Beste Wandelstokken

Laatste update: 16.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Wandelstok test van 2021

 

Een degelijke en duurzame wandelstok kan in heel wat situaties best wel een handig hulpmiddel of misschien zelfs een noodzaak zijn. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Echter willen wij jou daar graag bij helpen. Bekijk daarom alvast even onze koopgids of klik gelijk door naar de 3 hedendaagse topproducten. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een opvouwbare wandelstok? Kies dan voor dit unieke Aidapt Handgreep Opvouwbaar exemplaar. Echter zou je ook kunnen kiezen voor de Clever Cane wandelstok die misschien wel eens een echte aanbieding zou kunnen zijn vanwege het vriendelijke prijskaartje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Wandelstokken koopgids

 

Ben je zelf al wat ouder of merk je dat je evenwicht soms wat te wensen overlaat? Dan kan één van de beste wandelstokken misschien wel een goede aanbeveling zijn. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken en dat heeft vooral te maken met het ruime assortiment. Zo kun je een onderscheid maken tussen verschillende soorten wandelstokken net zoals er verschillen kunnen optreden op vlak van de materialen, het gebruiksgemak en het mogelijke prijskaartje. Neem daarom rustig de tijd om de diverse wandelstokken met elkaar te vergelijken en ga aanbiedingen alvast niet uit de weg.

Het gebruiksgemak van een wandelstok

Vroeger werd een wandelstok hoofdzakelijk gebruikt door personen die al wat ouder werden en minder evenwicht hadden. Vandaag de dag zien we dat wandelstokken voorkomen in heel wat meer situaties. Ondervind je vanwege een bepaalde ziekte evenwichtsproblemen dan is een degelijke wandelstok alvast geen overbodige luxe. Ook mensen die een ongeval hebben meegemaakt en moeten revalideren van een blessure aan het been, kunnen baat hebben bij het gebruik van een stevige en duurzame wandelstok.

Uiteraard hoef je geen ongeluk of ziekte te hebben gehad en hoef je helemaal niet oud te zijn om een wandelstok te gebruiken. Er bestaan tegenwoordig ook heel wat exemplaren die speciaal ontworpen zijn om tijdens het sporten te gebruiken. Denk maar aan de typische wandelstokken die men gebruikt tijdens bergwandelingen of langlauf tochten. Ook dergelijke producten behoren tot de grote groep van wandelstokken. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden afhankelijk van het doel waarvoor je ze wilt gebruiken.

 

Het type wandelstok

We hebben het al min of meer aan bod laten komen maar er zijn inderdaad toch best wel veel verschillende soorten wandelstokken op de markt gebracht. Vroeger werd een wandelstok hoofdzakelijk gebruikt als een vorm van ondersteuning. Een soort van noodzakelijke ondersteuning, zeg maar. Dergelijke exemplaren werden voornamelijk uit hout vervaardigd en moesten dus voorkomen dat een persoon zou omvallen. Echter vandaag de dag zijn er heel wat meer toepassingsvelden waarin je een wandelstok kunt gebruiken.

De bekendste zijn uiteraard de typische standaard wandelstok die gebruikt wordt door senioren, maar je hebt ook de blindenstok en de kruk. Velen gebruiken daarnaast ook een paraplu als een soort van stevige wandelstok. En bij het langlaufen zijn de wandelstokken ontworpen als een soort van prikpennen om je beter te kunnen afzetten in de sneeuw. Je hoort het al, de keuze vandaag de dag is enorm groot en daardoor niet altijd makkelijk.

 

Welke voordelen biedt een degelijke wandelstok

Het zal je niet verwonderen dat het gebruik van een degelijke wandelstok uiteraard heel wat voordelen met zich meebrengt. Een stevige wandelstok zorgt in de eerste plaats voor net iets meer evenwicht en balans. Dat kan best handig zijn voor oudere mensen en/ of mensen met evenwichtsproblemen door ziekte of ongeval. Het gebruik van een wandelstok biedt je de mogelijkheid om je veel beter te kunnen afzetten en is dus eigenlijk ook een vorm van kracht.

