5 Beste Voetbalschoenen Test van 2020

Laatste update: 06.08.20

 

Voetbalschoenen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Staan de voetbaltrainingen weer voor de deur? Of heb je binnenkort een reeks belangrijke wedstrijden op de agenda staan? Het loont dan vast en zeker de moeite even op zoek te gaan naar een paar duurzame en degelijke voetbalschoenen. Om het voor jou allemaal net iets makkelijker te maken, hebben we al even bekeken wat nu precies de 3 best beoordeelde voetbalschoenen zijn. Zo zijn de Adidas Copa Mundial voetbalschoenen alvast een topproduct gebleken. De zwarte kleur met de witte accenten zorgen voor een stoer en robuust uitzicht. Bovendien zijn er maar liefst 16 schoenmaten beschikbaar. Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor de Nike Premier FG voetbalschoenen, die ideaal zijn om door mannen te worden gedragen. Heel wat comfort en kwaliteit worden jou hier aangeboden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Voetbalschoenen koopgids

 

Als je vaak gaat voetballen en wekelijks ook een wedstrijd speelt dan is een goede voetbaluitrusting wel een goede aanbeveling. Hierbij is het in de eerste plaats dan ook bijzonder belangrijk om over één van de beste voetbalschoenen te beschikken. Om de zoektocht naar het perfecte paar iets gemakkelijker te laten verlopen, zou je kunnen rekening houden met verschillende factoren. Denk maar aan het nut, de pasvorm, het materiaal en uiteraard ook de ondergrond. Wij raden jou ook aan om zoveel mogelijk voetbalschoenen met elkaar te vergelijken. Let daarbij ook op eventuele aanbiedingen.

 

 

Het nut van degelijke voetbalschoenen

Wanneer je besluit om te gaan voetballen of misschien wel al geruime tijd voetbaltrainingen en wedstrijden speelt, dan zul je het belang van een goede voetbalschoen beseffen. Het zorgt voor meer grip en stabiliteit maar dus ook voor een betere speel capaciteit. Afhankelijk van de ondergrond zul je een bepaald type schoen eerder nodig hebben. Verder zul je ook meteen aanvoelen dat de pasvorm van een voetbalschoen in niets te vergelijken is met de pasvorm van een gewone standaard schoen.

Het lijkt misschien heel banaal maar tijdens het passen zul je ook moeten rekening houden met de veters, het noppensysteem, de zool en uiteraard ook de vorm van jouw voeten. Daarnaast zul je ook nog hoeven te kiezen uit de verschillende mogelijke designs en kleuren. Houd er toch rekening mee dat de schoen comfortabel aanvoelt zodat je probleemloos een volledige wedstrijd van 90 minuten kunt volhouden.

 

Het volledige kostenplaatje

Het zal niet verwonderen dat de meeste exemplaren niet meteen tot de goedkope voetbalschoenen zullen behoren. We kunnen uiteraard niet uitsluiten dat er altijd wel eens een voetbalschoen aanbieding kan opduiken tijdens de promotiedagen. Stel jezelf de vraag welk bedrag jij kunt en wilt spenderen aan nieuwe voetbalschoenen. Houd hierbij ook rekening met de frequentie.

Als je maar 1 keer per maand gaat voetballen dan hoef je niet de duurste schoenen te pakken. Iemand die wekelijks verschillende trainingen en zelfs een wedstrijd speelt, is wel gebaat bij een degelijk en duurzaam paar voetbalschoenen. Het is ook altijd een goed idee mocht je de online reviews van de gebruikers eens bekijken. Het advies, de nuttige tips en de gebruikerservaring kunnen een doorslaggevende rol hebben bij de uiteindelijke keuze van de schoenen.

 

Enkele tips voor de juiste pasvorm

Voetbalschoenen zijn en voelen nu ook eenmaal helemaal anders aan in vergelijking met normale standaard schoenen. Ze zijn bijvoorbeeld veel smaller waardoor je je voetbalschoenen in de meeste gevallen een maat groter zullen zijn dan je gewone wandelschoenen. De bouw van de voetbalschoen is er nu eenmaal op gericht om zich zo goed mogelijk om je voet heen te kunnen sluiten. Bij voetbalschoenen is het dus de bedoeling dat er eigenlijk niet zoveel ruimte meer overblijft om met je voet te schuiven.

