Beste videocamera

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Videocamera’s test van 2021

 

Het is niet altijd makkelijk om een duurzame en degelijke videocamera te spotten. Daarom hebben wij in onze koopgids enkele belangrijke factoren wat verder uitgediept. Zo krijg je een beter beeld van de eigenschappen waarmee je zoal rekening kunt houden. Verder zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde videocamera’s. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Sony HDR-AS50 videocamera. Het gaat hier om een degelijke handycam die geleverd wordt door het bekende merk Sony. Bovendien is dit apparaat volledig waterbestendig. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de TomTom Bandit videocamera. Met dit apparaat is het mogelijk om 4k videobeelden te maken en 16 megapixel foto’s.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Videocamera’s koopgids

 

De technologie staat nooit stil en dit zie je dagelijks opnieuw. Steeds minder mensen maken gebruik van een videocamera nu er steeds meer smartphones op de markt gebracht zijn. Toch moeten we duidelijk stellen dat je met een videocamera veel betere beelden kunt maken in vergelijking met je smartphone. Uiteraard hoef je dan wel één van de beste videocamera’s uit te kiezen. Daarom is het belangrijk om verschillende modellen en aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Let daarbij zeker op het videomateriaal, het budget en de opties.

 

 

Wat zijn de voordelen van een videocamera

 

De meeste mensen zullen zeker wel weten wat een videocamera is. Sommige personen kennen de videocamera net iets beter onder de naam van camcorder. Ondanks het feit dat steeds minder mensen een videocamera hebben door de opkomst van de smartphones, kunnen we de aankoop van een videocamera alleen maar aanmoedigen.

Een videocamera of camcorder biedt je de mogelijkheid om bewegende beelden en geluid te gaan vastleggen. Op die manier kun je leuke momenten tijdens een vakantie meermaals herbeleven als je thuis bent. Tegenwoordig is de videocamera uiteraard heel wat geëvolueerd. De recente modellen zijn vaak heel erg compact en handzaam en kun je dus gemakkelijk en snel overal mee naartoe nemen. Ook de beeldkwaliteit en de geluidskwaliteit zijn er sterk op verbeterd. Tegenwoordig kun je bij heel wat moderne videocamera’s de videos op pc zetten door middel van een USB kabel. Die filmpjes kun je dan bewerken en delen op sociale media bijvoorbeeld.

Doordat er momenteel zoveel keuze is op het gebied van degelijke videocamera’s kun je misschien eerst eens een kijkje nemen tussen de vele reviews van kopers. Meestal kun je daar nog een aantal handige tips terugvinden. Sommige kopers geven ook iets meer advies over een bepaald product. En wie weet spot je zo wel een videocamera aanbieding.

 

 

Het vastleggen van videomateriaal

 

Het is zeker en vast een goed idee om ook even stil te staan bij de manier waarop het videomateriaal wordt vastgelegd. We doen dit omdat er namelijk verschillende mogelijkheden zijn. Afhankelijk van de videocamera die je besluit aan te kopen, heb je verschillende mogelijkheden om het videomateriaal te gaan vastleggen. Zo kun je gebruik maken van een DVD, een harde schijf of ook wel Mini DV genaamd of de bekende geheugenkaart.

Wanneer je het videomateriaal gaat vastleggen op DVD dan kun je de video’s probleemloos bekijken op je tv door gebruik te maken van je eigen DVD speler. Het is ook mogelijk om dit op de computer te bekijken indien je dit wenst. Besef wel dat een videocamera met DVD je niet de kans biedt om het materiaal achteraf te bewerken en te delen. Dit kun je wel doen met een videocamera waarbij het videomateriaal wordt vastgelegd Mini DV.

Een andere optie zou de geheugenkaart kunnen zijn. Dit is een heel klein kaartje dat je dus eenvoudig en snel in je computer kunt stoppen. Een klein nadeel van een geheugenkaart is dat het maar een beperkte capaciteit heeft. Een harde schijf bijvoorbeeld biedt onbeperkte ruimte aan maar is dan weer iets groter.