De beste wandelstokken zorgen ervoor dat de spieren, rug en knieën zoveel mogelijk worden ontlast tijdens het stappen. In percentage uitgedrukt, ontlast je de spieren, rug en knieën makkelijk tot maar liefst 30%. En dat is behoorlijk veel. Op die manier kun je het wandelen langer volhouden want je bent minder snel vermoeid. Een wandelstok zorgt er ook voor dat je beter rechtop kunt lopen wat de lichaamshouding dan weer ten goede komt. Dat is de reden dat het ook vaak gebruikt wordt tijdens bergwandelingen en/ of langlauf tochten.

Gebruikte materiaalsoorten en eventuele extra kenmerken

De zoektocht naar de voor jou beste wandelstok biedt je ook een inkijk in de gebruikte materiaalsoorten. Zo werden de eerste wandelstokken voornamelijk uit duurzaam en stevig hout vervaardigd. Echter vandaag de dag heb je heel wat meer mogelijkheden. Zo bestaan er bijvoorbeeld ook heel wat wandelstokken die uit stevig en makkelijk te onderhouden kunststof zijn gemaakt en zelfs aluminium behoort tot de mogelijkheden. Welke materiaalsoort je ook kiest, het is en blijft vooral een persoonlijke keuze.

Bovendien zullen sommige wandelstokken over net iets meer kenmerken beschikken in vergelijking met andere wandelstokken. Zo kan het best wel handig zijn indien je de wandelstok kunt dichtklappen. Handig om mee te nemen en op te bergen. Sommige wandelstokken zijn zelfs voorzien van 2 stevige ergonomisch gevormde handvatten. Zo zou je het laagste handvat kunnen gebruiken om bijvoorbeeld snel en probleemloos uit een stoel op te gaan staan. Een wandelstok met antislip aan de onderkant biedt dan weer net iets meer stabiliteit en bijgevolg zekerheid. En ook een wandelstok met zitje komt steeds vaker voor.

 

Welke prijscategorie

Een degelijke wandelstok hoeft natuurlijk niet meteen heel duur te zijn en kun je vaak tegen een spotprijsje van ongeveer 20 euro aankopen. Het is echter wel mogelijk dat dergelijke goedkope wandelstokken minder duurzaam zijn en/ of over iets minder kenmerken beschikken. De dure wandelstokken daar betaal je al gauw 65 euro of meer voor. Je beslist uiteraard zelf hoeveel je wilt en kunt spenderen. Ga eventuele promoties alvast niet uit de weg en wie weet kun je zo nog wel een wandelstok aanbieding spotten.

 

Wandelstok Reviews – Top 5

 

Een wandelstok kan voor sommigen een noodzaak zijn. Maar er zijn ook heel veel redenen om een wandelstok als handig hulpmiddel te zien. Je kunt ze zelfs bekijken als een accessoire dat iets toevoegt aan je uitstraling. We hebben een vijftal voor je geselecteerd. Zo kun je makkelijker bepalen wat voor jou de beste wandelstok is.

 

 

Aidapt Handgreep Opvouwbaar

 

Dit is nu bijvoorbeeld een opvouwbare wandelstok die je gewoon standaard in huis zou willen hebben. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je kunt maar zo je enkel verstuiken. Dan is dit hebbedingetje zeer handig. Hij is ingeklapt maar 38 cm lang. Dus als je hem niet nodig hebt, berg je hem ook heel makkelijk weer op.

Deze wandelstok weegt slechts 365 gr en is in vier secties opklapbaar. Het handvat is van hout en heeft een lus. Dit kan dienen om hem op te hangen maar ook voor de veiligheid om je pols te dragen wanneer je hem gebruikt. De stok heeft een rubberen punt om uitglijden te voorkomen.

In de review geven kopers aan zeer tevreden te zijn met deze stok. Hij is heel makkelijk in gebruik en handig om in huis te hebben. Met zijn formaat berg je hem ook eenvoudig op als je hem niet nodig hebt.

