Beste waterdichte camera

Laatste update: 04.06.20

 

Waterdichte camera’s test van 2020

 

Ben je op zoek naar een waterdichte camera om mee te nemen op reis? Dan willen wij jou daar graag bij helpen. Daarom hebben we een koopgids opgesteld waarin we jou wat meer tips en adviezen proberen te geven. Op die manier proberen we de zoektocht naar de ideale waterdichte camera wat makkelijker te maken. Verder hebben we ook onderzocht wat nu precies de 3 best beoordeelde toestellen zijn. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Panasonic LUMIX DMC-FT5 waterdichte camera. Dit toestel zorgt voor uitstekende foto’s met een mooie en heldere beeldkwaliteit. Ook met de Olympus Tough TG-4 waterdichte camera kun je zeker zijn van een uitstekend apparaat. Bovendien kan de camera best wel wat verdragen als je weet dat het zelfs bestand is tegen een val vanop een hoogte van 2,1 meter.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Waterdichte camera’s koopgids

 

Als je graag foto’s neemt tijdens watersporten dan is het een aanbeveling om een waterdichte camera te kopen. Zo kun je dit apparaat eenvoudig in het water gebruiken en zelfs onderdompelen. Je kunt mooie foto’s maken onderwater wanneer je gaat duiken of van je laatste surfsessie. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten camera’s en je moet verder nog rekening houden met de waterdichtheid, de functies van de camera en de kostprijs. Vergelijk de beste waterdichte camera’s om de voordeligste aanbiedingen te vinden.

 

 

Welke soorten camera’s zijn er?

 

De meeste waterdichte camera’s zijn digitale compactcamera’s die je makkelijk kunt meenemen vanwege het compacte formaat. Je kunt echter ook kiezen voor een DSLR camera die je van een waterdichte behuizing moet voorzien om in een natte omgeving te gebruiken. Tenslotte zijn er ook nog wegwerpcamera’s die geschikt zijn om in water te gebruiken omdat ze standaard zijn voorzien van een waterdichte behuizing. Dit model beschikt echter over een beperkt aantal foto’s die je kunt maken.

Elk type heeft natuurlijk voor- en nadelen. Zo zijn de compact camera’s een stuk goedkoper dan de DSLR camera’s. Ze zijn ook beter geschikt voor beginnende fotografen want je hoeft zelf de instellingen niet te kiezen, het apparaat kan automatisch de beste belichting en waarden selecteren om een mooie foto te maken. De scherpstelling gebeurt ook automatisch en bovendien beschikken ze over een videofunctie om opnames te maken.

Een DSLR camera is duurder maar je beschikt over meer mogelijkheden qua instellingen. Je kunt zelf de waarden selecteren om de beste foto te maken afhankelijk van de belichting en het onderwerp die je in gedachten hebt. Je kunt verschillende lenzen op deze camera’s gebruiken om onderwerpen vanop grote afstand of net van heel dichtbij te fotograferen. Er bestaan echter weinig DSLR camera’s die waterdicht zijn. Enkele modellen kunnen onder water gebruikt worden middels de aankoop van een speciale waterdichte behuizing. Daarenboven zijn ze een stuk duurder en wegen ze ook meer.

 

 

Waterdichtheid van de camera

 

Niet elke camera is volledig waterdicht, er bestaan verschillende niveaus. Vele camera’s zijn enkel maar spatwaterdicht. Dit wil zeggen dat ze beschermd zijn tegen opspattend water of je kunt het apparaat bijvoorbeeld ook in sneeuw leggen. Deze modellen zijn echter niet geschikt om volledig onder te dompelen en zijn dus niet geschikt voor sporten zoals surfen of canyoning.

Voor watersporten kun je beter kiezen voor een camera die volledig waterdicht is. Dit toestel kun je volledig onderdompelen en is daarom dus geschikt voor sporten waarbij je het risico loopt om in het water te vallen, of je zit er al meteen in. Camera’s die volledig waterdicht zijn hebben ook nog bepaalde verschillen onder elkaar. Sommige zijn bestand tegen water tot 3 meter, andere gaan tot wel 10 meter of meer.

