Beste vrieskist

Laatste update: 26.03.23

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Vrieskisten test van 2023

 

Er bestaan heel wat verschillende soorten vrieskisten waarbij het ene model over iets meer mogelijkheden beschikt dan het andere. Ben je op zoek naar een stille vrieskist of heb je toch liever een energiezuinig apparaat voorzien van een No frost functie? Wij zoeken het graag voor jou uit en hebben alvast de 3 best beoordeelde hedendaagse vrieskisten op een rijtje geplaatst. Zo zou je kunnen kiezen voor de Inventum VK950 vrieskist die gekenmerkt wordt omwille van z’n aanvaardbare prijskaartje. Echter blijkt ook de AEG AHB92231LW vrieskist een schot in de roos te zijn. Het positieve energielabel A+++ maakt dat het hier om een bijzonder energiezuinige vrieskist gaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Vrieskisten koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk een keuze te moeten maken tussen de beste vrieskisten. Het lijkt ons daarom alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door rekening te houden met bepaalde parameters. Welk type vrieskist moet je aankopen, wat is een vrieskist en waarvoor kun je het gebruiken? Wat met het energielabel, het formaat en het onderhoud? Kortom, heel wat vragen en dus ook heel wat knopen om door te hakken.


Wat is een vrieskist en het gebruiksgemak

Je zou een vrieskist het beste kunnen vergelijken met een soort van ruime vriezer die geschikt is om grote hoeveelheden voedsel te gaan invriezen. Een vrieskist wordt dus gekenmerkt door vrij ruime en bijgevolg ook diepe afmetingen. Een degelijke en duurzame vrieskist is vaak uitgerust met een soort van hendelsysteem of schuifsysteem dat zich ter hoogte van de bovenkant van het apparaat bevindt.

In de meeste gevallen zal een vrieskist bovendien ook dag en nacht ingeschakeld staan. Het is daarom een goed idee om het energieverbruik niet meteen uit het oog te verliezen. Gelukkig zijn de meeste vrieskisten behoorlijk energiezuinig en voorzien van een energielabel variërend van A+ tot A+++.

Bovendien wordt een vrieskist vaker gebruikt dan je zou denken. In eender welke supermarkt kun je al gauw enkele vrieskisten noteren, net zoals op evenementen, verjaardagsfeestjes en recepties. En tegenwoordig zijn er dan ook heel wat particulieren die besluiten te kiezen voor één van de betere vrieskisten.

 

Waarin verschilt een vrieskist van een vriezer

Een vrieskist doet eigenlijk net hetzelfde als een standaard vriezer of vrieskast, maar toch is het niet 100% hetzelfde. Wanneer we spreken over een degelijke vrieskist dan gaat het vaak over een vrijstaand afzonderlijk apparaat, terwijl een vriezer vaak als onderdeel van een koelkast wordt aangeboden.

Daarnaast zul je ook een onderscheid kunnen vaststellen in de manier van openen. Een vrieskist open je normaal gezien aan de bovenkant terwijl bij een vriezer of vrieskist de opening zich ter hoogte van de voorkant bevindt. Doordat de opening bij een vrieskist zich aan de bovenkant bevindt, gaat er ook veel minder temperatuurverlies optreden dan bijvoorbeeld bij een standaard vriezer.

Bovendien is een vrieskist vaak ook veel ruimer en dieper dan een normale vriezer of vrieskast. Ideaal dus om grotere hoeveelheden vlees, vis, groenten en bereide maaltijden in onder te brengen. Dit maakt de vrieskist dan ook geschikt voor mensen die feestjes, recepties en andere evenementen organiseren.

 

Het formaat van een vrieskist

Net zoals bij een gewone vriezer, heb je ook bij de vrieskisten heel wat keuze op gebied van formaat. Zo zou je kunnen opteren voor een compacte vrieskist met een maximale inhoud van ongeveer 200 liter. Ideaal voor gezinnen en particulieren. Wil je toch liever een iets groter exemplaar dan heb je ook de optie te kiezen voor een vrieskist tussen 200 en 300 liter of eentje van 300 à 400 liter. Mag het toch een extra grote vrieskist zijn dan kies je beter voor een exemplaar vanaf ongeveer 400 liter inhoud.

