5 Beste voedseldrogers Test van 2020

Laatste update: 25.11.20

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Voedseldrogers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als jij ook graag gezonde snacks eet die boordevol vitaminen en mineralen zitten dan zou je eens een kijkje kunnen nemen tussen de diverse voedseldrogers. Om jou een beetje op weg te helpen, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Stöckli Ovens Dehydrator voedseldroger die gekenmerkt wordt door z’n ruime capaciteit en unieke ontwerp. Echter blijkt ook de Electro Center SO 375WH voedseldroger een schot in de roos te zijn. Zo geniet je met dit exemplaar een ruim vermogen en de mogelijkheid om gebruik te maken van de 5 afzonderlijke lades. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Voedseldrogers koopgids

 

Een voedseldroger kun je gebruiken om fruit en groenten te drogen en zo natuurlijk snacks te bereiden. Deze snacks zijn heerlijk als tussendoortje en zijn niet schadelijk voor je gezondheid. Het is handig als je fruit of groenten hebt die bijna overrijp zijn want eenmaal gedroogd kun je ze nog voor een langere tijd bewaren. Bij het kopen van een voedseldroger moet je letten op de warmteverdeling, de vorm en de capaciteit, de temperatuur, de extra functies en de prijs.

Warmteverdeling en temperatuur van de voedseldroger

Je kunt je voedsel zowel horizontaal als verticaal drogen. De horizontale voedseldrogers drogen het voedsel op een homogene manier. Het verwarmingselement en de ventilator zitten aan de achterkant zodat de warme lucht gelijkmatig verdeeld wordt over de verschillende lades. Het nadeel is dat het nogal traag werkt, het duurt even voordat je voedsel gedroogd is. Deze voedseldrogers zijn duurder dan de verticale modellen.

De verticale voedseldrogers kunnen het voedsel vlugger drogen maar het resultaat is niet overal hetzelfde.  De ventilator en de verwarming zitten aan de onderkant van het apparaat dus het voedsel in de onderste lades is sneller droog dan in de bovenste lades. Je zult tijdens het proces de lades moeten verwisselen om al het voedsel gelijkmatig te krijgen. Het voordeel is dat deze voedseldrogers goedkoper zijn in de aanschaf.

Je kunt best een toestel kopen met een droogtemperatuur die lager ligt dan 40º Celsius want de vitamines blijven dan in het voedsel bewaard. Zo blijft het gezond om gedroogd fruit of groente te eten.

 

 

Capaciteit en vorm

Voordat je een voedseldroger koopt is het goed om eerst even stil te staan bij het gebruik ervan. Ben je van plan om veel voedsel te drogen of weinig voedsel? Als je slechts af en toe fruit, groente of kruiden droogt dan is het niet nodig dat je een groot apparaat koopt, je bent dan beter af met een klein toestel.

Sommige verticale voedseldrogers kun je uitbreiden door later meer lades toe te voegen. Dus je kunt eventueel klein beginnen met de mogelijkheid om in de toekomst de capaciteit uit te breiden. Een groot apparaat kan nuttig zijn voor mensen met een moestuin waar ze vele groente of fruit uit halen. Je kunt dan het overtollige voedsel drogen en gebruiken als gezonde snack wanneer je naar een film aan het kijken bent.

De meeste mensen kiezen voor een ronde voedseldroger uitgaande van het feit dan het meeste voedsel rond is. Het nadeel aan een rond model is dat er weinig ronde kasten of muren zijn dus je verlies eigenlijk ruimte door een ronde voedseldroger te kopen. Het voordeel is dat de luchtcirculatie beter is dan in een rechthoekig model dus het droogproces is vlugger klaar.

 

 

Extra functies van een voedseldroger

Sommige modellen beschikken over een timer die je van vooraf kunt instellen. Het apparaat schakelt dan automatisch uit wanneer de gekozen tijd verstreken is. Zo kun je het voedsel voor een bepaalde tijd drogen. Dit kan voorkomen dat je het voedsel te lang droogt maar kan ook tot gevolg hebben dat het niet genoeg gedroogd is.

