5 Beste Vrijstaande ovens Test van 2020

Laatste update: 21.05.20

 

Vrijstaande ovens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een vrijstaande oven kun jij vanaf nu heerlijke zelfgemaakt gebakjes en gerechten klaarmaken. Het is wel belangrijk dat je je op voorhand voldoende informeert om met de beste vrijstaande oven naar huis te gaan. Dit kun je doen door middel van de koopgids eens grondig door te nemen. Uiteraard kun je ook gewoon doorklikken naar onze top 3 waarin we de beste vrijstaande ovens aan bod laten komen. Zo haal je met de Inventum OV525CS een zeer degelijk apparaat in huis. Het is een vrij compact toestel dat over een volume van 52 liter beschikt. Dit maakt het bijzonder eenvoudig om het ergens een degelijk plaatsje te geven. De Bestron AG350 vrijstaande oven hoeft uiteraard helemaal niet onder te doen. Het is een vrij krachtig apparaat dat over een vermogen van maar liefst 1600 Watt beschikt en een capaciteit van 35 liter heeft.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Vrijstaande ovens koopgids

 

Als je een kleine keuken hebt en niet over genoeg plaats beschikt voor een ingebouwde oven, dan kun je opteren voor een vrijstaande oven. Dit model is meestal kleiner van formaat maar beschikt over dezelfde functies als een inbouwmodel. Beslis welk soort oven je wilt kopen en over welke functies het moet beschikken. Houd verder nog rekening met het onderhoud van een oven, de veiligheid, het energielabel en de prijs.

 

 

Soorten ovens

Er bestaan vele soorten ovens maar omdat we ons toespitsen op vrijstaande ovens in dit artikel kunnen we twee soorten al zeker weglaten: de gasoven en de inbouwoven. De keuze zal dus vallen tussen een conventionele oven, een heteluchtoven, een magnetronoven en een stoomoven.

Een conventionele oven warmt voedsel op door de boven- of onderwand op te warmen. Je kunt ze ook allebei tegelijk laten opwarmen of je kut ze apart instellen. Het hangt af van het soort voedsel die je zult klaarmaken in de oven. Als je de kaas op een pizza wilt laten smelten dan zul je eerder de bovenkant gebruiken, wil je de bodem van de pizza afbakken dan gebruik je de onderkant.

Een heteluchtoven gebruikt een ventilator om hete lucht door de oven te blazen. Dit zorgt voor een gelijkmatige verwarming in de ganse oven en je kunt het voedsel dus plaatsen waar je wilt. Deze ovens zijn ook geschikt om verschillende niveaus tegelijk te gebruiken om voedsel klaar te maken.

Een magnetronoven is een magnetron die je ook kunt gebruiken als oven. Dit is het ideale product voor mensen die over weinig plaats beschikken en beide functies willen gebruiken om voedsel klaar te maken.

Tenslotte kun je ook nog een stoomoven kopen. Deze soort gebruikt waterdamp om het voedsel te verhitten. De smaak van het voedsel wordt beter bewaard in dit type oven en ook de voedingsstoffen blijven talrijker aanwezig.

 

Functies van de oven

Een oven kan verschillende extra functies hebben om het nog nuttiger te maken in de keuken. Denk maar aan de mogelijkheid om bevroren voedsel te ontdooien. De oven laat de temperatuur dan net iets boven kamertemperatuur stijgen, dit neemt echter te veel tijd in beslag en werkt veel beter met de magnetron.

Met de thermostaat kun je zelf de gewenste temperatuur instellen van een oven, als deze temperatuur bereikt is dan stopt de oven meestal met het verder verwarmen. Dit vind je bijvoorbeeld niet terug bij gasovens. Als je dus een bepaalde temperatuur nodig hebt om koekjes of taart te bakken, dan koop je beter een heteluchtoven.

Vele ovens beschikken over een grill die je kunt gebruiken om je voedsel een krokant korstje te geven. Dit is ook handig om bepaalde gerechten te gratineren. Ook kun je vele modellen terugvinden met een magnetronfunctie zodat je gewoon je eten opnieuw kunt opwarmen. Zo verbruik je minder energie.