 

Het onderhoud van de vrieskist

Je hebt de knoop eindelijk doorgehakt en besluit een vrieskist aan te kopen. Alvorens je overgaat tot de aanschaf van, is het aan te raden ook even stil te staan bij het mogelijke onderhoud. Net zoals een koelkast en vriezer, is ook de vrieskast aan een bepaald onderhoud gebonden. Wil je je geen zorgen hoeven te maken over het ontdooien en schoonmaken van de vrieskist? Kies dan meteen voor een exemplaar dat is uitgerust met de bekende “No Frost” functie. Handig indien je niet zoveel tijd hebt om de vrieskist regelmatig te laten ontdooien.

In het geval de vrieskist niet voorzien is van de befaamde “No Frost” functie, zul je hem dus regelmatig moeten ontdooien. Haal daarom alle voedsel en etenswaren uit de vrieskist zodanig dat de vrieskist volledig leeg is. Laat de vrieskist vervolgens rustig ontdooien en maak vervolgens alles schoon. Gebruik hiervoor bij voorkeur lauw water, microvezeldoekjes en wat soda of andere schoonmaakmiddelen. Eenmaal het reinigen volledig klaar is, kun je de vrieskist weer helemaal opvullen en vervolgens terug inschakelen in het stopcontact.

Energielabel, geluidsniveau en andere extra kenmerken

We hebben het al min of meer vermeld, dat het toch wel belangrijk is rekening te houden met het energielabel daar de vrieskist dag en nacht zal draaien. Echter hoef je je niet meteen grote zorgen te maken daar de meeste vrieskisten vrij energiezuinig te werk gaan. Bekijk daarvoor het energielabel dat mogelijks kan variëren van minimaal A+ tot maximaal A+++. Het spreekt voor zich dat een vrieskist met label A+++ veel energiezuiniger te werk gaat dan eentje met het label A+.

Ook het geluidsniveau kan voor sommige klanten een belangrijke en doorslaggevend factor zijn. In de meeste gevallen moet je rekening houden met een geluidsniveau van 38 tot 40 dB. Dat is behoorlijk stil en amper hoorbaar. Echter zul je ook apparaten tegenkomen met een geluidsniveau van 41 dB of meer. Bekijk ook of de vrieskist in de garage kan geplaatst worden of niet en over eventueel andere extra kenmerken aan verbonden zijn.

 

Mogelijke kostenplaatje

Tenslotte willen wij ook nog even stilstaan bij het prijskaartje daar niet alle apparaten tot de goedkope vrieskisten kunnen gerekend worden. Alhoewel er altijd aanbiedingen te vinden zijn, zul je toch wel rekening moeten houden met een prijskaartje van 300 euro of meer indien je op zoek gaat naar een vrieskist met alles erop en eraan. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en wat je wensen zijn. Bekijk ook even de online reviews en wie weet kun je zo nog wel een vrieskist aanbieding spotten.

 

Vrieskist Reviews – Top 5

 

Er zijn tegenwoordig heel wat vrieskisten op de markt gebracht. Zo kun je kiezen voor een kleine vrieskist of een groot exemplaar, een vrieskist die beschikt over no frost of die bijzonder energiezuinig is. Verder zijn er ook heel wat verschillende merken die een aanbod doen. Kies je dan voor AEG of Beko? Of toch veel liever voor een vrieskist van Liebherr. Bekijk de 5 topproducten hieronder even rustig en beslis vervolgens welke voor jou de beste vrieskist is. Veel succes!

 

 

Inventum VK950

 

Tussen de goedkope vrieskisten zul je vast en zeker dit exemplaar van Inventum kunnen spotten. Het is een echte 4 sterren vriezen die door heel wat klanten positief beoordeeld wordt. Met een maximaal invriesvermogen van maar liefst 9 kg per 24 uur, is het ook één van de krachtige apparaten. Ondanks het ruime vermogen, wordt het toestel echter wel beloond met een A+ energielabel.

Met een netto inhoud van maar liefst 203 liter, is deze vrieskist bijzonder geschikt voor middelgrote tot grote gezinnen. Verder is het mogelijk om de thermostaat naar eigen wens te regelen. Wanneer je bijvoorbeeld het apparaat graag even wilt schoonmaken dan moet je ervoor kiezen om de vrieskist te laten ontdooien. Maak hierbij gebruik van de dooiwaterafvoer.

