Beste videofoons

Laatste update: 03.06.20

 

Videofoon test van 2020

 

Een videofoon is best wel een handig apparaatje om snel en eenvoudig te weten te komen, wie er nu precies aan je deur staat. Toch is het raadzaam om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Om je alvast wat wegwijs te maken in de wereld van de videofoons, hebben we een aantal tips en adviezen meegegeven in onze koopgids. Verder kun je ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Zo blijkt de Intersteel 40262 alvast een uitstekende aanbeveling te zijn. Apart van een duidelijk afleesbaar LCD display, beschikt het toestel ook nog eens over een maximale kijkhoek van maar liefst 110 graden. Je kunt ook altijd beslissen om deze handige Smartwares VD71Z deurintercom aan te kopen. Dit apparaat laat je de bezoekers niet alleen zien, maar maakt het ook mogelijk om met hen te communiceren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Videofoons koopgids

 

Een videofoon maakt je leven een stuk makkelijker maar ook veiliger. Je kunt via het scherm controleren wie er voor de deur staat en met de meeste apparaten kun je zelfs de deur openen vanop afstand. Zo hoef je zelf niet tot aan de voordeur te gaan om je bezoeker binnen te laten en weet je ook altijd voor wie je de deur opent. Voor oudere mensen is dit een grote hulp want zij zijn niet meer goed te been en zijn ook makkelijke slachtoffers voor inbrekers. We geven je enkele tips om rekening mee te houden zodat je de beste videofoons kunt kopen. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten videofoons en het is verder ook belangrijk om te letten op het display, de stroomvoorziening, de installatie en de functies.

 

 

Soorten videofoons

 

Het grootste verschil die we kunnen onderscheiden is tussen de analoge en de digitale videofoons. We zullen deze soorten even vergelijken en bespreken. Analoge toestellen gebruiken vele draden en zijn goedkoop om aan te schaffen. De kwaliteit van de beelden is natuurlijk minder goed en het systeem is ook gevoelig voor storingen. Bovendien is het moeilijk om een analoog systeem zelf te installeren want je hebt er redelijk wat technische kennis voor nodig.

Een digitale videofoon aanbieding beschikt over een betere geluids- en beeldkwaliteit. Deze systemen gebruiken minder draden en zijn minder onderhevig aan storingen. De prijs van een digitaal model ligt wel een stuk hoger dan bij een analoog model. Dit is te wijten aan de dure elektronica die aanwezig is in het systeem.

Het populairste model van dit moment is de tweedraads videofoon die makkelijk te installeren is omdat je de onderdelen eenvoudig via een tweedraads bus met elkaar kunt verbinden. Vanwege de gemakkelijke installatie wordt dit systeem het meest gebruikt en je bespaart bovendien ook geld omdat je geen nieuwe bedrading nodig hebt maar gewoon de bestaande bedrading kunt gebruiken. Natuurlijk ligt de prijs van dit systeem wel iets hoger.

 

 

Het display van de videofoon

 

De grootte van het display is een belangrijk punt om op te letten. Het is logisch dat je een persoon beter zult herkennen op een groot scherm dan op een klein scherm. Een groot scherm is zeker ook een aanbeveling voor oudere en slechtziende mensen. Als het scherm te klein is zullen deze personen de bezoeker niet kunnen herkennen. Een groter scherm betekent meestal ook een hogere prijs en je moet bovendien genoeg plaats hebben om het systeem te kunnen installeren.

Je kunt goedkope videofoons kopen met een zwart-wit scherm of je kunt kiezen voor een duurder exemplaar met een kleurenscherm. Het kleurenscherm is veel beter, vooral in geval van een inbraak. Vele inbrekers bellen eerst aan om te controleren of er iemand thuis is voordat ze overgaan tot de inbraak. Een videofoon met een kleurenscherm die automatisch een foto neemt wanneer er iemand aanbelt is handig want je kunt deze foto gebruiken als bewijsmateriaal voor de politie.