 

Veiligheid en onderhoud

Koop natuurlijk een oven die groot genoeg is voor het eten die je wilt bereiden, let dus ook goed op de inhoud van de oven. Een oven brengt natuurlijk een risico met zich mee, door de grote hitte kunnen zowel volwassenen als kinderen zich verbranden aan een oven. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een oven die veilig is in gebruik.

Fabrikanten besteden meer inspanning om ovens veiliger te maken, enkele van die veranderingen zijn het plaatsen van een koele ovendeur. De warmte blijft dan aan de binnenkant van de deur en de buitenkant blijft altijd koel. Een koelsysteem zorgt ervoor dat de oven na gebruik vlug afkoelt.

Het belangrijkste is dat de oven veilig is voor kinderen. Je kunt daarvoor een ovendeurbeschermer kopen of een kinderslot op de ovendeur steken. Let er ook op of het makkelijk is om de oven schoon te maken. Kun je de losse onderdelen in de vaatwas plaatsen of moet je ze met de hand schoonmaken?

 

 

Energielabel en kostprijs

Het energielabel is een aanduiding van de maandelijkse energiekosten die een oven zal genereren bij gebruik. Je kunt letten op het aantal kWh om een idee te hebben van het energieverbruik van een oven. Afhankelijk van de grootte van de oven kan een grotere oven met een A+ energielabel nog altijd meer energie verbruiken dan een kleine oven met een B energielabel. Houd daar rekening mee wanneer je op zoek gaat naar een oven.

De prijs van een oven hangt af van alle punten die we hier besproken hebben maar kan ook nog door andere factoren beïnvloedt worden. Je kunt daarom beter eerst nog wat extra informatie verzamelen en producten vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Je kunt eventueel ook vrienden om een aanbeveling vragen, misschien hebben zij weet van een interessante aanbieding.

 

5 Beste Vrijstaande ovens (Reviews) van 2020

 

Ben jij opzoek naar een vrijstaande oven om je keuken helemaal compleet te maken? Dit apparaat is ideaal voor mensen die gewoon een kookplaat hebben en geen oven. Het is ook een uitkomst voor mensen die veel moeten bakken. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste vrijstaande oven.

 

1. Inventum OV525CS Oven Hetelucht

 

De Inventum OV525CS is een compacte en vrijstaande oven met een inhoud van 52 liter. Dit is een ideaal product die je kunt gebruiken om diverse heerlijke dingen te bakken zoals verse broden, pizza, pasteitjes, kip broden, cake soorten en nog veel meer. Deze oven is voorzien van een bakplaat, ovenrooster en een kruimellade.

Het heeft ook een draaispit waarop je twee hele kippen tegelijk kunt roosteren. De timer is mechanisch en het heeft 4 ovenstanden waaruit je kunt kiezen. Het heeft een eenvoudige bediening in het Nederlands.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope vrijstaande ovens.  Toch zijn bijna alle kopers tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik.

De prijs van dit product is ook redelijk. Enkele kopers vinden de kwaliteit van dit product matig, want het is kwetsbaar en lastig in gebruik.

Als je op zoek bent naar een vrijstaande oven dan zijn er heel wat mogelijkheden. Dit apparaat van het merk Inventum beschikt over heel wat mogelijkheden maar zul je eerder tussen de duurdere exemplaren hoeven te zoeken. Toch kunnen we vermoeden dat het tot de populairste toestellen behoort aan de reacties te zien.

Voordelen
Inhoud:

deze vrijstaande oven beschikt over een inhoud van maar liefst 52 liter.

Handig in gebruik:

dit model is voorzien van een mechanische timer functie en je kunt een keuze maken uit 4 verschillende ovenstanden.

Gebruiksgemak:

bij de aankoop van dit toestel zul je merken dat de oven over een kruimellade en een bakplaat beschikt. Daarnaast is er ook een draaispit en een ovenrooster voorzien.

