Beste walkie talkie

Laatste update: 29.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Walkie talkies test van 2022

 

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende walkie talkies op de markt gebracht. Daardoor wordt de keuze niet alleen maar groter maar uiteraard ook alsmaar moeilijker. Om jou te helpen, hebben wij een koopgids geschreven met enkele richtlijnen. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken en rechtstreeks overgaan naar onze top 3. Wanneer je de Motorola TLKR T41 walkie talkie tegenkomt dan mag je er zeker van zijn dat je een uitstekend apparaat in huis haalt. Het toestel wordt geleverd per 2 stuks en beschikt over maar liefst 8 verschillende kanalen. Met de Topcom Twinktalker 9500 Airsoft Edition mag je zeker zijn van een waardig alternatief. De set bestaat uit maar liefst 2 walkie talkies die geleverd worden met een oplaadbare batterij.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Walkie talkies koopgids

 

Bijna iedereen heeft er in de jonge jaren mee gespeeld. Een leuke set speelgoed walkie talkies om te communiceren met je vriendjes vanop afstand. Hier zullen we echter duurdere en professionelere walkie talkies bespreken. Als je op zoek bent naar een goede set dan moet je rekening houden met de communicatieafstand en moet je weten waarvoor je de walkie talkie wilt gebruiken. Wil je handenvrij kunnen communiceren en wil je dat het toestel waterdicht is? Hoeveel mag de walkie talkie tenslotte kosten?

Op welke afstand kan je communiceren?

 

Het grootste verschil tussen walkie talkies is het bereik van communicatie. Natuurlijk wordt dit bereik ook beïnvloedt door het weer en andere factoren zoals obstakels of muren. De meest ideale situatie om een walkie talkie te gebruiken is op een open vlakte met helder weer, enkel dan kun je de maximale prestaties van een walkie talkie gebruiken.

Natuurlijk gebeurt dit in de realiteit weinig dat je een walkie talkie op een open vlakte zult gebruiken. Meestal gebruiken mensen dit in stedelijke gebieden. In een stad kun je enkel 15% van het maximale potentieel gebruiken en in halfopen gebieden loopt dit toch nog op tot 45%. Je kunt walkies talkies kopen met een bereik van 5 kilometer maar er zijn ook duurdere modellen die zelfs meer dan 10 kilometer ver kunnen communiceren.

Als de walkie talkie over meerdere kanalen of frequenties beschikt waarop je kunt communiceren dan loop je minder kans om ongewenste gebruikers op het kanaal te ontvangen.

 

 

Waarvoor wil je de walkie talkie gebruiken?

 

Met een walkie talkie kun je vrij gebruik maken van 8 verschillende frequenties. Deze frequenties zijn goedgekeurd door de Europese Unie voor publiek gebruik maar hebben een beperkt zendvermogen van 500mW.

We kunnen ook nog een onderscheid maken tussen walkie talkies en portofoons. Een walkie talkie is meestal geschikt voor rond het huis of op vakantie. Het zijn gebruiksvriendelijke toestellen die zowel door volwassenen als kinderen gebruikt kunnen worden.

Een portofoon is een professioneel apparaat die meestal gebruikt wordt door beveiligingsbedrijven. Denk maar aan bodyguards die een apparaatje in hun oor hebben om te communiceren met andere bodyguards. Dit is een soort van portofoon. Dit type is steviger gebouwd en de kwaliteit van de gesprekken ligt ook veel hoger.

Walkie talkies zijn leuk om mee te nemen op vakantie maar je moet dan wel even controleren of je ze wel in alle landen mag gebruiken. In de Verenigde Staten mag je bijvoorbeeld enkel maar walkie talkies gebruiken met een Amerikaanse standaard.

 

 

Wil je handenvrij communiceren?

 

Het gebruik van een walkie talkie wordt natuurlijk een stuk handiger met een headset. Zo heb je je handen vrij en geniet je van veel meer bewegingsvrijheid. Dit wordt veel gebruikt door sporters, bijvoorbeeld tijdens het skiën. Zo kun je in contact blijven met elkaar zonder rechtstreeks in de walkie talkie te hoeven praten.