Als je de camera wilt gebruiken voor watersporten zoals surfen dan is een camera die bestand is tegen water tot op een diepte van 3 meter al voldoende. Voor duikers is het aanbevolen om een waterdichte camera aanbieding te kopen die tenminste tot 10 meter diepte waterdicht is.

Natuurlijk is niet alleen de waterdichtheid belangrijk. Tijdens deze sporten krijgt je camera namelijk ook nogal wat schokken te verduren en kan het ook onder het stof komen te liggen. Je kunt dus best kiezen voor een camera met een goede schokbestendigheid en die bovendien bestand is tegen stof en zand. Goedkope waterdichte camera’s zullen niet over deze kenmerken beschikken dus het is beter om iets meer geld uit te geven.

Functies en kostprijs

 

Kies voor een camera met een goede optische zoom. Op die manier verlies je geen beeldkwaliteit tijdens het inzoomen. Sommige toestellen beschikken over een speciale modus voor het maken van foto’s onder water. Deze modus zorgt voor een compensatie van de blauwe kleuren zodat je een helder beeld krijgt. Natuurlijk is een videomodus ook belangrijk, beeld je in dat je tijdens het duiken een schildpad ziet zwemmen dan wil je dit natuurlijk filmen. Je kunt de functies op de verschillende camera’s vergelijken om het beste model eruit te kiezen.

Tenslotte is de kostprijs van het apparaat nog een belangrijke factor voor de meeste kopers. Vele personen beschikken over een beperkt budget en willen dus ook geen duurder model kopen. Geef niet op als je niet meteen een goede aanbieding vindt voor het budget die je tot je beschikking hebt. Je kunt tegenwoordig makkelijk online verschillende producten vergelijken op prijs en kwaliteit. Het is mogelijk dat je een camera goedkoper online kunt kopen dan in de winkel. Bovendien wordt het toestel aan huis geleverd dus je moet zelf niet op verplaatsing gaan.

 

 

Waterdichte camera reviews – top 5

 

 

Voor mensen die houden van watersport en ook graag een aandenken overhouden aan een surfsessie of een duikavontuur is een waterdichte camera een echte noodzaak. Beslis zelf voor welke diepte je de camera nodig hebt en over welke functies het toestel moet beschikken. Lees daarna ons artikel om de beste waterdichte camera voor jou noden te vinden.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Panasonic Lumix DMC-FT5

 

De Panasonic LUMIX DMC-FT5 maakt foto’s van hoogwaardige kwaliteit met de 16 megapixel camera en beschikt over 4,6x optische zoom. Het apparaat is in vier verschillende kleuren beschikbaar en kan ook video’s opnemen in HD kwaliteit. Deze waterdichte compactcamera werkt tot op een diepte van 13 meter.

Het toestel kan een val van twee meter overleven en is makkelijk in gebruik. De kleine knopjes zijn wel moeilijker in te drukken als je handschoenen draagt. De camera is voorzien van ingebouwde GPS om je foto’s te labelen, dit zorgt er wel voor dat je batterijduur aanzienlijk vermindert. Het beschikt ook over Wifi.

De kopers zijn tevreden over de stevige behuizing van de camera en vinden dat het apparaat mooie foto’s maakt. De Wifi functie is handig om het toestel aan een smartphone te koppelen en ook onderwater maakt het mooie beelden. Voor één gebruiker is het toestel net iets te zwaar.

Een waterdichte camera is het ideale toestel om prachtige onderwaterfoto’s mee te maken. Als je dus binnenkort op wintersportvakantie trekt, dan kun je misschien wel deze waterdichte camera meenemen. Het toestel is afkomstig van het bekende en misschien wel het beste merk Panasonic.

Voordelen
Beeldkwaliteit:

de camera biedt je de mogelijkheid om zowel foto’s alsook video’s te maken. De foto’s worden gemaakt met behulp van de 16 megapixel camera, en de beeldkwaliteit van de video’s in HD.

Design:

het is een vrij compacte camera die je bovendien in tal van vrolijke kleurtjes kunt bekomen.

