Beste videofoon

Laatste update: 21.01.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Videofoons test van 2022

 

Een videofoon is een handig apparaatje om in een mum van tijd te weten te komen wie er voor je deur staat. Dit kan best wel handig zijn omdat je dan meteen ziet om wie het gaat. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te laten verlopen, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 beste videofoons. Zo is onder andere uit het onderzoek gebleken dat je met de Intersteel Digitale Deurcamera alvast een topproduct in huis haalt. Het toestel is voorzien van een duidelijk afleesbaar LCD display dat bovendien volledig in kleur is afgewerkt. Ook met de Smartwares VD71Z videofoon mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Bovendien biedt dit apparaatje je zelfs de mogelijkheid om te communiceren met de persoon die aan je deur staat. Dit gebeurt door middel van de daarvoor voorziene intercom.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Videofoons koopgids

 

Je weet maar nooit wie er voor de deur staat als de bel gaat. Om dit te controleren kun je een videofoon aanschaffen. Via een camera die in verbinding staat met een scherm kun je eenvoudig zien wie er aan de voordeur staat. Dit zorgt ervoor dat je je veiliger voelt en is daarom heel geschikt voor oudere personen die alleen wonen. Het maakt het ook mogelijk om lastige deur aan deur verkopers te vermijden. Houd rekening met het type, het scherm, de functies, de stroomvoorziening en de montage. Je kunt deze informatie gebruiken om op zoek te gaan naar de beste videofoons door verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

 

Type videofoon

 

Een analoge videofoon is een ouder systeem dat nood heeft aan meerdere draden. Deze videofoons gebruiken een coax kabel in combinatie met geleiders. Het voordeel aan een analoog systeem is de goedkope prijs. De nadelen zijn dat het systeem gevoeliger is voor storingen en dat je meer technische kennis nodig hebt om het te kunnen installeren.

Een digitale videofoon beschikt over een betere beeld- en geluidskwaliteit en heeft minder geleiders nodig dan een analoog systeem. Je hebt minder last van storingen maar het systeem is wel duurder vanwege de hogere aanwezigheid van elektronica in de onderdelen.

Je kunt ook opteren voor een 2-draads videofoon, dit type is momenteel het populairste systeem en wordt het meeste toegepast. Dit type is makkelijk om te plaatsen omdat alle onderdelen via een 2-draads bus met elkaar worden verbonden. Zo kun je de bestaande bedrading gebruiken en kosten besparen. Deze systemen zijn echter ook iets duurder.

Vele videofoons beschikken tegenwoordig over een geheugen. Wanneer een persoon aanbelt wordt er automatisch een foto genomen en in dit geheugen opgeslagen. Op die manier kun je controleren wie er op bezoek geweest is tijdens je afwezigheid. Dit systeem geniet veel populariteit omdat inbrekers dikwijls aanbellen bij hun slachtoffers om te controleren of er iemand thuis is. Het is een aanbeveling om zo’n systeem te kopen want je kunt de foto’s dan gebruiken als bewijsmateriaal bij een eventuele inbraak.

 

 

Het scherm

 

Het scherm heeft enkele belangrijke punten om op te letten. Om te beginnen moet je rekening houden met de grootte van het scherm. Hoe groter, hoe beter je de persoon die voor de deur staat kunt herkennen. Een klein scherm is zeker niet aan te raden voor personen die slechtziend zijn. Je kunt dus beter een videofoon aanbieding kopen met een groot scherm.

De kwaliteit van het beeld hangt natuurlijk ook af van de resolutie van het scherm. Als je een videofoon koopt met een groot scherm en een zwakke resolutie dan zal het beeld niet duidelijk te zien zijn. Koop daarom beter een product met een hoge resolutie zodat je de bezoekers makkelijk kunt herkennen.

Tenslotte kun je nog kiezen tussen een zwart-wit scherm of een kleurenscherm. De eerste optie zal iets goedkoper zijn maar met de tweede optie zul je meer kunnen letten op details. Vooral als je een systeem met een geheugen hebt die foto’s maakt is het belangrijk om de kleuren van de kledij te kunnen herkennen.

