een leuke extra zijn. Zo heb je verwarmingspanelen die je zowel buitenshuis alsook binnenshuis kunt gebruiken. Verder is het ook altijd nuttige wanneer je bijvoorbeeld de temperatuur trapsgewijs kunt gaan instellen en wijzigen.

Je hebt ook heel wat verwarmingspanelen waarbij het mogelijk is om de temperatuur op voorhand te programmeren. Andere toestellen beschikken dan weer over bepaalde voorgeprogrammeerde programma’s en opties. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en opties wanneer je op zoek gaat naar een degelijk verwarmingspaneel. Probeer zo goed mogelijk rekening te houden met de verschillende factoren. Je zult merken dat de zoektocht daardoor meteen een pak makkelijker verloopt en dat je vroeg of laat het voor jou ideale verwarmingspaneel zult vinden.

 

 

Verwarmingspaneel Reviews – Top 5

 

 

In de winterperiode kan het soms wel eens behoorlijk koud worden zowel buiten alsook binnen. Een extra verwarmingsapparaat kan dan zeker een goed idee zijn. Omdat er tegenwoordig heel wat modellen op de markt zijn, is het niet altijd even eenvoudig om er het beste verwarmingspaneel uit te halen. Bekijk daarom deze top 5 hieronder eens rustig. We hebben deze opties geselecteerd op basis van het advies van klanten uit de verschillende reviews. En wie weet kun je ook nog wel ergens een verwarmingspaneel aanbieding spotten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Trotec Tih 700 S infrarood

 

Het infrarood verwarmingspaneel van het merk Trotec kan ervoor zorgen dat gelijk welke ruimte in een mum van tijd helemaal opgewarmd wordt. Bovendien kun je het ook zonder problemen in de badkamer gebruiken aangezien het bestand is tegen vocht.

Het apparaat is niet alleen geschikt voor particulier gebruik maar kan ook probleemloos in de horeca gebruikt worden. Verder zorgt de gelijkmatige warmteverdeling er ook voor dat het toestel ook geschikt is om muurvlaktes te drogen. Het is een krachtig apparaat met een vermogen van 700 watt. Het snoer heeft een lengte van bijna 2 meter en verder is het apparaat ook beschermd tegen oververhitting.

We merken vooral positieve reacties op waarbij klanten duidelijk maken dat het apparaat over een uitstekende kwaliteit beschikt en bijzonder duurzaam is.

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de beste merken op het gebied van verwarmingspanelen. Trotec behoort alvast tot de populairste. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die dit infrarood verwarmingspaneel te bieden heeft? Lees dan vooral even verder.

Voordelen
Vochtbestendig:

het grote voordeel is dat het verwarmingspaneel vochtbestendig is en daardoor eventueel ook in de badkamer kan worden geplaatst.

Warmteverdeling:

de warmteverdeling van dit apparaat gebeurt mooi gelijkmatig waardoor het toestel eventueel ook kan worden aangewend om muurvlaktes te laten drogen.

Vermogen:

het is een bijzonder krachtig verwarmingspaneel waarbij je op een totaal vermogen van maar liefst 700 Watt kunt rekenen.

Handig in gebruik:

het toestel is voorzien van een 2 meter lang snoer dat voldoende bewegingsvrijheid biedt. Verder is het toestel veilig en is er zelfs gedacht aan een beveiliging bij eventuele oververhitting.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele koper blijkt toch niet helemaal overtuigd te zijn van dit verwarmingspaneel.

Koop bij bol.com (€119.95)

 

 

 

 

Qlima 1500 W PEW 3015

 

In de categorie van de goedkope verwarmingspanelen zul je zeker dit model van het bekende merk Qlima kunnen tegenkomen. Deze infraroodkachel is geschikt om ruimtes te verwarmen met een oppervlakte tot maar liefst 15 m2

Het apparaat biedt bescherming tegen oververhitting en daarnaast ook nog eens tegen vocht waardoor je het ook perfect in de badkamer kunt plaatsen. Het toestel beschikt over een krachtig vermogen van maar liefst 1500 watt en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling.

Op dit moment is er nog maar één enkele beoordeling geplaatst. Toch merken we meteen op dat de koper laaiend enthousiast is over de aankoop van dit verwarmingspaneel. Het blijkt van een goede kwaliteit te zijn en is daarnaast ook nog eens bijzonder duurzaam.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor het verwarmingspaneel van Qlima. Wil te weten komen of dit product al dan niet over de laagste prijs beschikt? Dan raden wij jou aan om de belangrijkste kenmerkende eigenschappen alvast even op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult meteen versteld staan van de mooie aantrekkelijke prijs die doet vermoeden dat het hier om een aanbieding gaat.

Vermogen:

het apparaat wordt gekenmerkt door een totaal vermogen dat probleemloos 1500 Watt bereikt. Ideaal om ruimtes van wel 15 m2 moeiteloos te verwarmen.

Vochtbestendig:

net zoals het vorige apparaat is ook dit verwarmingspaneel vochtbestendig en daardoor geschikt om eventueel in de badkamer te zetten.

Veilig:

je hoeft je geen zorgen te maken want het apparaat is volkomen veilig. Zo heeft men zelfs gedacht aan een beveiliging tegen oververhitting.

Nadelen
Design:

ondanks de positieve reacties durven we stellen dat het design niet meteen aantrekkelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

TecTake 400633 Infrarood

 

Indien je op zoek bent naar een infraroodkachel waarbij je de thermostaat zelf kunt regelen dan kun je altijd eens dit model van het bekende merk Tectake bekijken.

