5 Beste vloerlampen Test Van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Beste vloerlampen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Vloerlampen Koopgids

 

Ben je op zoek naar net dat tikkeltje meer om van de woonkamer een gezellige huiselijke plek te maken? Dan staat of valt alles met de juiste vloerlamp. Ze komen in verschillende soorten, formaten en stijlen wat de keuze niet altijd makkelijk maakt. Kies jij voor die prachtige gebogen vloerlamp of toch liever de staande lamp in een retro design? Kortom, heel wat knopen die je zult moeten doorhakken. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om onderstaande koopgids even door te nemen alvorens je meerdere producten en aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Het gebruiksgemak en de vele mogelijkheden

Het leidt alvast geen twijfel dat de juiste verlichting in huis bijzonder belangrijk is en eveneens bijdraagt aan de sfeer en gezelligheid. Het is dan ook aangewezen om de keuze niet overhaast te maken maar rekening te houden met het interieur, je wensen en welk doel je voor ogen hebt. Ben je op zoek naar een vloerlamp die bijvoorbeeld als leeslamp moet dienen of wil je eerder een vloerlamp die minder functioneel is maar dan wel bedoeld is om een zachte en warme sfeer te creëren.

Kortom, je hoort het al; vloerlampen zijn wel degelijk verkrijgbaar in allerlei vormen, formaten en designs waardoor er altijd wel een exemplaar zal zijn dat perfect in je woning past. Daarnaast zullen de meeste vloerlampen relatief weinig ruimte in beslag gaan nemen doordat ze in de meeste gevallen in een soort van loze hoek worden geplaatst en dienen als “hoekvulling”. Dit maakt dat dergelijke lampen ook makkelijk en snel te verplaatsen zijn en je ze kunt combineren met tal van andere lampensoorten. Denk maar aan een hanglamp of tafellamp in combinatie met een vloerlamp in dezelfde ruimte.

 

De verschillende soorten en stijlen

Grote of kleine vloerlampen, gebogen of niet; ze zijn wel degelijk allemaal verkrijgbaar. Om te bepalen welk type vloerlamp je in huis wilt halen, is het belangrijk om rekening te houden met het doel en de stijl waarin je wilt werken. Heb je bijvoorbeeld een klassiek ingerichte woonkamer, dan zal een moderne of designvolle vloerlamp misschien niet helemaal tot uiting komen.

Bedenk daarnaast ook waarvoor de vloerlamp moet dienen. In de meeste gevallen zal de vloerlamp beschouwd worden als sfeerverlichting en zorgt het dus niet voor de algemene verlichting van een ruimte. Hij wordt dan ook vaak ergens in een hoekje geplaatst of ter hoogte van de bank en zitruimte zodat de lamp ook dienst kan doen als zogeheten leeslamp.

 

Het formaat en de plaatsing van de vloerlamp

Aangezien een kwalitatieve vloerlamp niet in staat is om de volledige ruimte te verlichten, wordt hij vaak aangewend om extra sfeer, warmte en gezelligheid in huis te halen. Dit zal ook mee de plaats van de vloerlamp in de ruimte gaan bepalen. Zo zullen de meeste vloerlampen ergens in een donker loos hoekje worden geplaatst, waar ze enigszins uit de weg staan maar wel voor warmte kunnen zorgen.

Een vloerlamp hoeft echter niet alleen maar sfeervol te zijn maar kan ook praktisch zijn. Zo zijn er heel wat vloerlampen, vaak de gebogen modellen, die dienst kunnen doen als lees- of hobbylampje. Extra handig dus indien je ’s avonds nog even wilt genieten van een goed boek of lekker de krant wilt lezen op de bank. Bedenk dus op voorhand waar je de lamp hebben wilt en wat zijn functie zal zijn. Op basis daarvan kun je dan vervolgens rekening houden met de lengte en het uiteindelijke formaat van de lamp.