Tenslotte kun je eventueel nog rekening houden met de resolutie van het beeld. Omdat het scherm van een videofoon niet erg groot is heb je ook geen hele hoge resolutie nodig om scherpe beelden te hebben. Toch is het belangrijk, zeker in geval van inbraak, zodat je genoeg details van de personen kunt waarnemen op de beelden.

 

 

Stroomvoorziening en installatie

 

Een videofoon is aangesloten op het lichtnet zodat het continu van stroom wordt voorzien. Een accu zou niet krachtig genoeg zijn om dit apparaat te laten werken. Je zou ook al vlug met een probleem zitten als de accu leeg is. Toch zijn er bepaalde apparaten die op een batterij kunnen werken. Dit zijn hele kleine camera’s die ook wel deurspionnen worden genoemd.

Een bedraad model laat je beter installeren door een erkend installateur zodat alle kabels zeker correct worden aangesloten. Natuurlijk moet je ook genoeg ruimte hebben om het apparaat te monteren. Een videofoon bestaat uit een buiten- en binnenpost die allebei een bepaald aantal ruimte nodig hebben. De buitenpost plaats je het best op een minimale hoogte van 1,60 meter zodat je een goed beeld kunt ontvangen van de persoon die op de bel drukt.

 

 

Functies van het toestel

 

Sommige aanbiedingen zijn voorzien van een geheugen om beelden en foto’s in te bewaren. Het systeem moet dan natuurlijk over de optie beschikken om automatisch foto’s te nemen of te filmen wanneer er aangebeld wordt. Deze foto’s zijn heel handig om te controleren wie er aan de deur geweest is tijdens jouw afwezigheid en om eventuele inbrekers te kunnen herkennen.

Je kunt eventueel ook een handenvrije binnenpost kopen die je makkelijk kunt gebruiken. Met een simpele druk op de knop kun je met de bezoeker praten zonder dat je een hoorn nodig hebt. Het is ook handig als je de deur via de binnenpost kunt openen zodat je zelf niet tot aan de voordeur hoeft te gaan.

 

 

Videofoon reviews – top 5

 

 

Met een videofoon zul je je veiliger voelen in je huis omdat je kunt zien wie er net aan de deur gebeld heeft. Je kunt met vele modellen zelfs praten met de bezoeker. Wij hebben vijf uitstekende videofoons opgezocht en vergeleken op basis van de meningen van kopers. Lees gerust verder en gebruik deze informatie om de beste videofoon te kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Intersteel 40262

 

De Intersteel videofoon beschikt over een 3,5 inch LCD scherm en heeft een kijkhoek van 110 graden. Zo kun je altijd zien wie er voor de deur staat. Je kunt het apparaat makkelijk installeren en het werkt op 4 AA batterijen die je bij de levering krijgt.

Dit toestel is de perfecte aankoop voor personen die op zoek zijn naar goedkope videofoons want het is het goedkoopste item in ons lijstje. Je kunt het apparaat zowel horizontaal als verticaal gebruiken en het is geschikt voor deuren met een dikte van 3,8 cm tot 7,2 cm.

De kopers zijn tevreden over de topkwaliteit van het product en voelen zich veel veiliger nu dat ze kunnen zien wie er voor de deur staat. Dit is vooral een groot voordeel voor oudere mensen. Het is makkelijk te monteren maar beschikt niet over een infrarood camera dus in het donker krijg je slecht beeld.

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke videofoon? Of beschik je over een beperkt budget? Dan hoef je alvast niet langer te panikeren want dit apparaat van Intersteel is wel degelijk voorzien van de laagste prijs. Daardoor behoort het zonder twijfel ook wel tot de populairste videofoon apparaten.

Voordelen
Voeding:

het product werkt met behulp van krachtige AA batterijen die bij de aankoop van de videofoon worden meegeleverd.

Gebruiksgemak:

het toestel beschikt over een duidelijk leesbaar display en is uitgerust met een 110 graden kijkhoek.

Handig in gebruik:

je kunt het apparaat makkelijk bedienen en plaatsen op deuren met een minimale dikte van 3,8 cm en een maximale dikte van 7,2 cm. Verder is het mogelijk om de videofoon zowel horizontaal alsook verticaal te installeren.

