fbpx

Beste viool

Laatste update: 15.10.19

 

Violen test van 2019

 

 

Violen koopgids

 

Muziek kan een belangrijke factor zijn in het leven van heel veel mensen. Zo behoort de viool zeker en vast tot één van de populairste muziekinstrumenten. Om er zeker van te zijn dat je met één van de beste violen naar huis zult gaan, kun je eventueel rekening houden met bepaalde factoren. Zo kun je letten op het type, de maat, het gebruiksgemak, het prijskaartje en de snaren wanneer je de verschillende modellen gaat vergelijken. Doordat er maar weinig goedkope violen op de markt zijn, is het een goede aanbeveling om ook zoveel mogelijk rekening te houden met eventuele aanbiedingen.

 

 

Het gebruiksgemak

 

Een viool behoort niet alleen tot de meest populaire muziekinstrumenten maar ook tot één van de moeilijkste instrumenten om aan te leren. Je hebt er heel wat geduld en oefening voor nodig. En vaak gaat er ook wel wat talent mee gepaard. Dit terzijde kun je met een viool echt wel heel wat mooie en leuke melodie lijnen spelen. Toch is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden alvorens je beslist om een viool aan te kopen.

In de eerste plaats is het belangrijk om te beseffen dat nieuwe violen vaak iets duurder zijn om aan te kopen. Je kunt natuurlijk altijd rekening houden met eventuele promoties om zo een leuke viool aanbieding te spotten die helemaal aan je verwachtingen voldoet. Verder zul je ook aandacht moeten besteden aan het type viool en het aantal snaren dat hiermee gepaard gaat. Beslis voor jezelf ook of het echt wel om een passie gaat of toch iets dat je enkel maar eens wilt proberen.

 

 

Huren of kopen

 

Zoals in het voorgaande stukje reeds min of meer aan bod is gekomen, is de aankoop van een viool vaak een grote hap uit het budget. Het is daarom belangrijk om voor jezelf uit te maken welk doel je hebt. Ben je er zeker van dat muziek je passie is en ben je echt bereid om muzieklessen te volgen. Dan kan het wel een goede aanbeveling zijn om meteen een degelijke viool aan te kopen. Daarbij kun je dan nog de keuze maken uit een beginnersmodel of een model voor gevorderde muzikanten.

Als je nog niet helemaal zeker bent of viool wel iets voor jou is dan kun je eventueel in het begin ook een viool gaan huren. Als dan toch blijkt dat het helemaal niet jouw ding is, dan heb je tenminste niet zoveel geld uitgegeven aan een echte degelijke viool. Houd er wel rekening mee dat de huurkosten ook wel erg kunnen oplopen. Probeer er dus voor jezelf echt wel achter te komen of het hier om een gadget of toch eerder een passie gaat.

 

 

Het mogelijke prijskaartje

 

In combinatie met het huren of kopen, kunnen we het ook even hebben over het mogelijke kostenplaatje. We hebben het al meermaals vermeld dat de aankoop van een nieuwe viool niet meteen een lachertje is en vaak heel duur kan zijn. Als je dus besluit om een viool te kopen in plaats van te huren, dan kan het een goed idee zijn om uit te kijken naar een tweedehands model. Zeker als beginnend violist kan dit een oplossing zijn.

Het zou eventueel kunnen helpen om de online beoordelingen van de klanten er ook even op na te kijken. Vaak staan daar heel wat handige tips en ervaringen in die je misschien kunnen helpen bij de uiteindelijke keuze. Bekijk voor jezelf op voorhand ook even het bedrag dat je ter beschikking hebt en dus maximaal kunt en wilt uitgeven. Al deze elementen zullen ervoor zorgen dat je met een gerust hart op zoek kunt gaan naar de viool van je dromen.

 

 

De maat van de viool, het type en de snaren

 

In je zoektocht naar de meest geschikte viool is het ook wel belangrijk om even rekening te houden met de maat ervan. Dit lijkt misschien heel nutteloos maar dat is het wel degelijk niet. Er wordt namelijk een onderscheid gemaakt tussen 9 verschillende maten. En dat is ergens ook wel logisch. Een viool voor kindjes zal een pak kleiner zijn dan een viool voor een volwassen persoon. Een volwassen persoon zal bijvoorbeeld op zoek moeten gaan naar een full-sized viool. Dit is eigenlijk een soort van standaard maat die ook wel wordt weergegeven als 4/4 maat.

Daarnaast zul je ook een keuze moeten maken op het gebied van het type. Zo kun je kiezen voor de klassieke standaard viool. Maar er zijn tegenwoordig ook heel wat elektrische modellen op de markt gebracht. Verder zul je ook een onderscheid kunnen waarnemen op het gebied van snaren. Zo heb je heel wat violen die uit 4 of 5 snaren bestaan net als exemplaren met 7 snaren. Houd dus ook zoveel mogelijk rekening met het type snaar dat je gebruikt. Snaren die gemaakt zijn uit perlon zijn bijvoorbeeld een echte aanrader omdat deze niet alleen goed klinken maar ook heel duurzaam zijn.

