Beste vleesthermometer

Laatste update: 22.01.20

 

Vleesthermometers test van 2020

 

Ben je iemand die vaak en veel in de keuken bezig is? Dan zul je wel al ondervonden hebben, dat bepaalde toestellen vrijwel onmisbaar zijn geworden. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een degelijke vleesthermometer? In onze koopgids kun je alvast enkele handige tips en richtlijnen terugvinden. Uiteraard kun je ook gewoon onze top 3 bekijken waarin we de 3 best beoordeelde vleesthermometers even aan jou voorstellen. Zo blijkt de Domo DO301CT vleesthermometer alvast wel een uitstekend toestel te zijn dat zelfs wordt aanbevolen door Piet Huysentruyt. Piet Huysentruyt is een heel bekende Vlaamse chef kok. Je hebt ook altijd nog de mogelijkheid om te opteren voor de Fpp Digitale vleesthermometer. Het is een handig apparaat om de temperatuur van verschillende voedselwaren te weten te komen, maar ook van een oven of barbecue toestel.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Vleesthermometers koopgids

 

Met een vleesthermometer kun je de kerntemperatuur van het vlees meten. Op die manier kun je veel makkelijker een stuk vlees bakken op een bepaalde manier. De beste vleesthermometers zijn precies en hebben een groot meetbereik. Verder moet je nog rekening houden met de prijs en de de kenmerken van het apparaat. Er zijn verschillende interessante aanbiedingen te koop, je kunt deze online zelfs makkelijk met elkaar vergelijken.

 

 

Wat is een vleesthermometer

 

Een vleesthermometer wordt veelal ook een kernthermometer genoemd. Dit komt omdat je de punt van de thermometer in de kern van een ingrediënt plaatst om de temperatuur te meten. Op die manier kun je controleren of het voedsel al gaar is of niet. In dit geval wordt de thermometer gebruikt voor vlees.

Een vleesthermometer kun je echter ook gebruiken voor vis. Dit product is vooral handig tijdens een barbecue maar wordt ook veel door chefs gebruikt in de keuken. De meeste vleesthermometers hebben een digitale werking maar er bestaan ook analoge goedkope vleesthermometers die je kunt gebruiken. Het voordeel daarvan is dat je geen nood hebt aan een batterij om het toestel van stroom te voorzien.

Een digitale vleesthermometer kan over verschillende nuttige functies beschikken zoals een timer die je kunt instellen. De nauwkeurigheid van de thermometer is natuurlijk het belangrijkste kenmerk want een verschil van een paar graden kan ook een groot verschil tonen in de bakwijze.

 

 

Meetbereik

 

Een vleesthermometer heeft meestal een groot bereik omdat de kooktemperaturen nogal hoog kunnen oplopen. Deze thermometers kunnen temperaturen van wel 300º Celsius waarnemen en zijn makkelijk in gebruik. Je hoeft enkel de punt van de thermometer in de kern van het voedsel te plaatsen om in minder dan een seconde de temperatuur te kunnen aflezen.

Er zijn echter ook enkele thermometers die onder het nulpunt kunnen meten. Dit is handig als je de temperatuur van bevroren voedsel wilt meten maar komt in werkelijkheid veel minder voor omdat deze functie geen noodzaak is.

Let goed op de lengte van de pin want bij sommige thermometers wordt enkel de temperatuur gemeten aan het einde van de pin. Dit betekent dat je het toestel correct in het midden van het voedsel moet plaatsen. Er zijn ook langere pinnen die de temperatuur over een grotere oppervlakte meten.

 

 

Kenmerken van de vleesthermometer

 

Bij een digitale vleesthermometer aanbieding is de afleesbaarheid van het display heel belangrijk. Vooral als je het product tijdens een barbecue wilt gebruiken dan wil je de temperatuur ook in zonlicht kunnen aflezen. Zorg er dus voor dat de cijfers duidelijk worden weergegeven of dat het display geen zonlicht reflecteert.