Nadelen
Prijskaartje:

dit toestel is iets duurder in vergelijking met de andere producten uit onze lijst. Dit zou misschien wel eens als een minpunt kunnen ervaren worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bestron AGL350 Mini oven Vrijstaand Draaispit

 

De Bestron AGL350 vrijstaande oven heeft een vermogen van 1600 watt en een inhoud van 35 liter. Dit apparaat is een grill- en bakoven met een draaispit en een heteluchtfunctie.

Het is voorzien van een dubbelwandige glazen ovendeur en maakt het handig om het kookproces te kunnen zien. Voor de veiligheid is het voorzien van een hittebestendige handgreep en behuizing. Dit apparaat komt inclusief een rooster en bakschaal met een handige uitneemgreep. Je kunt de hoogte van het rooster ook zelf bepalen.

Voor dit product staan er alleen positieve beoordelingen geschreven. Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is een voordelige koop door de goede prijs dat het heeft.

Dit product is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het enige minpunt is dat het geen aan- en uitschakelaar heeft. Deze kopers geven positief advies voor dit product en raden het aan.

Bij de huishoudtoestellen is Bestron zeker één van de vaste waardes. Veel personen zullen het trouwens ook als het beste merk zien omwille van de goede kwaliteit en duurzaamheid van het toestel. Laten we dan ook de voor- en nadelen eens grondig bekijken. Op die manier kun jij veel gemakkelijker besluiten of dit toestel al dan niet iets voor jou is.

Voordelen
Kracht:

dit apparaat is voorzien van een vermogen van maar liefst 1600 Watt. Op die manier kun jij in een mum van tijd een heerlijk gerecht klaarmaken. Bovendien beschikt de oven over een volume van 35 liter.

Gebruiksgemak:

het toestel is uitgerust met een draaispit en heteluchtfunctie. Je kunt deze vrijstaande oven zowel als grilloven alsook als bakoven gebruiken.

Veiligheid:

de oven is voorzien van een hittebestendige handgreep en een hittebestendige behuizing.

Nadelen

Werkelijk alle klanten blijken alleen maar lovende woorden te hebben voor deze vrijstaande oven. Daardoor is het zelfs voor ons moeilijk om eventuele nadelen tijdig te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Severin TO2052 Mini oven Vrijstaand

 

De Severin TO2052 is een vrijstaande mini oven en is gewoon een geweldig product. Het heeft een inhoud van 9 liter en een vermogen van 800 watt. Dit apparaat heeft een handige grillfunctie en een heteluchtfunctie. De optie voor bovenwarmte en onderwarmte bestaat ook.

Het is een ideaal apparaat die je kunt gebruiken voor het bakken van brood, ovenschotels en dergelijke.

Het is handig in gebruik, want het heeft een eenvoudige bediening. Daarnaast is dit product compact, waardoor het gemakkelijk is om op te bergen als het eenmaal afgekoeld is.

Een deel van de kopers is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het past perfect en voldoet uitstekend aan de verwachtingen. Voor enkele kopers is dit product lastig in gebruik en is het kleiner dan gedacht.

Voor deze vrijstaande oven van het merk Severin hoef je niet eens een monsterbedrag uit te geven. Je kunt het namelijk aan een vrij voordelig tarief aankopen. Dit doet bovendien niets af aan de kwaliteit en de mogelijkheden van het toestel. Dit wordt duidelijk gemaakt in de vele en vooral positieve reacties van klanten.

Voordelen
Prijs:

de prijs kan voor vele kopers als een groot voordeel ervaren worden. Je hoeft helemaal niet zoveel uit te geven voor een toestel van degelijke kwaliteit.

Formaat:

met een inhoud van 9 liter is dit eerder een compact apparaat dat je dus gemakkelijk kunt verplaatsen. Het heeft een vermogen van 800 Watt dat je in staat stelt om in een mum van tijd iets lekkers klaar te maken.

Handig in gebruik:

er is een grillfunctie en zelfs een heteluchtfunctie voorzien. Verder heb je de keuze uit boven- en onderwarmte of gewoon beide opties.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts enkele kopers vinden dat dit product niet zo eenvoudig is om mee te werken. Ze vinden het ook veel kleiner uitvallen dan ze gedacht hadden.