 

 

Extra functies

 

Goedkope videofoons zullen over weinig extra functies beschikken. Als je echter een flexibel budget tot je beschikking hebt dan kun je eventueel kiezen voor een model met de volgende functies.

Een handenvrije binnenpost heeft geen hoorn die je moet opnemen om de bel te beantwoorden. Je kunt met een druk op de knop communiceren met de bezoeker. Zo voorkom je een slechte werking van het product door een hoorn die niet goed ingehaakt is.

De meeste systemen zijn voorzien van de mogelijkheid om het deurslot te openen. Zo kun je de deur vanop afstand openen en hoef je je zelf niet te verplaatsen. Het is wel mogelijk dat je hiervoor een extra voeding nodig hebt. Let erop bij de aankoop van de videofoon zodat je zeker weet of je genoeg ruimte hebt voor extra bekabeling.

Bedrading en montage

 

We hebben in het eerste punt al besproken dat er systemen zijn die je makkelijk kunt aansluiten op de bestaande bedrading. Er zijn echter ook videofoons die kunnen werken op een batterij. Dit zijn meestal kleinere apparaten die ook wel deurspionnen worden genoemd. Als je een bedraad model koopt dan is het beter om dit te laten installeren door een elektricien zodat de kabels zeker correct aangesloten worden.

Let ook op de afmetingen van de binnen- en de buitenpost tijdens de aankoop om te controleren of je genoeg ruimte hebt voor de montage van het apparaat. Houd er rekening mee dat de buitenpost op een minimale hoogte van 1,60 meter geplaatst moet worden om een duidelijk beeld te krijgen van de bezoeker.

 

 

Videofoon reviews – top 5

 

 

Met een videofoon kun je meteen zien wie er aan de voordeur staat als ze aanbellen. Zo voel je je veiliger en kun je eventueel lastige deur aan deur verkopers vermijden. We hebben verschillende videofoons vergeleken op basis van de reviews van andere kopers. Kies er zelf de beste videofoon uit voor jouw situatie.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Intersteel Digitale Deurcamera

 

Deze digitale deurspion van Intersteel is het ideale product voor mensen die op zoek zijn naar goedkope videofoons. De deurspion heeft een kijkhoek van 110 graden en op het LCD kleurenscherm met een grootte van 3,5 inch kun je zien wie er voor de deur staat. Je kunt dit apparaatje makkelijk installeren.

Je kunt het toestel zowel horizontaal als verticaal gebruiken. De deurspion werkt op 4 AA batterijen en deze worden meegeleverd met het toestel. Het product is geschikt voor deuren met een dikte van 3,8 cm tot 7,2 cm. Het bevestigingsmateriaal en een handleiding worden ook geleverd met het product. Je krijgt 10 jaar garantie op dit apparaat.

Het merendeel van de gebruikers geeft positief advies over de goede kwaliteit van het product. De deurspion is makkelijk te monteren en je voelt je veiliger, dit maakt het zeker geschikt voor oudere mensen. Een paar minpunten zijn dat je geen zicht hebt in het donker en dat het display nogal dik is.

Wil je meteen op de hoogte zijn van wie er precies aan je voordeur belt? Dat kan nu ook dankzij deze degelijke Intersteel videofoon. Het is bovendien de videofoon met de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 apparaten uit deze lijst. Het zou daardoor ook zo maar eens het populairste toestel kunnen worden.

Voordelen
Kostprijs:

indien je over een beperkt budget beschikt, of liever niet zoveel geld spendeert aan een degelijke videofoon, dan is dit apparaat iets voor jou.

Display:

het apparaat is voorzien van een duidelijk afleesbaar LCD kleurenscherm. Het scherm heeft bovendien een maximale grootte van zo’n 3,5 inch.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om deze videofoon horizontaal en verticaal te gebruiken. Verder werkt het apparaat op basis van 4 krachtige AA batterijen die je er bij de aankoop gewoon bij krijgt.

