fbpx

Beste wandelstok

Laatste update: 15.10.19

 

Wandelstokken test van 2019

 

 

Wandelstokken koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies de beste wandelstokken zijn. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er verschillende soorten bestaan afhankelijk van het doel waarvoor ze gebruikt worden. Bovendien zullen sommige wandelstokken over iets meer mogelijkheden beschikken en daardoor niet langer tot de goedkope wandelstokken behoren. Probeer verder ook aandacht te schenken aan de veiligheid en het comfort ervan. Door verschillende wandelstokken met elkaar te vergelijken en eventuele aanbiedingen niet uit de weg te gaan, zul je vroeg of laat jouw ideale wandelstok wel tegenkomen.

 

 

Het gebruiksgemak van een degelijke wandelstok

 

Veel personen denken bij het horen van het woord wandelstok meteen aan oudere mensen. Mensen die het moeilijk hebben om nog ver te wandelen. Maar een wandelstok hoeft niet alleen een hulpmiddel te zijn voor oudere mensen. Het is inderdaad een feit dat heel wat oudere personen gebruik maken van een wandelstok omdat ze zich daar zekerder bij voelen. En daar is absoluut helemaal niets mis mee. Toch wordt een wandelstok ook nog in tal van andere situaties gebruikt. Zo zijn er bijvoorbeeld ook heel wat personen die lijden aan een chronische spierziekte zoals reuma.

Daarnaast worden wandelstokken ook vaak gebruikt door mensen die heel graag en regelmatig grote wandeltochten maken. Je ziet het bovendien ook steeds vaker, de fervente wandelaar die onderweg is met één of twee wandelstokken. Dit maakt het wandelen een pak eenvoudiger en daardoor meteen een pak aangenamer. Kortom het hoeft niet alleen een hulpmiddel te zijn wanneer je wat ouder wordt. Indien je dus besluit om op zoek te gaan naar een degelijke wandelstok dan lijkt het ons alvast een goede aanbeveling om verschillende exemplaren te vergelijken.

 

 

Extra kenmerken en mogelijkheden

 

We hebben het misschien al even vermeld maar het is toch belangrijk om te beseffen dat sommige wandelstokken iets meer mogelijkheden zullen bieden. Sommige van deze opties en kenmerken kunnen voor jou een meerwaarde betekenen terwijl ze dit voor andere gebruikers dan weer niet zijn. Met andere woorden, de zoektocht naar de perfecte wandelstok is vooral een heel persoonlijk proces. De wandelstok die voor jou ideaal lijkt kan voor een andere koper juist heel slecht zijn. Zo komt het er in eerste instantie op aan om uit te maken wat voor type wandelstok je wilt.

Eenmaal je beslist hebt welk type wandelstok je wilt aankopen dan kun je eventueel verder kijken naar extra kenmerken en mogelijkheden. Zo zijn er veel mensen die naast kwaliteit ook heel wat belang hechten aan het design van een wandelstok. Wil je zo nu en dan ook eventjes kunnen zitten? Dan kan het handig zijn om een zogenaamde zitstok aan te kopen. Dat is een wandelstok die je de mogelijkheid biedt om zo heel af en toe ook eventjes uit te rusten. Een wandelstok die je kunt opvouwen is ook altijd een pluspunt om overal mee naartoe te nemen.

 

 

Het type wandelstok

 

We hadden het al reeds min of meer wat aangegeven in het bovengaande stukje tekst. Er bestaan verschillende soorten wandelstokken. En het komt er dus vooral op aan dat je voor jezelf hebt uitgemaakt waar je precies naar op zoek bent. Zo is er de standaard wandelstok zoals de meeste mensen die zullen kennen of herkennen. Dat is een exemplaar dat vaak uit een stevige houtsoort is gemaakt en voorzien is van een iets breder en comfortabel handvat. Indien je toch al wat ouder bent of last hebt van een vervelende chronische spierziekte dan kan een wandelstok met een zitplekje wel een goede aanbeveling zijn.

Deze zogenaamde zitstok kan dus wel handig zijn als je bijvoorbeeld dingen gaat bezoeken en toch eventjes ergens moet wachten. Indien je zelf een fervent wandelaar bent en regelmatig met vrienden of familieleden een lange wandeling doet, dan zul je een heel ander type wandelstok nodig hebben. Vaak zullen wandelaars gebruik maken van niet 1 maar 2 wandelstokken. Deze worden dan op het ritme van het wandelen mee bewogen waardoor het wandelen een pak aangenamer en comfortabeler wordt. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden.

 

 

Veiligheid en comfort

 

Het is uiteraard ook belangrijk om even stil te staan bij de veiligheid en het comfort. Zoals reeds gezegd bestaan er heel wat wandelstokken met een uitklapbaar zitje. Dit is ideaal voor oudere mensen die zo nu en dan toch even wensen te rusten. Bijvoorbeeld wanneer je met vrienden een uitstap maakt maar het toch af en toe even nodig hebt om uit te rusten. Sommige wandelstokken zijn bovendien ook voorzien van een ergonomisch handvat dat heel comfortabel aanvoelt.

Daarnaast zijn er ook wandelstokken die voorzien zijn van een soort van polsbandje. Ook dit kan best wel handig zijn. Tevens zijn er ook verschillende exemplaren waarvan de onderkant van de stok voorzien is van een rubberen dop. Op die manier ontstaat er niet alleen meer grip maar ook stabiliteit. Daardoor wordt de kans op vallen of uitschuiven een pak kleiner. Deze extra veiligheidsmaatregelen kunnen vaak zorgen voor een prijsverhoging maar het is altijd mogelijk een wandelstok aanbieding te treffen.