Een blik op de verschillende online reviews leert ons dat de meeste klanten een positief advies geven over de correcte prijs en de gebruiksvriendelijkheid. Het is een compact toestel dat bovendien ook makkelijk te plaatsen is en zo goed als geluidloos te werk gaat.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

AEG AHB92231LW

 

Mag het voor jou allemaal wat meer zijn? Dan kun je altijd nog opteren om te kiezen voor dit exemplaar dat geleverd wordt door het bekende merk AEG. Het is een unieke vrieskist met een behoorlijk groot vermogen maar een positief energielabel. Deze vrieskist A+++ wordt gekenmerkt door een speciale en unieke condensator. Daardoor wordt niet alleen condens op de wanden voorkomen maar ook roest.

Ondanks het feit dat het hier niet echt om een vrieskist aanbieding gaat, lijken de meeste klanten zich niet meteen te storen aan het hoge prijskaartje. Het isolatiemateriaal zorgt er bovendien voor dat je de vrieskist in eender welke ruimte kunt installeren. Met een invriesvermogen van maximaal 20 kg per 24 uur in combinatie met een maximale bewaartijd van ruim 53 uur op het moment dat de stroom uitvalt, is dit dan ook een topproduct.

Kopers reageren dan ook vooral positief en geven niet alleen een goed advies over de gebruiksvriendelijkheid maar ook over het prijskaartje ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zanussi ZFC21400WA

 

Kies je voor de Zanussi vrieskist dan kies je voor een vrij compact doch degelijk apparaat. Ondanks het hoge vermogen waarmee de vrieskist functioneert, mag je zeker zijn van een laag energieverbruik. Dat wordt ook aangeduid met het energielabel A+.

Het is een duurzame vrieskist met een maximale netto inhoud van maar liefst 210 liter. Dankzij de gebruikte vacuümklep technologie zul je merken dat het helemaal geen moeite of kracht kost om de vrieskist te openen en te sluiten. Op het moment dat de stroom zou uitvallen dan blijven de producten in de vrieskist maar liefst 28 uur lang goed.

Het is een handig apparaat dat zo goed als geluidloos functioneert. Verder kun je genieten van een maximaal invriesvermogen van ruim 14 kilogram en dit per 24 uur. Deze voordelen en pluspunten resulteren in een topscore van 5 sterren!

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Beko HM130520

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor deze unieke vrieskist van het al dan niet bekende merk Beko. Het is een vrij compacte vrieskist die je makkelijk in eender welke ruimte kunt plaatsen. Zo kun je gebruik maken van een netto inhoud van ruim 298 liter. Verder beschikt de vrieskist over een mechanische temperatuurregeling waardoor de vooraf ingestelde temperatuur behouden blijft.

De vrieskist wordt gekenmerkt door een krachtig vermogen en een laag energieverbruik. Dat wordt ook aangeduid door het energielabel A+. Verder kun je gebruik maken van de meegeleverde draadkorven en de antibacteriële deurrubber.

Het is een stevige vrieskist met een maximale invriescapaciteit van maar liefst 15 kg en dit op amper 1 dag tijd. Het spreekt voor zich dat klanten niet alleen tevreden zijn over de kwaliteit maar ook over de duurzaamheid ervan. Ook dit product wordt met 5 sterren beloond.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Proline PLCH104

 

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met de Proline PLCH104 vrieskist. In vergelijking met de hierboven besproken producten lijkt het hier wel om een koopje te gaan. Het is een duurzame en bovenal bijzonder praktische vrieskist met een maximale inhoud van maar liefst 95 liter.

Zo kun je bijvoorbeeld eenmaal per week heel wat groenten, fruit en andere etenswaren aankopen en die dan gewoon invriezen. Dankzij het compacte formaat en behoorlijk lichte gewicht, is het eenvoudig om deze vrieskist te installeren.

Zelfs bij een maximale omgevingstemperatuur van 43 graden Celsius, blijft deze vrieskist naar behoren functioneren. De kopers die momenteel gereageerd hebben, zijn dan ook allemaal enthousiast. Zij beoordelen dit product met een maximum score van maar liefst 5 sterren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status