fbpx

Beste waterdichte rugzak

Laatste update: 15.10.19

 

Waterdichte rugzakken test van 2019

 

 

Waterdichte rugzakken koopgids

 

Als je vaak op trektocht of kampeervakantie gaat dan is een rugzak die waterafstotend is echt wel een aanrader. Toch is het ook belangrijk om rekening te houden met het gewicht, de mogelijkheden, het materiaal, het volume en het prijskaartje wanneer je de beste waterdichte rugzakken gaat vergelijken. Ga dus zeker de aanbiedingen niet uit de weg want het is altijd mogelijk dat je een waterdichte rugzak aanbieding vindt die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

Het nut van een degelijke waterdichte rugzak

 

Het lijkt misschien heel vreemd om wat meer informatie te geven over waterdichte rugzakken maar toch zijn er heel veel modellen die helemaal niet waterdicht zijn. Toch kan een waterdichte rugzak in heel wat situaties best wel van pas komen. Stel dat je binnenkort op wereldreis vertrekt dan is het niet de bedoeling dat de inhoud van je rugzak vanaf de eerste dag al helemaal nat wordt. Ook wanneer je op bergvakantie vertrekt of een land gaat doorkruisen dan is een waterdicht model echt een goede aanbeveling.

Uiteraard hoef je geen verre reis te maken om van een waterdichte rugzak te genieten. Als je regelmatig met de fiets naar het werk gaat of naar de fitness dan heb je maar beter een rugzak die geen water doorlaat zodra het eens begint te regenen. Je zult trouwens versteld staan van de enorme keuzemogelijkheden die er momenteel op de markt gebracht zijn. Zo zijn de meeste trekking rugzakken bijvoorbeeld helemaal waterdicht net zoals ook heel wat andere backpack modellen. Probeer daarom zoveel mogelijk modellen te passen en te vergelijken alvorens je een keuze maakt.

 

 

Mogelijke prijskaartje

 

Zodra je aan je zoektocht naar een waterdichte rugzak begint dan zul je in de eerste plaats staan kijken van de enorme keuze die er is. Doordat er zoveel keuze voorhanden is dan zal het ook niet verwonderen dat er ook heel wat verschillende prijskaartjes naar boven komen. Je kiest uiteraard helemaal zelf hoeveel geld je wilt en kunt spenderen aan een degelijke waterdichte rugzak. Bepaalde modellen zullen tot de goedkope waterdichte rugzakken behoren terwijl andere modellen dan weer iets duurder zijn.

Het prijskaartje zal bijvoorbeeld heel hard bepaald worden door de capaciteit, dus de grootte van de rugzak. Verder zullen ook factoren zoals het materiaal, het design en eventuele extra opties een bepalende factor kunnen zijn in de prijsbepaling. Het kan misschien een oplossing zijn om eens een kijkje te nemen naar de vele online reviews die kopers bij een bepaald product plaatsen. Daarin geven zij hun mening en vermelden de eventuele positieve en negatieve punten. Het zou jou kunnen helpen om iets gerichter op zoek te gaan en uiteindelijk een beslissing te nemen.

 

 

Het volume en het gewicht

 

Daarnaast raden wij jou ook aan om tijdens je zoektocht even stil te staan bij het volume en het gewicht van de waterdichte rugzak. Uiteraard kun je op het gebied van het volume heel wat kanten uitgaan. Zo kun je kiezen voor een waterdichte rugzak van amper 12 liter maar er zijn ook modellen van 27 liter of meer. In elk geval is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je dat gewicht ook allemaal zelf zult moeten meesleuren.

Als je met je fiets naar het werk gaat dan is een rugzak van 40 kilo niet meteen een lachertje. Ook wanneer je van plan bent om een land te gaan doorkruisen dan zal een rugzak van 60 kilo helemaal niet aangenaam zijn om de hele tijd te dragen. Hoe groter je rugzak is hoe meer je dus ook zult meenemen. En dit gewicht zul je dan ook de hele tijd hoeven te dragen. Het is dan ook belangrijk dat je op voorhand even nadenkt over je verwachtingen en met welk doel je de waterdichte rugzak wilt aankopen.

Materiaalsoorten en mogelijke kenmerken

 

Uiteindelijk is het ook een goed idee om even stil te staan bij de verschillende materiaalsoorten. Zo zijn er heel wat waterdichte rugzakken die gemaakt zijn uit heel duurzaam en degelijk polyester. Polyester heeft namelijk de eigenschap om helemaal waterafstotend te zijn. Je hoeft dus niet meteen te panikeren op het moment dat het begint te regenen. Het is ook mogelijk om een waterdichte rugzak uit nylon of uit Vinylon F te spotten. Beide materiaalsoorten zijn ook heel erg stevig en duurzaam.

Je zult ook merken dat sommige waterdichte rugzakken net iets meer mogelijkheden aanbieden in vergelijking met andere modellen. Zo is het altijd handig als je de schouderbanden kunt verstellen en aanpassen aan jouw lichaamsbouw. Verder is het bijzonder veilig als je de waterdichte rugzak kunt afsluiten door middel van een ritssluiting. Er zijn namelijk ook modellen die voorzien zijn van een soort van koord om de rugzak te sluiten.

