fbpx

Beste vogelhuis

Laatste update: 15.10.19

 

Vogelhuizen test van 2019

 

 

Vogelhuizen koopgids

 

Ben je ook zo een grote dierenvriend? En is het voor jou belangrijk dat de dieren steeds kunnen voorzien in hun basisbehoeften? Dan is het een goede aanbeveling om even een kijkje te nemen tussen de beste vogelhuizen. Zo kun je een belangrijke rol spelen in het leven van vele vogeltjes die op zoek zijn naar voedsel en drinken. Wanneer je de vogelhuizen gaat vergelijken, dan zul je merken dat er ook heel wat verschillende materiaalsoorten aan bod komen. Daarnaast is er ook een grote keuze op het gebied van design, formaat en prijs. Kortom, ontdek de wereld van de vogelhuizen alvorens je er eentje of meerdere gaat aankopen.

 

 

Wat is een vogelhuis en het nut ervan

 

Zoals de naam het reeds doet vermoeden, is een vogelhuis een huisje voor vogels. Vaak zul je heel wat vogelhuizen tegenkomen bij mensen in de tuin of in grote natuurreservaten. Het biedt een plekje van bescherming aan tal van vogels. Ze kunnen er even uitrusten na een lange vliegtocht, even wat eten en drinken om vervolgens de tocht weer verder te zetten. Daarnaast wordt er in verschillende steden ook vaak aangeraden om, vooral in de winterperiode, vogelhuisjes te plaatsen.

Wanneer het in de winter vrij koud wordt, en de gure wind begint op te spelen, dan is het ook voor vogeltjes even aangenaam als ze kunnen schuilen. Dat is ook de reden dat heel wat personen beslissen om een vogelhuisje in de tuin te plaatsen. Indien je zelf ook belang hecht aan het uitzicht, dan kun je tegenwoordig ook kiezen voor een designvol vogelhuisje. Uiteraard zul je hier dan wel vaak wat duurder voor moeten betalen, aangezien het niet meer tot de goedkope vogelhuizen behoort.

 

 

Het formaat en de gebruikte materiaalsoorten

 

In je zoektocht naar het voor jou ideale vogelhuis zul je merken dat er heel wat formaten en materiaalsoorten mogelijk zijn. Zo kun je zelf kiezen of je voor een klein of een groot vogelhuis wilt gaan. Probeer bij de grootte van het vogelhuis op voorhand al even na te denken waar je het zou willen plaatsen. Indien je over een grote tuin beschikt, dan kun je misschien opteren voor een iets grotere huisje. Mensen die op een appartement met balkon wonen, zijn uiteraard beter af met een kleiner exemplaar.

Naast de verschillende formaten, groot en klein, zul je merken dat je ook een keuze zult moeten maken tussen de gebruikte materiaalsoorten. Zo zullen de meeste vogelhuizen gemaakt zijn uit bijzonder duurzame natuurlijke houtsoorten. Dit zijn vaak stevige houtsoorten die best wel tegen een stootje kunnen. Toch kun je ook vogelhuizen tegenkomen gemaakt uit kunststof of duurzaam plastic. Kortom, bedenk op voorhand even welke verwachtingen en wensen je hebt bij de aankoop van een vogelhuis.

 

 

Het type vogelhuis

 

Het spreekt natuurlijk voor zich dat er ook heel wat verschillende types vogelhuizen op de markt bestaan. De meeste standaard vogelhuizen zijn die exemplaren die je gewoon ergens in de boom of tussen de takken kunt ophangen. Ze zijn vaak iets kleiner en ideaal voor mezen en roodborstjes. Tegenwoordig bestaan er uiteraard heel wat meer mogelijkheden. Zo kun je nu ook opteren voor een staand vogelhuis. Dat is kan vaak een vogelhuisje zijn dat op een lange paal bevestigd is. Deze paal hoef je dan alleen maar in de grond te kloppen.

Verder bestaan er ook heel wat vogelhuizen die als een soort van voederbakjes worden gezin. Dat is vaak een vlak platform dat op een stevige paal bevestigd is. Daar kunnen de vogels dan even op uitrusten en wat voedsel inslaan. Maar het biedt natuurlijk geen bescherming tegen de koude of het natte weer. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat elementen waar je rekening mee zou kunnen houden.

 

 

Het design, de extra kenmerken en de prijs

 

Je zult merken dat bepaalde vogelhuizen iets duurder zijn in vergelijking met andere huisjes. Dit prijskaartje kan beïnvloedt worden door het design. Zo zal een designvol vogelhuisje met speciale kleuren en prints, vaak duurder zijn in de aankoop. Uiteraard is het altijd mogelijk om aantrekkelijke aanbiedingen te spotten. Verder zullen sommige huisjes ook over iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken, en daardoor wat duurder in de aankoop zijn. Toch kunnen bepaalde eigenschappen best wel handig zijn.

Zo is het altijd nuttig indien het vogelhuisje volledig weersbestendig is. Zo is het ideaal om het te gebruiken in de zomer en de winterperiode. Daarnaast kan het een goed idee zijn om alvast even een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews. Daarin geven kopers vaak hun ongezouten mening over een bepaald vogelhuisje. Dit kan positief of negatief zijn maar het kan je wel verder op weg helpen in je zoektocht. Daarnaast is het ook mogelijk om op die manier een aantrekkelijke vogelhuis aanbieding tegen te komen.

