fbpx

Beste vloerkleed

Laatste update: 12.10.19

 

Vloerkleden test van 2019

 

 

Vloerkleden koopgids

 

Een vloerkleed kan de kamer echt wel net dat tikkeltje meer uitstraling bieden. Toch is het niet altijd eenvoudig om een keuze te maken uit de beste vloerkleden. Zo zul je bijvoorbeeld beslissingen moeten nemen omtrent het formaat, het materiaal, de productiemethoden, het design en het prijskaartje. Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk modellen en aanbiedingen met elkaar te vergelijken. En wie kom je zo ook wel een leuke vloerkleed aanbieding tegen.

 

 

Het gebruiksgemak

 

De meeste mensen zijn wel op de hoogte van wat nu precies een vloerkleed is. Heel veel personen spreken ook over tapijten of karpetten. Het zijn allemaal andere benamingen die precies naar hetzelfde product verwijzen. Een vloerkleed kun je bekomen in allerhande vormen, maten en kleuren. Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf op voorhand een idee schetst van waar je precies naar op zoek bent.

Met een vloerkleed kun je een bepaalde ruimte er plots helemaal anders laten uitzien. Een tapijt straalt voor vele personen een gezellige huiselijke sfeer uit. Vandaar ook dat heel wat gebruikers van een vloerkleed hebben in de woonkamer en ook steeds vaker in de badkamer of de slaapkamers. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden wanneer je besluit om op zoek te gaan naar het ideale vloerkleed.

 

 

Design en mogelijke kostprijs

 

In je zoektocht naar het ideale tapijt zul je al vrij vlug merken dat er ook heel wat verschillende prijskaartjes waar te nemen zijn. Zo bestaan er heel wat goedkope vloerkleden die je al vanaf 50 euro of minder kunt aankopen. Maar je hebt ook de extreem dure exemplaren van 1000 euro of zelf meer. Het is daarom belangrijk om jezelf goed de vraag te stellen van waar je nu precies naar op zoek bent. Denk meteen ook maar al even na over waar je het vloerkleed wilt plaatsen.

Ook het design zal een belangrijk invloed uitoefenen op het uiteindelijke prijskaartje. Zo heb je heel wat tapijten die gewoon uit een effen kleur bestaan maar je hebt ook de modellen met prints of bepaalde bedrukkingen. Het zal niet verwonderen dat deze misschien iets duurder zijn in de aankoop. Vervolgens is het misschien een goed idee om voor jezelf een bepaald budget opzij te zetten dat je maximaal wilt en kunt uitgeven. De online reviews die door klanten bij de tapijten en vloerkleden worden neergeschreven, kunnen vaak ook een extra hulp zijn. Ze bevatten heel wat handige informatie en tips omtrent de gebruikerservaring.

 

 

Het formaat en de vorm

 

Je zult werkelijk helemaal versteld staan van de mogelijke formaten die er zijn wanneer je op zoek gaat naar een degelijk vloerkleed. Net zoals er ook heel wat verschillende vormen bestaan. De meeste tapijten hebben een rechthoekige vorm maar je kunt ook vierkante modellen tegenkomen of zelfs ronde exemplaren. Het is dus echt wel mogelijk om helemaal je eigen persoonlijke voorkeur te volgen. Het is ook mogelijk om een speciale vorm te maken die bijvoorbeeld rekening houdt met bepaalde meubels of toestellen.

Om het formaat van het tapijt te bepalen, kunnen wij jou enkel aanraden om eerst even goed na te denken over de beschikbare plaats. Wil je het vloerkleed in de woonkamer plaatsen of toch eerder in de badkamer, keuken of misschien wel de slaapkamer. Indien de ruimte vrij beperkt is, dan zal een groot tapijt de ruimte nog meer doen verkleinen. Dit wil dus ook zeggen dat in een grote woonkamer bijvoorbeeld een groter vloerkleed beter tot zijn recht zal komen. Door rekening te houden met de beschikbare plaats, wordt het al iets eenvoudiger om het formaat van het vloerkleed te bepalen.

 

 

Materiaalsoorten, onderhoud en productiemethode

 

Juist doordat er zoveel verschillende soorten vloerkleden op de markt gebracht zijn, zal het niet verwonderen dat er ook heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van materiaalsoorten. Zo is het mogelijk om tapijten te spotten die uit wol, katoen of zelfs kunststof gemaakt zijn. Daarnaast kan het ook zijn dat het vloerkleed in kwestie uit een combinatie van 2 of meerdere materiaalsoorten is gemaakt.

Naast het verschil in materialen kan er ook een onderscheid op het gebied van de productiemethode waargenomen worden. Zo heb je bepaalde tapijten die helemaal handgetuft zijn terwijl andere exemplaren computer- of gungetuft zijn. Je kunt ook opteren voor een vloerkleed dat geweven is al dan niet met de hand of met machines. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Afhankelijk van het type materiaal en de productiemethode die werd gebruikt, zal het vloerkleed net iets gemakkelijker te onderhouden zijn dan andere exemplaren.