Voeding, bediening en andere extra kenmerken

De meeste vloerlampen zijn eenvoudig op het lichtnet aan te sluiten met meestal een aansluitspanning van 220 tot 230 Volt. Echter bestaan er ook heel wat exemplaren die voorzien zijn van een krachtige (oplaadbare) accu, een ledverlichting of adapter. Wil je de vloerlamp ergens in een hoekje plaatsen waar niet meteen een stopcontact voorhanden is, dan kan een oplaadbare batterij bijvoorbeeld een goede aanbeveling zijn.

Daarnaast zullen heel wat exemplaren worden aangevuld met een praktische aan- en uitschakelaar én eventueel dimmer. Je kunt eventueel opteren voor een vloerlamp die je vanop de bank met een afstandsbediening of via een app kunt bedienen. Verder kunnen een verstelbare leesarm, de kleur van het licht en het feit of er al dan niet een lichtbron wordt meegeleverd, een meerwaarde bieden op het moment van aankoop.

 

5 Beste vloerlampen (Reviews) van 2021

 

Een houten vloerlamp of toch liever eentje uit glas? Een wit of koperachtig exemplaar of ben je dol op zwart? Kies je voor een vintage look of ben je toch eerder op zoek naar een vloerlamp die er ietwat industrieel uitziet? En met dimmer of toch liever niet? Je hoort het al, de beste vloerlamp bestaat niet. Het is meer afhankelijk van je persoonlijke keuze en dat kan bij iedereen anders zijn. Toch hebben wij 5 topproducten geselecteerd. Neem rustig de tijd om deze even te bekijken en ga misschien ook even te rade tussen de online reviews en het advies van klanten.

 

1. Zuiver Highland Vloerlamp 50 x 50 x 155 cm Driepoot lamp

 

Deze unieke staande vloerlamp mag dan misschien niet meteen tot de goedkope vloerlampen behoren, omwille van de hoge prijs, toch lijken de meeste klanten zich daar niets van aan te trekken. De lamp wordt jou aangeboden door het bekende merk Zuiver en maakt deel uit van de Zuiver Highland serie. De prachtige grijze kleur oogt heel gezellig en elegant. Echter kun je de lamp nog in 2 andere kleuren bestellen.

Deze staande driepoot lamp heeft een maximaal formaat van 50 x 50 x 155 cm en is bijgevolg vrij groot. Deze prachtige schemerlamp is afgewerkt in een opvallend modern jasje waardoor het in tal van interieurs tot z’n recht zal komen. Het driepoot onderstel is voornamelijk uit duurzaam metaal vervaardigd in combinatie met een kleine houten toets. De lampenkap bestaat dan weer uit textiel.

Ondanks het feit dat deze vloerlamp niet voorzien is van led maar wel van een degelijke spaarlamp, mag je toch wel zeker zijn van een energiezuinig product. Vandaar ook het energielabel A++. De lamp maakt gebruik van een E27 fitting en wattage van 32 Watt. Houd er rekening mee dat de vloerlamp niet verstelbaar is en dat je de lichtbron zelf nog zult moeten aankopen.

 

 

 

 

 

2.  BePureHome Spotlight Staande Vloerlamp 167x54x54

 

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar tegelijk ook naar een opvallend design? Dan zou deze unieke staande vloerlamp van BePureHome misschien wel iets voor jou kunnen zijn. De zwarte kleur laat de vloerlamp heel robuust en stoer ogen maar kan tegelijk perfect tot z’n recht komen in een strakke of moderne woning. Je kunt de lamp ook in het wit of grijs bestellen.

De lamp wordt gekenmerkt door een totaal formaat van maar liefst 167 x 54 x 45 cm en is volledig vervaardigd uit duurzaam metaal. Deze lamp met industriële look weegt ongeveer 5 kg en is makkelijk te tillen en te verplaatsen. Je kunt de vloerlamp makkelijk op het lichtnet aansluiten en vervolgens elektrisch bedienen. Het is een meerwaarde dat de leesarm geheel naar wens te verstellen is.