 

 

Viool Reviews – Top 5

 

 

Heel veel mensen bespelen een muziekinstrument. Violen behoren zeker tot één van de meest geliefde instrumenten. Als je besluit om viool te spelen, dan is het enkel aan te raden om de beste viool aan te kopen. Om het jou net dat tikkeltje gemakkelijker te maken, hebben wij een aantal topproducten geselecteerd. Neem dus gerust jouw tijd om ze eens rustig te bekijken en wie weet kom je wel een viool aanbieding tegen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Speelgoed 49 cm voor kinderen

 

Deze viool zou misschien wel het perfecte geschenk kunnen zijn voor de verjaardag van jouw kind. Het ziet er net als een echte viool uit maar is uiteraard helemaal niet zo duur.

De viool is uit kunststof gemaakt en beschikt ook over snaren uit kunststof. Het is natuurlijk geen echte viool maar het zorgt voor eindeloos speelplezier. Bovendien kun je hierdoor ook zien of je kind echt gebeten is door de muziekmicrobe alvorens je hem of haar naar de muziekschool stuurt. Het kan je kind ook motiveren om één of ander instrument te bespelen.

We merken dat de meningen hier eerder verdeeld zijn. En dat hoeft eigenlijk helemaal niet meteen te betekenen dat het een product van slechte kwaliteit is. Het biedt gewoon de ruimte tot verbetering.

 

Koop bij bol.com (€22.95)

 

 

 

 

Scarlatti Maat 4/4

 

Tussen de goedkope violen zul je dit model van Scarlatti niet meteen hoeven te zoeken. Het is iets duurder dan het vorige product maar dit komt omdat dit helemaal geen speelgoed is.

De viool is voor het grootste deel gemaakt uit massief Esdoorn. De top van dit model is dan weer vervaardigd uit massief Sparren. Zo komt de viool aan de typische donkerbruine kleur. Bij de aankoop krijg je er ook een aantal belangrijke accessoires bij. Denk maar aan fijnstemmers, de strijkstok en een koffer waar je de viool veilig in kunt bewaren.

Doordat er momenteel nog geen reviews geplaatst zijn is het voor ons niet zo eenvoudig om jou correct advies te geven. Laat je hierdoor echter helemaal niet afschrikken. Wij vermoeden dat deze viool vrij recent is en dat dit de reden is dat er nog geen beoordeling geplaatst werd.

 

Koop bij bol.com (€129.99)

 

 

 

 

Bontempi iGirl

 

Kinderen houden nu eenmaal van muziek en plezier. Er is niets leukers dan samen met hun vriendjes muziek creëren. Deze kinderviool kan dan ook een heel leuk geschenk zijn. Bovendien is het een elektronisch exemplaar dat garant staat voor urenlang speelplezier.

De roze kleur in combinatie met de bloemetjes en sterretjes, maakt deze viool misschien net iets aantrekkelijker voor jonge meisjes. Dit elektronisch apparaat is uitgerust met maar liefst 8 voorgeprogrammeerde en verschillende melodieën. Bij de aankoop krijg je er ook meteen een elegante strijkstok bij. Houd er wel rekening mee dat je achteraf zelf nog 2 AA batterijen hoeft aan te kopen.

Sommige kopers zijn helemaal overtuigd van deze speelgoed viool. Zowel de kwaliteit als het leuke ontwerp vinden zij een meevaller. Eén enkele gebruiker is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit en duurzaamheid van het product.

 

Koop bij bol.com (€17.98)

 

 

 

 

Chicco Muziekinstrument

 

Chicco is zeker één van de bekendere merken als het gaat om speelgoed items. Deze speelgoed viool behoort daar ook zeker bij. De blauwe kleur maakt dit speelgoed meteen heel jongensachtig. Uiteraard kun je er ook meisjes mee laten spelen.

Deze viool is het meest geschikt voor heel jonge kindjes van 0 tot en met 3 jaar. In het begin zal het misschien wat oefening kosten. Maar op een gegeven moment zullen ze begrijpen dat wanneer ze de viool sneller bewegen, de muziek ook sneller zal beginnen spelen. Dit stimuleert hun coördinatie en kan de muziekmicrobe vroegtijdig aanmoedigen.

Voor de ene koper was dit product een schot in de roos. De andere koper vindt het dan weer helemaal niets door het verschrikkelijke geluid dat het maakt. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken want het is altijd mogelijk dat dit het product is waar jij al zo lang naar op zoek bent.

 

Koop bij bol.com (€16.5)

 

 

 

 

Mini viool 19 cm

 

Een viool hoeft niet altijd aangekocht te worden om erop te spelen. Dat bewijst deze mini viool. Deze viool is amper 19 cm lang en is daardoor erg compact. Dit maakt het gemakkelijker om op te bergen.

Dit is hoofdzakelijk een model dat gebruikt wordt om als decoratiestuk te plaatsen. Je kunt het plaatsen op de kast, of in combinatie met een leuke knuffelbeer. De lichtblauwe kleur zorgt ervoor dat het object opvalt maar toch net niet teveel.

Jammer genoeg werden er nog geen beoordelingen geplaatst. Dit maakt het iets moeilijker om je verdere informatie hierover te verschaffen. Maar laat dit je zeker niet tegenhouden en haast je zeker naar de winkel. Laat ons ook zeker weten wat jij van het product vindt.

 

Koop bij bol.com (€14.9)

 

 

 

Bibliografie

Akoestische strijkinstrumenten – Yamaha

Viool – Wikipedia

Sound-unsound.com – What you should know about Yamaha violins

How to Hold the Violin

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status