 

 

Vloerkleed Reviews – Top 5

 

 

Een vloerkleed kan de woonkamer meteen helemaal opfleuren en extra gezellig maken. Tegenwoordig zijn er werkelijk verschillende vloerkleden en designs op de markt. Dit maakt het helemaal niet gemakkelijk om een keuze te maken. Daarom hebben wij 5 topproducten geselecteerd op basis van de reviews en het advies van kopers. Neem gerust een kijkje en kies er het voor jou beste vloerkleed uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Diamond Kids 646-110

 

Het is altijd leuk om de kamer aan te kleden met een leuk vloerkleed. Het maakt de ruimte plots zoveel gezelliger en aangenamer. Dit Merinos vloerkleed voor in de kinderkamer zorgt meteen voor een heel vrolijke toets.

Het kleed is gemaakt uit een synthetische stof en is behoorlijk groot. De rechthoekige vorm laat het snel en gemakkelijk tot zijn recht komen in elke kamer. De verschillende kleurtjes zorgen er dan weer voor dat het vloerkleed extra aantrekkelijk wordt gemaakt voor de kindjes.

De meeste kopers zijn helemaal overtuigd van het product. Zij geven niet alleen een positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding maar vinden het ook heel duurzaam en trendy. Voor hen is dit echt een vloerkleed aanbieding. Eén enkele gebruiker vindt dat het vloerkleed misschien nog net iets dikker had mogen zijn.

 

Koop bij bol.com (€55)

 

 

 

 

Diamond Kids 793-60 

 

Als je een grote ruime kinderkamer hebt dan past dit grote vloerkleed van Merinos er zeker en vast goed in. Dit vloerkleed heeft een totale afmeting van 160×230 cm.

Net zoals het vorige model is ook dit exemplaar uit kunststof vervaardigd. De rechthoekige vorm maakt het vloerkleed heel erg toegankelijk. De bleke achtergrond kleur straalt niet alleen rust maar ook eenvoud uit. In combinatie met het lieve design van de uiltjes, komt dit tapijt heel aantrekkelijk over bij kindjes.

Werkelijk alle kopers zijn het er unaniem over eens dat dit een product van goede kwaliteit is. Het formaat is voor de meeste gebruikers helemaal ideaal en past perfect in de kamer. Niet onbelangrijk is dat het gemakkelijk te onderhouden is en dus niet veel werk vraagt.

 

Koop bij bol.com (€99)

 

 

 

 

Shaggy Plus 959 Grey 

 

Dit vloerkleed van het merk karpetexpert zul je niet meteen tussen de goedkope vloerkleden hoeven te zoeken. Dit komt omdat de prijs net iets hoger ligt in vergelijking met de voorgaande producten uit onze lijst.

Dit vloerkleed is gemaakt uit een synthetische stof en is maar liefst 290 op 200 cm groot. Daardoor past dit vloerkleed het beste in een kamer die over voldoende ruimte beschikt. De grijze kleur is niet alleen neutraal maar maakt het geheel ook iets stijlvoller. Bovendien is dit model helemaal water- en vuilafstotend en volledig antibacterieel.

De overgrote meerderheid is volledig overtuigd van dit klassieke vloerkleed. Zij vinden dat het er heel trendy en mooi uitziet. Daarnaast is het ook gewoon heel comfortabel en praktisch te onderhouden. Eén enkele gebruiker is echter van mening dat het design ouderwets is.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Merinos Brilliance 660-930

 

Net zoals het eerste en het tweede product, behoort ook dit vloerkleed tot het merk Merinos. Met dit vloerkleed haal je bovendien een echte blikvanger in huis. De donkere accenten zoals grijs en zwart worden gecombineerd met één opvallende kleur turquoise. Dit maakt het geheel juist enorm apart en uniek.

Dit vloerkleed is beschikbaar in maar liefst 4 verschillende formaten. Jij hoeft dus enkel de afmeting te kiezen die jij het beste vindt passen in de kamer. De synthetische stof is niet alleen comfortabel maar ook gemakkelijk te onderhouden.

Als we de reacties bekijken bij dit product dan krijgen wij het vermoeden dat dit hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. De kopers zijn niet alleen enthousiast over de mooie kleur maar ook over het leuke en trendy design. Kortom een echte aanrader.

 

Koop bij bol.com (€29.99)

 

 

 

 

Tapijtkeuze Karpet Banton

 

Een rond vloerkleed is altijd iets heel speciaal en uniek. Dit model van Tapijtkeuze is er bijvoorbeeld zo eentje. Je kunt kiezen uit maar liefst 8 verschillende kleuren en 4 verschillende formaten. Zo kun jij zelf het ronde vloerkleed kiezen dat het beste in het interieur past.

Het vloerkleed is gemaakt uit velours en is daardoor enorm zacht en voelt comfortabel aan. Het is ideaal om in de inkomhal te plaatsen. Als je een maat groter neemt, kan het ook perfect in de woonkamer of de slaapkamer. Als je vloerverwarming in huis hebt, dan hoef je met dit vloerkleed niets te vrezen.

Dit vloerkleed heeft een perfect formaat waardoor het overal goed in elke woonkamer past. Het is niet alleen praktisch maar ook echt heel trendy. Kortom, voor deze kopers was deze aankoop het zeker en vast waard.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status