5 Beste Vleesthermometers Test van 2020

Laatste update: 12.08.20

 

Vleesthermometers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je iemand die vaak en veel in de keuken bezig is? Dan zul je wel al ondervonden hebben, dat bepaalde toestellen vrijwel onmisbaar zijn geworden. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een degelijke vleesthermometer? In onze koopgids kun je alvast enkele handige tips en richtlijnen terugvinden. Uiteraard kun je ook gewoon onze top 3 bekijken waarin we de 3 best beoordeelde vleesthermometers even aan jou voorstellen. Zo blijkt de Orthex Kernthermometer, digitaal alvast een uitstekend toestel te zijn. De vleesthermometer werkt volledig digitaal en is zelfs ovenbestendig. Je hebt ook altijd nog de mogelijkheid om te opteren voor de Fpp Digitale vleesthermometer. Het is een handig apparaat om de temperatuur van verschillende voedselwaren te weten te komen, maar ook van een oven of barbecue toestel.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Vleesthermometers koopgids

 

Met een vleesthermometer kun je de kerntemperatuur van het vlees meten. Op die manier kun je veel makkelijker een stuk vlees bakken op een bepaalde manier. De beste vleesthermometers zijn precies en hebben een groot meetbereik. Verder moet je nog rekening houden met de prijs en de de kenmerken van het apparaat. Er zijn verschillende interessante aanbiedingen te koop, je kunt deze online zelfs makkelijk met elkaar vergelijken.

 

Wat is een vleesthermometer

Een vleesthermometer wordt veelal ook een kernthermometer genoemd. Dit komt omdat je de punt van de thermometer in de kern van een ingrediënt plaatst om de temperatuur te meten. Op die manier kun je controleren of het voedsel al gaar is of niet. In dit geval wordt de thermometer gebruikt voor vlees.

Een vleesthermometer kun je echter ook gebruiken voor vis. Dit product is vooral handig tijdens een barbecue maar wordt ook veel door chefs gebruikt in de keuken. De meeste vleesthermometers hebben een digitale werking maar er bestaan ook analoge goedkope vleesthermometers die je kunt gebruiken. Het voordeel daarvan is dat je geen nood hebt aan een batterij om het toestel van stroom te voorzien.

Een digitale vleesthermometer kan over verschillende nuttige functies beschikken zoals een timer die je kunt instellen. De nauwkeurigheid van de thermometer is natuurlijk het belangrijkste kenmerk want een verschil van een paar graden kan ook een groot verschil tonen in de bakwijze.

 

Meetbereik

Een vleesthermometer heeft meestal een groot bereik omdat de kooktemperaturen nogal hoog kunnen oplopen. Deze thermometers kunnen temperaturen van wel 300º Celsius waarnemen en zijn makkelijk in gebruik. Je hoeft enkel de punt van de thermometer in de kern van het voedsel te plaatsen om in minder dan een seconde de temperatuur te kunnen aflezen.

Er zijn echter ook enkele thermometers die onder het nulpunt kunnen meten. Dit is handig als je de temperatuur van bevroren voedsel wilt meten maar komt in werkelijkheid veel minder voor omdat deze functie geen noodzaak is.

Let goed op de lengte van de pin want bij sommige thermometers wordt enkel de temperatuur gemeten aan het einde van de pin. Dit betekent dat je het toestel correct in het midden van het voedsel moet plaatsen. Er zijn ook langere pinnen die de temperatuur over een grotere oppervlakte meten.

 

Kenmerken van de vleesthermometer

Bij een digitale vleesthermometer aanbieding is de afleesbaarheid van het display heel belangrijk. Vooral als je het product tijdens een barbecue wilt gebruiken dan wil je de temperatuur ook in zonlicht kunnen aflezen. Zorg er dus voor dat de cijfers duidelijk worden weergegeven of dat het display geen zonlicht reflecteert.

Bovendien zijn de meeste digitale vleesthermometers voorzien van een alarmsignaal. Je kunt de thermometer instellen om je te waarschuwen wanneer het vlees een bepaalde temperatuur bereikt. Dankzij het geluidssignaal weet je dan perfect wanneer je het vuur moet doven.

Een timer is ook een goed idee. Dit heeft min of meer dezelfde werking maar slaat alarm wanneer het vlees voor een bepaalde tijd in de pan ligt. Je kunt de timer bijvoorbeeld instellen op vijf minuten om het daarna van kant te wisselen. Je kunt meestal ook kiezen om de temperatuur af te lezen in Celsius of Fahrenheit.