Handig in gebruik:

je hoeft je niet meteen zorgen te maken, want het apparaat kan best wel tegen een stootje. Zo overleeft de camera zonder problemen een val van maar liefst 2 meter, en kun je er tot wel 13 meter diep mee duiken.

Nadelen
Gewicht:

slechts één enkele klant is echter van mening dat de waterdichte camera iets te zwaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Olympus Tough TG-4

 

De Olympus Tough TG-4 is bestand tegen vallen van 2,1 meter hoog en is waterdicht tot op een diepte van 15 meter. De camera beschikt over verschillende modi om prachtige foto’s te maken bij weinig licht. Zo kun je bijvoorbeeld mooie foto’s maken van sterrenhemels dankzij de Live Composite mode.

Underwater HDR zorgt dan weer voor scherpe beelden bij sterk licht of donkere schaduwen onder water. Je kunt je favoriete instellingen bewaren onder twee functies, C1 en C2 zodat je deze altijd opnieuw kunt gebruiken. Het is een waterdichte HD camera waarmee je video’s kunt maken van HD kwaliteit en deze via de ingebouwde Wifi kunt delen.

De reviews over dit product zijn uitsluitend positief. Het toestel maakt haarscherpe foto’s en de kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit van het apparaat die zijn prijs meer dan waard is. Het is een mooie waterdichte camera aanbieding met vele gebruiksmogelijkheden.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Olympus Tough TG-4 waterdichte camera. Het is niet alleen een kwalitatief toestel, maar het kan ook wel tegen een stootje. Zo is de waterdichte camera bestand tegen een val van maar liefst 2,1 meter. Verder kun je dit apparaat makkelijk tot op een totale diepte van zo’n 15 meter meenemen.

Voordelen
Live Composite mode:

dankzij de Live Composite mode is het mogelijk om uitstekende beelden en foto’s te maken, zelfs wanneer er bijvoorbeeld niet voldoende licht aanwezig is.

Underwater HDR:

de Underwater HDR modus maakt het dan weer mogelijk om prachtige beelden te maken, op momenten dat het licht te fel is. Of wanneer er heel wat donkere schaduwen onder water zijn.

Handig in gebruik:

het toestel biedt je de optie om alle belangrijke instellingen veilig te bewaren. Dit kun je doen onder de 2 daarvoor voorziene functies, namelijk C1 en C2.

Nadelen

Tot op heden kunnen we alleen maar positieve online beoordelingen waarnemen. De klanten zijn er dus van overtuigd dat het hier om een topproduct gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Panasonic Lumix DMC-FT30

 

De LUMIX DMC-FT30 behoort tot de goedkope waterdichte camera’s, maar wel binnen de categorie van digitale camera’s. Het toestel is geschikt voor gebruik tot op een diepte van 8 meter en beschikt over verschillende modi om prachtige foto’s te kunnen maken. Het heeft een geheugen van 220 MB die automatisch gebruikt wordt wanneer je geheugenkaart vol is.

Het toestel is voorzien van een optische beeldstabilisator die bewegingen van de handen compenseert waardoor de beelden toch scherp genomen worden. Het apparaat kan ook video’s opnemen in MP4 formaat en je beschikt daarvoor over een aparte filmknop.

Tussen de negatieve punten springen de volgende commentaren meteen in het oog: de gebruiksmogelijkheden en het zoombereik is beperkt. Voor de rest zijn de online gebruikers tevreden over de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit en over de haarscherpe beeldkwaliteit van de foto’s.

Net zoals het eerste apparaat zul je merken dat ook deze waterdichte camera tot het bekende merk Panasonic behoort. Bovendien zul je deze camera vast en zeker tussen de goedkope toestellen kunnen spotten. En misschien behoort het daardoor ook wel tot de populairste waterdichte camera’s.

Voordelen
Prijskaartje:

het is niet meteen het toestel met de laagste prijs, maar toch zul je versteld staan van het prijskaartje.