Nadelen
Geen infrarood functie:

jammer genoeg is er geen infrarood camera aanwezig waardoor de beelden in het donker helemaal niet zo duidelijk zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Smartwares VD71Z

 

Deze deurintercom van Smartwares maakt het mogelijk om te zien wie er voor je deur staat maar je kunt ook communiceren met de bezoekers. Aan de voordeur hang je een metalen buitencamera en de bel beschikt over een LED verlichting zodat je deze ook in het donker goed ziet.

De camera is voorzien van infrarood LED’s die een nachtzicht tot 1 meter mogelijk maakt. Binnen in je huis kun je op het 7 inch kleurenscherm zien wie er voor de deur staat. Het volume van de bel kun je zelf instellen en dit allemaal via touchscreen bediening. Dit systeem werkt met een meegeleverde kabel van 10 meter.

De gebruikers geven positief advies over de gunstige prijs/kwaliteitverhouding van deze videofoon aanbieding. Het apparaat is handig in gebruik en de infrarood LED’s werken prima. Enkel bij tegenlicht is het beeld niet helemaal duidelijk.

Wanneer je besluit op zoek te gaan naar een degelijke videofoon dan zul je ook vaak het bekende merk Smartwares tegenkomen. Deze VD71Z deurintercom is een handig apparaat om te weten wie er nu precies voor jouw deur staat. Laten we alvast even op onderzoek uitgaan en de voor- en nadelen tegenover elkaar afwegen.

Voordelen
Gebruiksgemak:

met behulp van deze videofoon van Smartwares kun je je bezoekers niet alleen gadeslaan maar je kunt ze ook toespreken.

Ledverlichting:

de ledverlichting aan de bel zorgt ervoor dat je deze ook in het donker makkelijk en zonder problemen terugvindt.

Infrarood:

dankzij de aanwezigheid van infrarood is het mogelijk om ook ’s nachts van duidelijke en heldere beelden te genieten.

Nadelen
Tegenlicht:

volgens een enkele gebruiker zou het beeld niet echt duidelijk te zien zijn op het moment dat er sprake is van tegenlicht.

Koop bij bol.com (€109.95)

 

 

 

 

Elro VD54A

 

Deze moderne videofoon gebruikt een ingebouwd kleurenscherm met een grootte van 2,4 inch. Aan de buitendeur monteer je de buitenpost met camera. Dankzij de ingebouwde LED verlichting kun je ‘s nachts ook zien wie er voor de deur staat.

Je kunt makkelijk communiceren met je bezoeker(s) via het ingebouwde telefoonsysteem en als je een deuropener installeert kun je zelfs de deur automatisch openen met deze videofoon. De camera heeft slechts een kijkhoek van 50 graden.

Dit product heeft tot op heden nog maar één beoordeling gekregen van een koper maar deze persoon is er heel tevreden over. Het apparaat werkt uitstekend en de beeldkwaliteit van het scherm is top.

De videofoon van Elro is niet alleen bijzonder duurzaam maar ook heel degelijk. Bovendien is het voorzien van een duidelijk leesbaar en bijzonder helder display. Het zal je trouwens meteen opvallen dat het toestel beschikt over een uniek en aangenaam kleurenscherm. Het mag af en toe ook wel ietsje meer zijn natuurlijk.

Voordelen
Display:

het apparaat is voorzien van een handig en degelijk ingebouwd kleurenscherm met een maximaal formaat van wel 2,4 inch.

Ledverlichting:

de ingebouwde ledverlichting zorgt ervoor dat je zelfs in het donker meteen kunt zien wie er nu precies nog voor je deur staat.

Gebruiksgemak:

het toestel biedt je verder ook de mogelijkheid om je bezoekers meteen toe te spreken dankzij het aanwezige telefoonsysteem. En indien je bijvoorbeeld een deuropener installeert dan is het zelfs mogelijk om via de videofoon de deur automatisch te openen.

