fbpx

Beste vishengels

Laatste update: 15.10.19

 

Vishengel test van 2019

 

Kun je je echt helemaal ontspannen door te gaan vissen? Dan is het belangrijk om het juiste materiaal te gebruiken. Kortom, een degelijke vishengel is een absolute must. Omdat wij willen dat je met de beste vishengel naar huis kunt gaan, zijn we alvast op zoek gegaan naar een top 3. We hebben ons hierbij niet alleen gebaseerd op de verschillende online reviews maar ook op de beoordelingen en het advies van de klanten. Zo blijkt de XQ Max alvast een uitstekende vishengel te zijn. Dit product is bovendien voorzien van een bijzonder handige uitschuifbare steel, ideaal dus als je vaak en graag gaat vissen. Je zou natuurlijk ook gewoon kunnen kiezen voor de Albatros Advanced Spin vishengel. Met dit product haal je een vrij grote vishengel in huis die maar liefst 270 cm lang is. Je kunt het dus zonder problemen gebruiken in combinatie met lokaas van maximaal 50 gram.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Vishengels koopgids

 

Sommige mensen genieten van de rust die het vissen bij hen teweeg brengt. Als je ook zo dol bent op vissen dan is het belangrijk dat je kunt genieten van degelijk materiaal. Een goede vishengel hoort daar zeker bij. Er zijn verschillende soorten en prijzen waar te nemen. Als je een keuze wilt maken uit de beste vishengels dan is het belangrijk dat je de modellen gaat vergelijken. Houd daarnaast ook zeker rekening met de toebehoren en de vislijn.

 

 

Prijskaartje van een vishengel

 

Als je besluit om een vishengel aan te kopen dan zul je al vrij snel merken dat er verschillende prijscategorieën zijn. Het zou daarom een goede aanbeveling kunnen zijn om met een aantal zaken reeds op voorhand rekening te houden. Welk bedrag wil en kun je er maximaal aan spenderen? Met welk doel wil jij een vishengel aankopen. Is het de bedoeling om heel regelmatig te vissen of wil je het eerder sporadisch doen. Op die manier zul je al iets gerichter kunnen zoeken en de zoektocht makkelijker kunnen laten verlopen.

Er zijn verschillende soorten hengels net zoals er ook verschillende soorten vislijnen zijn. En afhankelijk van het model en de soort draad die je kiest, zal de prijs hoger of lager zijn. Ook de mogelijkheden die de vishengel biedt, spelen een belangrijke en doorslaggevende rol in de prijsbepaling. Het spreekt voor zich dat een toestel met iets meer mogelijkheden en toebehoren iets duurder zullen zijn.

Uiteraard zul je zeker goedkope vishengels tegenkomen maar je zult ook de dure modellen zien. Denk daarom zeer goed na over wat je verwachtingen en eisen precies zijn. Het kan helpen om een kijkje te nemen tussen de vele reviews van kopers. Deze bevatten soms heel wat extra informatie en leuke tips. En wie weet kun je zo wel een vishengel aanbieding tegenkomen die volledig is waar jij naar op zoek bent.

 

 

Welk type vishengel

 

Je zult al vrij snel merken dat er heel wat verschillende soorten hengels bestaan. Eigenlijk kun je gemakkelijk drie verschillende groepen onderscheiden. Zo heb je de vaste hengels en de werphengels die beiden heel vaak voorkomen. Verder bestaan er ook vliegvishengels. Daarnaast is het dan zelfs nog mogelijk om per categorie nog een extra onderverdeling te maken die gebaseerd is op het soort vis.

Als je nog niet zo heel veel ervaring hebt in het vissen dan kun je eigenlijk beter een vaste hengel kiezen. Deze hengels bestaan uit verschillende delen. Elk deel kun je gemakkelijk uit elkaar schuiven en terug in elkaar schuiven. Op die manier is dit type vishengel ook heel eenvoudig en handig te verplaatsen. Deze modellen hebben een lengte die kan variëren van 3 meter tot maar liefst 14 meter.