Andere apparaten zijn voorzien van verschillende standen om het voedsel te drogen. Op die manier kun je het voedsel eerst op een warmere en daarna op een koudere temperatuur drogen. Bij duurdere modellen kun je de droger zelfs opdelen in compartimenten om het voedsel zo op twee verschillende standen te kunnen drogen. Op die manier kun je ook enkel de helft van je voedseldroger gebruiken indien je niet genoeg groente of fruit hebt om het volledig te vullen.

Let ook op het energieverbruik van je apparaat, de meeste voedseldrogers verbruiken ongeveer €0,05 per uur tijdens het drogen. Een vol toestel heeft ongeveer 10 uur nodig om al het voedsel te drogen, dit kost je dus ongeveer 50 cent om een volledige hoeveelheid aan fruit en groente te drogen. Dit hangt natuurlijk af van het vermogen en de soorten voedsel die je in het apparaat plaatst.

Prijs van een voedseldroger

De prijs van dit product kan nogal sterk uiteenlopen. Je kunt makkelijk voor enkele tientallen euro’s een toestel kopen maar er bestaan ook modellen die wel duizend euro waard zijn. De prijs is vooral afhankelijk van de capaciteit van de voedseldroger en de eigenschappen.

Een verticaal model is ook goedkoper dan een horizontaal model maar zal niet gelijkmatig drogen. Je moet zelf uitmaken wat er voor jou belangrijker is, een goedkoop product of een kwalitatief product. Je kunt beginnen met enkele voedseldrogers online op te zoeken en hun eigenschappen en prijzen te vergelijken.

Je kunt op de meeste webwinkels ook interessante aanbiedingen vinden of je inschrijven voor de nieuwsbrief om af en toe promoties te ontvangen. Het is een goede aanbeveling om online te kopen want meestal ligt de prijs lager, vergeet echter niet om de verzendkosten nog mee te rekenen.

 

5 Beste Voedseldrogers (Reviews) van 2020

 

Voor het maken van heerlijke en gezonde snacks en voor het eenvoudig drogen van allerlei soorten fruit, groenten en kruiden met of zonder conserveringsmiddelen,  is een voedseldroger wel zeker het middel om dat voor elkaar te krijgen. Bekijk voor het gemak de opties hieronder en kies voor de beste voedseldroger.

 

1. Stöckli Ovens Dehydrator Voedseldroger

 

De Stöckli Ovens Dehydrator heeft 3 metalen roosters en een tijdklok. Met dit product kun je eenvoudig allerlei soorten fruit, groenten en kruiden drogen zonder conserveringsmiddelen. Ook kun je snacks bereiden van gedroogd fruit, groenten, vis en vlees.

Het rooster is gemaakt van metaal en de houder ring is van kunststof met een thermostaat voor het bijhouden van de juiste temperatuur. Het zorgt voor een optimale luchtcirculatie voor een efficiënt droogproces. Hiermee kun je naast de voorgenoemde producten ook bloemen drogen.

Voor dit product hebben de gebruikers meer positieve reviews geschreven dan negatieve reviews. De meeste gebruikers van de Stöckli Ovens Dehydrator geven goed advies hiervoor, want het is eenvoudig in gebruik en het heeft een goede prijs. Het is van goede kwaliteit en het is duurzaam. Voor andere gebruikers heeft dit product een te hoge prijs.

Als je zelf graag gezonde snacks wilt maken dan kun je dit het beste met een degelijke voedseldroger. Dit model van Stöckli is heel wat kopers dan ook bekend en aan de vele overwegend positieve reacties te zien, zou het misschien ook wel eens het populairste toestel kunnen zijn. Laten we even kijken naar de sterke en eventueel zwakke puntjes van dit apparaat.

Voordelen
Capaciteit:

deze voedseldroger beschikt over een motor met een vermogen van maar liefst 300 watt.

Ontwerp:

de voedseldroger van Stöckli is voorzien van 3 roosters die gemaakt zijn uit metaal. De houder ring is dan weer vervaardigd uit een stevig kunststof. Verder is dit apparaat ook uitgerust met een timer.

Nadelen
Prijzig:

ondanks de mogelijkheden die het apparaat biedt, vinden een aantal kopers wel dat de prijs van deze voedseldroger bijzonder hoog ligt.