Nadelen
Kijkhoek:

houd er wel rekening mee dat de kijkhoek van deze videofoon amper 50 graden bedraagt.

Koop bij bol.com (€129)

 

 

 

 

Smartwares VD36W

 

Deze videofoon van Smartwares werkt draadloos dus je kunt de buitenunit makkelijk installeren zonder gedoe met kabels. De binnenunit is draagbaar dus je kunt het meenemen naar de ruimte die je zelf wilt. Dankzij het ingebouwde 2,4 inch kleurenscherm kun je zien wie er voor de deur staat en dankzij de microfoon en speaker kun je met hen praten.

De camera beschikt over infrarood LED’s zodat je ‘s nachts ook kunt zien wie er aan de deur staat. Wanneer er op de bel gedrukt wordt, worden de beelden opgenomen. Zo kun je ook zien wie er aan de deur geweest is als jij niet thuis was. Je kunt de set laten werken op netstroom of via de oplaadbare lithium batterij.

Het product heeft een mooi design en past makkelijk in een modern interieur. Alleenstaande mensen voelen zich veiliger dankzij dit apparaat en het is makkelijk om te communiceren met de persoon die beneden aan de deur staat zonder zelf naar beneden te moeten gaan. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is gunstig en het toestel is eenvoudig om te monteren.

Opnieuw hebben we te maken met een videofoon die wordt uitgegeven door het bekende merk Smartwares. Dit doet vermoeden dat we hier alvast met een populair merk te maken hebben, en misschien beschouwen sommige klanten dit ook wel meteen als het beste merk.

Voordelen
Draadloos:

doordat het toestel geheel draadloos functioneert, hoef je niet te werken met extra bekabeling.

Handig in gebruik:

de buitenunit is het deeltje dat je hoeft te installeren, de binnenunit neem je mee naar eender welke ruimte waarin je je bevindt.

Display:

het apparaat beschikt over een schermgrootte van maar liefst 2,4 inch en bovendien kun je genieten van een kleurenscherm. Verder is er ook een microfoon en handige luidspreker aanwezig.

Nadelen
Prijskaartje:

sommige klanten blijken zich wel te storen aan het hoge prijskaartje van deze videofoon.

Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat de kwaliteit van deze videofoon te wensen overlaat.

Koop bij bol.com (€148.9)

 

 

 

 

Legrand  4,3″Grijs

 

Deze videofoon van Legrand kun je gebruiken om je deurbel te vervangen. Je kunt de originele bekabeling wel behouden.

Dit systeem is bedraad en is bestand tegen water. Je hangt de camera aan de voordeur en via het kleurenscherm kun je zien wie er aan de deur staat. Je kunt extra schermen aansluiten en via een deuropener ook automatisch de deur openen met dit systeem.

Volgens de kopers is dit systeem van goede kwaliteit en is het makkelijk te installeren. De camera heeft een brede kijkhoek. Je kunt makkelijk een extra camera aansluiten en de kwaliteit van het product is de prijs zeker waard.

Ben je van plan om je deurbel te vervangen? Dan kun je eventueel overwegen om de Legrand videofoon in de plaats te hangen? Bovendien hoef je helemaal geen nieuwe bekabeling aan te leggen want je kunt namelijk gewoon de oude perfect gebruiken. Laten we even bekijken wat het toestel nu precies zo speciaal maakt.

Voordelen
Handig in gebruik:

het is een bedraad systeem maar toch bijzonder handig om te installeren, doordat je bijvoorbeeld kunt gebruikmaken van de oude bekabeling van je deurbel.

Display:

het toestel is voorzien van een duidelijk afleesbaar kleurenscherm en indien je dit wenst is het mogelijk om zelfs meerdere schermen te monteren.

Veilig:

je hoeft je geen zorgen te maken indien het plots wat begint te regenen aangezien deze videofoon helemaal waterbestendig is.

Nadelen
Prijzig:

houd er wel rekening mee dat je deze videofoon niet meteen tussen de goedkope producten zult hoeven te verwachten.

Koop bij bol.com (€199.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status