Neem daarnaast ook altijd je voetbalsokken mee tijdens het passen. Het is belangrijk om telkens met je voetbalsokken te passen omdat je dan geen vertekend beeld krijgt. Zodra je de schoen gepast hebt dan is het ook een goede aanbeveling om er eventjes een paar metertjes mee te stappen of lopen. Enkel op die manier kun je helemaal zeker weten hoe de schoenen aanvoelen. Verder kunnen de pasvormen ook nog verschillen per maat en design. Houd hiermee dus ook zoveel mogelijk rekening.

 

 

Het materiaal

Wat het schoenenmateriaal betreft heb je ook een bijzonder brede waaier aan keuzemogelijkheden. Toch raden wij jou ook hier aan om in de eerste plaats vooral rekening te houden met de ondergrond waarop je hoeft te spelen. Zo heb je heel wat voetbalschoenen die uit leer gemaakt zijn. In de meeste gevallen gaat het hier dan over rundleer, kangoeroeleer of zelfs kalfsleer. Dit leer is niet alleen bijzonder soepel maar ook zeer sterk en duurzaam. Houd er wel rekening mee dat leer meer onderhoud vraagt.

Je kunt ook opteren voor kunststof. Deze hebben veel minder onderhoud nodig en behouden hun vorm ook veel beter. Daarnaast heb je ook heel wat voetbalschoenen die vervaardigd zijn uit geweven materiaal. Dit zijn modellen die zich probleemloos aan je voet gaan aansluiten en bijzonder schokbestendig zijn. Ze zijn bijzonder licht en garanderen een uitstekend balgevoel.

 

Voetbalschoen afhankelijk van de ondergrond

We hebben het al een paar keer aan bod laten komen maar ook de ondergrond waarop je speelt oefent een belangrijke rol uit. Zo kun je spelen op natuurlijk gras maar ook kunstgras, indoor courts of gravelvelden horen bij de vele mogelijkheden. Afhankelijk van het type ondergrond waarop jij speelt zul je dan ook een bepaalde voetbalschoen gaan nodig hebben. Tegenwoordig bestaan er ook al heel wat voetbalschoenen die je zowel kunt gebruiken wanneer je op gras speelt als wanneer je op kunstgras speelt.

Verder kun je in theorie eigenlijk met gelijk welke voetbalschoen voor gras, meteen ook op artificieel of kunstgras gaan spelen. Houd er wel rekening mee dat het andersom helemaal niet het geval is. Wanneer je dus een voetbalschoen aankoop die ideaal is om op kunstgras te gebruiken, dan is dit niet echt aan te raden om op echt gras te gebruiken.

 

5 Beste Voetbalschoenen (Reviews) van 2020

 

Al van jongs af beginnen kinderen te sporten om nieuwe vriendjes te maken maar ook om fit te blijven. Sommige kinderen gaan voetballen en tonen zodanig veel talent dat ze op een latere leeftijd professioneel voetbal kunnen spelen. Als je wilt dat je kind de beste kansen krijgt dan is het aanbevolen om een paar goede voetbalschoenen te kopen. Om je te helpen bij je keuze hebben wij een top vijf samengesteld waar je enkel nog de beste voetbalschoenen uit kan kiezen.

 

1. Adidas Copa Mundial Voetbalschoenen 

 

Deze klassieke voetbalschoen heeft een zwarte kleur en is beschikbaar in 16 verschillende maten. Deze schoen vormt zich perfect naar de voet. Het bovenwerk van de schoen is gemaakt van kangoeroeleer en de veters zijn ingelegd op een traditionele manier.

De binnenzool is voorgevormd om te zorgen voor een optimaal comfort en extra demping. De buitenzool is gemaakt van PU en beschikt over FG noppen om op natuurlijke velden te kunnen spelen. Je kunt de schoen ook gebruiken op een veld van kunstgras maar daarvan gaat het sneller slijten.

Alle kopers geven goed advies over deze schoen. Deze schoen zit perfect en heeft een extreem lange levensduur. Voor sommige kopers zijn ze nogal duur maar ze worden wel heel snel geleverd. Het design valt goed in de smaak en de schoenen zijn flexibel maar toch stevig.

Ben je op zoek naar een paar degelijke en duurzame voetbalschoenen dan is het een goede aanbeveling om dit paar even onder de loep te nemen. De voetbalschoenen worden geleverd door het bekende merk Adidas dat door heel wat kopers misschien ook wel als het beste merk zal worden beschouwd.

