Beste wasdroger

 

Wasdrogers test van 2018

 

 

Wasdrogers koopgids

 

Als je in een zuiders land woont waar de zon altijd aan de hemel staat dan kun je de natte was gewoon buiten laten drogen. In Nederland en België is dit echter niet het geval en je doet er dus beter aan om een wasdroger te kopen. Dit apparaat zorgt ervoor dat je was vlugger gedroogd is zodat je het kunt strijken. Als je op zoek bent naar de beste wasdroger aanbieding dan moet je rekening houden met de soorten drogers, het energieverbruik, de capaciteit, het onderhoud en de prijs.

 

 

Soorten wasdrogers

 

Je kunt kiezen tussen vier verschillende wasdrogers: een condensdroger, warmtepompdroger, luchtafvoerdroger of gasgestookte wasdroger.

Een condensdroger vangt het vocht op in een bakje die in de machine ingebouwd is. Je moet dit bakje regelmatig legen maar er bestaan ook modellen waarvan het vocht direct afgevoerd wordt via een slangetje. Je kunt dit slangetje verbinden met de afvoerpijp van de wasmachine.

Een warmtepompdroger is een zuinig apparaat die de lucht verwarmt om de was te drogen. Het nadeel van dit type is dat de prijs een stuk hoger ligt en je moet de condensor van het toestel schoon houden. Het probleem is dat je deze condensor niet uit het apparaat kunt verwijderen en dus lastig is om schoon te maken.

Een luchtafvoerdroger behoort tot de goedkope wasdrogers en moet aangesloten worden op een opening naar buiten toe zodat de vochtige lucht kan afgevoerd worden.

Tenslotte zijn er nog gasgestookte wasdrogers die de lucht opwarmt met gas. Dit is verschillend met een warmtepompdroger die de lucht verwarmt op een elektrische manier. Voor een gasgestookt model heb je een gasaansluiting nodig. Deze machines zijn echter nog moeilijk te vinden vanwege de afwezigheid van een gasaansluiting in de meeste woningen.

 

 

Energieverbruik en capaciteit

 

Een wasdroger verbruikt natuurlijk energie en je zult dit op het einde van de maand merken aan de elektriciteitsfactuur. Dit kan een reden zijn om geen wasdroger te kopen want eigenlijk kun je de was ook laten drogen aan de waslijn.

Je kunt kiezen voor een zuinig apparaat door rekening te houden met de energieklasse. Er zijn zes verschillende klassen waarvan A+++ het zuinigst is en C het meeste verbruikt. Zuinige droger zijn meestal duurder maar verbruiken wel minder energie dus op lange termijn zijn ze goedkoper. Dit is vooral interessant voor personen die een wasdroger veel gebruiken.

Als je slechts enkele keren per maand je vuile kleding wast dan kun je kiezen voor een wasdroger met een ruime inhoud zodat je veel was tegelijk kunt drogen. Je kleding zal ook vlugger drogen in een grotere trommel omdat er meer lucht tussen de kleding kan komen. De trommel moet minstens even groot zijn als de inhoud van je wasmachine zodat alle natte was in de wasdroger kan.

 

 

Onderhoud van een wasdroger

 

Het is belangrijk dat je de wasdroger zelf ook regelmatig schoonmaakt, vooral als je het apparaat veel gebruikt. Er zijn bepaalde onderdelen van een wasdroger waar je extra aandacht moet aan besteden.

De pluizenfilter is het onderdeel die de pluizen van je was opvangt. Het is een aanbeveling om deze pluizen te verwijderen na het drogen voordat je de droge was uit de trommel haalt. Zo voorkom je problemen bij het drogen want een vieze pluizenfilter kan voor een langere droogtijd en meer energieverbruik zorgen.

Als je beschikt over een wasdroger die niet op de waterafvoer is aangesloten dan is het nodig dat je af en toe de condenswaterbak leegt.

Zoals we al eerder hebben vermeld moet je de condensor van het apparaat ook regelmatig schoonmaken. Omdat dit niet altijd even makkelijk is bestaan er wasdrogers met een zelfreinigende condensor. Als je de condensor niet schoonmaakt zal het apparaat meer energie verbruiken en langere droogtijden aanhouden.

Tenslotte is het ook goed om af en toe de buitenkant en de deur van het apparaat te reinigen zodat je wasdroger er mooi uitziet.

 

 

Prijs van een wasdroger

 

Nu is het tijd om de verschillende wasdrogers met elkaar te vergelijken en op zoek te gaan naar de beste aanbiedingen. Een wasdroger is geen goedkope aankoop dus je kunt best een budget opstellen en je daaraan proberen te houden. Kies niet voor het goedkoopste model want op lange termijn kan dit voor problemen zorgen. Een goedkoop model heeft meestal een minder goede energieklasse en gaat ook vlugger stuk.

Tegenwoordig kun je al een wasdroger kopen op een webwinkel met het voordeel dat het apparaat enkele dagen later aan huis wordt geleverd. Je hoeft dus niet op verplaatsing te gaan en je hebt een ruime keuze uit een groot aantal verschillende modellen.