Wanneer je toch al iets meer ervaring hebt dan kun je gewoon opteren voor een werphengel. De  constructie en werkwijze van dit model is iets geavanceerder en complexer. Deze hengels zijn altijd voorzien van een reel of een molen waar je de vislijn op kunt bevestigen. Dit heeft als voordeel dat je het aas ook veel verder en dieper in het water kunt werpen. Het zal dus niet verwonderen dat deze modellen dus veel geschikter zijn om grotere vissoorten zoals een karper mee te vangen.

Vergelijkbaar met de werphengel, heb je de vliegvishengel. Het enige verschil is dat de lijn bij dit model eerder dient als werpgewicht. Je zult opmerken dat de vislijn een dikkere structuur heeft. De lengte van deze modellen kan variëren van 2 meter tot ongeveer 3 meter en ze zijn ook geschikt om grotere vissoorten zoals de witvis te vangen.

 

 

De vislijn en de toebehoren

 

Zoals in het vorige stukje reeds min of meer aangegeven is, bestaan er niet alleen verschillende hengels maar ook verschillende soorten vislijnen. De vislijn die jij gebruikt is dus grotendeels afhankelijk van de soort hengel waarmee jij werkt. Bij de goedkopere vislijnen kun je de nylon lijn tegenkomen. Deze vislijn is heel dun maar ijzersterk en wordt hoofdzakelijk gebruik tijdens het vissen op karpers. Een nylon vislijn bezit ook voldoende rek om te voorkomen dat de lijn breekt.

Je kunt ook een gevlochten lijn tegenkomen. Deze is zelfs nog iets dunner dan een nylon vislijn maar er zit helemaal geen rek op. Houd er wel rekening mee dat deze lijnen ook veel duurder zijn in vergelijking met nylon. Bij bepaalde aanbiedingen is het mogelijk dat je er een aantal leuke toebehoren bij krijgt. Een schepnet is bijvoorbeeld altijd leuk. Zo kun jij de gevangen vissen eenvoudig binnenhalen. Ook een viskoffer of een vistas kunnen een grote aanwinst zijn. Houd er wel rekening mee dat je deze toebehoren heel vaak apart moet aankopen.

 

 

Vishengel Reviews – Top 5

 

 

Als je in het weekend graag gaat vissen dan moet je zeker een goede vishengel in je bezit hebben. Je kunt uit verschillende modellen kiezen en het hangt ook af van de soort vissen die je wilt vangen. Als je je eerste vishengel wilt kopen dan kun je nogal veel tijd verliezen door verschillende producten te vergelijken. We hebben dit makkelijker gemaakt voor jou door een top vijf samen te stellen. Lees dus gerust verder en kies er zelf de beste vishengel uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

XQ Max

 

De XQ Max is één van de twee goedkope vishengels in onze lijst. Deze vishengel beschikt over een telescopische steel en is geschikt voor een lokaas met een gewicht tot 40 g. Het product beschikt over een kogellager en heeft een split greep met EVA. Vanwege de lage prijs is dit product geschikt voor kopers met een beperkt budget. De hengel bestaat uit 6 secties en heeft een totale lengte van 240 cm.

De kopers geven goed advies over het lichte gewicht van de vishengel en vinden het product eenvoudig in gebruik. De prijs-kwaliteitverhouding van de hengel is optimaal en je kunt er zelfs vissen mee vangen met een gewicht van 8 kg. Met een basiskennis van vissen kun je de vishengel makkelijk hanteren.

Ga je graag vissen en ben je op zoek naar een degelijk en tegelijk betaalbare vishengel? Dan loont het alvast de moeite om deze XQ Max vishengel even grondig onder de loep te nemen. Of het over de laagste prijs beschikt, valt nog af te wachten maar toch zul je hem vast en zeker tussen de goedkope vishengels kunnen spotten.