Voordelen
Pasvorm:

het is een groot pluspunt om te weten dat je dit paar voetbalschoenen in diverse maten kunt bekomen.

Materiaal:

de bovenkant is volledig vervaardigd uit bijzonder duurzaam en soepel kangoeroeleer. De buitenzool bestaat dan weer uit stevig PU.

Handig in gebruik:

je zult meteen kunnen vaststellen dat de veters op een volledig traditionele wijze zijn ingelegd. Dankzij de FG noppen is het bovendien mogelijk om de voetbalschoenen zowel op kunstgras alsook op natuurlijk gras te gebruiken.

Nadelen
Prijzig:

we merken dat sommige klanten het best wel jammer vinden dat de voetbalschoenen niet over de laagste prijs beschikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Nike The Nike Premier FG Voetbalschoenen

 

Deze voetbalschoenen zijn speciaal ontworpen voor heren en beschikken over een tijdloos ontwerp. De schoenen zijn gemaakt van kwaliteitsvolle materialen zoals kangoeroeleer en geitenleer die zorgen voor een optimaal comfort en gevoel.

Deze schoenen zijn perfect voor gebruik op kunstmatige of harde velden. De pasvorm van de schoenen is nauw aansluitend zodat je geniet van een betere ondersteuning en de TPU-plaat over de lengte van de schoen zorgt voor flexibiliteit.

De reviews bevatten positieve commentaren van de kopers. De schoenen zijn flexibel en zijn uitermate geschikt voor harde ondergronden. Het leer van de schoenen is van goede kwaliteit en je hoeft ze zelfs niet in te lopen. Je kunt meteen beginnen voetballen.

Door te kiezen voor deze unieke voetbalschoenen van Nike kies je voor kwaliteit en degelijkheid. De schoenen hebben een zwarte kleur en zijn voorzien van het bekende Nike logo. Om te weten of dit paar voetbalschoenen al dan niet iets voor jou is, kun je de populairste kenmerken hieronder even bekijken.

Voordelen
FG noppen:

de schoenen zijn voorzien van stevige FG noppen waardoor zowel kunstgras als natuurlijk gras tot de mogelijkheden behoren.

Materiaal:

het zijn degelijke voetbalschoenen die vervaardigd zijn uit duurzame materiaalsoorten. Zo is er niet alleen gebruik gemaakt van het bekende kangoeroeleer maar ook van geitenleer.

TPU-plaat:

de TPU-plaat is aangebracht over de volledige lengte van deze unieke voetbalschoen. Dit biedt niet alleen meer flexibiliteit maar bovenal ook heel wat comfort.

Nadelen
Design:

tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties geplaatst. Alhoewel het mogelijk is dat het design niet bij iedereen in de smaak valt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Puma King Finale I FG Voetbalschoenen Unisex 

 

Deze voetbalschoen voor junioren is perfect voor kinderen. De schoenen zijn gemaakt van materiaal van een uitstekende kwaliteit zoals kangoeroeleer. Dankzij dit materiaal is het bovenwerk van de schoen soepel. Deze schoenen zijn beschikbaar in vijf verschillende maten.

De binnenzool van de schoenen is anatomisch gevormd en is uitgerust met EVA voor optimaal comfort. Aan de onderkant van de schoenen zitten FG noppen waardoor de schoenen geschikt zijn om mee te spelen op natuurlijke velden. De schoenen gebruiken een kleurencombinatie van wit, rood en blauw.

De kopers zijn tevreden over de voordelige prijs-kwaliteitverhouding van deze schoenen. De kinderen zijn er heel blij mee en vinden het een handige en soepele schoen om mee te voetballen. Ook het ontwerp van de schoen valt in de smaak bij de kinderen.

Ben je op zoek naar de ideale voetbalschoenen voor je zoontje? Dan lijkt dit product van het bekende merk Puma misschien wel iets voor jou te zijn. Toch is het altijd handig indien je op voorhand de voor- en de nadelen even grondig onder de loep kunt nemen. Hieronder alvast een overzichtje.

Voordelen
Materialen:

de voetbalschoenen zijn bijzonder duurzaam en soepel en hoofdzakelijk vervaardigd uit stevig kangoeroeleer.

Comfort:

je zult merken dat de binnenzool van dit paar unieke voetbalschoenen niet alleen over een speciaal ergonomisch ontwerp beschikt maar bovendien ook is afgewerkt met EVA materiaal. Dat biedt meteen heel wat meer comfort.

