Beste vogelkooi

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Vogelkooien test van 2021

 

Een degelijke vogelkooi is een absolute must have zodra je besluit één of meerdere vogels aan te kopen. Echter is het wel belangrijk om niet alleen rekening te houden met het ras maar ook met de behoeftes van je huisdier. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde vogelkooien. Zo hebben we gemerkt dat momenteel de Duvo Iza III Zwart vogelkooi bijzonder aantrekkelijk blijkt te zijn. De vogelkooi is afgewerkt in een combinatie van grijze en zwarte kleuren en oogt daardoor heel klassiek en elegant. Door te kiezen voor de Beeztees Iza 3 Open vogelkooi, kies je voor een stevige metalen vogelkooi die beschikbaar is in 3 diverse kleuren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Vogelkooien koopgids

 

Indien je vogels in huis hebt of van plan bent om er een aantal aan te kopen dan is een degelijke vogelkooi een goede aanbeveling. Het is hierbij belangrijk dat je rekening houdt met de grootte en de onderverdeling hiervan. Als je de beste vogelkooien gaat vergelijken dan kun je ook letten op de accessoires en het materiaal. En probeer ook even aandacht te besteden aan de mogelijke aanbiedingen die hier en daar zouden kunnen opduiken. Het is altijd mooi meegenomen als de vogelkooi van je dromen plots een vogelkooi aanbieding blijkt te zijn.

 

 

Het nut van een degelijke kooi

Het lijkt misschien voor velen in eerste instantie heel banaal maar toch is belangrijk om even stil te staan bij een goede vogelkooi. Als je van plan bent om vogels in huis te halen dan weet je op voorhand dat je rekening zult moeten houden met het onderhoud van het dier. En dat onderhoud beperkt zich niet enkel tot het beschikbaar stellen van een bakje drinken en eten. Het is minstens even belangrijk om rekening te houden met de vogelkooi zelf. Sommige kooien kunnen bijvoorbeeld iets te groot of te klein zijn naargelang de vogel die je aankoopt.

Verder is het ook belangrijk dat je zoveel mogelijk verhindert dat de vogels zich vervelen. Het is dus een goed idee om te letten of er eventuele accessoires worden meegeleverd met de vogelkooi. Er zijn dus heel wat elementen waar je rekening mee moet trachten te houden. En dit maakt het niet zo eenvoudig om de ideale vogelkooi te vinden. Hieronder trachten wij jou dan ook iets meer uitleg te geven opdat het voor jou iets gemakkelijker zou worden.

 

Het formaat van de vogelkooi

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke vogelkooi dan is het in de eerste plaats belangrijk dat je rekening tracht te houden met de grootte ervan. Een kleine vogelkooi mag dan bijvoorbeeld wel heel schattig ogen. Als je van plan bent om een papegaai aan te kopen dan ben je met een kleine vogelkooi jammer genoeg helemaal niets. Het omgekeerde geldt uiteraard ook. Als je besluit om één parkietje te kopen dan hoef je uiteraard geen immens grote vogelkooi aan te schaffen. Je kunt dit wel doen natuurlijk maar dan is het wel aan te raden om meerdere vogeltjes samen te plaatsen.

Wanneer je het formaat van de vogelkooi probeert te bepalen, is het dus in eerste instantie belangrijk dat je zoveel mogelijk rekening probeert te houden met de vogelsoort die je wilt aankopen. Maar verder houd je best ook rekening met de beschikbare plaats. Indien je op een appartement woont en niet zoveel ruimte beschikbaar hebt, dan is het beter om niet zo een grote kooi aan te kopen. Want dit doet de ruimte enkel nog maar kleiner ogen. Probeer met deze elementen zeker zoveel mogelijk rekening te houden.

 

De onderverdeling en de accessoires

Minstens even belangrijk als het formaat van de vogelkooi zijn ook de onderverdeling en de eventuele accessoires. Zo zijn er heel wat vogelkooien, vooral de grote varianten, die voorzien zijn van verschillende verdiepingen die worden aangegeven door stokken. Dit kan wel handig zijn want dan is er meer afwisseling voor het dier. De grote vogelkooien kunnen vaak ook uit 2 of meerdere delen bestaan en bieden daardoor ook iets meer bewegingsvrijheid. Of je kunt een exemplaar kopen waarbij er nog een overdekte vogelkooi binnenin staat. Op die manier heeft het dier de mogelijkheid om “buiten” te zijn en kan het ook gaan schuilen wanneer het dit wilt.