Om de thermometer eenvoudig bij de hand te hebben kun je kiezen voor een model met een magneet aan de achterkant zodat je het kunt vasthangen aan de koelkast. Dit kan dus een goede aanbeveling zijn als je de thermometer veel gebruikt.

 

Prijs van een vleesthermometer

Als je op zoek bent naar goedkope vleesthermometers dan is het beter om een analoog model te kopen. Deze zijn goedkoper dan de digitale thermometers maar beschikken bijgevolg ook over minder functies. De digitale vleesthermometer zorgt voor meer gebruiksgemak vanwege de alarm- en timerfuncties die je kunnen waarschuwen wanneer het vlees gaar is.

De prijs van dit product kan variëren van €5 tot wel €40, afhankelijk van de kwaliteit van het artikel. Het is aangeraden om een budget op te stellen en te beslissen welke functies je zeker nodig hebt. Op die manier kun je op zoek gaan naar een geschikte thermometer die nog binnen je financiële mogelijkheden ligt.

Je kunt online eenvoudig verschillende thermometers vergelijken zonder ook maar een stap buitenshuis te moeten zetten. Bovendien kun je het product aan huis laten leveren. Houd wel nog rekening met de verzendkosten van een product en bereken de eindprijs voordat je een beslissing maakt.

 

5 Beste Vleesthermometers (Reviews) van 2020

 

Als jij één van die personen bent die je vlees graag op een precieze temperatuur bakt dan kun je gebruik maken van een vleesthermometer. Je kunt het ook voor andere soorten voedsel gebruiken zoals gevogelte of vis. We hebben vijf goede producten vergeleken en besproken om je te helpen bij je keuze. Je ziet zelf wel welke voor jou de beste vleesthermometer is.

 

1. Orthex Kernthermometer Digitaal

 

Ben je benieuwd of je gerechtje ook aan de binnenkant volledig gaar is? Dan is deze unieke digitale kernthermometer alvast geen overbodige luxe. De thermometer wordt jou aangeboden door het bekende merk Orthex en wordt door de meeste klanten bijzonder positief ontvangen. Slechts een enkele koper is van mening dat het product niet zo duurzaam is en snel stuk gaat.

De vleesthermometer is vervaardigd uit duurzaam kunststof en is ongeveer 8 cm breed, 8 cm hoog en 1,5 cm lang. Het enige dat je hoeft te doen is de stalen pen in het vlees, het gevogelte, het gebak of de vis te plaatsen. Bovendien is de stalen pen ovenbestendig. Geen zorgen dus indien de pen tijdens het garen mee de oven in gaat. Klem hierbij de metalen draad, die voor de verbinding met het display zorgt, gewoonweg tussen de ovendeur. Zodra de correcte temperatuur bereikt wordt, zul je hier een signaal van krijgen.

De thermometer wordt geleverd inclusief een krachtige AA batterij en biedt een maximaal meetresultaat aan van 250 graden Celsius. Indien je de gegevens in Fahrenheit wenst weer te geven dan is dat ook mogelijk. Het product doet verder ook dienst als kookwekker. Kortom, de moeite waard om het even te bekijken.

Het is niet altijd makkelijk om een degelijke vleesthermometer te kiezen uit het, toch wel bijzonder ruime assortiment. Ben je benieuwd naar dit product van Orthex? Bekijk dan de kenmerkende eigenschappen die we hieronder voor jou alvast even op een rijtje plaatsen.

Voordelen
Meetbereik:

deze unieke vleesthermometer wordt gekenmerkt door een vrij groot meetbereik van maximaal 250 graden Celsius. Hierbij heb je ook de optie om alle resultaten in Fahrenheit uit te drukken.

Voeding:

de vleesthermometer werkt op basis van een duurzame AAA batterij die je er bij de aankoop gewoon bij krijgt.

Multifunctioneel:

met dit product kies je niet alleen voor een krachtige en nauwkeurige vleesthermometer maar meteen ook voor een handige kookwekker.

Handig in gebruik:

de vleesthermometer is handig om mee te werken en voorzien van een duidelijk leesbaar scherm. Op het moment dat het alarm afgaat dan weet je dat de ideale kerntemperatuur bereikt is.

Nadelen
Kwetsbaar:

een blik op de online beoordelingen toont aan dat slechts één klant toch niet helemaal overtuigd is van de duurzaamheid van het product.

Koop bij bol.com (€19.95)

 

 

 

 

2. Digitale Keukenthermometer Aluminium

 

Je kunt deze thermometer van Fpp gebruiken om de temperatuur van voedsel te meten maar ook de temperatuur van een barbecue of een oven. Je kunt de temperatuur instellen en er gaat een alarm af als deze temperatuur bereikt is. Het toestel is voorzien van een hittebestendige kabel met een lengte van 100 cm.