De headset is voorzien van een knop waar je kunt op drukken om te kunnen praten. Sommige headsets beschikken over een VOX functie die de verbinding automatisch opent wanneer je in de micro begint te praten. Dit maakt het nog veel makkelijk om te communiceren want je hoeft zelfs niet op een knop te drukken.

 

 

Moet de walkie talkie waterdicht zijn?

 

De kans dat je de walkie talkie veel buiten gebruikt is groot. Daardoor vergroot ook de kans dat het toestel in aanraking komt met water en vuil. Vooral als je van plan bent om een walkie talkie te gebruiken tijdens het skiën kan het in de sneeuw vallen of blootgesteld worden aan een regenbui.

Gelukkig bestaan er toestellen die spatwaterdicht zijn. Zo is het beschermd tegen regen maar je mag het wel niet onder water houden. Als je echt van plan bent om het apparaat in extreme toestanden te gebruiken dan kies je beter voor een waterbestendig toestel. Ze zijn echter nooit volledig waterdicht, dus je moet altijd blijven opletten.

Prijs van een walkie talkie

 

Als je op zoek bent naar speelgoed walkie talkies voor je kinderen dan kun je al vlug een set goedkope toestellen kopen. Er bestaan vele webwinkels die het product online verkopen. De meeste winkels plaatsen hun aanbiedingen ook online op hun eigen website maar je kunt het niet altijd aan huis laten leveren.

Je kunt de prijs van een toestel op verschillende websites vergelijken om zo het beste koopje te vinden. Je kunt ook op zoek gaan naar aanbevelingen op fora of door de reviews van andere kopers te lezen. Er zijn verschillende manieren om meer informatie te vinden over walkie talkies zonder je huis te moeten verlaten.

 

 

Walkie talkie reviews – top 5

 

 

Wil jij jouw kind verrassen met speelgoed waarvan jij ook zeker kan genieten? En wil je met hem of haar op grote afstanden communiceren? Dan is een walkie talkie zeker het product om de band met je kind te versterken. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste walkie talkie.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Motorola TLKR T41

 

De Motorola TLKR T41 walkie talkie komt standaard in tweevoud en het heeft 8 kanalen. Dit product gebruikt AAA batterijen en het heeft een frequentie met een maximaal bereik van 4000 meter.

Dit product is gemaakt van een speciaal materiaal zodat het tegen een stootje kan. En het is niet per sé gemaakt voor kinderen, maar het kan ook voor verschillende werkzaamheden gebruikt worden. Ook kan het onder buren dienen als een kostenbesparend middel voor onderlinge communicatie.

Dit product heeft niet alleen positieve reviews. De meeste gebruikers zijn wel tevreden met deze walkie talkie, want het is een voordelige koop, van goede kwaliteit en het is gebruiksvriendelijk. Het heeft een fraai design, een helder display en vele gebruiksmogelijkheden. Voor enkele gebruikers heeft dit product een korte stand-by tijd en een matige geluidskwaliteit. Deze groep is de mening toegedaan dat de walkie talkie geen 4000 meter bereikt.

Met deze walkie talkie van het merk Motorola kun jij jouw kind vast en zeker een plezier doen. Aan de vele positieve online beoordelingen te zien, merken we op dat de meeste klanten echt helemaal overtuigd zijn. Bovendien is het ook niet meteen één van de dure apparaten waardoor het wel eens bij de populairste walkie talkies uit onze selectie zou kunnen staan.

Voordelen
Design:

het apparaat bestaat uit 2 handsets die je in maar liefst 4 verschillende kleuren kunt bekomen. Zo kun je kiezen tussen blauw, oranje, groen of roze.

Bereik:

deze walkie talkie set werkt op handige AAA batterijen en beschikt over een groot bereik van maar liefst 4000 meter. Verder kun je kiezen uit 8 kanalen.