 

 

Wasdroger reviews – top 5

 

 

Vaak komt het voor dat je over enkele uurtjes wilt stappen en juist wat je wilt aantrekken gewassen moet worden. Dit kan vast een probleem worden als je geen goede droger hebt om je jeansbroeken of dikke vesten zoveel als mogelijk te drogen. Laat je overtuigen met de opties hieronder en kies voor de beste wasdroger.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Miele TKB 150 WP

 

De Miele TKB 150 WP is een warmtepompdroger met een vulgewicht van 7kg en het beschikt over 8 programma’s. Met dit product kun je gemakkelijk je was in- en uitladen met de verlichte trommel en de deur die ver open kan.

De trommel gaat snelle slijtage van je was tegen en via de condenswaterafvoerleiding wordt condenswater in de sifon gepompt. Dit product is relatief stil en het is geschikt voor kleine vochtige ruimtes, want het stoot weinig vocht uit. Ondanks het een laag vulgewicht heeft, zorgt deze wasdroger dat je kleding zo min als mogelijk kreukt. Je kunt zelf instellen hoe droog je het wasgoed wilt hebben door het kalkgehalte van het water af te meten en de droging daarop af te stemmen.

Alle gebruikers geven goed advies voor dit product, want het is eenvoudig in gebruik en het past perfect. Verder heeft het ook een goede prijs- en kwaliteitsverhouding.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Bosch WTE84105NL

 

De Bosch WTE84105NL serie is zeer energiezuinig en door het anti-vibrerend ontwerp opvallend stil. Deze condensdroger heeft een goede opvangbak voor het water en het heeft een laadvermogen van 7 kg. Dit product heeft een droogsysteem die je kleding zo mooi als mogelijk houdt tijdens het drogen.

De wasmeenemers, de trommel, een optimale luchtstroom met de juiste temperatuur en de speciaal gemaakte binnenkant van de deur zorgen samen ervoor dat je kleding onbeschadigd blijft. De Bosch WTE84105NL heeft speciaal voor gevoelige kledij een wol programma en een Duo-tronic systeem dat via slimme sensoren het vochtniveau meet.

De meningen over dit product zijn verdeeld ondanks het niet behoort tot de categorie van goedkope wasdrogers. Voor 1 groep gebruikers voldoet het aan de verwachtingen, maar voor de andere groep zijn er andere goedkopere wasdrogers die beter functioneren.

 

Koop bij bol.com (€420)

 

 

 

 

Zanussi ZDP7203P

 

Met de Zanussi ZDP7203P kun je bijna meteen je was gebruiken als het uit de machine komt. Deze wasdroger is tevens een condensdroger en heeft een laadvermogen van 7 kg en het is energiezuinig. Je kunt met dit product zelf kiezen wanneer de was begint te drogen. Ook heeft het een strijkvrij programma om kreukels en vouwen zodanig te verminderen dat je niet veel hoeft te strijken.

De wasdroger heeft een indicator die aangeeft wanneer de condensbak geleegd moet worden. Of voor het gemak kun je een slang koppelen en het condenswater direct laten afvoeren. Deze droger heeft een speciaal opfrisprogramma voor schone kleding met een geurtje om onnodig wassen te voorkomen. Voor het drogen van wol heeft het ook een wol programma.

Alleen het opvangrooster en de filter van de Zanussi ZDP7203P vallen tegen, maar het is overigens een topproduct.

 

Koop bij bol.com (€339)

 

 

 

 

AEG T 5127AC

 

De droger van de AEG T 5127AC is voorzien van een startuitstel wat betekent dat je op ieder moment je was kunt laten drogen. Wat ideaal is voor de kleding, is dat de droogtrommel twee kanten opdraait om zo min als mogelijk kreuken te veroorzaken. Verder heeft dit product een vulgewicht van 7kg en het stelt je in staat alle types kleding te drogen.

Het heeft sensoren die zorgen voor minimaal energieverbruik met verwaarlozing van de lading. Dit product heeft een speciaal ontwikkelde droogcyclus om tijdens het drogen erg stil te draaien. Deze wasdroger telt 3 droogprogramma’s, een anti kreuk optie na elk wasprogramma en 2 mogelijke tijdsduren om te drogen. De trommel is gemaakt van roestvrij staal en de 4 poten kun je verstellen.

De meeste gebruikers geven goed advies voor dit product en het kleiner deel vindt de AEG T 5127AC lastig om te gebruiken.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Indesit IDCL 75 B H (EU)

 

Met een vulgewicht van 7kg weet de Indesit IDCL 75 B H zelfs bij weinig lading energie te besparen. De vochtigheidsgraad wordt bepaald door een automatische sensor en dit product weet het droogproces te stoppen zodra je wasgoed droog is.

De droger is onbeschrijflijk stil tijdens het draaien en het heeft speciale programma’s voor verschillende typen wasgoed. Het jeans programma is geschikt voor maximaal 4 spijkerbroeken per keer tot een gewicht van 3 kg. Met dit product blijven je kleren lang zo goed als nieuw, omdat het met behulp van sensoren precies weet wat best is voor elk type kleding. Je kunt de droogtijd instellen een half uur en 3 uren per keer.

De reviews van de Indesit IDCL 75 B H spreken van een wasdroger aanbieding, want de meeste gebruikers hebben over dit product helemaal niets te klagen.

 

Beste Aanbod

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
Web Analytics