 

 

Functiemogelijkheden en het budget

 

Je zult versteld staan van de keuzemogelijkheden die er vandaag de dag op de markt bestaan inzake videocamera’s. Net zoals de tijd staat ook de technologie duidelijk niet stil. Er zijn dus bepaalde videocamera’s die uitgerust zijn met iets meer functies en mogelijkheden in vergelijking met sommige andere apparaten. Uiteraard is het allemaal afhankelijk van wat jij wilt en verlangt van het toestel. Als je bijvoorbeeld een apparaat zoekt voor professionele doeleinden dan zul je niet meteen bij de goedkope videocamera’s hoeven te kijken. In dat geval is het een aanbeveling om een toestel te zoeken dat net iets meer mogelijkheden biedt.

Indien je niet meteen een filmer bent met veel ervaring dan kun je opteren voor een iets eenvoudiger model. Al dan niet met automatische instellingen. Zo bestaan er ook heel wat videocamera’s die een extra bescherming of veiligheid bieden wanneer je een onverwachte beweging maakt. Dit kan ook een aanrader zijn als je nog niet zoveel ervaring hebt op het vlak van filmen.

Daarnaast is het een goed idee om voor jezelf af te wegen welke snufjes je al dan niet echt nodig hebt. Sommige snufjes zijn eerder een gadget en zul je misschien als niet professionele filmer amper gebruiken. Toch zul je deze voelen in de uiteindelijke prijs van het toestel. Zo heb je heel wat recente modellen die je ook als MP3 kunt gebruiken of als webcam. Andere toestellen slagen er dan weer in om video’s op te nemen in HD of in breedbeeld. Dit kan allemaal wel leuk zijn maar je zult er ook voor betalen.

 

 

Videocamera Reviews – Top 5

 

 

Als je graag filmpjes maakt van je familie of vrienden dan kun je best een goede videocamera aanschaffen. Je kunt natuurlijk ook een professioneel apparaat kopen om kortfilms mee te maken. De volgende vijf producten is de door ons uitgekozen top 5. Je kunt er zelf de beste videocamera uit kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Sony HDR-AS50

 

We beginnen meteen met de goedkope videocamera’s. Deze handycam van Sony is bestand tegen water en beschikt over de SteadyShot technologie om bewegende beelden te stabiliseren. Je kunt apart een afstandsbediening kopen die je eenvoudig om je pols kunt dragen en gebruiken om de videocamera mee te bedienen.

De camera is voorzien van een ingebouwde microfoon om geluid op te nemen en je kunt er ook live beelden mee streamen via Ustream. Het minpunt van deze camera is dat er geen beeldscherm op aanwezig is dus je kunt niet zien wat je aan het filmen bent.

De kopers geven vooral positief advies over de goede kwaliteit en de gunstige verhouding met de prijs. De beeldkwaliteit is top en de onderwaterbehuizing is stevig. Voor enkele kopers zijn de accessoires te duur.

Ben je op zoek naar een duurzame videocamera die tegelijk ook betaalbaar is? Dan loont het de moeite om dit product van het bekende merk Sony even onder de loep te nemen. Of deze videocamera verder ook deel uitmaakt van de populairste camera’s uit deze lijst, dat moeten we nog even bekijken.

Voordelen
Budget:

in vergelijking met sommige andere videocamera’s uit deze lijst, zou dit product zomaar even over de laagste prijs kunnen beschikken.

SteadyShot technologie:

dankzij de SteadyShot technologie is het mogelijk om bewegende beelden op een eenvoudige en probleemloze manier te stabiliseren.

Waterbestendig:

het grote pluspunt van deze videocamera is dat het product helemaal bestand is tegen water. Zo maakt het niet uit indien het plots begint te regenen of wanneer je een leuke video in het zwembad wilt maken.

Handig in gebruik:

dankzij de ingebouwde microfoon kun je zonder problemen geluid opnemen. Live beelden kunnen makkelijk worden gestreamd door middel van de daarvoor voorziene Ustream applicatie.