Koop bij bol.com (€175)

 

 

 

 

2. Electro Center SO 375WH fruitdroger voedseldroger 5 trays

 

Tussen de goedkope voedseldrogers zul je misschien wel dit exemplaar van Electro Center kunnen spotten. Hij wordt gekenmerkt door een compact formaat van 32,8 x 27 x 32,8 cm inclusief een beperkt gewicht, wat hem behoorlijk handzaam maakt. Verder is hij voorzien van een 1 meter lang snoer en kan hij makkelijk een piekvermogen van 250 Watt bereiken.

De voedseldroger is uitgerust met maar liefst 5 verschillende lades waarin je bijvoorbeeld fruit, groenten en vlees of vis zou kunnen drogen. Doordat hij voornamelijk vervaardigd blijkt uit kunststof, kan hij best wel wat verdragen en is hij ook eenvoudig schoon te maken. Deze unieke voedseldroger biedt een maximale temperatuur aan van 75 graden Celsius en een minimale temperatuur van 35 graden Celsius. Je kunt de temperatuur overigens makkelijk regelen via de beschikbare temperatuurinstellingen.

Verder is hij ook voorzien van een indicatielampje en antislipvoetjes waarmee stabiliteit en grip worden gegarandeerd. Klanten reageren duidelijk positief en beoordelen het product met een unieke score van maar liefst 4,9 sterren. Houd er wel rekening mee dat hij niet voorzien is van een automatische uitschakelingsfunctie.

Voordelen
Budgetvriendelijk:

je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het aangename en vriendelijke prijskaartje.

Formaat:

de voedseldroger is behoorlijk compact en licht van gewicht wat hem bijzonder makkelijk te verplaatsen maakt.

Vermogen:

je kunt hem vast en zeker tot de krachtige apparaten rekenen met een ruim vermogen van maar liefst 250 Watt.

Nadelen
Geen automatische uitschakelingsfunctie:

indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit dan heeft dit vooral te maken met het gebrek aan een automatische uitschakelingsfunctie.

Koop bij bol.com (€59.39)

 

 

 

 

3. TurboTronic TT-FD30 Metalen Voedseldroger 650 Watt

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn, dan zou je altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke voedseldroger van TurboTronic. Het hoge prijskaartje zul je er dan jammer genoeg wel moeten bijnemen. Toch krijg je echt wel waar voor je geld en zul je versteld staan van de mogelijkheden die dit toestel aanbiedt.

Door gebruik te maken van de TurboTronic voedseldroger, kun je allerlei voedsel op een eenvoudige manier drogen waardoor je de levensduur verlengt. Hij wordt gekenmerkt door een ruim vermogen van maar liefst 650 Watt, 8 afzonderlijke lades en wel 5 unieke programma’s. Verder is hij voorzien van een automatische uitschakelingsfunctie en antislipvoetjes die extra grip en stabiliteit verzekeren.

De metalen behuizing is bijzonder stevig en bovendien BPA vrij, wat het onderhoud alleen maar ten goede komt. Bovendien kun je de losse onderdelen ook gewoon in de vaatwasmachine stoppen. Je bent verzekerd van een switch on timer en een temperatuurbereik van minimaal 50 en maximaal 80 graden Celsius. Klanten reageren, ondanks het hoge prijskaartje, bijzonder positief!

Voordelen
Handig in gebruik:

je bent verzekerd van diverse functies en mogelijkheden zoals het gebruik van een switch on timer, een ruim temperatuurbereik en een handige automatische uitschakelingsfunctie.

Antislipvoetjes:

dankzij de antislipvoetjes mag je er zeker van zijn dat de voedseldroger stevig en stabiel op het aanrecht blijft staan.

Vermogen:

hij kan zonder problemen een piekvermogen van maximaal 650 Watt bereiken, wat behoorlijk krachtig is.

Gebruiksvriendelijk:

de voedseldroger beschikt niet alleen over 8 verschillende lades maar biedt daarnaast ook nog eens 5 unieke programma’s aan.

Nadelen
Prijzig:

daartegenover staat jammer genoeg een iets hoger prijskaartje.

Koop bij bol.com (€99.95)

 

 

 

 

4. Princess 112380 Voedseldroger

 

Met de Princess 112380 is het mogelijk om traditioneel voedsel te maken met behoud van de smaak en de geur.