Koop bij bol.com (€41.95)

 

 

 

 

4. Primo Mini-Oven OV5-WS Vrijstaand Draaispit

 

De Primo Mini-Oven (OV5-WS) is een top product, waarmee jij vele voordelen hebt in de keuken. Dit apparaat heeft een inhoud van 21 liter en is voorzien van een timer die je tot 60 minuten kunt instellen.

Met dit apparaat kun je op een eenvoudige manier grillen en bakken. Er is ook een draaispit waarmee je kip of andere vleessoorten kunt grillen. Het heeft een zelfreinigende functie aan de binnenkant, wat het alleen maar gemakkelijker voor jou maakt. Het komt inclusief een bakplaat, kruimelplaat en grillrooster.

De meeste kopers zijn wel blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Dit product is een voordelige koop en het is gemakkelijk in onderhoud, want het heeft een zelfreinigende functie.

Daarnaast heeft dit apparaat een eenvoudige bediening. Enkele kopers vinden dat dit product een matige kwaliteit heeft en dat het kwetsbaar is.

Als je op zoek bent naar een eerder kleine vrijstaande oven dan hoef je zeker dit model van Primo eens te bekijken. Bovendien is het helemaal niet zo duur en hoef je dus niet zoveel geld uit te geven. Als we de reacties mogen geloven, blijkt het toestel meer voordelen dan nadelen te hebben. En dat is uiteraard waar wij naar op zoek gaan.

Voordelen
Formaat:

dit is een eerder compacte vrijstaande oven. Dit maakt het gemakkelijk om dit apparaat te verplaatsen en eventueel mee te nemen in de kampeerwagen.

Timer:

dit apparaat is voorzien van een timerfunctie die je kunt gaan instellen tot op 1 uur.

Gebruiksgemak:

de oven heeft een volume van 21 liter. Je kunt er heel snel iets in bakken of grillen. Daarnaast is er zelfs een draaispit voorzien. De zelfreinigende functie biedt enkel maar meer comfort.

Nadelen
Kwetsbaar:

volgens een kleine minderheid van de kopers is het product toch wel vrij kwetsbaar en dus te duur.

Koop bij bol.com (€64.95)

 

 

 

 

5. Tristar OV-1431 Mini Oven

 

De Tristar OV-1431 heeft een vermogen van 800 watt en een inhoud van 9 liter. Dit product is ideaal voor alleenstaande personen of voor mensen met een klein huishouden. Met dit apparaat kun je grillen, bakken en toasten.

Het is voorzien van een groot raam waarbij je naar binnen kunt kijken. Op zo een manier kun je het kookproces in de gaten houden.

Het heeft een eenvoudige bediening en het is gemakkelijk schoon te maken door de kruimelplaat die je met gemak kunt verwijderen. Het is ook een ideaal product die je kunt meenemen voor een camping trip.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een vrijstaande oven aanbieding. Toch is er ondanks de lage prijs van dit product, maar 1 review te lezen erover. Voor deze koper is het een voordelige koop, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik.

Er zijn altijd mensen die liever toch niet zoveel wensen uit te geven aan een degelijk toestel. Met deze vrijstaande oven heb je dan echt wel geluk. Je kunt dit apparaat namelijk aan een heel voordelige prijs aankopen. Zo kun jij verschillende bereidingen op een gemakkelijke manier opwarmen.

Voordelen
Formaat:

de vrijstaande oven kun je gemakkelijk meenemen op kampeertrip want het heeft een inhoud van 9 liter en is dus vrij compact. Met een vermogen van 800 Watt kun jij je gerechten snel klaarmaken.

Aankoopprijs:

dit apparaat is voorzien van de laagste prijs in vergelijking met de andere producten uit onze lijst. Dit zal door heel veel kopers wel gewaardeerd worden.

Nadelen
Kwetsbaar:

enkele kopers vinden het apparaat toch net iets te klein. Eén enkele gebruiker oppert dat dubbel glas beter had geweest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
DMCA.com Protection Status