 

 

Vogelhuis Reviews – Top 5

 

 

In de winter kan het een goed advies zijn om een vogelhuisje in de tuin te plaatsen. Op die manier kunnen de vogeltjes even schuilen voor de gure wind en de koude. Er zijn heel wat goedkope vogelhuizen op de markt tegenwoordig. Toch is het belangrijk om ook voor kwaliteit te gaan. Uit de online reviews hebben we dan ook heel wat informatie bekomen die ons geholpen heeft om een top 5 samen te stellen. Bekijk deze topproducten hieronder eens rustig en kies er dan voor jezelf het beste vogelhuis uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Buzzy Birds Love Birds

 

In vergelijking met sommige andere modellen uit deze top 5, zul je meteen denken dat het hier om een vogelhuis aanbieding gaat. De voordelige prijs kan zeker door heel wat kopers duidelijk gewaardeerd worden.

Het vogelhuisje is afkomstig van het bekende merk Buzzy Birds en is gemaakt uit stevig en duurzame boomschors. Het huisje meet ongeveer 15 x 10 x 16 cm en is daardoor vooral geschikt voor kleinere vogeltjes zoals de koolmees, de kuifmees en de boomklever.

We kunnen duidelijk vaststellen dat de overgrote meerderheid van de kopers helemaal overtuigd is van de kwaliteit. Verder geven de meesten ook een positief advies over het design en de mooie rustieke kleuren. Slechts enkele kopers vinden dat het huisje best wel waterdicht had mogen zijn en iets minder kwetsbaar.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Best For Birds Pimpelmees

 

In de winter is het zeker en vast een leuk idee om een vogelhuisje in de tuin te plaatsen. Op die manier biedt je de vogeltjes niet alleen wat te eten maar bovenal ook een plaats om even te schuilen en op adem te komen.

Dit vogelhuisje van Best for Birds is net zoals het voorgaande model helemaal uit hout gemaakt. Het huisje is vrij compact en daardoor ook net weer ideaal voor kleinere vogelsoorten. Denk maar aan de pimpelmeesjes of de kuifmeesjes.

Zodra we de verschillende online reviews van de kopers bekijken dan kunnen we alleen maar vaststellen dat de klanten duidelijk tevreden zijn. De meesten zijn het erover eens dat dit product over een correcte prijs-kwaliteitverhouding beschikt. In combinatie met het leuke design is dit voor hen dan ook een topproduct.

 

Koop bij bol.com (€18.74)

 

 

 

 

Portland Met Leistenen Dak

 

Indien je toch graag een vogelhuisje wilt aankopen dat meteen ook een echte blikvanger is, dan zit je met dit model van Portland meteen goed. Houd er wel rekening mee dat je misschien iets meer budget zult hoeven te voorzien.

Het grootste gedeelte van het vogelhuisje is uit FSC hout gemaakt. De bovenkant van het dak is dan weer uit leisteen vervaardigd en is bijzonder stevig en duurzaam. Dankzij de vliegopening van ongeveer 28 mm, is het huisje vooral geschikt voor pimpelmezen en andere soorten meesjes.

We kunnen hier jammer genoeg alleen maar vaststellen dat de meningen verdeeld zijn. Voor sommigen is dit een topproduct en anderen zijn dan weer iets minder overtuigd. Laat je hierdoor zeker en vast niet afschrikken. Verdeelde meningen kunnen ervoor zorgen dat het product alleen maar beter wordt.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

VidaXL hout set van 4

 

Het is eigenlijk altijd aan te raden om meerdere kleine vogelhuisjes in je tuin te plaatsen. En het best van al op verschillende plaatsen en dus niet allemaal in dezelfde boom. Dit model komt in een set van 4 leuke compacte vogelhuisjes die afkomstig zijn van het bekende merk vidaXL.

Alle vogelhuisjes zijn allemaal gemaakt uit bijzonder degelijk en duurzaam hout. Het dak van elk vogelhuisje steekt er lichtjes uit. Zo zijn de vogeltjes reeds beschut tegen de wind en de regen op het moment dat komen aanvliegen.

Op dit moment zijn er nog maar 5 reacties op dit product geplaatst. De meerderheid van de gebruikers is tevreden over het design en de gebruiksvriendelijkheid van de vogelhuisjes. Slechts één enkele klant vindt het design iets minder aantrekkelijk en eerder ouderwets.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Esschert Design Winterkoning

 

Met dit vogelhuisje van Esschert Design haal je niet alleen een degelijk product maar meteen ook een echte blikvanger in je tuin. Het huisje is gemaakt uit bijzonder stevig hout en heeft een rechthoekige vorm.

Dankzij de rechthoekige vorm zul je merken dat je huisje veel gemakkelijker aan een boom of eventueel zelfs een wand of muur kunt bevestigen. Het is werkelijk ideaal voor pimpelmeesjes of andere kleine vogelsoorten die even willen schuilen.

Als we de kopers mogen geloven dan gaat het hier wel degelijk om een topproduct. De klanten zijn niet alleen laaiend enthousiast over het aangename design en de aantrekkelijke kleuren. Verder zijn de meesten ook tevreden over het gebruiksgemak ervan.

 

Koop bij bol.com (€13.2)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status