Je zult ook merken dat er heel wat vogelkooien geleverd worden met leuke accessoires. Denk hierbij maar meteen aan een voederbakje of een drinkbakje. Verder kun je zelf ook nog heel wat accessoires toevoegen zoals bijvoorbeeld een touw of een leuke plant. Het komt erop neer dat je moet proberen om de natuurlijke habitat zoveel mogelijk na te bootsen rekening houdend met ontspanning. Houd er wel rekening mee dat de vogelkooien die geleverd worden met accessoires niet meteen tot de goedkope vogelkooien zullen behoren.

Het materiaal

De meeste vogelkooien die zijn eigenlijk gemaakt uit een combinatie van plastic of kunststof en metaal. Denk maar aan de typische standaard vogelkooien met een ronde of ovale vorm. Het onderste gedeelte van de vogelkooi is meestal gemaakt uit plastic of kunststof en kun je er gemakkelijk van onderen halen. Dit maakt het eenvoudig om schoon te maken. De grotere vogelkooien kunnen ook helemaal uit metaal gemaakt zijn. De metalen tralies is bijzonder veilig en maakt het voor de dieren onmogelijk om te ontsnappen.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor een houten vogelkooi. Dit zou je dan eventueel kunnen vergelijken met een soort van voederhuisje. Het voordeel van een houten vogelkooi is dat je het ook in de tuin kunt plaatsen zodat de vogels in de winter even kunnen schuilen. Het is dus belangrijk om vooral ook rekening te houden met je eigen verwachtingspatroon en wensen.

 

Vogelkooi Reviews – Top 5

 

Als je beslist om vogels te houden dan is het belangrijk dat je goed weet wat deze dieren nodig hebben. In de eerste plaats is een ruime vogelkooi enorm belangrijk. Opdat jij voor de beste vogelkooi zou kunnen kiezen, hebben wij een aantal topproducten geselecteerd. Wij hebben hierbij rekening gehouden met de reviews van de gebruikers.

 

Duvo Iza III Zwart

 

Als je op zoek bent naar een neutrale vogelkooi dan moet je zeker dit model van Duvo+ eens bekijken. Deze vogelkooi heeft een zwarte-grijze kleur en past daardoor gemakkelijk in elk interieur.

Deze vogelkooi is het meest geschikt om parkieten of dwergpapegaaien in te plaatsen. Je kunt het dak van de kooi handig openzetten door er een stok tussen te plaatsen. Bij aankoop van dit model krijg je er meteen een aantal leuke accessoires bij. Denk maar aan zitstokken en voer- en drinkbakken. Verder kun je de schuiflade er uitnemen om het reinigen gemakkelijker te maken.

We merken dat de meningen bij dit product eerder verdeeld zijn. En eigenlijk is dat helemaal niet erg want op die manier kan het product in de toekomst alleen maar beter worden. Laat je hier dus zeker niet door afschrikken want misschien is dit wel een vogelkooi aanbieding die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

Ben je op zoek naar een kwalitatieve vogelkooi die er ook nog eens prachtig uitziet? Dan lijkt dit product van Duvo+ misschien wel iets voor jou. Duvo+ is een bekend merk en misschien wel het beste merk op het gebied van dierenwelzijn. Hieronder alvast een overzicht van de populairste kenmerken.

Voordelen
Comfort:

het is bovendien mogelijk om het dak helemaal te gaan openzetten. Dit kun je bereiken door er bijvoorbeeld een stok in te bevestigen.

Toebehoren:

de levering omvat niet alleen de unieke vogelkooi maar verder ook voerbakken, drinkbakken en zelfs enkele zitstokken.

Onderhoud:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over het onderhoud aangezien het mogelijk is om de onderste bak van het traliewerk te verwijderen. Dit maakt het iets makkelijker om de kooi te reinigen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

ondanks de vele voordelen, stellen we jammer genoeg vast dat een kleine minderheid van de klanten niet helemaal tevreden blijkt te zijn.

