5 Beste vloerlampen Test Van 2020

Laatste update: 28.05.20

 

5 Beste vloerlampen (Reviews) van 2020

 

Een houten vloerlamp of toch liever eentje uit glas? Een wit of koperachtig exemplaar of ben je dol op zwart? Kies je voor een vintage look of ben je toch eerder op zoek naar een vloerlamp die er ietwat industrieel uitziet? En met dimmer of toch liever niet? Je hoort het al, de beste vloerlamp bestaat niet. Het is meer afhankelijk van je persoonlijke keuze en dat kan bij iedereen anders zijn. Toch hebben wij 5 topproducten geselecteerd. Neem rustig de tijd om deze even te bekijken en ga misschien ook even te rade tussen de online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Zuiver Highland Vloerlamp 50 x 50 x 155 cm Driepoot lamp

 

Deze unieke staande vloerlamp mag dan misschien niet meteen tot de goedkope vloerlampen behoren, omwille van de hoge prijs, toch lijken de meeste klanten zich daar niets van aan te trekken. De lamp wordt jou aangeboden door het bekende merk Zuiver en maakt deel uit van de Zuiver Highland serie. De prachtige grijze kleur oogt heel gezellig en elegant. Echter kun je de lamp nog in 2 andere kleuren bestellen.

Deze staande driepoot lamp heeft een maximaal formaat van 50 x 50 x 155 cm en is bijgevolg vrij groot. Deze prachtige schemerlamp is afgewerkt in een opvallend modern jasje waardoor het in tal van interieurs tot z’n recht zal komen. Het driepoot onderstel is voornamelijk uit duurzaam metaal vervaardigd in combinatie met een kleine houten toets. De lampenkap bestaat dan weer uit textiel.

Ondanks het feit dat deze vloerlamp niet voorzien is van led maar wel van een degelijke spaarlamp, mag je toch wel zeker zijn van een energiezuinig product. Vandaar ook het energielabel A++. De lamp maakt gebruik van een E27 fitting en wattage van 32 Watt. Houd er rekening mee dat de vloerlamp niet verstelbaar is en dat je de lichtbron zelf nog zult moeten aankopen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2.  BePureHome Spotlight Staande Vloerlamp 167x54x54

 

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar tegelijk ook naar een opvallend design? Dan zou deze unieke staande vloerlamp van BePureHome misschien wel iets voor jou kunnen zijn. De zwarte kleur laat de vloerlamp heel robuust en stoer ogen maar kan tegelijk perfect tot z’n recht komen in een strakke of moderne woning. Je kunt de lamp ook in het wit of grijs bestellen.

De lamp wordt gekenmerkt door een totaal formaat van maar liefst 167 x 54 x 45 cm en is volledig vervaardigd uit duurzaam metaal. Deze lamp met industriële look weegt ongeveer 5 kg en is makkelijk te tillen en te verplaatsen. Je kunt de vloerlamp makkelijk op het lichtnet aansluiten en vervolgens elektrisch bedienen. Het is een meerwaarde dat de leesarm geheel naar wens te verstellen is.

Ook hier wordt gebruik gemaakt van een E27 fitting en een maximaal wattage van ongeveer 40 Watt. Echter zul je de lichtbron zelf nog moeten aankopen daar deze niet in de levering inbegrepen zit. Het is een energiezuinig product met een label A++ en dat wordt duidelijk door heel wat kopers sterk gewaardeerd.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3.  Eglo Newtown Vloerlamp E27 1 Lichts Hoogte 1595 mm

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijke vloerlamp? Dan raden wij jou aan om dit product van Eglo alvast even te bekijken. De lamp maakt deel uit van de Eglo Newtown serie en wordt gekenmerkt door een lage prijs. Het lijkt hier wel om een vloerlamp aanbieding te gaan.

De lamp is maar liefst 159,5 cm hoog en wordt gekenmerkt door een lampenkap van 28 x 28 x 36 cm. Bij de productie van deze unieke vloerlamp heeft men vooral gebruik gemaakt van stevig metaal en een zwarte poedercoating. Dankzij het meegeleverde snoer inclusief stekker, is het mogelijk om de lamp in een vingerknip met het lichtnet te verbinden. Let wel dat er geen dimfunctie aanwezig is en dat de lamp niet verstelbaar is.

Er wordt gebruik gemaakt van een E27 fitting in combinatie met een maximaal wattage van 60 Watt. Ondanks het hoge wattage hoef je je geen zorgen te maken daar het apparaat energiezuinig te werk gaat. Dit wordt ook aangeduid met het energielabel A++. Kopers reageren bijzonder positief over de kwaliteit en het trendy design.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4.  Zuiver Buckle head Vloerlamp E27 28 x 28 x 150 cm

 

Net zoals één van de vorige producten zul je merken dat ook deze vloerlamp jou aangeboden wordt door het bekende merk Zuiver. De lamp wordt gekenmerkt door een totaal formaat van maar liefst 28 x 28 x 150 cm en is volledig vervaardigd uit duurzaam metaal. Verder is de lampenkap ongeveer 21 x 21 x 19 cm groot. De zwarte kleur oogt heel modern en elegant en laat de vloerlamp perfect tot uiting komen in een strak interieur.

De lamp maakt gebruik van een duurzame spaarlamp als lichtbron en kan eenvoudig en snel aan het lichtnet gekoppeld worden. Er wordt bovendien gebruik gemaakt van een kenmerkende E27 fitting in combinatie met een maximaal wattage dat ruim 8 Watt bedraagt. Ondanks het feit dat de lamp niet verstelbaar is, is ze wel draaibaar en dat is alvast een meerwaarde.

Een blik op de online reacties toont vooral heel wat tevreden klanten aan. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven wat betreft het design en de kwaliteit maar ook de gebruiksvriendelijkheid. Echter zou de lamp volgens één koper toch niet zo handig te verplaatsen zijn. En dat is best wel jammer.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Feliz Office leeslamp nikel 85 x 38 x 180 cm Metaal

 

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke vloerlamp van Feliz, deel uitmakend van de Feliz Office serie. De lamp heeft een totaal formaat van maar liefst 85 x 38 x 180 cm en is volledig uit duurzaam metaal gemaakt.

In tegenstelling tot sommige andere vloerlampen uit het lijstje, wordt hier gebruik gemaakt van een gloeilamp als lichtbron. Dit tovert deze unieke vloerlamp meteen om in de ideale leeslamp. Je kunt de lamp makkelijk en snel met het lichtnet verbinden. Verder is de vloerlamp niet alleen draaibaar maar ook in hoogte te verstellen. De E27 fitting wordt ook hier weer probleemloos gecombineerd met een maximaal wattage van 40W.

Verder kun je probleemloos schakelen tussen de 10 verschillende beschikbare standen en is er ook een degelijke aan- uitschakelaar voorzien. Ondanks de vele positieve reacties, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de lichtbron niet in de levering inbegrepen zit.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status