Beste videokaart

Laatste update: 09.08.20

 

Videokaarten test van 2020

 

Een keuze maken uit de beste videokaarten is niet altijd makkelijk. Zo bestaan er diverse soorten videokaarten en moet je daarnaast ook rekening houden met de doelstellingen. Ben je iemand die vaak aan het gamen is? Want in dat geval zul je moeten opteren voor een krachtige videokaart. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse videokaarten. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti videokaart. Een krachtige videokaart die bovendien volledig vrij is van enige vorm van voedingsaansluiting. Ook wanneer je kiest voor de MSI Radeon R7 240 videokaart mag je zeker zijn van een meer dan duurzaam product. Deze videokaart is niet alleen voorzien van een VGA aansluiting maar tevens ook van een DVI-A aansluiting.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Videokaarten koopgids

 

Ben je op zoek naar één van de beste videokaarten? Dan is het in eerste instantie een goede aanbeveling om op de hoogte te zijn van de verschillende soorten videokaarten en mogelijkheden. Zo kun je bepaalde videokaarten maar beter niet gebruiken om te gamen, terwijl anderen er speciaal voor ontworpen zijn. Het komt er dus op neer om zoveel mogelijk videokaarten met elkaar te vergelijken en hierbij ook rekening te houden met eventuele aanbiedingen. Het is namelijk altijd leuk indien je met een koopje huiswaarts kunt keren.

 

 

Wat is een videokaart en het nut ervan

Alvorens je besluit om op zoek te gaan naar de voor jou ideale videokaart is het natuurlijk goed om te weten wat dit betekent. Zodra je een laptop aankoopt, dan mag je er zeker van zijn dat het toestel voorzien is van een interne videokaart. Die videokaart maakt het mogelijk om verschillende taken zonder problemen te kunnen uitvoeren. Denk maar aan het versturen van berichten en/of emails, het bekijken van YouTube filmpjes of het maken van een aantrekkelijke PowerPoint presentatie. In principe volstaat een dergelijke videokaart bij het uitvoeren van al deze bewerkingen.

Als je bijvoorbeeld regelmatig en vaak games speelt op de computer dan kan het mogelijk zijn dat de interne videokaart niet langer voldoende is. In dergelijke gevallen kun je dan op zoek gaan naar een externe videokaart  als aanvulling bij de reeds ingebouwde videokaart van je laptop of computer. Ook wanneer je bijvoorbeeld video’s of filmpjes wenst te bewerken, dan kan het ook aangewezen zijn om een extra videokaart te voorzien. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een NVIDIA of een AMD videokaart afhankelijk van je wensen en verwachtingen. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden en factoren waar je rekening mee moet houden.

 

Het type videokaart

Zoals we reeds min of meer hebben vermeld, zul je versteld staan van het ruime aanbod aan videokaarten die er vandaag de dag op de markt gebracht zijn. Zo bestaan er wel degelijk verschillende soorten videokaarten, en is het dus bijgevolg belangrijk dat je rekening gaat houden met wat je wilt gaan doen. Als je bijvoorbeeld regelmatig computergames speelt, dan heb je vaak een krachtigere videokaart nodig dan wanneer je bijvoorbeeld gewoon een videofilm wenst te bewerken.

Een standaard videokaart met een geheugencapaciteit van ruim 2GB, kun je bijvoorbeeld gebruiken om op het netwerk te surfen, om aan tekstverwerking te doen en om films of beeldfragmenten te bekijken. Stel dat je een videofragment of filmmateriaal wenst te bewerken dan ben je beter met een krachtige videokaart van ruim 4GB geheugen of meer. Denk maar aan een NVIDIA GeForce GTX videokaart. Tijdens het spelen van games wordt dan weer een videokaart aangeraden met een maximaal geheugen van 4GB zoals de AMD Radeon RX of de NVIDIA GeForce GTX videokaart.

 

Speel je vaak games

Zoals je uit het vorige stukje kunt afleiden, hoeft de geheugenkaart bijzonder sterk en krachtig te zijn indien je regelmatig computerspelletjes speelt. En daarbij worden uiteraard niet de standaard computerspellen bedoeld zoals Mine Sweeper of misschien wel Solitaire. Met computergames heeft men het echt over de zwaardere games zoals bijvoorbeeld Fortnite of Monster Hunter. Speel je dergelijke zware games, ga dan best op zoek naar een extra krachtige videokaart zodat je computer en interne videokaart er niet onder moeten leiden.

 

 

De verschillende voordelen van een videokaart

Ondertussen mag het wel al duidelijk zijn dat een degelijke en duurzame videokaart bijzonder veel voordelen en pluspunten met zich meebrengt. Door te kiezen voor een kwalitatieve geheugenkaart, kun je ervoor zorgen dat de reactiesnelheid waarmee bewerkingen worden uitgevoerd, veel sneller verlopen. Denk maar aan het opstarten van je laptop of het sluiten en openen van bepaalde bestanden. Verder zal het ook de beeldkwaliteit en de geluidskwaliteit zeer ten goede komen. Dat kan een groot pluspunt zijn voor de gamers onder ons.

 

Welke prijs moet je voorzien

Een degelijke videokaart hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo bestaan er heel wat goedkope videokaarten die al heel wat mogelijkheden en opties aanbieden. Uiteraard zullen sommige videokaarten wel iets duurder in de aankoop zijn en dan is het belangrijk om rekening te houden met eventuele kortingen en promoties. Je beslist uiteindelijk zelf hoeveel je hieraan spendeert.

