5 Beste Voetballen Test van 2020

Laatste update: 17.09.20

 

Voetballen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ga jij wekelijks naar de voetbaltrainingen en heb je regelmatig een belangrijke wedstrijd op de agenda staan? Dan is een degelijke en duurzame voetbal voor jou vast en zeker een leuk en persoonlijk geschenk. Toch zul je versteld staan van de verschillende mogelijkheden die er momenteel worden aangeboden. Daarom hebben wij alvast een koopgids samengesteld waarin we de belangrijkste factoren even wat verder uitdiepen. Daarnaast zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde voetballen van dit moment. Zo zijn we eerst en vooral uitgekomen bij de Jy&K Retro Size 5 voetbal. Niet alleen kwalitatief heel erg sterk maar bovenal ook een echte blikvanger vanwege het retro ontwerp. Je zou ook kunnen kiezen voor de Derbystar Classic TT Superlight voetbal. Doordat de bal zo weinig weegt, is het alvast een goede optie om te schenken aan je kinderen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Voetballen koopgids

 

Voetbal behoort zeker en vast tot de populairste balsporten. Toch komt er ook heel wat bij kijken. Zo heb je niet alleen de juiste outfit nodig en de juiste schoenen. Het is ook belangrijk dat je een keuze kunt maken uit de beste voetballen. Dit lijkt makkelijker dan gedacht maar dit is het niet altijd door het ruime aanbod aan keuze. Daarom hebben wij een onderzoek verricht en zijn we te weten gekomen op welke factoren je kunt letten indien je de ballen en aanbiedingen gaat vergelijken. Houd dus zeker rekening met het materiaal, de maat, het gewicht, het doel en de ondergrond van het speelterrein.

Het materiaal van de voetbal

Zodra je begint aan je zoektocht naar de voor jou beste voetbal zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld eerst en vooral een onderscheid maken op het gebied van het materiaal. Zo heb je heel wat voetballen die gemaakt zijn uit duurzaam en stevig leer. Je zult meteen merken dat deze ballen iets harder zijn en dus veel moeilijker te controleren zijn. Dit is dus echt voor personen die regelmatig trainen en wedstrijden spelen. Een leren voetbal zal ook iets harder aankomen op het moment dat je een kopbalduel doet. Ballen uit polyurethaan zijn dan weer geschikt voor om het even welke soort ondergrond.

Er zijn ook heel wat voetballen die gemaakt zijn uit PU-materiaal. PU-materiaal is in vergelijking met leer veel lichter en dus gemakkelijker te hanteren en controleren. Dit soort voetbal wordt heel vaak gebruikt voor kinderen of beginnende spelertjes. Verder heb je ook de ballen die helemaal handgestikt zijn en dus niet meer tot de goedkope voetballen behoren. Uiteraard is het altijd mogelijk dat je op een bepaald moment een voetbal aanbieding tegenkomt in deze categorie. Je kunt ook kiezen voor een voetbal die gemaakt is uit een combinatie van rubber, polyester, PU en EVA. Dit model is enorm stevig en staat garant voor een veel langere levensduur.

 

De maat, het gewicht en het doel

Net zoals er heel wat verschillende materiaalsoorten bestaan, zal het dus ook niet verwonderen dat er heel wat keuzemogelijkheden zijn op het gebied van de maat en het gewicht van de voetbal. In principe geldt het principe dat voor jonge beginnende spelertjes een bal gebruikt wordt die iets kleiner is en dus iets minder weegt. Volwassenen of jonge tieners die reeds wat balervaring hebben spelen met de standaardmaat. De standaardmaat van een voetbal is 5. Dit komt overeen met een diameter van rond de 23 cm en een gewicht tussen de 300 en 400 gram.