 

 

Waterdichte rugzak Reviews – Top 5

 

 

Als je vaak een rugzak gebruikt dan heb je liefst een waterafstotend model en zeker bij een outdoor model is dit vaak een must. Omdat er tegenwoordig heel wat keuze is, hebben wij een selectie gemaakt op basis van de reviews. Neem dus zeker een kijkje in onze top 5 hieronder. Dan hoef jij er enkel maar de beste waterdichte rugzak uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

The North Face Jester

 

Deze waterdichte rugzak van North Face is beschikbaar in maar liefst 19 verschillende kleuren. Op die manier is er voldoende keuze voor zowel dames alsook heren. De tas is gemaakt uit polyester en is waterafstotend.

Met een inhoud van 26 liter kunnen we zeggen dat het tot de grotere rugzakken behoort. Je kunt dit model gebruiken in verschillende situaties. Zowel op kantoor, alsook op school of bij andere outdoor activiteiten. Er zijn schouderbanden voorzien net zoals ook een borstband die meer stabiliteit biedt. Dankzij het ademende rugvak zul je nooit een zweterig gevoel ervaren.

De meerderheid van de kopers is helemaal overtuigd van de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van dit product. Enkele gebruikers vinden een aantal minpuntjes. Zo zou het niet zo gemakkelijk zijn om de schouderbanden aan te passen en valt de rugzak om zodra je die neerzet.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Eastpak Back To Work

 

Deze rugzak met een inhoud van 27 liter behoort zeker tot de grotere rugzakken. De rugzak is gemaakt uit polyester en is volledig waterdicht. Je hebt keuze uit 49 verschillende kleuren dus de kans is groot dat je een model vindt dat aan jouw wensen voldoet.

De riemen en de rugzijde zijn volledig gewatteerd en bieden meer comfort en stevigheid. Hierdoor hoef je ook geen schrik te hebben als je bijvoorbeeld je laptop in je rugzak meeneemt. De 2 hoofdcompartimenten kun je gemakkelijk openen en sluiten met een ritssluiting.

Voor heel wat personen is dit een handige rugzak van een goede kwaliteit. Het is een comfortabel product dat ook door kinderen kan worden gebruikt. Uit één enkele review leren we dat de koper niet zo een positief advies geeft over de duurzaamheid van het product.

 

Koop bij bol.com (€59.95)

 

 

 

 

Bagbase Gymtas

 

Als je op zoek bent naar een waterdichte rugzak aanbieding dan hoef je zeker dit model van Bagbase eens te bekijken. Als we de prijs vergelijken met die van de andere 4 producten dan kunnen we vermoeden dat het ook tot de goedkope waterdichte rugzakken behoort.

Je kunt zelf kiezen welke rugzak je het mooiste vindt, want er zijn maar liefst 17 kleuren beschikbaar. Daardoor is de tas zowel geschikt voor jongens alsook meisjes. De tas heeft net geen inhoud van 15 liter maar is toch voldoende ruim om tijdens een wandeling of sportactiviteit te gebruiken. Dankzij het rijgkoord kun je de tas op je rug dragen.

Heel veel kopers zijn lovend over de goede kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het product. Verder komt de kleur volledig overeen met die op de foto en is de rugzak handig om te dragen. Slechts enkele gebruikers vinden dit een minder duurzaam product.

 

Koop bij bol.com (€5.5)

 

 

 

 

Travelz Hipster

 

Deze hippe en trendy rugzak van Travelz is gemaakt uit polyester en is waterafstotend. De rugzak is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en heeft een inhoud van 28 liter. Daardoor behoort het zeker tot de ruime modellen.

In het hoofdvak van de rugzak kun je probleemloos een laptop en eventueel nog documenten bewaren. Je kunt dit model dus handig meenemen naar school, kantoor of bij eender welke andere activiteit. Je kunt de schouderbanden aanpassen aan jouw lichaamsbouw. Verder is er ook een lusje voorzien aan de achterkant van de rugzak. Zo kun jij de rugzak gemakkelijk aan een trolley bevestigen.

We merken dat de meningen bij dit product eerder verdeeld zijn. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken want dit hoeft uiteraard niet te betekenen dat het om een product van slechte kwaliteit gaat. Misschien is dit wel de rugzak waarnaar jij op zoek bent.

 

Koop bij bol.com (€27.5)

 

 

 

 

Fjällräven Känken

 

Deze waterdichte rugzak van Fjällräven behoort alvast niet tot de goedkope waterdichte rugzakken als je de prijs bekijkt. Toch biedt dit model heel wat voordelen.

Je kunt kiezen uit 3 verschillende kleuren. Daarnaast is het mogelijk om een model aan te kopen met een inhoud van 13 liter of eentje van 20 liter. De tas is gemaakt uit Vinylon F van een goede kwaliteit. De opgevulde schouderbanden zorgen voor net iets meer comfort en stevigheid.

Voor de meeste gebruikers is deze rugzak zeer handig en van een goede en degelijke kwaliteit. Voor hen is het echt een topproduct. Toch vindt één koper het jammer dat de kleur niet volledig overeenkomt met de kleur op de afbeelding.

 

Koop bij bol.com (€99.95)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status