Dit product telt 6 gaatjes bodems voor gelijktijdig drogen. Met deze voedseldroger is er geen conserveringsmiddel nodig en toch is de voeding zelfs maanden houdbaar. Voor het bereiden van groenten en fruit moeten de gesneden stukken elkaar niet overlappen en moet het voor 8 tot 12 uur drogen op een temperatuur tussen 35 en 70 graden Celsius.

De Princess 112380 heeft negatieve beoordelingen en het heeft ook positieve beoordelingen. Voor wat de negatieve betreft is dit product kwetsbaar en van matige kwaliteit. De onderdelen zijn te groot en moeilijk afwasbaar met de hand. Aan de positieve kant is het eenvoudig in gebruik en heeft het een goede prijs. Het is van goede kwaliteit en het voldoet aan de verwachting.

Als je op zoek bent naar een voedseldroger die niet alleen kwalitatief goed is maar ook nog eens een aanvaardbare prijs heeft, dan kun je zeker dit model van Princess eens grondig bestuderen. Als we de prijs vergelijken met de prijs van onze andere producten dan kunnen we besluiten dat de Princess voedseldroger wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

Voordelen
Prijskaartje:

als je eerder een beperkt budget hebt, dan is deze voedseldroger echt wel iets voor jou.

Vermogen:

dit model is voorzien van een motor die een vermogen heeft van maar liefst 350 watt. Bovendien zijn de bodems voorzien van gaatjes waardoor het drogen heel gelijkmatig verloopt.

Nadelen
Onderhoud:

de aparte onderdelen zijn niet zo eenvoudig om met de hand af te wassen.

Kwetsbaar:

enkele gebruikers vinden dat bepaalde onderdelen van deze voedseldroger vrij snel kapot gaan en dus iets te kwetsbaar zijn.

Koop bij bol.com (€45)

 

 

 

 

5. Voedseldroger met 6 Stapelbare Lades

 

De vidaXL voedseldroger kan vers voedsel drogen zoals fruit, groenten, paddenstoelen en kruiden, maar het kan ook gezonde snacks maken.

Dit product heeft 6 transparante lades die bij het drogen bijdragen aan het vrijkomen van de natuurlijke smaken en suiker, waardoor het eten een zoetere en sterkere smaak krijgt, als het verse voedsel. Het heeft een semi-transparante bovenkant om het droogproces te waarnemen. Dankzij de timer-functie kun je tijdens het droogproces andere werkzaamheden verrichten.

Gelet op de prijs van dit product, dan lijkt het wel op een voedseldroger aanbieding en dat is het ook voor de gebruikers van de vidaXL.

Voor deze personen is het, op de mening van één ontevreden gebruiker na, een top product want het is van goede kwaliteit en het heeft een goede prijs. Deze voedseldroger is voor hen een voordelige koop en het is eenvoudig in gebruik. Voor een gebruiker is het kwetsbaar.

Met deze vidaXL voedseldroger haal je zeker en vast een degelijk product in huis. Op die manier hoef jij overrijp fruit helemaal niet weg te smijten. Door ze gewoon in de voedseldroger te stoppen, kun jij er heerlijke en gezonde snacks van maken die je nog een hele poos extra kunt bewaren. Het lijkt ons dan ook een goed idee om even te kijken naar de sterke en minder sterke punten van dit apparaat.

Voordelen
Kracht:

deze voedseldroger van vidaXL is voorzien van een motor die is uitgerust met een vermogen van 245 watt.

Inhoud:

de droger heeft een totale inhoud van maar liefst 48 liter. Dit is best veel en dus ideaal als je een groter gezin hebt.

Legplankjes:

dit model is voorzien van 6 transparante legplankjes die ervoor zorgen dat tijdens het droogproces, bepaalde smaken en suikers vrijkomen. Hierdoor wordt de smaak van je snacks nog iets sterker.

Nadelen
Kwetsbaar:

slechts een kleine minderheid van de gebruikers vindt dat deze voedseldroger bijzonder kwetsbaar is en dus helemaal niet zo duurzaam is als ze eerst hadden gedacht.