Wanneer je dus een bal hebt maat 4 dan wil dit dus zeggen dat dit model iets kleiner is en dus ook iets minder weegt. Daardoor is het werkelijk ideaal voor jonge kinderen die nog maar net met voetbal beginnen. Verder is het ook een aanbeveling om rekening te houden met de frequentie en het doel dat je hebt. Als je nog maar net begint met voetbal dan kun je eventueel opteren voor een duurzame bal zoals een door machine gestikte bal. Indien je toch al vrij regelmatig gaat trainingen en vaak ook eens een wedstrijd speelt dan kun je ook het best een duurzame bal aankopen uit leer. Deze zorgen voor een uitstekend drukbehoud en iets meer comfort tijdens het spelen.

 

 

De ondergrond van het speelterrein

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke voetbal dan is het ook een goed idee om rekening te houden met de ondergrond waarop je gaat spelen. Wanneer je hoofdzakelijk op gras gaat spelen dan is het belangrijk dat je een voetbal uitkiest die zowel zijn vorm alsook zijn kwaliteit gaat behouden. Bovendien is het belangrijk dat de bal voldoende kan stuiteren en dus ook het juiste gewicht heeft. Indien je hoofdzakelijk op zand voetbalt, bijvoorbeeld op het strand, dan is een lichtere voetbal net iets comfortabeler. Op die manier gebeuren er geen ongelukken als je met je blote voeten speelt.

Speel je toch regelmatig op straat met vrienden dan is het ten stelligste aan te raden om een duurzame voetbal aan te kopen. Dit zijn de voetballen die gemaakt zijn uit rubber en die dus iets slijtvaster zijn en dus garant zullen staan voor urenlang spelplezier. Kortom er zijn heel wat zaken waarop je hoeft te letten en waar je aandacht hoeft aan te besteden. Toch kunnen wij jou sterk garanderen dat je op die manier beslist de ideale voetbal zult vinden die volledig aan jouw verwachtingen en verlangens voldoet.

 

5 Beste Voetballen (Reviews) van 2020

 

Voetbal is de populairste sport ter wereld en wordt door miljoenen kinderen en volwassenen wekelijks of zelfs dagelijks beoefend. Als jij ook graag voetbalt met vrienden dan heb je een goede voetbal nodig. We hebben verschillende goede producten vergeleken en samengevat in een top vijf. Neem een kijkje en kies er zelf de beste voetbal uit.

 

1. Jy&K Retro Voetbal buiten spelen klassieke 

 

We beginnen meteen met de goedkope voetballen met dit product van JY&K. Deze bal heeft een retro ontwerp en lijkt op de voetballen die in de vorige eeuw werden gebruikt. De bal is gemaakt van leer en heeft een bruine kleur.

Deze bal is moeilijker om te controleren en kan zorgen voor hoofdpijn als je een kopbal opvangt, maar het is wel een goede aankoop om je technieken optimaal te trainen.

Vanwege de lage prijs zijn de gebruikers positief over de voordelige prijs-kwaliteitverhouding van het product. Het design valt in de smaak en omdat de bal gemaakt is van leder is het een stevig product. De meeste kopers gebruiken de bal als decoratie maar toch zijn er ook gebruikers die er mee voetballen.

Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende soorten voetballen op de markt gebracht. Dat maakt de keuze niet alleen groter maar ook moeilijker. Dit exemplaar wordt aanbevolen en geleverd door het, al dan niet bekende merk JY&K. Laten we toch maar even op zoek gaan naar de populairste kenmerken ervan.

Voordelen
Prijskaartje:

in vergelijking met de andere voetballen uit deze lijst, zou dit wel eens het product met de laagste prijs kunnen zijn.

Design:

het is een duurzame voetbal die kwaliteit en design moeiteloos combineert. Ben je op zoek naar een origineel retro ontwerp? Dan is deze voetbal precies waar jij naar op zoek bent.

Handig in gebruik:

je kunt de bal zowel bij indoor- alsook outdoor activiteiten gebruiken. Verder leent dit product zich ertoe om bepaalde technieken beter onder de knie te krijgen.