De thermometer is geschikt voor temperaturen tot 250 graden Celsius en je kunt het ook instellen op Fahrenheit. De thermometer beschikt over een timer en dankzij de magneet aan de achterkant kun je het makkelijk aan een metalen oppervlak bevestigen.

De metingen van de temperatuur gebeuren snel en zijn precies. De kopers geven dus goed advies over de werking van dit toestel. Let wel op met de kabel want deze kan smelten bij te hoge temperaturen. Het apparaat is heel handig bij de bereiding van vlees.

Ook wanneer je kiest voor de Fpp vleesthermometer kun je zeker zijn van een uitstekend product. Het merk Fpp is misschien niet bij iedereen goed bekend, terwijl het voor andere personen dan weer zomaar het beste merk zou kunnen zijn. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voor- en nadelen van deze vleesthermometer.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het is een multifunctioneel apparaat waarmee je de temperatuur van een heerlijk stukje vlees kunt meten, net zoals je ook de temperatuur van een oven of zelfs een barbecue probleemloos kunt meten.

Kabel:

de kabel die met het apparaat verbonden is, heeft een totale lengte van wel 100 cm en is bovendien hittebestendig.

Magneet:

de vleesthermometer is voorzien van een handige magneet die zich aan de achterkant van het product bevindt. Zo kun je de vleesthermometer aan eender welk metalen oppervlak ophangen.

Handig in gebruik:

het is een degelijke vleesthermometer waarop je de resultaten in Celsius of in Fahrenheit kunt aflezen. Er is ook een timer functie aanwezig.

Nadelen
Kabel:

echter is een kleine minderheid van de klanten niet overtuigd van de kwaliteit van de kabel die toch wel bijzonder kwetsbaar zou zijn.

Koop bij bol.com (€19.99)

 

 

 

 

3. Westmark Vleesthermometer

 

Met deze vleesthermometer aanbieding van Westmark kun je de kerntemperatuur van vlees meten. Dit toestel is niet digitaal maar geeft via symbolen over de diverse vleessoorten de ideale kerntemperatuur weer. Het product heeft een lengte van 14,5 cm en een doorsnede van 5,5 cm en is vervaardigd uit roestvrij staal.

Dit product is ideaal voor personen met een beperkt budget of die gewoon niet veel geld willen uitgeven. Omdat het artikel voor een lage prijs te koop staat behoort het tot de goedkope vleesthermometers.

In de reviews lezen we vooral positieve commentaren van kopers. Het apparaat is makkelijk in gebruik en is van goede kwaliteit voor een mooie prijs. Toch zijn er enkele kopers die vinden dat de metingen niet accuraat zijn.

Het is misschien niet meteen de vleesthermometer met de laagste prijs, maar toch zul je dit product vast en zeker tussen de goedkope apparaten kunnen spotten. Het loont alvast de moeite om even op zoek te gaan naar wat nu precies de positieve en negatieve eigenschappen van de vleesthermometer zijn.

Voordelen
Formaat en materiaal:

deze vleesthermometer is 14,5 cm lang en ongeveer 5,5 cm dik. Verder gaat het om een duurzaam product dat volledig gemaakt is uit duurzaam en degelijke roestvrij staal.

Budget:

wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke vleesthermometer? Of beschik je over een beperkt budget? Dan is deze vleesthermometer wel degelijk ideaal voor jou.

Nadelen
Niet digitaal:

het is echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het geen digitale vleesthermometer is.

Koop bij bol.com (€9.25)

 

 

 

 

4. Vleesthermometer Braadthermometer RVS

 

In vergelijking met sommige andere producten dan zul je meteen het gevoel krijgen dat je hier met een vleesthermometer aanbieding te maken hebt. Het product wordt jou aangeboden en geleverd door het sterk gewaardeerde merk GS Quality Products en wordt gekenmerkt door een betaalbare prijs.

Het is een handige thermometer die je kunt gebruiken om de kerntemperatuur van je gerechten te bepalen. Vlees, groenten of vis; het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Het product is maximaal 6 cm breed, 5 cm hoog en ongeveer 15 cm lang. Het beperkte gewicht zorgt ervoor dat de thermometer comfortabel is om mee te werken. De thermometer is bovendien vervaardigd uit duurzaam RVS en kan dan ook best wel tegen een stootje.

Met een maximaal meetbereik van maar liefst 150 graden Celsius, kies je voor een degelijke vleesthermometer. Bovendien wordt alles uitgedrukt in gram. Houd er wel rekening mee dat je dit product na gebruik niet in de vaatwasmachine mag stoppen. Echter reageren de meeste klanten wel bijzonder positief.