Nadelen
Afstandsbediening:

het is mogelijk om deze videocamera met behulp van een afstandsbediening te bedienen. Echter krijg je deze afstandsbediening er niet bij wat dus een vervelende meerkost kan betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

TomTom Bandit

 

Met de TomTom Bandit videocamera kun je 4k video’s maken en foto’s met een kwaliteit van 16 megapixel. Via de Bandit app kun je op een eenvoudige manier je filmpjes editen en delen op sociale media. Dankzij de sterke accu kun je tot 3 uur lang filmen.

Je kunt de camera makkelijk bevestigen dankzij de houder en de adapter die je op GoPro mounts kunt bevestigen. Dankzij de verschillende sensoren is het makkelijk om snel bewegende beelden te registreren. Er staan verder nog verschillende functies op zoals time lapse of slow motion.

Volgens de reviews is deze camera heel gebruiksvriendelijk. De kwaliteit van de beelden is uitstekend en je kunt tot 3 uur lang filmen. Het apparaat bevat vele leuke functies. Een van de kopers schrijft dat de camera niet betrouwbaar is omdat het op vele momenten de beelden niet opgenomen heeft.

Je kunt natuurlijk ook gewoon opteren voor deze unieke videocamera van het bekende merk TomTom. TomTom staat niet alleen garant voor kwaliteit en degelijkheid maar ook voor duurzaamheid. Het zal dan ook niet verwonderen indien heel wat klanten TomTom als veruit het beste merk beschouwen.

Voordelen
Beeldkwaliteit:

de camera maakt het mogelijk om videobeelden met een 4k kwaliteit te maken en foto’s met een resolutie van ruim 16 megapixels.

Voeding:

deze unieke videocamera werkt op basis van een krachtige accu die je makkelijk kunt opladen. Op het moment dat de accu helemaal is opgeladen, kun je er tot wel 3 uur lang gebruik van maken.

Bandit app:

de Bandit app biedt je de mogelijkheid om de gemaakte filmpjes te bewerken en eventueel op sociale media te plaatsen.

Handig in gebruik:

deze videocamera staat garant voor heel wat verschillende functie- en optiemogelijkheden. Zo kun je gebruik maken van de slow motion of de time lapse functie.

Nadelen
Niet betrouwbaar:

door één enkele koper wordt deze videocamera als bijzonder onbetrouwbaar omschreven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sony HDR-CX450

 

Met deze videocamera kun je op digitale wijze HD beelden maken. Het toestel beschikt over Optical SteadyShot zodat je bewegende beelden duidelijk kunt vastleggen. Dankzij de ingebouwde 5.1-kanaals microfoon kun je geluid opnemen met de camera en later genieten van Surround Sound.

Het apparaat heeft een optische zoom van 30x en maakt opnamen met een snelheid van 50 Mb per seconde. Dankzij de My Voice Canceling functie wordt het volume van je eigen stem gedempt als je opneemt van links achter de videocamera.

Hoewel dit product in een hogere prijsklasse ligt zijn de gebruikers toch tevreden over de goede prijs-kwaliteitverhouding. De afwezigheid van een geheugenkaart bij de levering is voor vele kopers een minpunt maar voor de rest voldoet de camera aan de verwachtingen van de kopers.

Net zoals het eerste product zul je merken dat ook deze videocamera door het bekende merk Sony wordt geleverd. Het is de ideale camera om op een digitale manier uitstekende en prachtige HD videobeelden te registreren. Ben je ook benieuwd naar de vele mogelijkheden? Neem dan zeker even een kijkje naar het overzicht hieronder.

Voordelen
Optical SteadyShot:

dankzij de Optical SteadyShot technologie is het mogelijk om bewegende beelden op een eenvoudige manier op camera vast te leggen.

5.1 kanaals microfoon:

de ingebouwde 5.1 kanaals microfoon biedt de mogelijkheid om eender welk geluid te gaan registreren en nadien zelfs te genieten van de eventuele aanwezigheid van Surround Sound.