Nadelen
Moeilijk controleren:

houd er echter wel rekening mee dat de bal iets harder aanvoelt en dus minder geschikt is om bijvoorbeeld een kopbal te geven. Daarnaast is de bal niet zo eenvoudig te controleren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Derbystar Classic TT Superlight Voetbal

 

Dit is het best verkochte model van Derbystar. De voetbal is licht van gewicht en is geschikt voor kinderen. De bal voldoet aan de eisen van de KNVB en is gemaakt van PU-materiaal. Dit materiaal voelt aan als leer maar is zachter en beter handelbaar.

Je kunt kiezen tussen verschillende designs zodat je de ballen uit elkaar kunt houden. De bal is een standaardmaat 5 en beschikt over stabiele vluchteigenschappen.

De kopers geven goed advies over het lichte gewicht van de bal. Hierdoor is het product eenvoudig te gebruiken door kinderen en beschikt het toch nog over een officiële maat. Het product heeft een leuk ontwerp en is geschikt voor kinderen vanaf 5 of 6 jaar. De kinderen zijn alleszins dol op deze voetbal aanbieding.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze unieke voetbal van het merk Derbystar. Derbystar zal bij heel wat gebruikers misschien wel al een belletje doen rinkelen en door sommige klanten misschien ook beschouwd worden als veruit het beste merk.

Voordelen
Gewicht:

in vergelijking met sommige andere voetballen zul je merken dat het gewicht van dit product aanzienlijk lichter is. Daardoor is de voetbal ook kindvriendelijk.

Materiaal:

het is een duurzame bal die vervaardigd is uit stevig PU-materiaal. PU-materiaal voelt een beetje aan zoals bijvoorbeeld leer maar alleen is het iets soepeler en dus makkelijker om mee te spelen.

KNVB:

de bal is niet alleen getest maar ook goedgekeurd en voldoet bovendien aan de normen en de regels van de KNVB.

Maat:

het is een handige en degelijke voetbal met een standaardmaat 5.

Nadelen
Design:

het is mogelijk dat het design van de voetbal misschien niet bij iedereen in de smaak zal vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Nike VoetbalVolwassenen

 

Deze bal is uitermate geschikt voor gebruik op trainingen of wedstrijden. Je kunt de bal natuurlijk ook tijdens je vrije tijd gebruiken voor een potje voetbal met vrienden. De bal maakt een stabiele vlucht dankzij de gestikte panelen en is bedrukt met het Nike Swoosh logo.

De bal is gemaakt voor 60% uit rubber, 12% uit polyester, 15% uit PU en 12% uit EVA. Het product gebruikt een combinatie van witte en zwarte kleuren en heeft balmaat 5.

De voetbal is stevig en heeft een lange levensduur. De kopers geven goed advies over de kwaliteit van deze bal, net wat je van een topmerk zoals Nike kunt verwachten. Het product is handig in gebruik en heeft goede eigenschappen zodat je er eindeloos veel plezier zult aan beleven tijdens een wedstrijdje voetbal.

Ook het merk Nike is een vaste waarde op gebied van sport. Het zal dan ook niet verwonderen dat het merk meerdere mogelijkheden aanbiedt wanneer je op zoek gaat naar een degelijke voetbal. Zo hier dit exemplaar dat gekenmerkt wordt door het typische Nike Swoosh logo. Hieronder een selectie van de belangrijkste eigenschappen.

Voordelen
Materiaal:

het is een stevige bal die vervaardigd is uit een duurzame combinatie van verschillende materiaalsoorten. Zo bestaat de bal voor 60% uit rubber, is er ook gebruik gemaakt van 12% EVA materiaal, 12% polyester en ongeveer 15% PU-materiaal.

Formaat:

net zoals het vorige product heeft ook deze voetbal een standaardmaat 5.

Gestikte panelen:

doordat de panelen van deze voetbal gestikt zijn, mag je zeker zijn van een stabiele vlucht.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts een enkele koper blijkt niet helemaal overtuigd te zijn van de geleverde kwaliteit van deze voetbal.