Voordelen
Formaat:

het gaat hier om een vishengel met een telescopische steel en een maximale lengte van maar liefst 240 cm onderverdeeld in 6 secties.

Lokaas:

de vishengel is bijzonder stevig en duurzaam en kan makkelijk gebruikt worden in combinatie met lokaas van maximaal 40 g.

Handig in gebruik:

het is een degelijke vishengels die is uitgerust met een handige kogellager en een splitgreep die voorzien is van EVA.

Nadelen
Uitverkocht:

jammer genoeg moeten we vaststellen dat de vishengel momenteel volledig is uitverkocht.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Albatros Advanced Spin

 

Deze spinhengel van het merk Albatros heeft een totale lengte van 270 cm en is geschikt voor lokazen van 20 tot 50 g. Het product is gemaakt van carbon en de greep is vervaardigd uit kurk. Je kunt deze tweedelige vishengel eenvoudig meenemen op verplaatsing en het product is voorzien van een gevoerde reelhouder.

Met een transportlengte van slechts 1,10 meter kun je deze vishengel eenvoudig meenemen in de auto of op de fiets. Het product heeft een laag gewicht waardoor je de hengel makkelijk kunt werpen. De kwaliteit van het product is uitstekend en de hengel ligt goed in de hand waardoor het leuk is om ermee te vissen. Je kunt er perfect een lichte molen op plaatsen voor een goede balans van het product.

Als je op zoek gaat naar een degelijke vishengel dan zul je vaak heel wat producten zien die je aangeboden worden door Albatros. Albatros is een bijzonder bekend merk en misschien voor heel veel vissers veruit het beste merk. Toch is het handig om de voor- en nadelen even te bekijken.

Voordelen
Lokaas:

met deze vishengel kun je probleemloos lokaas gebruiken met een minimaal gewicht van 20 gram en een maximaal gewicht van maar liefst 50 gram.

Materiaal:

het grootste gedeelte van de vishengel is vervaardigd uit duurzaam carbon met een handgreep die gemaakt is uit hoogwaardig en comfortabel kurk.

Formaat:

het gaat hier om een tweedelige vishengel met een maximale lengte van maar liefst 270 cm. De transportlengte van het product bedraagt ongeveer 1,10 meter wat dus veel makkelijker is om de hengel te verplaatsen.

Gewicht:

verder zul je merken dat de hengel bijzonder weinig weegt, wat het dan weer makkelijker maakt om de vishengel te gebruiken.

Nadelen
Uitverkocht:

jammer genoeg blijkt ook deze vishengel voorlopig volledig uitverkocht te zijn.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Fox Warrior S

 

Deze vishengel is geschikt voor het vangen van karpers en heeft een totale lengte van 360 cm. De vishengel is slank en licht van gewicht zodat je het product makkelijk kunt uitwerpen. Deze hengel is perfect voor prestaties op afstand en dankzij de progressieve actie is de hengel ideaal voor drillen.

De gebruikers van deze vishengel geven enkel positieve beoordelingen. Er zijn nog maar twee reviews geplaatst bij dit product maar de kopers zijn heel tevreden over de soepelheid en stevigheid van deze vishengel aanbieding. Je kunt de hengel over verre afstanden werpen en de drill geeft een aangenaam gevoel. De vishengel is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Kies je voor de Fox Warrior S vishengel dan kies je voor een uitstekende vishengel om, onder andere, karpers mee te vangen. De hengel heeft een maximale lengte van maar liefst 360 cm en is ideaal om te vissen vanop een bepaalde afstand. Hieronder alvast een selectie van de belangrijkste kenmerken.

Voordelen
Gewicht en ontwerp:

de vishengel, in vergelijking met andere exemplaren, is bijzonder verfijnd en slank ontworpen. Verder weegt de vishengel weinig waardoor je deze probleemloos over een hele afstand kunt uitwerpen.

