Beste virtual reality bril

Laatste update: 28.05.20

 

Virtual reality brillen test van 2020

 

Naast de entertainmentsector, kun je een virtual reality bril nu ook in heel wat andere sectoren spotten. Toch is het belangrijk om niet meteen de eerste de beste virtual reality bril aan te kopen. Sommige exemplaren zullen namelijk over iets meer opties en mogelijkheden beschikken, in vergelijking met andere virtual reality brillen. Neem daarom de tijd om onze koopgids even rustig door te nemen. Je kunt ook gewoon verder scrollen naar de top 3. Zo is de Sony PlayStation VR alvast één van de betere virtual reality brillen gebleken. Dit product is speciaal ontworpen zodat je het probleemloos in combinatie met de PS4 console kunt gebruiken. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de Samsung VR 2. Deze virtual reality bril kun je gebruiken in combinatie met de Samsung Galaxy smartphone zoals een S6 of S7 model.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Virtual reality brillen koopgids

 

Virtual reality kan toegepast worden in verschillende sectoren maar is momenteel het meest bekend in de entertainmentsector. Gamers bijvoorbeeld gaan altijd op zoek naar de beste virtual reality brillen en denken daarbij vaak aan het gebruiksgemak. Toch is het ook belangrijk dat je aandacht besteedt aan de soorten en het prijskaartje ervan. Probeer zoveel mogelijk virtual reality brillen met elkaar te vergelijken en bekijk zeker ook de aanbiedingen.

 

 

Gebruiksgemak

 

Het zal niet verwonderen maar in de entertainment sector wordt virtual reality echt wel beschouwd als de toekomst. Zodra je een virtual reality bril op je hoofd zet, lijkt het of je je in een virtuele wereld bevindt waar alles kan en alles mag. Je kunt er alles doen en werkelijk alles uitvoeren. Er zijn gewoon geen limieten aan verbonden. Toch is het belangrijk dat je goed weet wat het inhoudt en wat de mogelijkheden zijn. Op die manier kun je gerichter op zoek gaan naar een virtual reality bril die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

Heel veel personen denken meteen aan spectaculaire films en videospelletjes bij het horen van een virtual reality bril. Dit apparaat biedt je de mogelijkheid om tijdens de game of de film een confrontatie aan te gaan met de andere personages. Het lijkt als het ware of je daar zelf aanwezig bent op die bepaalde plaats. Je verliest voor eventjes alle grip met de werkelijke wereld.

Uiteraard bestaan er verschillende modellen en het is dan ook een aanbeveling dat je daar rekening mee probeert te houden. Het ene apparaat zal misschien over iets meer mogelijkheden beschikken dan het andere. Het is dus aan te raden dat je ook bedenkt welke verwachtingen je hebt van het toestel. Uiteraard zal de prijs deels afhankelijk zijn van de mogelijkheden die de virtual reality bril heeft.

 

 

Toepassingsgebied van de virtual reality bril

 

Zoals reeds aangegeven kennen de meeste mensen de virtual reality bril hoofdzakelijk in het thema van films en videospelletjes. Je hoeft de bril maar op te zetten en het lijkt alsof je helemaal zelf in het spel aanwezig bent. Zo kan er interactie plaatsvinden met de andere personages en kun jij alles uitvoeren wat je maar wilt. In het verlengde wordt het ook gebruikt om filmpjes en videos op Youtube te bekijken of te genieten van een voetbalmatch.

Toch kan de virtual reality bril ook in vele andere sectoren als de toekomst beschouwd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld maar aan trainingen voor piloten of militairen. Men spreekt hier dan vaak over simulaties. Met een virtual reality bril kunnen bepaalde situaties gesimuleerd worden die in werkelijkheid kunnen plaatsvinden. Op die manier kunnen piloten en militairen leren hoe ze het beste met die situatie kunnen omgaan wanneer het zich ook in het werkelijke leven voordoet.

Het zal dus niet verwonderen dat dit ook een enorm hulpmiddel zou kunnen zijn voor artsen en chirurgen. Een virtual reality bril kan het mogelijk maken om echt heel complexe operaties reeds op voorhand te oefenen. Rekening houdend met alle mogelijke complicaties die hierbij in werkelijkheid kunnen voorkomen. Op die manier is het eventueel mogelijk om in de toekomst nog meer mensenlevens te redden. Kortom het is wel duidelijk geworden dat er heel wat toepassingsgebieden zijn waarin een virtual reality bril echt baanbrekend kan zijn.

Soort virtual reality bril en budget

 

Je zult merken dat er heel wat verschillende mogelijkheden zijn als je een virtual reality bril wilt aankopen. Er zijn altijd goedkope virtual reality brillen en iets duurdere. Belangrijker dan de prijs is om in eerste instantie te kijken naar je verwachtingen en eisen. Waarvoor wil je de bril gebruiken en zul je die vaak gebruiken of eerder sporadisch? Zo heb je modellen waar je je smartphone in kunt plaatsen of gewoon kunt op aansluiten. Op die manier is het mogelijk om via de virtual reality bril naar het scherm van je mobieltje te kijken.

Je hebt ook virtual reality brillen die je kunt aansluiten op je laptop. Zo kun jij bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd naar een volledig ander niveau tillen. Het zal lijken alsof je aanwezig bent bij de match. In het verlengde van deze modellen heb je ook de exemplaren die je kunt aansluiten op een playstation 4. Ze lijken een beetje op de virtual reality brillen die je op je pc aansluit maar gelden enkel voor de playstation.