Ook hier wordt gebruik gemaakt van een E27 fitting en een maximaal wattage van ongeveer 40 Watt. Echter zul je de lichtbron zelf nog moeten aankopen daar deze niet in de levering inbegrepen zit. Het is een energiezuinig product met een label A++ en dat wordt duidelijk door heel wat kopers sterk gewaardeerd.

 

 

 

 

 

3.  Eglo Newtown Vloerlamp E27 1 Lichts Hoogte 1595 mm

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijke vloerlamp? Dan raden wij jou aan om dit product van Eglo alvast even te bekijken. De lamp maakt deel uit van de Eglo Newtown serie en wordt gekenmerkt door een lage prijs. Het lijkt hier wel om een vloerlamp aanbieding te gaan.

De lamp is maar liefst 159,5 cm hoog en wordt gekenmerkt door een lampenkap van 28 x 28 x 36 cm. Bij de productie van deze unieke vloerlamp heeft men vooral gebruik gemaakt van stevig metaal en een zwarte poedercoating. Dankzij het meegeleverde snoer inclusief stekker, is het mogelijk om de lamp in een vingerknip met het lichtnet te verbinden. Let wel dat er geen dimfunctie aanwezig is en dat de lamp niet verstelbaar is.

Er wordt gebruik gemaakt van een E27 fitting in combinatie met een maximaal wattage van 60 Watt. Ondanks het hoge wattage hoef je je geen zorgen te maken daar het apparaat energiezuinig te werk gaat. Dit wordt ook aangeduid met het energielabel A++. Kopers reageren bijzonder positief over de kwaliteit en het trendy design.

 

 

 

 

 

4.  Zuiver Buckle head Vloerlamp E27 28 x 28 x 150 cm

 

Net zoals één van de vorige producten zul je merken dat ook deze vloerlamp jou aangeboden wordt door het bekende merk Zuiver. De lamp wordt gekenmerkt door een totaal formaat van maar liefst 28 x 28 x 150 cm en is volledig vervaardigd uit duurzaam metaal. Verder is de lampenkap ongeveer 21 x 21 x 19 cm groot. De zwarte kleur oogt heel modern en elegant en laat de vloerlamp perfect tot uiting komen in een strak interieur.

De lamp maakt gebruik van een duurzame spaarlamp als lichtbron en kan eenvoudig en snel aan het lichtnet gekoppeld worden. Er wordt bovendien gebruik gemaakt van een kenmerkende E27 fitting in combinatie met een maximaal wattage dat ruim 8 Watt bedraagt. Ondanks het feit dat de lamp niet verstelbaar is, is ze wel draaibaar en dat is alvast een meerwaarde.

Een blik op de online reacties toont vooral heel wat tevreden klanten aan. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven wat betreft het design en de kwaliteit maar ook de gebruiksvriendelijkheid. Echter zou de lamp volgens één koper toch niet zo handig te verplaatsen zijn. En dat is best wel jammer.

 

 

 

 

 

5. Feliz Office leeslamp nikel 85 x 38 x 180 cm Metaal

 

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke vloerlamp van Feliz, deel uitmakend van de Feliz Office serie. De lamp heeft een totaal formaat van maar liefst 85 x 38 x 180 cm en is volledig uit duurzaam metaal gemaakt.

In tegenstelling tot sommige andere vloerlampen uit het lijstje, wordt hier gebruik gemaakt van een gloeilamp als lichtbron. Dit tovert deze unieke vloerlamp meteen om in de ideale leeslamp. Je kunt de lamp makkelijk en snel met het lichtnet verbinden. Verder is de vloerlamp niet alleen draaibaar maar ook in hoogte te verstellen. De E27 fitting wordt ook hier weer probleemloos gecombineerd met een maximaal wattage van 40W.

Verder kun je probleemloos schakelen tussen de 10 verschillende beschikbare standen en is er ook een degelijke aan- uitschakelaar voorzien. Ondanks de vele positieve reacties, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de lichtbron niet in de levering inbegrepen zit.

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status