 

 

Wandelstok Reviews – Top 5

 

 

Wandelstokken hoef je niet meteen te associëren met ouderdom. Wandelstokken kunnen namelijk ook gebruikt worden door fervente wandelaars of mensen met een bepaalde chronische ziekte. Het is dan ook belangrijk om werkelijk de voor jou beste wandelstok te kunnen aankopen. Bekijk daarom deze top 5 hieronder eens. We hebben deze producten kunnen selecteren omdat we zoveel mogelijk gekeken hebben naar het advies van de klanten uit de online reviews. Wie weet zit er wel een wandelstok aanbieding tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

 

Abbey Telescopisch Verstelbaar

 

Indien je op zoek bent naar een handige wandelstok om lange wandelingen mee te maken dan kun je dit model van Abbey eens grondig bekijken. De wandelstok is 135 cm lang maar kun je telescopisch gaan verstellen. Verder heb je de keuze uit verschillende kleuren.

De wandelstokken zijn gemaakt uit aluminium en zijn dus behoorlijk stevig terwijl ze toch vrij licht aanvoelen. Ze bieden eigenlijk de correcte en optimale ondersteuning tijdens een bijvoorbeeld hevige bergtocht. Verder is de wandelstok voorzien van antishock vering en een comfortabele eindstopper uit rubber.

Slechts één koper is niet volledig overtuigd van de positieve eigenschappen van deze wandelstokken. Toch is de meerderheid wel tevreden over de geleverde kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid ervan.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Aidapt Opvouwbaar

 

Tussen de goedkope wandelstokken zul je zeker dit opvouwbaar model van het bekende merk Aidapt kunnen waarnemen. Je kunt deze wandelstok bovendien helemaal in hoogte gaan verstellen.

De wandelstok is voor het grootste gedeelte uit aluminium gemaakt dat bijzonder stevig is en een goede ondersteuning biedt. Het ergonomische handvat is dan weer gemaakt uit hout en voelt comfortabel en stevig aan. Er is ook een handige ophangriem voorzien en aan de onderkant zit een stop die gemaakt is uit rubber. Op die manier wordt stabiliteit en veiligheid gegarandeerd.

De overgrote meerderheid blijkt echt wel laaiend enthousiast te zijn over deze wandelstok. Het is niet alleen bijzonder handig in gebruik maar het heeft ook een sterke kwaliteit. In combinatie met het leuke en fraaie design, vinden zij dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan.

 

Koop bij bol.com (€16.55)

 

 

 

 

Magic Cane Led

 

Deze handige inklapbare wandelstok behoort toe aan het bekende merk Magic Cane. Dit model is helemaal gemaakt uit stevig metaal maar weegt amper 545 gram. Het is dus voldoende stevig om een goede ondersteuning te bieden en weegt vrij licht zodat het comfortabel blijft tijdens het gebruik.

Deze wandelstok is bovendien ook voorzien van handige LED lampjes die zorgen voor iets meer comfort. Er is ook aan de hoogte van de wandelstok gedacht die je bovendien kunt verstellen. Kortom met dit model zul je echt een degelijke wandelstok in huis halen.

Eén enkele koper lijkt zich een beetje te storen aan de batterij in de wandelstok. De meerderheid is echter helemaal tevreden. Ze vinden de wandelstok in de eerste plaats bijzonder gebruiksvriendelijk. Verder is het een duurzaam product tegen een gunstige prijs-kwaliteitverhouding dat er bovendien ook nog eens heel erg leuk uitziet.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Flipstick 7504432

 

Met deze leuke opvouwbare wandelstok haal je echt wel een degelijk en handig product in huis. Dit model is afkomstig van het merk Flipstick en zul je niet meteen tussen de goedkope wandelstokken kunnen terugvinden.

De stok is gemaakt uit licht doch bijzonder stevig en duurzaam aluminium. Verder komt dit model ook met een zitje. Dit kan extra handig zijn voor iets oudere mensen of mensen die een chronische ziekte hebben. Bovendien is het mogelijk om het zitje te vergrendelingen waardoor het niet plots dichtklapt als je wilt gaan zitten. Je krijgt er bovendien ook een leuke opbergtas bij.

Werkelijk alle kopers zijn unaniem overtuigd van de voordelen die deze wandelstok met zich meebrengt. De stok is bijzonder handig te gebruiken en voldoet voor hen volledig aan het verwachtingspatroon.

 

Koop bij bol.com (€65.95)

 

 

 

 

Orange Donkey TGC001

 

Met deze wandelstok van het merk Orange Donkey haal je zeker en vast een degelijk product in huis. Dit model is helemaal gemaakt uit stevig en duurzaam kunststof en heeft een zwarte kleur.

Deze Twin Grip Cane wandelstok is ideaal voor mensen die wat moeite hebben met het opstaan vanuit een zetel of stoel. Het onderste handvat is namelijk bedoeld om je aan op te trekken. Zo heb je toch iets meer steun en stabiliteit. De wandelstok is ook voorzien van LED lampjes en een handige antislip voet waardoor de wandelstok niet zomaar zal wegschuiven. Na gebruik kun je dit model gewoon in elkaar klappen.

Ondanks het feit dat één enkele gebruiker de wandelstok niet zo gebruiksvriendelijk vindt, is de meerderheid echter helemaal overtuigd ervan. Het voldoet volledig aan de verwachtingen en het heeft een goede kwaliteit.

 

Koop bij bol.com (€19.95)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status