Kortom er zijn dus heel wat mogelijkheden als je besluit om een virtual reality bril aan te kopen. Het is altijd een goed idee om de reviews van kopers te bekijken alvorens je tot een aankoop overgaat. Zo kun jij heel wat leuke ideeën opdoen en extra informatie bekomen. En wie weet spot je zo wel een virtual reality bril aanbieding die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

Virtual reality bril Reviews – Top 5

 

 

Virtual reality is de toekomst op het vlak van gaming maar zal ook nuttig zijn voor andere doeleinden. Naast de Oculus Rift zijn er nog andere merken die geld en onderzoek stoppen in de ontwikkeling van virtual reality brillen. Neem een kijkje naar de volgende vijf producten en kies er zelf de beste virtual reality bril uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Sony PlayStation VR

 

Deze headset is speciaal ontwikkeld om te gebruiken met de Playstation 4 console. De camera is niet inbegrepen en je hebt de camera nodig als je games wilt spelen. Schaf beide producten aan om het middelpunt te zijn van al je games en je ervaring naar een hoger niveau te brengen.

Het beeld wordt weergegeven via een OLED scherm met een zicht van 360º en dankzij de 3D audio hoor je de geluiden om je heen. De headset is licht van gewicht en beschikt over een hoofdband om het op je hoofd aan te brengen.

De meeste kopers zijn tevreden en geven positief advies over de kwaliteit van het product. Virtual reality zorgt voor een geheel nieuwe ervaring tijdens het gamen. Sommige kopers vinden het product wel te duur en er zijn teveel kabels die voor overlast zorgen. Ook stellen ze de stevigheid van de bril in vraag.

 

Koop bij bol.com (€149.47)

 

 

 

 

Samsung VR 2

 

Deze virtual reality bril van het merk Samsung is geschikt voor de nieuwere versies van de Samsung Galaxy smartphone zoals de S6 en de S7. Deze bril zorgt voor een 360º ervaring met haarscherpe beelden dankzij de hoge resolutie en de grote hoeveelheid aan pixels. De virtual reality bril is geschikt voor mensen die een bril dragen.

De gebruikers van deze virtual reality bril aanbieding zijn heel tevreden over de kwaliteit van het product en de optimale verhouding met de prijs. Je kunt het scherm eenvoudig scherpstellen en het product makkelijk installeren.

Er zijn voldoende apps beschikbaar maar je kunt ook je eigen foto’s en video’s bekijken met deze bril. Je kunt het product gebruiken als je een bril draagt en het toestel zit comfortabel op je hoofd.

 

Koop bij bol.com (€89.9)

 

 

 

 

VR-i Evoque

 

Deze compacte virtual reality bril kun je gebruiken om YouTube filmpjes op 360º te bekijken. Het product is geschikt voor de meeste smartphones, zowel met Android of iOS besturingssysteem.

Deze bril mag al gebruikt worden door kinderen vanaf 3 jaar.Het apparaat is geschikt voor smartphones van 3,6 inch tot en met 6 inch. Je kunt apps en games downloaden die geschikt zijn voor 3D weergave. Je kunt het formaat van de bril vergroten of verkleinen door de knoppen aan de zijkant te gebruiken.Het enige minpunt van een koper is de kleur van het product.

Voor de rest vinden alle gebruikers deze virtual reality bril top. Het artikel is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar goedkope virtual reality brillen en is van goede kwaliteit. De bril is stevig en is geschikt voor een eerste 3D ervaring.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

VR Box VR Brill Case

 

Ook de VR Case maakt deel uit van de goedkope virtual reality brillen. Je kunt dit product gebruiken met je smartphone om 3D video’s te bekijken of games te spelen. Het toestel is geschikt voor smartphone van 3,5 tot en met 5,5 inch.

Dankzij de nieuwe generatie objectieve lenzen kun je genieten van een optimale 3D ervaring en het product is ook veel goedkoper dan andere professionele brillen. Je kunt de kijkafstand instellen. Let er wel op dat de bril warm kan worden door het gebruik van de smartphone.

De meeste reviews tonen positief commentaar over deze virtual reality bril aanbieding maar er zijn ook enkele kopers die niet tevreden zijn. De witte achtergrond van de klep toont teveel tijdens gebruik en dit is storend voor je 3D ervaring. Volgens een andere koper is het beeld te wazig. De meesten geven echter wel positief advies over de goede kwaliteit en de lage prijs van het product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lenovo Explorer

 

Deze VR bril heeft geen extra sensoren nodig om de bewegingen te volgen. De bewegingen van de bril zelf worden gevolgd en vertaald naar je 3D ervaring. Je kunt deze bril aansluiten op een desktop of laptop die over Windows 10 beschikt. Bij de bril ontvang je twee controllers om interactieve handelingen mee uit te voeren zoals het gooien van een bal.

Je beschikt over een bewegingsruimte van 3,5 op 3,5 meter om de ervaring nog intenser te maken. Je beschikt over een gezichtsveld van 110º en je kunt de hoofdband verstellen om het zo comfortabel mogelijk te maken. De kabels die je nodig hebt om de bril aan te sluiten zorgen voor iets meer beperking in je bewegingsvrijheid.

Dit product is nog niet beoordeeld geweest door andere kopers. Wegens een gebrek aan reviews kunnen wij je geen advies geven over deze virtual reality bril.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status