Nadelen
Geen nachtzicht:

een kleine minderheid van de kopers vindt het wel jammer dat het beeld niet zichtbaar is zodra het begint te schemeren of donker wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Smartwares VD71Z

 

Met deze videofoon kun je makkelijk zien wie er voor de deur staat en je kunt met de intercom zelfs communiceren met je bezoeker. Aan de buitenkant beschik je over een metalen camera en de knop om te bellen is voorzien van een LED licht zodat je deze in het donker ook goed ziet.

De camera zelf is uitgerust met infrarood LED’s die je een nachtzicht geven tot op 1 meter. Binnenshuis kun je zien wie er aan de deur staat op het TFT kleurenscherm met een grootte van 7 inch. Je kunt ook het belvolume zelf instellen en als je de elektrische deuropener koopt kun je de deur vanop afstand openen. Let er wel op dat dit systeem met een kabel van 10 meter werkt.

De beoordelingen over deze videofoon aanbieding zijn positief. De kopers zijn tevreden over de gunstige prijs/kwaliteitverhouding en vinden het een handig apparaat. De kwaliteit van het product is prima maar enkel bij tegenlicht is het beeld niet erg duidelijk.

Je kunt natuurlijk ook gewoon voor de Smartwares VD71Z videofoon kiezen. Het is een handig apparaatje dat makkelijk en snel te installeren is. Op die manier kun je vanaf nu steeds op de hoogte zien wie er op welk uur van de dag of nacht aan je deur staat. En dat is best wel handig en veilig.

Voordelen
Intercom:

het apparaat is ook voorzien van een handige intercom waardoor het mogelijk is om je bezoeker toe te spreken.

LED licht:

aan de knop om te bellen zul je merken dat er een klein LED lichtje voorzien is. Daardoor is het ook makkelijk om het toestel in het donker te gebruiken.

Infrarood LED’s:

dankzij de aanwezige infrarood LED’s is het ook mogelijk om te genieten van een heldere beeldkwaliteit zelfs wanneer het gaat schemeren of donker wordt.

Nadelen
Tegenlicht:

een enkele koper laat weten dat het beeld toch niet echt duidelijk is op het moment dat er sprake is van tegenlicht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elro VD35W

 

De ELRO VD35W videofoon werkt draadloos dus je hebt geen beperking door een kabel. De set beschikt over een TFT kleurenscherm die zowel beeld als geluid doorgeeft. Het apparaat heeft een ingebouwde SD kaartlezer want je hebt een SD kaart nodig om de beelden van de bezoeker op te slaan. Dit gebeurt automatisch wanneer de bel gaat.

Je kunt een SD kaart van maximum 16 GB gebruiken en het toestel slaat maximaal 36 uur aan beeldmateriaal op. De monitor werkt op een ingebouwde batterij die je met de meegeleverde oplader makkelijk kunt opladen. Dankzij de 9 infrarood LED’s kun je ‘s nachts ook zien wie er voor de deur staat.

Hoewel er nog maar 1 review online staat vindt de koper dit een topproduct. De installatie van het apparaat loopt vlot en het is makkelijk om de videofoon te gebruiken.

Het is niet altijd makkelijk om een goede en degelijke videofoon om te kop te tikken. Daarom willen wij jou alvast helpen door dit exemplaar van het bekende merk Elro voor te stellen. De merknaam Elro zal bij heel wat mensen misschien wel een belletje doen rinkelen en sommigen zullen het zelfs als het beste merk beschouwen.

Voordelen
Draadloos:

je zult merken dat dit apparaat volledig draadloos werkt waardoor je ook veel meer bewegingsvrijheid hebt.

SD kaartlezer:

dankzij de bijzonder krachtige ingebouwde SD kaartlezer zullen alle gegevens van de beller meteen worden opgeslagen.