Kies je voor deze unieke vleesthermometer? Dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar bovenal voor gebruiksvriendelijkheid. De thermometer is bijzonder makkelijk te hanteren omwille van het compacte ontwerp en het beperkte gewicht? Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan vooral verder.

Voordelen
Meetbereik:

de thermometer wordt gekenmerkt door een uitgebreid meetbereik dat maar liefst 150 graden Celsius bedraagt.

Multifunctioneel:

of je nu de kerntemperatuur van je stukje vlees, vis of gevogelte wilt meten of misschien toch van heerlijk gegrilde groentjes? Het is allemaal mogelijk met dit unieke product.

Materiaal:

het is een duurzame en degelijke vleesthermometer die voor het grootste gedeelte uit RVS vervaardigd is. Vandaar ook de typische kleur.

Nadelen
Geen vaatwas:

het is belangrijk om te beseffen dat je de vleesthermometer met de hand dient schoon te maken.

Geen Fahrenheit:

de meetresultaten kunnen enkel worden weergegeven in Celsius en niet in Fahrenheit.

Koop bij bol.com (€9.44)

 

 

 

 

5. Digitale Vlees Thermometer

 

Ook het bekende merk Business & Friends biedt een degelijke digitale vleesthermometer aan. Een compact apparaatje met een maximaal gewicht van amper 0,5 kilogram dat makkelijk te hanteren is. Bovendien geniet je een ruim meetbereik van maximaal 250 graden Celsius. Indien je wilt dat de meetresultaten in Fahrenheit worden weergegeven dan is dit ook mogelijk.

Deze unieke vleesthermometer is vervaardigd uit een combinatie van duurzame materiaalsoorten zoals kunststof en roestvrij staal. Het product werkt op basis van een stel krachtige batterijen die je er bij de aankoop gewoon bij krijgt. Verder blijkt de vleesthermometer ovenbestendig te zijn maar plaats je deze maar beter niet in de vaatwasmachine.

Het touchscreen kleurendisplay is handig om mee te werken en biedt je de optie om te schakelen tussen de 8 beschikbare standaardinstellingen. Er is ook een timer functie aanwezig net zoals je de temperatuur kunt bepalen. Het zal dan ook niet verwonderen dat er tot op heden alleen maar positieve reacties bij het product geplaatst staan.

Mag het toch allemaal net een tikkeltje meer zijn dan kun je ook altijd nog kiezen voor deze unieke vleesthermometer. Het product is voorzien van een helder en bovenal duidelijk leesbaar kleurendisplay dat bovendien voorzien is van touchscreen bediening. Hieronder sommen we de belangrijkste kenmerken even op.

Voordelen
Meetbereik:

het is mogelijk om je meetresultaten in Celsius of in Fahrenheit weer te geven met een maximaal bereik van ruim 250 graden Celsius.

Gebruiksgemak:

de vleesthermometer is helemaal niet zo moeilijk om te bedienen. Zo kun je makkelijk kiezen tussen de 5 verschillende garingopties en de 8 voorgeprogrammeerde standaardinstellingen.

Materiaal:

het is een degelijk en duurzaam apparaat dat voornamelijk vervaardigd is uit RVS en kunststof. Dit maakt het ook makkelijk om te onderhouden.

Nadelen
Prijzig:

het is mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje misschien wel wat te duur zullen vinden.

Koop bij bol.com (€34.95)

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Domo DO301CT

 

Deze vleesthermometer wordt aanbevolen door de bekende Vlaamse chef Piet Huysentruyt en is gemaakt van roestvrij staal. Het apparaat heeft een lengte van 26 cm en het heeft een temperatuurbereik van -45 graden Celsius tot +200 graden Celsius.

Je kunt de temperatuur al aflezen van het verlichte display in slechts 5 seconden. De weergave van de temperatuur is digitaal en het product beschikt over een ophanghaak. De thermometer schakelt automatisch uit als je het niet gebruikt en wordt geleverd met 2 batterijen van 1,5 V zodat je het meteen kunt gebruiken.

De kopers vinden de thermometer makkelijk in gebruik en de metingen zijn precies. Voor een koper is het jammer dat hij maar tot 200 graden Celsius gaat en mocht het wel meer zijn. Het design van de thermometer is stijlvol en het werkt snel.

Een degelijke vleesthermometer, zoals dit exemplaar van Domo, biedt je de mogelijkheid om je stukje vlees op de voor jou perfecte manier en temperatuur te gaan bakken. We vermoeden dat deze vleesthermometer alvast tot de populairste producten zal behoren aangezien het sterk wordt aangeraden door chef Piet Huysentruyt. Eén van de meest bekende Vlaamse chef-koks.