Koop bij bol.com (€52.99)

 

 

 

 

Beeztees Iza 3 Open

 

Deze vogelkooi van het merk Beeztees kun je in 3 verschillende kleuren verkrijgen. Zo kun jij de kooi kiezen die jij het liefste ziet en het beste in jouw interieur past.

Deze metalen kooi is extra stevig en beschikt over een aantal zitstokjes en bakjes waar je het drinken en eten kunt in doen. Het is ook mogelijk om een extra zitplaats te creëren. Dit doe je door de 2 luikjes van het dak open te klappen en er een stok tussen te plaatsen. Op die manier kun je jouw huisdier extra vrijheid geven.

De meeste kopers zijn helemaal overtuigd van dit product en geven een positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding ervan. Daarnaast is het een duurzame vogelkooi die handig te gebruiken is. Toch blijkt uit één enkele review dat de gebruiker de kooi niet comfortabel vindt.

Kies je voor deze unieke vogelkooi van Beeztees dan kies je voor een iets grotere kooi in vergelijking met het vorige product. Bovendien heb je de mogelijkheid om een keuze te maken uit de 3 beschikbare kleuren die momenteel voorhanden zijn. Neem rustig een kijkje naar de voor- en nadelen.

Voordelen
Materiaal:

het is een bijzonder stevige vogelkooi waarvan het traliewerk hoofdzakelijk vervaardigd blijkt te zijn uit duurzaam metaal.

Toebehoren:

zodra je besluit het product aan te kopen dan zul je merken dat er meteen ook heel wat praktische toebehoren worden meegeleverd. Zo kun je genieten van meegeleverde drink- en voederbakken en een heleboel zitstokjes.

Gebruiksgemak:

indien je je huisdier nog net iets meer comfort wilt bieden dan is het mogelijk om het dak van de kooi helemaal open te maken. Plaats er eventueel een brede zitstuk tussen.

Nadelen
Niet comfortabel:

slechts één enkele klant is niet helemaal overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid en het comfort van de vogelkooi.

Koop bij bol.com (€58.99)

 

 

 

 

Mps Daisy Blauw

 

Deze vogelkooi met standaard van het merk MPS behoort niet meer tot de goedkope vogelkooien. Dit kun je eenvoudig zien aan de hoge prijs in vergelijking met sommige andere producten.

De blauwe kleur zorgt ervoor dat je echt een blikvanger in huis haalt. Je kunt de kooi eenvoudig en snel van de standaard halen. Bij aankoop krijg je er meteen een voer- en waterbakje bij. Verder zijn er zitstokken voorzien en kun je de schuiflade er handig uitnemen. Op die manier hoef je geen problemen te hebben als je de kooi wilt schoonmaken.

Eén koper is helemaal tevreden over het product. Zo is het een kooi van een goede kwaliteit die er ook nog eens heel aantrekkelijk uitziet. Voor een andere gebruiker is de kooi net niet duurzaam genoeg.

Met deze unieke vogelkooi van MPS kies je niet alleen voor kwaliteit en degelijkheid maar duidelijk ook voor design. Dit opvallende design zorgt voor een echte blikvanger in huis en is bijgevolg echt iets voor de durvers. Of het ook de kooi met de laagste prijs is, valt nog even af te wachten.

Voordelen
Design:

met dit product haal je een vogelkooi op een staander in huis. De staander is bovendien afgewerkt in een opvallende blauwe kleur.

Toebehoren:

de levering telt niet alleen de unieke vogelkooi maar wordt bovendien ook vergezeld van een handig water- en voerbakje. Daarnaast worden ook enkele zitstokken meegeleverd.

Onderhoud:

doordat het mogelijk is om de schuiflade er zonder problemen uit te nemen, zul je merken dat het helemaal geen moeite kost om de vogelkooi te onderhouden.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg zul je voor deze vogelkooi toch net iets meer budget hoeven te voorzien. En dat kan een struikelblok zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wildlife Garden Rood

 

Deze houten vogelkooi is eigenlijk ook een soort voederhuisje. Het is gemaakt uit hout en je kunt kiezen uit maar liefst 10 verschillende kleuren. Zo kies jij het huisje dat je het mooiste vindt.