Bovendien zijn de meeste digitale vleesthermometers voorzien van een alarmsignaal. Je kunt de thermometer instellen om je te waarschuwen wanneer het vlees een bepaalde temperatuur bereikt. Dankzij het geluidssignaal weet je dan perfect wanneer je het vuur moet doven.

Een timer is ook een goed idee. Dit heeft min of meer dezelfde werking maar slaat alarm wanneer het vlees voor een bepaalde tijd in de pan ligt. Je kunt de timer bijvoorbeeld instellen op vijf minuten om het daarna van kant te wisselen. Je kunt meestal ook kiezen om de temperatuur af te lezen in Celsius of Fahrenheit.

Om de thermometer eenvoudig bij de hand te hebben kun je kiezen voor een model met een magneet aan de achterkant zodat je het kunt vasthangen aan de koelkast. Dit kan dus een goede aanbeveling zijn als je de thermometer veel gebruikt.

 

 

Prijs van een vleesthermometer

 

Als je op zoek bent naar goedkope vleesthermometers dan is het beter om een analoog model te kopen. Deze zijn goedkoper dan de digitale thermometers maar beschikken bijgevolg ook over minder functies. De digitale vleesthermometer zorgt voor meer gebruiksgemak vanwege de alarm- en timerfuncties die je kunnen waarschuwen wanneer het vlees gaar is.

De prijs van dit product kan variëren van €5 tot wel €40, afhankelijk van de kwaliteit van het artikel. Het is aangeraden om een budget op te stellen en te beslissen welke functies je zeker nodig hebt. Op die manier kun je op zoek gaan naar een geschikte thermometer die nog binnen je financiële mogelijkheden ligt.

Je kunt online eenvoudig verschillende thermometers vergelijken zonder ook maar een stap buitenshuis te moeten zetten. Bovendien kun je het product aan huis laten leveren. Houd wel nog rekening met de verzendkosten van een product en bereken de eindprijs voordat je een beslissing maakt.

 

 

Vleesthermometer reviews – top 5

 

 

Als jij één van die personen bent die je vlees graag op een precieze temperatuur bakt dan kun je gebruik maken van een vleesthermometer. Je kunt het ook voor andere soorten voedsel gebruiken zoals gevogelte of vis. We hebben vijf goede producten vergeleken en besproken om je te helpen bij je keuze. Je ziet zelf wel welke voor jou de beste vleesthermometer is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Domo DO301CT

 

Deze vleesthermometer wordt aanbevolen door de bekende Vlaamse chef Piet Huysentruyt en is gemaakt van roestvrij staal. Het apparaat heeft een lengte van 26 cm en het heeft een temperatuurbereik van -45 graden Celsius tot +200 graden Celsius.

Je kunt de temperatuur al aflezen van het verlichte display in slechts 5 seconden. De weergave van de temperatuur is digitaal en het product beschikt over een ophanghaak. De thermometer schakelt automatisch uit als je het niet gebruikt en wordt geleverd met 2 batterijen van 1,5 V zodat je het meteen kunt gebruiken.

De kopers vinden de thermometer makkelijk in gebruik en de metingen zijn precies. Voor een koper is het jammer dat hij maar tot 200 graden Celsius gaat en mocht het wel meer zijn. Het design van de thermometer is stijlvol en het werkt snel.

Een degelijke vleesthermometer, zoals dit exemplaar van Domo, biedt je de mogelijkheid om je stukje vlees op de voor jou perfecte manier en temperatuur te gaan bakken. We vermoeden dat deze vleesthermometer alvast tot de populairste producten zal behoren aangezien het sterk wordt aangeraden door chef Piet Huysentruyt. Eén van de meest bekende Vlaamse chef-koks.

Voordelen
Materiaal:

de vleesthermometer is helemaal vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijk roestvrij staal.

Temperatuurbereik:

het is een handig toestel met een temperatuurbereik dat ligt tussen -45 graden Celsius en maar liefst maximaal +200 graden Celsius.