 

Koop bij bol.com (€16.5)

 

 

 

 

Clever Cane

 

Deze inklapbare wandelstok biedt heel veel waar voor zijn geld. Je krijgt dan ook direct het gevoel met een wandelstok aanbieding te maken te hebben. Naast het loophandvat beschikt hij over een tweede handvat. Dit is een goede hulp wanneer je bijvoorbeeld uit een stoel op wilt staan. Beide handvatten zijn ergonomisch vormgegeven.

Deze wandelstok heeft een draaiende voet met drie antislipvoeten. Hiermee staat hij stevig op elke ondergrond en dus ook op zand. Het handvat heeft een draaibare ledverlichting, zodat je ook ´s avonds goed kunt zien waar je loopt. Aan de zijkant van het handvat bevindt zich ook nog een alarm.

In het advies van klanten wordt aankoop zeker aanbevolen. Het is een stevige stok die je ook makkelijk in de auto meeneemt. De verlichting en het alarm dragen zeker bij aan het veiligheidsgevoel van oudere mensen. De prijs-kwaliteitverhouding is top te noemen.

 

Koop bij bol.com (€33.95)

 

 

 

 

Perfect Cane 

 

Deze behoort ook tot de categorie goedkope wandelstokken. Tegen een hele redelijke prijs biedt hij veel gebruikersgemak. Hij is inklapbaar tot maar liefst 30 cm en je neemt hem dan ook heel makkelijk mee in tas of auto. Naast het loophandvat heeft hij ook nog een tweede greep om je te helpen bij het opstaan vanuit een stoel.

Hij heeft vier flexibele rubberen antislippoten en staat stabiel op elke ondergrond. Ook veilig bij bijvoorbeeld sneeuwval. Daarnaast is hij voorzien van een ledverlichting, waarvoor de batterijen worden meegeleverd. Ook heeft hij een handige ophanglus die je natuurlijk ook als polsband kunt gebruiken.

Kopers zijn erg lovend over dit artikel. Hij biedt zeker veel meer stabiliteit dan een gewone wandelstok. Hij oogt ook fraai en is handig in het gebruik. Hier is dan ook zeker sprake van een prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

Koop bij bol.com (€34.73)

 

 

 

 

Flipstick 7504432

 

Wil je nog wel eens graag naar een museum of ga je soms mee op excursie? Dan is dit de beste wandelstok voor jou. Tijdens een excursie moet je soms wachten op de uitleg en in een museum wil je een bepaald kunstvoorwerp nog wel even beter bekijken. Dan is het heel plezierig even te kunnen uitrusten.

Deze wandelstok met zitje is daar bij uitstek geschikt voor. Je kunt hem ook heel makkelijk meenemen. Hij is inklapbaar en wordt geleverd met een handige draagtas. Het zitje van deze lichtgewicht wandelstok is vervaardigd uit kunststof. Je kunt het eenvoudig stabiliseren tegen omvallen met behulp van de drukknop in het midden.

Kopers zijn zeer tevreden over dit artikel. Het is erg gebruiksvriendelijk en het vormt geen ballast om mee te nemen dankzij zijn geringe gewicht en de handige draagtas. Koop is dan ook zeker aan te bevelen.

 

Koop bij bol.com (€55.49)

 

 

 

 

Stok met Derby greep

 

Misschien is een beetje steun bij het lopen wel noodzakelijk. Maar je wilt niet direct de indruk wekken dat je slecht ter been bent. Of je ziet gewoon een mooie wandelstok van hout als een fraaie accessoire die bij jouw persoonlijkheid past. Dan moet jouw keuze echt op deze vallen.

Deze klassiek ogende wandelstok met de zogenaamde Derby greep is vervaardigd uit een heel goede kwaliteit mahonie. Als decoratie is hij voorzien van een messing ring. Hiermee krijgt hij net dat beetje meer cachet dat bij een wandelstok als deze echt past. De stok is voorzien van een rubberen dop voor meer stabiliteit en om uitglijden te voorkomen.

Dit artikel is pas onlangs aan ons assortiment toegevoegd en daarom beschikken wij nog niet over reviews van klanten. Op basis hiervan kunnen wij dan ook niet echt een advies afgeven. Wel waren wij van mening dat deze fraaie wandelstok in onze vergelijking moest worden meegenomen.

 

Koop bij bol.com (€57.95)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status