Handig in gebruik:

het toestel is bijzonder makkelijk te gebruiken en is zelfs voorzien van een duidelijk leesbaar TFT kleurenscherm. Dit zorgt niet alleen voor een duidelijk beeld maar ook voor goed geluid.

Gebruiksgemak:

het apparaat is voorzien van een behoorlijk krachtige batterij die in de videofoon verwerkt zit. Verder kun je deze batterij steeds opnieuw laden met behulp van de oplader. De oplader krijg je er zelfs gewoon bij op het moment dat je het apparaat aankoopt.

Nadelen

Momenteel heeft er nog maar één enkele klant een reactie bij het apparaat geplaatst en deze is volkomen positief.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

LeGrand

 

Met deze Legrand videofoon kit kun je je huidige deurbel vervangen maar je kunt eventueel wel de bestaande bekabeling behouden. De camera geeft zowel beeld als geluid door en de bel beschikt over 1 voorgeprogrammeerd melodietje.

Dit systeem werkt met bedrading dus je hebt geen batterijen nodig. De apparaten zijn gemaakt van metaal en je krijgt twee jaar garantie bij de aankoop. Het toestel is waterbestendig en heeft een bereik van 250 meter.

De kopers zijn heel tevreden over de goede beeldkwaliteit en de mogelijkheid om nog een tweede camera aan te sluiten. De installatie instructies zijn duidelijk en het product heeft een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Wanneer je toch beslist om voor de Legrand videofoon te kiezen dan heb je eigenlijk 2 mogelijkheden. Met dit toestel kun je bijvoorbeeld je oude deurbel gaan verwijderen en dus vervangen. Maar indien je dit mocht wensen, dan kun je wel dezelfde bekabeling van de oude deurbel ook voor deze videofoon gebruiken.

Voordelen
Handig in gebruik:

je zult versteld staan van dit apparaat aangezien het niet alleen zorgt voor een duidelijk beeld maar ook voor een goed hoorbaar geluid.

Installatie:

doordat het apparaat werkt met behulp van bedrading zul je helemaal geen batterijen moeten aankopen.

Duurzaam:

het toestel is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijk metaal en is zelfs helemaal waterbestendig. Je hoeft je dus geen zorgen te maken indien het zou regenen.

Nadelen
Budget:

houd er wel rekening mee dat het niet meteen één van de goedkope apparaten is en dat je dus best wat meer budget voorziet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Doorsafe 6621

 

Met de doorsafe 6621 videofoon is het mogelijk om de beelden op je smartphone of tablet te bekijken. Zelfs het geluid van de deurbel gaat af op je telefoon. Natuurlijk kan de batterij van je telefoon net leeg zijn en om moeilijke situaties te vermijden kun je een extra draadloze deurbel installeren. Zo ben je niet alleen afhankelijk van je smartphone.

Deze draadloze deurbel moet je wel in het stopcontact steken. Je kunt het volume en ook de beltoon zelf instellen en zelfs meerdere bellen installeren. Via je smartphone kun je ook direct met je bezoeker praten maar je hebt er wel internetverbinding voor nodig.

Over dit product zijn er nog geen beoordelingen gegeven. Wegens gebrek aan reviews kunnen wij geen advies geven over deze videofoon aanbieding.

Tenslotte wordt deze top 5 afgesloten met de Doorsafe 6621 videofoon. Het is een handig apparaat dat je zelfs de mogelijkheid biedt om de beelden en geluidsfragmenten via je tablet of zelfs je mobiele telefoon te gaan bekijken en controleren.

Voordelen
Handig in gebruik:

het is niet alleen mogelijk om het volume in te stellen en te regelen maar ook de beltoon.

Intercom:

het is ook mogelijk om je bezoekers toe te spreken door middel van je smartphone of zelfs gewoon je tablet. Maar dan heb je hier wel internet voor nodig.

Nadelen
Stopcontact:

het apparaat werkt helemaal niet op krachtige batterijen maar wel op basis van netstroom. Dus je moet het in het stopcontact steken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status