Koop bij bol.com (€24.5)

 

 

 

 

4. Merkloos Guta Lowbounce Zaalvoetbal

 

De Lowbounce bal van het merk Guta is geschikt voor zaalvoetbal. Deze bal is handgestikt en is van hoge kwaliteit. De bal blijft laag zodat het makkelijk wordt om te voetballen in een zaal. Bovendien heeft de bal het officiële formaat en gewicht van een voetbal om wedstrijden mee te spelen.

De prijs van deze bal ligt iets hoger dan van de andere producten. De voetbal heeft een wit-blauwe kleur en heeft balmaat vier. De bal is geschikt om te gebruiken in een zaalvoetbalvereniging maar ook als particuliere speler.

Voor vele gebruikers is dit de beste bal die ze ooit gebruikt hebben voor zaalvoetbal. De gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit wordt ook opgegeven als een groot pluspunt. De bal is bestand tegen slijtage en is bijna niet kapot te krijgen. De lange levensduur verhoogt aanzienlijk de kwaliteit van dit product.

Door te kiezen voor de Lowbounce bal kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor degelijkheid. De voetbal wordt geleverd door het bekende merk Guta en is vooral ideaal om te gebruiken tijdens indoor activiteiten zoals zaalvoetbal. De kwaliteit is uitstekend en de bal is bovendien helemaal handgestikt.

Voordelen
Gebruiksgemak:

zowel de maat alsook het gewicht van de bal beantwoorden aan de officiële normen en regels om wedstrijden te kunnen spelen.

Design:

de bal wordt gekenmerkt door een opvallende wit met blauwe kleurencombinatie.

Nadelen
Kostenplaatje:

indien je interesse mocht hebben in deze voetbal dan zul je er echter wel rekening mee moeten houden dat deze iets meer budget vraagt.

Koop bij bol.com (€26.95)

 

 

 

 

5. Derby Star Apus Pro Light Voetbal Junior

 

Deze voetbal is het ideale product voor kinderen. De bal heeft een licht gewicht en is uitermate geschikt om te trainen. De bal is gemaakt van polyurethaan en is geschikt voor alle soorten ondergrond.

De combinatie van blauwe en witte kleuren zorgt ervoor dat de bal goed zichtbaar is tijdens het voetballen. Het product heeft balmaat 5 en is perfect voor kinderen vanaf 5 of 6 jaar. Voor kleinere kinderen kan het zijn dat de bal te groot uitvalt.

De reviews tonen positieve commentaren over de kwaliteit en de stuitereigenschappen van de bal. De kinderen zijn heel tevreden met deze voetbal en beleven er eindeloos speelplezier aan. De bal is stevig, blijft lang hard en de kleuren blijven ook lang behouden.

We kunnen het rijtje afsluiten met deze DerbyStar voetbal voor jongeren. Vanwege het lichte gewicht is de bal een pak kindvriendelijker in vergelijking met heel wat andere voetballen. Indien je dus nog op zoek bent naar een origineel en geslaagd geschenk voor je zoon of dochter, aarzel dan alvast niet langer.

Voordelen
Materiaal:

de voetbal is vervaardigd uit duurzaam PU-materiaal en kan daardoor op eender welke soort ondergrond worden gebruikt. Voor wedstrijd alsook trainingen.

Design:

de bal wordt gekenmerkt door een opvallende combinatie van blauw en wit met daarbij het logo in het zwart.

Doelgroep:

met een balmaat 5 en het lichte gewicht, is deze voetbal werkelijk ideaal om door kindjes vanaf de leeftijd van zo’n 5 jaar oud te worden gebruikt.

Nadelen
Geen volwassen:

volwassen mogen natuurlijk ook met deze voetbal spelen. Maar het spreekt echter voor zich dat de voetbal voor wedstrijden en trainingen bij volwassen natuurlijk minder ideaal is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status