Geheugen:

op het moment dat je geheugenkaart helemaal vol is, zal het toestel automatisch overschakelen op het interne geheugen. Het interne geheugen heeft een totale capaciteit van maar liefst 220 MB.

Handig in gebruik:

je kunt deze waterdichte camera zonder problemen gebruiken tot op een maximale diepte van maar liefst 8 meter.

Nadelen
Beperkt zoombereik:

slechts een klein aantal van de kopers is van mening dat het toestel over een beperkt zoombereik beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Olympus TG-5

 

Deze robuuste en waterdicht camera is voorzien van dubbellaags glas zodat er geen condens op de lens komt. Het apparaat is ook bestand tegen schokken, stof en vrieskou en maakt prachtige beelden met een kwaliteit van 12 megapixel. Je kunt er ook video’s mee opnemen met 4K kwaliteit en het toestel beschikt over 4x optische zoom.

Aan de achterkant is er een 3 inch scherm om je net gemaakte foto te bekijken en dankzij de 16 programma’s vind je zeker de beste instellingen voor elke situatie. De camera kan tot 15 meter diep gebruikt worden en is bestand tegen vallen van 2,1 meter hoog.

De hoge prijs van het product is de grootste zorg van de drie kopers die een beoordeling geplaatst hebben. Je krijgt er natuurlijk wel topkwaliteit voor terug en heldere foto’s zowel boven als onder water.

Wil je toch liever een waterdichte camera van het merk Olympus? En heb je niet echt een beperkt budget voor ogen? Dan kun je alvast deze robuuste en kwalitatieve waterdichte camera even bekijken. Houd er wel rekening mee dat je voor dit toestel best wel wat extra budget voorziet.

Voordelen
Geen condens:

je hoeft je geen zorgen te maken over mogelijke condensproblemen. De camera is namelijk voorzien van dubbellaags glas.

Veilig:

daarnaast kan het toestel ook best wel tegen een stootje, en is het ook bestand tegen de eventuele nadelen van vrieskou, stof en schokken.

Beeldkwaliteit:

de 12 megapixel camera zorgt voor uitstekende foto’s. Je kunt ook videobeelden maken die over een 4K kwaliteit beschikken.

Nadelen
Budget:

jammer genoeg zul je merken dat deze waterdichte camera toch net iets duurder is in de aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kodak Sport Camera

 

De Kodak Sport Camera is een goedkope waterdichte camera maar dit komt omdat het een wegwerpcamera is. Het is geschikt voor gebruik tot op een diepte van 15 meter en je kunt er 27 foto’s mee maken.

Dankzij de rubberen behuizing is het apparaat ook nog eens schokbestendig en de lens is bestand tegen krassen en zonlicht. De bediening gebeurt via een paar knoppen en de lens stelt zichzelf scherp.

De camera krijgt grotendeels positief advies. Het toestel is van degelijke kwaliteit en werkt goed onder water. Het is een voordelige koop dankzij de lage prijs. Voor anderen is de kwaliteit ondermaats omdat de foto’s er onscherp uitkomen. Ook vinden ze het onhandig dat je het rolletje moet laten ontwikkelen.

Indien je op zoek bent naar een spotgoedkope waterdichte camera dan hoef je gewoon maar de Kodak Sport Camera even te bekijken. Je zult meteen versteld staan van het bijzonder voordelige prijskaartje. Ideaal dus als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven.

Voordelen
Diepte:

je kunt deze waterdichte camera gebruiken tot op een maximale diepte van maar liefst 15 meter.

Gebruiksgemak:

deze camera is gemakkelijk te bedienen, en biedt je de mogelijkheid om tot wel 27 leuke en originele foto’s te maken.

Design:

de behuizing is volledig uit rubber gemaakt zodat de camera bestand is tegen schokken. Verder is de lens van dit toestel niet alleen bestand tegen de UV stralen maar ook tegen krassen.

Nadelen
Wegwerpcamera:

het is een typische wegwerpcamera. Dit wil dus zeggen dat je de foto’s pas kunt zien, nadat je het rolletje hebt laten ontwikkelen.

Koop bij bol.com (€19.98)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status