FG noppen:

ook hier mag je zeker zijn van het gebruik van duurzame FG noppen. Ideaal dus om op verschillende soorten ondergronden te spelen.

Nadelen
Geen volwassenen:

het is belangrijk om er rekening mee te houden dat dit type voetbalschoenen helemaal gecreëerd is met de aandacht naar kinderen toe.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Quick Topstar Lady Voetbalschoenen Volwassenen

 

Deze voetbalschoen aanbieding is speciaal ontworpen voor vrouwen. De zool van de schoenen beschikt over twaalf doorgestikte noppen waardoor ze ideaal zijn voor gebruik op natuurlijke velden. De schoenen zijn verder nog uitgerust met een vetersluiting en zijn voor 50% gemaakt uit echt leer en 50% uit imitatieleer.

Deze schoenen worden verkocht aan een goedkope prijs en zijn beschikbaar in vijf verschillende maten. De schoenen hebben een zwarte kleur met een roze toets aan de achterkant.

Dit product heeft momenteel nog maar één review ontvangen maar de koper is helemaal tevreden. De schoenen zijn van goede kwaliteit en je betaalt er ook niet te veel geld voor. Ze zijn handig in gebruik en hebben een leuk design.

Er zijn tegenwoordig ook heel wat vrouwen die genieten van een partijtje voetbal. Het komt er dus als vrouw ook op aan dat je voor de perfecte voetbalschoen kiest. Dankzij het merk Quick kun je kiezen voor een kwalitatief en degelijke paar voetbalschoenen tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje.

Voordelen
Materiaal:

het zijn duurzame voetbalschoenen die vervaardigd zijn uit een combinatie van degelijke materiaalsoorten zoals leer en imitatieleer.

Vetersluiting:

de vetersluiting is niet alleen veilig maar bovendien ook extra handig omdat je op die manier de schoenen nog iets meer kunt aanpassen aan de vorm van je voet.

Natuurlijke velden:

de schoenen zijn werkelijk ontworpen zodanig dat je op een natuurlijke ondergrond kunt spelen. Dat heeft vooral te maken met de aanwezigheid van de doorgestikte noppen.

Prijskaartje:

ideaal voor mensen met een beperkt budget of wanneer je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke paar voetbalschoenen.

Nadelen
Geen FG noppen:

sommige klanten kunnen het best wel jammer vinden dat de schoenen niet voorzien zijn van de speciale FG noppen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Adidas X 17.4 FxG J Kinderen 

 

Deze voetbalschoenen voor kinderen zijn perfect voor kopers die op zoek zijn naar goedkope voetbalschoenen. Ze zijn beschikbaar in twaalf verschillende maten en zijn soepel dankzij de synthetische laag die bovendien ook nog zorgt voor een optimale pasvorm.

Dankzij de FxG zoolplaat zijn deze schoenen geschikt voor zowel natuurlijke als kunstgrasvelden. De schoenen zijn verder nog licht van gewicht en vormen zich snel naar de vorm van je voeten.

De kopers zijn lovend over dit product! De schoenen zijn goedkoop maar boeten niet aan kwaliteit in. Dankzij de zwarte kleur zijn ze ook makkelijk om schoon te maken en zijn heel handig in gebruik. De kinderen zijn er ook gek van en spelen er graag mee. Ze zijn betaalbaar voor de meeste ouders, zelfs als je kinderen nog in groei zijn.

Tenslotte is er nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke voetbalschoenen die, net zoals het eerste product uit de lijst, ook door Adidas worden aanbevolen. Het grote verschil met het eerste product is dat dit paar voetbalschoenen speciaal ontworpen is om door kinderen te worden gedragen.

Voordelen
Budget:

de schoenen worden vergezeld van een budgetvriendelijke prijskaartje.

Comfort:

de synthetische laag zorgt er niet alleen voor dat de voetbalschoenen bijzonder soepel en comfortabel aanvoelen maar biedt ook een ideale pasvorm aan.

FxG zoolplaat:

de voetbalschoenen worden gekenmerkt door de degelijke FxG zoolplaat waardoor je ze kunt gebruiken op een natuurlijke ondergrond of een kunstgrasveld.

Nadelen
Design:

de schoenen zijn te bekomen in diverse pasvormen maar jammer genoeg niet in verschillende kleuren of designs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status