Handig in gebruik:

je zult merken dat het een degelijke vleesthermometer is van 26 cm lang. Het display wordt bovendien verlicht en is duidelijk leesbaar.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een enkele gebruiker vindt het toch best wel vervelend dat het maximale temperatuurbereik niet meer dan 200 graden Celsius is.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Fpp Digitale 

 

Je kunt deze thermometer van Fpp gebruiken om de temperatuur van voedsel te meten maar ook de temperatuur van een barbecue of een oven. Je kunt de temperatuur instellen en er gaat een alarm af als deze temperatuur bereikt is. Het toestel is voorzien van een hittebestendige kabel met een lengte van 100 cm.

De thermometer is geschikt voor temperaturen tot 250 graden Celsius en je kunt het ook instellen op Fahrenheit. De thermometer beschikt over een timer en dankzij de magneet aan de achterkant kun je het makkelijk aan een metalen oppervlak bevestigen.

De metingen van de temperatuur gebeuren snel en zijn precies. De kopers geven dus goed advies over de werking van dit toestel. Let wel op met de kabel want deze kan smelten bij te hoge temperaturen. Het apparaat is heel handig bij de bereiding van vlees.

Ook wanneer je kiest voor de Fpp vleesthermometer kun je zeker zijn van een uitstekend product. Het merk Fpp is misschien niet bij iedereen goed bekend, terwijl het voor andere personen dan weer zomaar het beste merk zou kunnen zijn. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voor- en nadelen van deze vleesthermometer.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het is een multifunctioneel apparaat waarmee je de temperatuur van een heerlijk stukje vlees kunt meten, net zoals je ook de temperatuur van een oven of zelfs een barbecue probleemloos kunt meten.

Kabel:

de kabel die met het apparaat verbonden is, heeft een totale lengte van wel 100 cm en is bovendien hittebestendig.

Magneet:

de vleesthermometer is voorzien van een handige magneet die zich aan de achterkant van het product bevindt. Zo kun je de vleesthermometer aan eender welk metalen oppervlak ophangen.

Handig in gebruik:

het is een degelijke vleesthermometer waarop je de resultaten in Celsius of in Fahrenheit kunt aflezen. Er is ook een timer functie aanwezig.

Nadelen
Kabel:

echter is een kleine minderheid van de klanten niet overtuigd van de kwaliteit van de kabel die toch wel bijzonder kwetsbaar zou zijn.

Koop bij bol.com (€25.76)

 

 

 

 

Westmark Zilver 1269

 

Met deze vleesthermometer aanbieding van Westmark kun je de kerntemperatuur van vlees meten. Dit toestel is niet digitaal maar geeft via symbolen over de diverse vleessoorten de ideale kerntemperatuur weer. Het product heeft een lengte van 14,5 cm en een doorsnede van 5,5 cm en is vervaardigd uit roestvrij staal.

Dit product is ideaal voor personen met een beperkt budget of die gewoon niet veel geld willen uitgeven. Omdat het artikel voor een lage prijs te koop staat behoort het tot de goedkope vleesthermometers.

In de reviews lezen we vooral positieve commentaren van kopers. Het apparaat is makkelijk in gebruik en is van goede kwaliteit voor een mooie prijs. Toch zijn er enkele kopers die vinden dat de metingen niet accuraat zijn.

Het is misschien niet meteen de vleesthermometer met de laagste prijs, maar toch zul je dit product vast en zeker tussen de goedkope apparaten kunnen spotten. Het loont alvast de moeite om even op zoek te gaan naar wat nu precies de positieve en negatieve eigenschappen van de vleesthermometer zijn.

Voordelen
Formaat en materiaal:

deze vleesthermometer is 14,5 cm lang en ongeveer 5,5 cm dik. Verder gaat het om een duurzaam product dat volledig gemaakt is uit duurzaam en degelijke roestvrij staal.

Budget:

wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke vleesthermometer? Of beschik je over een beperkt budget? Dan is deze vleesthermometer wel degelijk ideaal voor jou.

Nadelen
Niet digitaal:

het is echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het geen digitale vleesthermometer is.