Het huisje is echt wel geschikt om het in de tuin een leuk plaatsje te geven. Zo kun jij het als voederhuisje gebruiken in de winterperiode of als nestkastje zodra de lente begint. Het is ideaal voor kleine vogelsoorten zoals musjes en roodborstjes.

Werkelijk alle kopers zijn helemaal tevreden over dit product. Ze geven dan ook een positief advies over de goede prijs-kwaliteitverhouding ervan. Daarnaast vindt de meerderheid dat het een duurzaam product is dat ook nog eens heel handig te gebruiken is.

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor deze unieke vogelkooi. Eigenlijk zouden we het ook kunnen omschrijven als een soort vogelhuisje dat speciaal ontworpen is om buitenshuis te plaatsen. Extra handig in de winter zodanig dat vogeltjes even kunnen schuilen en uitrusten.

Voordelen
Materiaal:

het vogelhuisje is volledig vervaardigd uit bijzonder degelijk en natuurlijk hout.

Design:

het is eigenlijk meer een prachtig voederhuisje dat bovendien te verkrijgen is in meerdere vrolijke en elegante kleuren.

Gebruiksgemak:

het vogelhuisje is bijzonder eenvoudig om te installeren en biedt vooral kleine vogeltjes zoals roodborstjes en dergelijke, een praktisch onderkomen in de winter.

Nadelen
Prijskaartje:

tot op heden zijn er alleen nog maar positieve reacties bij het product geplaatst. Echter is het mogelijk dat de prijs misschien voor sommigen een struikelblok blijkt.

Koop bij bol.com (€50.9)

 

 

 

 

Ferplast Regina Assorti

 

Deze Ferplast vogelkooi zou zeker deel kunnen uitmaken van de goedkope vogelkooien als je de prijs bekijkt. Deze witte kooi is gemaakt uit een combinatie van metaal met kunststof en ziet er heel stijlvol uit.

Het is een ronde, eerder kleine kooi die echt geschikt is om kleine vogelsoorten zoals parkieten in te plaatsen. Er is een uitneembare schuiflade voorzien waardoor je de kooi gemakkelijk kunt schoonmaken. Het is ook mogelijk om de kooi in een blauwe kleur te bestellen. Je kunt dus zelf kiezen wat je het mooiste vindt.

Op dit moment zijn er nog maar 3 reacties bij dit product geschreven. Toch vinden de meeste kopers het een handig product dat ook nog eens heel duurzaam is. De kooi beschikt ook over een goede kwaliteit. Dit alles in combinatie met het fraaie design doet ons vermoeden dat dit wel eens een vogelkooi aanbieding zou kunnen zijn.

Tenslotte is er dan nog de optie om te kiezen voor de vogelkooi van het bekende merk Ferplast. Om te weten te komen of dit product al dan niet iets voor jou is, kan het handig zijn om de voor- en nadelen even grondig te bekijken. Wij hebben die voor jou al even op een rijtje geplaatst.

Voordelen
Kostenplaatje:

indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke vogelkooi of wanneer je over een beperkt budget beschikt, dan is dit product werkelijk ideaal.

Materiaal:

de combinatie van verschillende materiaalsoorten zoals kunststof en stevig metaal zorgen voor een duurzame en prachtige vogelkooi.

Onderhoud:

het is mogelijk om de schuiflade er zonder problemen uit te nemen en deze makkelijk en snel schoon te maken.

Formaat:

de vogelkooi is veeleer compact en daardoor makkelijk te verplaatsen en op te tillen.

Nadelen
Geen papegaaien:

indien je graag één of meer papegaaien aankoopt dan is deze vogelkooi jammer genoeg net iets te klein.

Koop bij bol.com (€33.95)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

micky

August 3, 2020 at 11:32 pm

vogels moet je nooit in een ronde kooi houden, ze voelen zich daar niet veilig in en is dus best zielig.

Reply
10top Team

August 4, 2020 at 7:00 am

Hoi Micky,

Bedankt voor de comment!
Wij gaan op zoek naar goede producten door ook rekening te houden met wat klanten vinden en adviseren.

Met vriendelijke groet,

Reply
DMCA.com Protection Status