Voordelen
Materiaal:

de vleesthermometer is helemaal vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijk roestvrij staal.

Temperatuurbereik:

het is een handig toestel met een temperatuurbereik dat ligt tussen -45 graden Celsius en maar liefst maximaal +200 graden Celsius.

Handig in gebruik:

je zult merken dat het een degelijke vleesthermometer is van 26 cm lang. Het display wordt bovendien verlicht en is duidelijk leesbaar.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een enkele gebruiker vindt het toch best wel vervelend dat het maximale temperatuurbereik niet meer dan 200 graden Celsius is.

 

 

Outdoorchef Gourmet Check

 

Het meetbereik van deze thermometer gaat van 30 tot 300 graden Celsius en je kunt het toestel gebruiken voor barbecues en ovens. Het apparaat is voorzien van een LCD display die groot genoeg is om de temperatuur zonder problemen af te lezen.

Verder heeft het toestel nog een timer met geluidssignaal die afgaat wanneer de timer afgelopen is. Aan de achterkant beschik je over een magneet om de thermometer makkelijk aan een metalen oppervlak te hangen. De kabel is hittebestendig en je moet de thermometer ongeveer 4 cm in het vlees prikken voor een accurate temperatuur.

Deze vleesthermometer is handig in gebruik en beschikt over een nuttige timer. Het toestel kan tegen vocht en heeft een functioneel design. Volgens één koper zijn de metingen niet accuraat en verandert de temperatuur te veel.

Tenslotte is er dan nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Outdoorchef Gourmet vleesthermometer. Dit toestel heeft een maximaal meetbereik van minimaal 30 graden Celsius en maximaal 300 graden Celsius. Hieronder kun je het overzicht van de kenmerkende eigenschappen raadplegen.

Voordelen
LCD display:

de vleesthermometer beschikt over een degelijk en vooral heel duidelijk leesbaar LCD display.

Timer functie:

je zult merken dat dit toestel ook is voorzien van een handige timer functie die je naar eigen wensen kunt instellen. Bovendien zul je een handig geluidssignaal horen op het moment dat de timer afloopt.

Magneet:

de magneet die zich aan de achterkant van de vleesthermometer bevindt, kun je makkelijk gebruik om de thermometer eventueel ergens op te hangen.

Nadelen
Niet nauwkeurig:

slechts één enkele koper is van mening dat de metingen helemaal niet zo nauwkeurig zijn.

 

 

Digitale Vleesthermometer

 

Met deze voedselthermometer kun je de kerntemperatuur van gevogelte, vis of vlees meten maar je kunt het ook gebruiken om de temperatuur van vloeistoffen te meten. Het apparaat beschikt over een LCD display waarop je de temperatuur van het voedsel kunt aflezen en heeft ook een geheugenfunctie om de laatste metingen in op te slaan.

De metingen kunnen weergegeven worden in Celsius of in Fahrenheit en het toestel heeft een meetbereik van -50 graden Celsius tot +300 graden Celsius. Het apparaatje werkt op een LR44 knoopbelbatterij, deze is niet inbegrepen en moet je nog apart kopen.

Dit product maakt deel uit van de goedkope vleesthermometers dus de kopers zijn heel tevreden over de prijs en vinden de kwaliteit ook degelijk. Het toestel werkt perfect en de metingen zijn snel en nauwkeurig.

Ben je al geruime tijd op zoek naar een digitale vleesthermometer? En bovendien ook nog eentje tegen een mooie en betaalbare prijs? Dan hoef je alvast niet langer te treuren want dan hebben wij misschien wel de oplossing. Bekijk alvast het overzicht hieronder even rustig zodat je een beter beeld krijgt van deze voedselthermometer.

Voordelen
Meetbereik:

de vleesthermometer is voorzien van een maximaal meetbereik van maar liefst -50 graden Celsius tot maximaal +300 graden Celsius. Je kunt de metingen ook in Fahrenheit uitvoeren.

Gebruiksgemak:

het is een handig en multifunctioneel toestel dat je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Zo kun je de perfecte temperatuur meten wanneer je een stukje gevogelte, vlees of eventueel vis wilt klaarmaken. Maar je kunt er verder ook de temperatuur van heel wat soorten vloeistof mee meten.

LCD display:

het toestel beschikt over een duidelijk leesbaar LCD display waarop je de informatie makkelijk kunt aflezen.

Nadelen
Voeding:

de vleesthermometer werkt met behulp van een krachtige LR44 knoopcelbatterij die je jammer genoeg zelf apart er zult moeten bij kopen.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status