Veiligheid:

het toestel is vervaardigd van een speciale materiaalsoort die toch wel tegen een kras of stoot kan. Daardoor is het vooral geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in de bouw werken.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een aantal kopers vinden het jammer dat de geluidskwaliteit niet zo schitterend is en dat er slechts een heel korte stand-by periode is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Topcom Twintalker 9500 Airsoft Edition

 

De Topcom Twintalker 9500 Airsoft Edition walkie talkie is een walkie talkie set van 2 en het heeft een bereik van 10.000 meter met 8 kanalen en 121 subkanalen. Dit product is stofdicht en is beschermd tegen opspattend water.

Bij de aanschaf krijg je 2 walkie talkies mee met oplaadbare batterijen en het heeft een ingebouwde klok en stopwatch. De Twinkler 9500 is voorzien van een riemclip en een oortje met een dual scan om 2 kanalen tegelijk te scannen. Verder heeft dit product ook een paniekknop en een aan/uit draaiknop en volumeregeling.

De meeste gebruikers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het heeft vele gebruiksmogelijkheden. Het heeft een helder display en het heeft een fraai design. Een koper heeft moeite met het bereik van deze walkie talkie. En voor een andere gebruiker heeft de headset te kleine knopjes.

TopCom kun je zeker tot de bekende merken rekenen op het gebied van elektronische toestellen. Het zal dan ook niet verwonderen dat heel wat kopers het zullen beschouwen als het beste merk. Laten we daarom even kijken naar deze walkie talkie en de voor- en nadelen even grondig overlopen.

Voordelen
Bereik:

met deze walkie talkie van TopCom kun je een bereik halen van maar liefst 10 km en kun je wisselen tussen wel 8 kanalen en tot wel 121 subkanalen.

Veiligheid:

deze walkie talkie is beschermd tegen vuil en stofdeeltjes. Daarnaast is er ook bescherming voorzien tegen opspattend water.

Handig in gebruik:

je krijgt er de oplaadbare batterijen zomaar bij. Verder beschikt de walkie talkie ook over een klok en stopwatch. Er is ook een paniekknop en de mogelijkheid om het volume te regelen.

Nadelen
Bediening:

de kleine knopjes op de headset maken het niet zo eenvoudig om deze walkie talkie te bedienen volgens één enkele gebruiker.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Motorola TLKR T80 Extreme

 

De Motorola TLKR T80 Extreme walkie talkie is waterbestendig en kan zelfs in gevaarlijke omgevingen gebruikt worden.

Dit product heeft een bereik van 10.000 meter met 8 kanalen en 38 subkanalen. De T80 heeft een gesprekstijd van 16 uren en biedt ook de mogelijkheid om groepsgesprekken te voeren. Bij deze groepsgesprekken heeft iedere deelnemer een ID, welke van de display is af te lezen.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope walkie talkies, toch vinden de meeste gebruikers dit een top product. Zij geven positief advies voor dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het is verder betrouwbaar en heeft vele gebruiksmogelijkheden.

Enkele kopers vinden dat het bereik beperkt is en dat dit product gevoelig is. Ook is het voor deze gebruikers prijzig en van matige kwaliteit.

Net zoals het eerste toestel is ook deze walkie talkie afkomstig van het bekende merk Motorola. Houd er wel rekening mee dat het niet meteen één van de goedkoopste toestellen is. Met deze walkie talkie kun je met alle gemak een bereik halen van maar liefst 10 km. Het lijkt ons dan ook echt de moeite om de positieve en eventueel negatieve eigenschappen van het apparaat eens grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Bereik:

dit toestel is uitgerust met een bereik van 10 km en beschikt over 8 kanalen en maar liefst 36 subkanalen.

Gebruiksvriendelijk:

het is mogelijk om een groepsgesprek te starten waarbij elke ID duidelijk wordt vermeld. Zodra de batterijen opgeladen zijn, heb je tot wel 16 uur aan gesprekstijd.

Nadelen
Prijzig:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat de prijs van deze walkie talkie toch net een tikkeltje lager had mogen zijn.