Doelgroep:

of je nu een beginnende visser bent of al wat meer ervaring hebt, deze vishengel is werkelijk ideaal voor jou.

Materiaal:

deze unieke vishengel bestaat uit 2 delen en is volledig vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam carbon.

Uitstekende kwaliteit:

beide kopers geven unaniem een positief advies over de uitstekende kwaliteit van deze vishengel.

Nadelen

Tot op heden zijn er alleen nog maar positieve reacties bij dit product geplaatst. Dat maakt het voor ons niet makkelijk om op zoek te gaan naar eventuele minpuntjes.

Beste Aanbod

 

 

 

 

X2 Black Phantom II

 

Ook dit product behoort tot de categorie van goedkope vishengels en is daarom geschikt voor kopers met een beperkt budget. Deze tweedelige hengel heeft een totale lengte van 360 cm en is uitermate geschikt om karpers mee te vissen. De hengel is vooral bedoeld om karpers mee te vangen.

Hoewel dit product nog maar één beoordeling heeft ontvangen is het advies van de kopers uitsluitend positief. De vishengel heeft een mooi design en is handig in gebruik. De vishengel werkt goed en je kunt de vis makkelijk uit het water halen als je beet hebt. De hengel is stevig en heeft een goede duurzaamheid.

Net zoals het eerste product, zul je ook deze vishengel tussen de goedkope producten kunnen spotten. Het lage prijskaartje is ideaal voor mensen die over een beperkt budget beschikken of gewoonweg niet zoveel geld willen spenderen aan een eerste vishengel. De lage prijs kan ervoor zorgen dat deze vishengel misschien wel tot de populairste behoort.

Voordelen
Formaat:

het gaat hier opnieuw om een tweedelige vishengel met een maximale lengte van ruim 360 cm. Ideaal dus om op een afstand te vissen, en dus ideaal om bijvoorbeeld op karpers te vissen.

Design:

de vishengel wordt gekenmerkt door een neutraal en stijlvol design.

Comfort:

je zult merken dat de vishengel bijzonder stevig aanvoelt maar toch niet zwaar weegt. Ideaal om te vissen dus.

Nadelen
Niet voor beginners:

het is misschien niet meteen de meest ideale vishengel voor beginnende vissers.

Koop bij bol.com (€24.99)

 

 

 

 

Predox Ultra Tele

 

Deze spinhengel is geschikt voor het vangen van roofvissen en beschikt over een duurzaam EVA handvat voor een optimale grip. De vishengel is beschikbaar in twee formaten namelijk 240 cm en 270 cm. Het werpgewicht van de hengel bedraagt 15 tot 40 g en de telescopische stang bestaat uit 8 onderdelen. De vishengel heeft een zwarte kleur.

Ook dit product heeft nog maar één review ontvangen van een koper maar net als bij de vorige vishengel is deze beoordeling heel positief. De koper is lovend over de gunstige prijs-kwaliteitverhouding en vindt dat het product goed in de hand ligt. Dankzij het compacte formaat kun je de hengel makkelijk transporteren en het artikel heeft een relatief stugge aanslag door het schuifbare oog op het topstuk.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke Predox Ultra Tele vishengel. Om te weten te komen of dit product al dan niet iets voor jou is, is het handig om alvast even de voordelen en nadelen ervan op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Handvat:

de vishengel is voorzien van een bijzonder duurzaam en kwalitatief EVA handvat dat zorgt voor iets meer grip.

Formaat:

je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen 2 verschillende formaten. Zo is de vishengel beschikbaar in een maximale lengte van 240 cm maar je kunt ook kiezen voor een vishengel van maximaal 270 cm.

Werpgewicht:

je kunt zeker zijn van een minimaal werpgewicht van 15 gram en een maximaal werpgewicht van 40 gram.

Nadelen
Prijskaartje:

het is mogelijk dat sommige klanten de prijs misschien toch net iets te hoog zullen vinden.

Koop bij bol.com (€54.85)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status