Het apparaat is uitgerust met een vermogen van 600 watt waardoor het zeker tot de krachtige verwarmingspanelen kan gerekend worden. Je kunt kiezen uit 3 verschillende warmtestanden en het apparaat kan probleemloos ruimtes tot maar liefst 23,81 m2 opwarmen.

Uit de reacties blijkt dat de meningen eerder verdeeld zijn. Dit hoeft uiteraard helemaal niet te betekenen dat het verwarmingspaneel over een slechte kwaliteit beschikt maar het biedt juist extra ruimte tot verbetering. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken want misschien beantwoordt dit verwarmingspaneel wel volledig aan jouw verwachtingspatroon.

Kies je echter voor het verwarmingspaneel van TecTake dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor een modern en elegant design. Uiteindelijk wil het oog ook wel wat en dat is met dit toestel geen enkel probleem. Hieronder alvast een overzicht van de belangrijkste kenmerken.

Voordelen
Regelbare thermostaat:

het gaat hier om een duurzaam infrarood verwarmingspaneel waarbij het mogelijk is om de thermostaat te verstellen en bijgevolg zelf te regelen.

Vermogen:

met een maximaal vermogen van maar liefst 600 Watt is het geen enkel probleem om ruimtes van wel 23 m2 te verwarmen.

Warmtestand:

het is een degelijk en duurzaam apparaat dat voorzien is van 3 beschikbare warmtestanden waartussen je probleemloos kunt schakelen.

Nadelen
Niet veilig:

we merken dat een kleine minderheid van de klanten het apparaat helemaal niet zo veilig vindt. Geen aanrader met kinderen in de buurt!

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Trotec TIH 400 S infrarood

 

Indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke infraroodkachel dan kun je altijd dit model van Trotec eens rustig bekijken. Je zult versteld staan van de meer dan voordelige prijs.

Het apparaat is uitgerust met een bijzonder krachtig vermogen van maar liefst 450 watt en kan daardoor probleemloos ruimtes verwarmen tot wel 10 m2. Met een snoerlengte van bijna 2 meter heb je voldoende bewegingsvrijheid. Bovendien kun je het apparaat gemakkelijk verplaatsen aangezien het niet zoveel weegt.

Voor deze koper is dit een degelijk product dat de ruimte voldoende helpt te verwarming en bovendien ook nog eens behoorlijk weinig energie verbruikt. Toch raadt de gebruiker aan om je toch redelijk dicht in de buurt van het toestel te plaatsen zodat je de warmte optimaal kunt waarnemen.

Net zoals het eerste product zul je merken dat ook dit verwarmingspaneel afkomstig is van het bekende merk Trotec. Het infrarood verwarmingspaneel wordt gekenmerkt door een uniek doch bijzonder modern design dat in eender welke woning perfect tot z’n recht zal komen.

Voordelen
Prijskaartje:

de lage prijs zorgt ervoor dat dit verwarmingspaneel bijzonder toegankelijk is, ook voor mensen met een beperkter budget.

Vermogen:

je geniet een duurzaam en krachtig vermogen dat moeiteloos 450 Watt kan behalen. Ideaal dus voor ruimtes met een oppervlakte van maar liefst 10 m2.

Snoer:

het apparaat is voorzien van een 2 meter lang snoer dat voor voldoende bewegingsvrijheid kan zorgen.

Comfort:

je zult merken dat het helemaal geen moeite kost om dit verwarmingspaneel te installeren. Bovendien zorgt het lichte gewicht er ook voor dat je het paneel makkelijk kunt optillen en verplaatsen.

Nadelen
Te weinig warmte:

volgens een enkele koper had het toestel toch wel wat meer warmte mogen afgeven.

Koop bij bol.com (€89.95)

 

 

 

 

Mill Mb800L Dn 800W

 

Als je op zoek bent naar een design verwarmingspaneel om in een strak en modern interieur te plaatsen dan loont het vast en zeker de moeite om dit model van het merk Mill eens grondig te bestuderen. Bovendien is het niet meteen één van de duurste apparaten uit onze lijst.

Dit elektrisch verwarmingspaneel is voorzien van een bijzonder sterk vermogen van maar liefst 800 watt en kan daardoor met gemak ruimtes tot wel 14 m2 verwarmen. Bovendien mag je het ook in de badkamer plaatsen aangezien het bestand is tegen vocht. Verder is er ook een extra bescherming tegen oververhitting.

Doordat er momenteel nog geen beoordelingen bij dit product geplaatst zijn, is het voor ons niet zo eenvoudig om verder advies hierover te geven. Laat je hierdoor vooral niet afschrikken maar haast je naar de winkel. Want je weet maar nooit dat dit verwarmingspaneel misschien wel eens helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

Tenslotte kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met dit unieke verwarmingspaneel van het bekende merk Mill. Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar tegelijk ook naar design? Dan is dit misschien wel het verwarmingspaneel waar jij naar op zoek bent. Laten we de kenmerken alvast even op een rijtje plaatsen.

Voordelen
Vermogen:

het gaat hier om een duurzaam elektrisch verwarmingspaneel met een maximaal vermogen van wel 800 Watt.

Vochtbestendig:

doordat het apparaat ook nog eens vochtbestendig blijkt te zijn, kun je dit verwarmingspaneel ook probleemloos in de badkamer gaan plaatsen.

Veilig:

daarnaast blijkt het toestel ook beveiligd te zijn tegen de gevaren van oververhitting.

Nadelen
Prijzig:

we durven veronderstellen dat het prijskaartje voor sommige klanten misschien wel eens een struikelblok zou kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€167.99)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
DMCA.com Protection Status