Geluid:

volgens enkele gebruikers is de geluidskwaliteit van het toestel niet helemaal optimaal.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Alecto FR-14

 

Met de Alecto FR-14 walkie talkie kun je communiceren over een afstand tot 5 kilometer. Dit product maakt gebruik van de PMR446 standaard en kan daarom gebruikt worden in combinatie met alle andere portofoons die ook van deze standaard zijn voorzien. Dit product is ideaal voor gebruik bij tal van evenementen.

De FR-14 maakt gebruik van 3 AAA alkaline batterijen waarmee je tot 3 uur kunt zenden. Het heeft verder een digitale volumeregelaar en komt inclusief een afneembare riemclip.

Voor dit product zijn er niet alleen positieve beoordelingen geplaatst. De meeste gebruikers vinden dit product een voordelige walkie talkie set, want het is gebruiksvriendelijk en het is van goede kwaliteit.

Het heeft een helder display en vele gebruiksmogelijkheden. Voor andere gebruikers is dit product niet energiezuinig en het heeft een korte stand-by tijd. Dit product heeft voor deze gebruikers ook een matige geluidskwaliteit.

Met de Alecto FR-14 walkie talkie kun je echt een heel degelijk product in huis halen als we naar de meningen van sommigen klanten kijken. Bovendien is het meteen ook het ideale geschenk om aan je kinderen te geven. Op die manier kun je zorgen voor urenlang speelplezier. Bekijk dus zeker even de voor- en nadelen van deze walkie talkie.

Voordelen
Gebruiksgemak:

dankzij de PMR446 standaard is het mogelijk om de walkie talkies in verbinding te stellen met andere portofoons.

Bereik:

het toestel kan een bereik aan van wel 5000 meter.

Batterij:

het apparaat werkt op basis van 3 AAA alkaline batterijen die je de mogelijkheid tot wel 3 uur gesprekstijd aanbieden.

Nadelen
Batterij:

het apparaat werkt geheel op batterijen die niet zo een lange levensduur zouden hebben en dus regelmatig vervangen moeten worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Star Wars Walkie Talkies

 

De Star Wars Walkie Talkies komen bij aanschaf in tweevoud en met dit product kan je communiceren over een afstand van 50 meter.

Deze walkie talkie voor het kind is geschikt voor gebruik binnen en buiten het huis en is gemaakt van kunststof. Dit product heeft een spreekknop waarop je drukt en vervolgens aan de voorkant kunt inspreken. Heel eenvoudig voor kinderen om een hele leuke tijd te beleven.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een walkie talkie aanbieding en dat is het ook voor de meeste personen die dit product hebben aangeschaft. Voor hen heeft dit product een fraai design en het is gebruiksvriendelijk.

Het is van goede kwaliteit en het heeft vele gebruiksmogelijkheden. Voor enkele gebruikers heeft dit product een matige kwaliteit en het heeft een hoge prijs. Het heeft verder een onhandige afmeting en een matige geluidskwaliteit.

Als je al geruime tijd op zoek bent naar het ideale geschenk voor de verjaardag van je kind dan kun je misschien deze walkie talkie van het merk IMC eens bekijken. Bovendien zul je helemaal versteld staan van de meer dan voordelige prijs. De set bestaat uit 2 stuks en is werkelijk ideaal voor iedereen die dol is op de films van Star Wars.

Voordelen
Kostenplaatje:

in vergelijking met de andere 4 walkie talkies uit onze selectie, beschikt dit model wel degelijk over de laagste prijs.

Design:

de set die uit 2 stuks bestaat, komt in de vorm van een bekend Star Wars personage. Dit is meteen heel erg aantrekkelijk voor iedereen die dol is van Star Wars.

Handig in gebruik:

de walkie talkie kun je zowel binnen- alsook buitenshuis gebruiken. Er is verder een bijzonder eenvoudige en vooral kindvriendelijke bediening voorzien.

Nadelen
Prijskaartje:

ondanks de lage prijs, vindt één enkele gebruiker het tarief toch nog steeds te hoog.

Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat de walkie talkie vrij snel stuk gaat en dus kwetsbaar is.

Koop bij bol.com (€49.95)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status