Koop bij bol.com (€28.99)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Excalibur 4926T220FB 9 Laags Droogoven

 

Met de Excalibur 4926T220FB droogoven kun je voedingswaren conserveren, zoals groenten, kruiden, bloemen, fruit, vis en vlees. Aan de achterzijde is er een ventilator gemonteerd die zorgt voor een gelijkmatige en horizontale luchtstroom.

Dit product telt 9 lades die naar behoefte verwijderd kunnen worden voor grotere objecten zoals hele vruchten en de lades zijn ook afwasbestendig. Met de instelbare thermostaat is een perfecte droging mogelijk en de vierkante bak verhoogt de droogruimte ten opzichte van standaard droogovens. De Excalibur 4926T220FB is ook voorzien van een 26-uurs timer.

Als je kijkt naar de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope voedseldrogers. Ondanks de hoge prijs van de Excalibur 4926T220FB is het toch in de smaak gevallen bij de twee gebruikers van dit product, want deze voedseldroger is van goede kwaliteit en het is ook eenvoudig in gebruik.

In vergelijking met de andere 4 voedseldrogers die we geselecteerd hebben, zul je voor dit model van het merk Excalibur zeker een groter budget hoeven te voorzien. Toch merken we dat de kopers hoofdzakelijk tevreden zijn over dit apparaat en lijkt het voor hen ook veruit het beste merk te zijn.

Voordelen
Vermogen:

in vergelijking met het voorgaande model, is deze voedseldroger net iets krachtiger. Het heeft een vermogen van maar liefst 600 watt.

Gebruiksvriendelijk:

je kunt deze voedseldroger perfect in de vaatwasmachine plaatsen.

Inhoud:

dit model heeft een bijzonder grote inhoud van maar liefst 32 liter. Ideaal dus als je een groot aantal gezonde snacks in 1 keer wenst te maken.

Nadelen
Prijskaartje:

de meeste kopers zijn overwegend positief. Toch zou de extreem hoge prijs potentiële kopers kunnen afschrikken.

 

 

Steba ED5 Elektrische Droogautomaat

 

De Steba ED5 is een elektronische droogautomaat die uitermate geschikt is voor het drogen en bewaren van fruit, groenten en kruiden. Met een elektronische temperatuurcontrole van 40 tot 70 graden Celsius en een elektronische timer van 1 tot 36 uur.

Dit product is voorzien van 5 stapelbare trays en het heeft een transparante cover. Het heeft een groot droog oppervlak en een touch display. Ook heeft het een inhoud van 4 liter voor het drogen van veel producten tegelijk.

Niet alle gebruikers van de Steba ED5 zijn er positief over ingesteld. De tevreden gebruikers geven er goed advies voor, want het is eenvoudig in gebruik en het heeft een goede prijs. Ook is het van goede kwaliteit en het past perfect. Het is een voordelige koop en het is duurzaam. Voor de andere groep van gebruikers heeft deze voedseldroger kwetsbare plastieken schappen en is het van matige kwaliteit.

Met de voedseldroger van het merk Steba kun jij vanaf nu helemaal zelf je gezonde snacks klaarmaken. Op die manier hoef je overrijp fruit niet meteen weg te smijten. Dit toestel heeft misschien niet meteen de laagste prijs maar kun je toch zeker en vast tussen de goedkope modellen terugvinden.

Voordelen
Capaciteit:

deze voedseldroger heeft een inhoud van 4 liter en een vermogen van maar liefst 350 watt.

Gebruiksgemak:

dit apparaat is voorzien van een elektronische temperatuurcontrole en er is zelfs een elektronische timerfunctie voorzien. Door middel van het touch display kun je al deze gegevens regelen en bijhouden.

Ontwerp:

het product is uitgerust met 5 legplankjes en de cover ervan is transparant. Op die manier kun je het volledig proces ook volgen.

Nadelen
Lange droogtijd:

slechts enkele gebruikers vinden dat de droogtijd best wel veel tijd in beslag neemt.

Kwetsbaar:

de plastieken legplankjes gaan vrij snel kapot en zijn dus niet echt duurzaam. Het is dus aan te raden om dus heel voorzichtig met deze plankjes om te gaan.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status