Indien je mocht twijfelen over bepaalde videokaarten dan kunnen de online reviews en het advies van de klanten misschien wel een doorslaggevende factor zijn. Neem rustig de tijd om de mogelijkheden te bekijken en wie weet kun je zo vroeg of laat wel een aantrekkelijke videokaart aanbieding spotten die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Videokaart Reviews – Top 5

 

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies de beste videokaart is. Daarom willen wij jou graag helpen en zijn we alvast op zoek gegaan naar 5 topproducten. Het is bovendien ook een goed advies om rekening te houden met de verschillende reviews die door klanten geplaatst worden. Op die manier kun je eenvoudig een keuze maken tussen een videokaart voor je laptop, een gaming videokaart of eventueel een AMD videokaart of een MSI videokaart. Kortom er zijn heel wat opties mogelijk.

 

 

Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti

 

Wanneer je op zoek gaat naar degelijke videokaarten dan zul je zeker heel wat exemplaren tegenkomen van het bekende merk Gigabyte. Toch zul je net iets meer budget hoeven te voorzien aangezien je dit product niet meteen tussen de goedkope videokaarten zult hoeven te verwachten.

Het is een degelijk apparaat waarvoor je helemaal geen voedingsaansluiting nodig hebt. Verder behoort dit product tot de NVIDIA grafische processors met een totale resolutie van maar liefst 7680 x 4320 pixels. Het totale grafische GDDR5 geheugen bedraagt maar liefst 4 GB. Deze videokaart is uitgerust met de typische PCI Express x16 3.0 aansluiting.

Al deze voordelen en mogelijkheden zorgen ervoor dat de meeste klanten duidelijk bijzonder tevreden zijn met dit apparaat. Het is een degelijk toestel dat voorzien is van een uitstekende kwaliteit en een correcte prijs. Toch is een enkele gebruiker iets minder tevreden en van mening dat het toestel vrij kwetsbaar is.

 

Koop bij bol.com (€164)

 

 

 

 

MSI Radeon R7 240

 

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de videokaart van het bekende merk MSI. Deze kaart heeft momenteel 2 reacties mogen ontvangen van kopers die helemaal tevreden zijn met het product. Net zoals bij de vorige videokaart heb je ook bij dit exemplaar helemaal geen voedingsaansluiting nodig.

Deze videokaart is eigenlijk een uitstekende combinatie van enerzijds een low-profile videokaart en anderzijds een high-profile videokaart. Verder zul je merken dat dit product gebaseerd is op de alom bekende en gewaardeerde AMD Radeon R7 240 chipset. Dit wil dus zeggen dat je zult kunnen genieten van uitstekende grafische mogelijkheden.

Het apparaat is voorzien van een bijzonder krachtig 1024 MB DDR3 geheugen. Deze elementen en voordelen hebben ervoor gezorgd dat er vooral heel wat positieve online beoordelingen geplaatst zijn. Zo zijn de kopers tevreden over de snelheid van de videokaart en de uitstekende kwaliteit.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G

 

Net zoals het vorige product is ook deze videokaart afkomstig van het bekende en sterk gewaardeerde merk MSI. Toch zul je voor dit product net iets meer budget hoeven te voorzien. Dit heeft vooral te maken met het hogere prijskaartje ervan.

Het is een krachtig apparaat met een GeForce GTX 1050 Ti grafische processor die over een totale frequentie van wel 1354 MHx beschikt. Verder is het apparaat voorzien van een bijzonder krachtig en duurzaam GDDR5 geheugen dat gestuurd wordt dankzij een 128 Bit geheugenbus. Met deze videokaart kun je gebruik maken van de PCI Express x16 3.0 aansluiting.

De overgrote meerderheid van de kopers zijn duidelijk tevreden over de uitstekende kwaliteit van het apparaat. Bovendien vinden heel wat gebruikers de prijs van het toestel ook zeker correct. Slechts één enkele koper is van mening dat de videokaart toch wel vrij groot is.

 

Koop bij bol.com (€168.99)

 

 

 

 

Asus 710-2-SL GeForce GT 710

 

Wanneer je op zoek bent naar een videokaart aanbieding dan kunnen wij jou aanraden om dit toestel van het bekende merk ASUS eens even te bekijken. Je zult meteen versteld staan van het mooi maar vooral betaalbare prijskaartje van deze toch wel degelijke videokaart.

Dit product behoort tot de NVIDIA grafische processors. Het gaat hier namelijk meer specifiek om een GeForce GT 710 grafische processor. Het toestel heeft een frequentie van ruim 954 MHz en een geheugen van maar liefst 2 GB. Het type geheugen dat hierbij gebruikt wordt is het bekende GDDR3 geheugen dat gestuurd wordt door een 64 Bit geheugenbus.

Op dit moment hebben nog maar 2 gebruikers een online beoordeling kunnen plaatsen. Daarin merken we op dat de kopers duidelijk bijzonder tevreden zijn over het toestel en de kwaliteit ervan. Kortom voor hen is deze videokaart echt wel een topproduct.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

AMD Radeon R9 270 PCI-Express

 

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de videokaart van het merk Dell. Dit apparaat is niet meteen voorzien van de laagste prijs maar toch zul je het tussen de goedkope videokaarten kunnen spotten.

Deze videokaart heeft een lengte van ongeveer 210 mm en neemt maar liefst 2 slots in beslag. Dit wil dus zeggen dat het apparaat ook extra voeding zal ontvangen door middel van een handige 6-pins voedingsaansluiting. Verder zul je merken dat het product ook is uitgerust met een HDMI poort, een DisplayPort en zelfs 2 DVI uitgangen. Je kunt deze videokaart zonder problemen koppelen aan een PCI-Express 3.0 x16 interface.

Doordat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het behoorlijk moeilijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaring van het toestel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status