My Voice Canceling:

de My Voice Canceling functie zorgt ervoor dat het mogelijk wordt om je eigen stem weg te filteren uit de opname.

Nadelen
Prijskaartje:

ook al ergeren klanten zich niet meteen aan de hoge prijs, houd er wel rekening mee dat je voor dit product een ruimer budget zult nodig hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

JVC GZ-MG330A

 

De JVC GZ-MG330A is beschikbaar in 3 verschillende kleuren en beschikt over een harde schijf met een capaciteit van 30 GB. De opgenomen beelden zijn van hoge kwaliteit en je kunt de camera eenvoudig bedienen via de laser touch interface.

De videocamera is voorzien van een USB 2.0 aansluiting om het met een computer te verbinden. Bij de levering ontvang je software waarmee je zelf DVD’s kunt branden.

De beoordelingen over deze videocamera aanbieding zijn uitermate positief. De kopers vinden de camera top en zijn tevreden over het lichte gewicht en de eenvoudige bediening. Je kunt het apparaat makkelijk aansluiten op een computer of een DVR recorder. Enkel de zoomknop is iets lastiger om te bedienen en voor een koper mocht er ook wel een draagtas meegeleverd worden.

Je zou natuurlijk ook gewoon kunnen opteren voor de JVC GZ-MG330A videocamera. Indien het oog ook wat wilt, heb je bovendien de mogelijkheid om te gaan kiezen uit 3 beschikbare kleuren. Er zijn altijd gebruikers die ook heel wat belang hechten aan het design.

Voordelen
Harde schijf:

deze camera is voorzien van een duurzame harde schijf met een maximale werkcapaciteit van maar liefst 30 GB.

Laser touch interface:

dankzij de laser touch interface zul je merken dat de bediening van de camera een fluitje van een cent is.

USB 2.0 aansluiting:

dankzij de USB 2.0 aansluiting is het geen enkel probleem om deze videocamera op eender welke computer aan te sluiten.

Nadelen
Geen draagtas:

we merken dat een enkele gebruiker het wel leuker had gevonden indien de videocamera in een stevige draagtas werd geleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sony FDR-AX53

 

De FDR-AX53 maakt door z’n hoge prijs geen deel uit van de goedkope videocamera’s maar je krijgt er wel superieure kwaliteit voor terug. Het is mogelijk om beelden te maken met 4K kwaliteit en dankzij de Optical SteadyShot functie worden trillende beelden gestabiliseerd.

Het apparaat beschikt over een optische zoom van 20x en de ingebouwde microfoon neemt geluid op vanuit vijf richtingen. Het nadeel is dat je de camera niet met kabel kunt gebruiken en dat het enkel mogelijk is om de 4K bestandsindeling te bekijken op een computer of een TV.

Het grootste minpunt lijkt het grote energieverbruik te zijn. Voor de rest zijn de meeste reviews positief. De kwaliteit van de zoom en van de beelden is uitstekend. Het toestel is handig in gebruik en trillende beelden worden succesvol gestabiliseerd.

Het rijtje wordt afgesloten met een videocamera die opnieuw afkomstig is van het merk Sony. Deze videocamera staat garant voor heel wat kwaliteit en extra functies en optiemogelijkheden. Het loont dan ook de moeite om even een kijkje te nemen naar de eigenschappen ervan.

Voordelen
Optical SteadyShot technologie:

de Optical SteadyShot technologie maakt het mogelijk om bewegende beelden in een handige beweging te gaan stabiliseren.

Microfoon:

de camera is voorzien van een krachtige ingebouwde microfoon waarmee je makkelijk en zonder problemen geluid kunt opnemen. En dit uit 5 verschillende richtingen tegelijk.

Nadelen
Geen kabel:

het is echter wel belangrijk om te beseffen dat je deze videocamera helemaal niet kunt gebruiken met behulp van een kabel.

Budget:

jammer genoeg zul je deze videocamera niet meteen tussen de goedkope producten hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status