Koop bij bol.com (€9.99)

 

 

 

 

Digitale Vleesthermometer

 

Met deze voedselthermometer kun je de kerntemperatuur van gevogelte, vis of vlees meten maar je kunt het ook gebruiken om de temperatuur van vloeistoffen te meten. Het apparaat beschikt over een LCD display waarop je de temperatuur van het voedsel kunt aflezen en heeft ook een geheugenfunctie om de laatste metingen in op te slaan.

De metingen kunnen weergegeven worden in Celsius of in Fahrenheit en het toestel heeft een meetbereik van -50 graden Celsius tot +300 graden Celsius. Het apparaatje werkt op een LR44 knoopbelbatterij, deze is niet inbegrepen en moet je nog apart kopen.

Dit product maakt deel uit van de goedkope vleesthermometers dus de kopers zijn heel tevreden over de prijs en vinden de kwaliteit ook degelijk. Het toestel werkt perfect en de metingen zijn snel en nauwkeurig.

Ben je al geruime tijd op zoek naar een digitale vleesthermometer? En bovendien ook nog eentje tegen een mooie en betaalbare prijs? Dan hoef je alvast niet langer te treuren want dan hebben wij misschien wel de oplossing. Bekijk alvast het overzicht hieronder even rustig zodat je een beter beeld krijgt van deze voedselthermometer.

Voordelen
Meetbereik:

de vleesthermometer is voorzien van een maximaal meetbereik van maar liefst -50 graden Celsius tot maximaal +300 graden Celsius. Je kunt de metingen ook in Fahrenheit uitvoeren.

Gebruiksgemak:

het is een handig en multifunctioneel toestel dat je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Zo kun je de perfecte temperatuur meten wanneer je een stukje gevogelte, vlees of eventueel vis wilt klaarmaken. Maar je kunt er verder ook de temperatuur van heel wat soorten vloeistof mee meten.

LCD display:

het toestel beschikt over een duidelijk leesbaar LCD display waarop je de informatie makkelijk kunt aflezen.

Nadelen
Voeding:

de vleesthermometer werkt met behulp van een krachtige LR44 knoopcelbatterij die je jammer genoeg zelf apart er zult moeten bij kopen.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Outdoorchef Gourmet Check

 

Het meetbereik van deze thermometer gaat van 30 tot 300 graden Celsius en je kunt het toestel gebruiken voor barbecues en ovens. Het apparaat is voorzien van een LCD display die groot genoeg is om de temperatuur zonder problemen af te lezen.

Verder heeft het toestel nog een timer met geluidssignaal die afgaat wanneer de timer afgelopen is. Aan de achterkant beschik je over een magneet om de thermometer makkelijk aan een metalen oppervlak te hangen. De kabel is hittebestendig en je moet de thermometer ongeveer 4 cm in het vlees prikken voor een accurate temperatuur.

Deze vleesthermometer is handig in gebruik en beschikt over een nuttige timer. Het toestel kan tegen vocht en heeft een functioneel design. Volgens één koper zijn de metingen niet accuraat en verandert de temperatuur te veel.

Tenslotte is er dan nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Outdoorchef Gourmet vleesthermometer. Dit toestel heeft een maximaal meetbereik van minimaal 30 graden Celsius en maximaal 300 graden Celsius. Hieronder kun je het overzicht van de kenmerkende eigenschappen raadplegen.

Voordelen
LCD display:

de vleesthermometer beschikt over een degelijk en vooral heel duidelijk leesbaar LCD display.

Timer functie:

je zult merken dat dit toestel ook is voorzien van een handige timer functie die je naar eigen wensen kunt instellen. Bovendien zul je een handig geluidssignaal horen op het moment dat de timer afloopt.

Magneet:

de magneet die zich aan de achterkant van de vleesthermometer bevindt, kun je makkelijk gebruik om de thermometer eventueel ergens op te hangen.

Nadelen
Niet nauwkeurig:

slechts één enkele koper is van mening dat de metingen helemaal niet zo nauwkeurig zijn.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status