Beste watermeter

Laatste update: 03.12.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Watermeters test van 2022

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar de beste watermeter maar kun je maar geen keuze maken? Dan willen wij jou trachten te helpen met onze koopgids. Daarin bespreken we enkele belangrijke kenmerkende eigenschappen die de zoektocht misschien wel makkelijker zullen maken. Echter kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3 waaruit blijkt dat de Gardena 8188 watermeter toch wel één van de hedendaagse topproducten is. Ideaal indien je een kleine of middelgrote tuin gecontroleerd en gematigd wilt besproeien. Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen voor de DaJu Baby watermeter die voornamelijk wordt aangeraden indien je watertemperatuur wilt meten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Watermeters koopgids

 

Wat is nu precies een watermeter en waar kun je die het beste plaatsen? En wat dan met de capaciteit ervan? Het loont dan ook de moeite om de beste watermeters met elkaar te vergelijken alvorens je besluit over te gaan tot een aankoop. Het is alvast een aanbeveling rekening te houden met verschillende parameters die we hieronder zo uitvoerig mogelijk zullen bespreken. En wie weet kun je zo nog wel een leuke watermeter aanbieding spotten die helemaal aan jouw verwachtingspatroon beantwoordt.

Wat is een watermeter

Een watermeter is een handig apparaatje waarmee je eenvoudig en snel een nauwkeurige berekening kunt maken van de gebruikte hoeveelheid water. Hoeveel water je maximaal gaat verbruiken, wordt dus handig geregistreerd en weergegeven door dit toestelletje. De meeste watermeters zijn voorzien van een sluitklepje vervaardigd uit metaal of plastic. Daarnaast zul je merken dat eender welke watermeter voorzien is van een bepaald watermeternummer, vermeld in de omranding uit koper.

Toch raden wij jou aan om niet meteen de eerste de beste watermeter aan te kopen. Bedenk waarvoor je wilt gebruiken en wat je wensen en eisen precies zijn. Vervolgens kun je verschillende apparaten gaan bekijken en deze op verschillende punten met elkaar vergelijken. Indien je mocht twijfelen tussen twee of meerdere toestellen dan zou het kunnne helpen de online reviews even door te nemen. Daarin geven klanten hun ongezouten mening over een bepaalde type watermeter. Op die manier zul je vast en zeker met de beste watermeter huiswaarts kunnen keren.

 

Plaatsing van een watermeter

Ben je van plan om een watermeter aan te kopen dan is het echter handig om even stil te staan bij de plaatsing ervan. De watermeter kan zich namelijk op verschillende plekken in en om het huis bevinden. Wij zetten de belangrijkste plaatsingsmogelijkheden alvast even voor jou op een rijtje. Zo is het mogelijk om de watermeter in de meterkast te installeren, bij voorkeur op enkelhoogte.

In sommige gevallen kan de watermeter zich ook onder het luik bij de voordeur bevinden of eventueel in de meterput in de tuin worden geplaatst. Ook het trapgat blijkt alvast tot de mogelijkheden te behoren. Indien je woonachtig bent op een appartement of studio dan zul je de watermeter veeleer kunnen spotten in de centrale meterkast. Deze bevindt zich meestal op de begane grond van het appartementsgebouw.

 

Werking en gegevens die worden doorgegeven

De meeste watermeters zullen pas in werking treden op het moment dat iemand in huis ook effectief water gaat verbruiken. Bijvoorbeeld tijdens het douchen, het inschakelen van de was- of vaatwasmachine. Zodra water wordt gebruikt dan zul je merken dat het radertje op de watermeter in gang schiet. De cijfers die vervolgens verschijnen, zullen een inzicht bieden in de hoeveelheid kubieke meter water die effectief wordt verbruikt.

Wanneer 1 kubieke meter vermeld wordt dan komt dit overeen met ongeveer 1000 liter water. Verder worden de gegevens ook gelijktijdig vermeld in deciliters, liters, decaliters en hectoliters. Een hectoliter staat hierbij gelijk aan ongeveer 100 liter terwijl een decaliter overeenkomt met 10 liter. Al deze gegevens zijn nodig op het moment dat de watermeterstand wordt opgevraagd. Dit gebeurt door een speciale firma die de waterstand komt opmeten.

De capaciteit van een watermeter

Wat betreft de capaciteit van de watermeter zijn er echter wel enkele mogelijkheden. De capaciteit van een watermeter kan namelijk verschillen naargelang het type watermeter maar ook naargelang je eigen wensen en verlangens. Voor particulier gebruik is een watermeter met een capaciteit van ongeveer 1,5 m3 per uur ruimschoots voldoende. Echter zul je merken dat de meest recente watermeters een veel ruimere capaciteit aanbieden van maar liefst 2,5 m3 per uur.

Professionele bedrijven zijn dan weer gebaat met de plaatsing van een watermeter die over een ruime capaciteit beschikt. Daarmee bedoelen we een capaciteit van minimaal 2,5 m3 per uur. Bedrijven die bijvoorbeeld nog veel meer capaciteit nodig hebben, denk maar aan de brandweer met het gebruik van brandslanghaspels en dergelijke, kunnen deze groter capaciteit speciaal aanvragen.

 

Opties, extra kenmerken en budget

Je zult merken dat bepaalde watermeters net iets meer mogelijkheden en kenmerken zullen aanbieden. Zo kan een grotere capaciteit best wel een meerwaarde zijn maar is het niet altijd een noodzaak. Verder is het handig indien de watermeter voorzien is van een digitaal display en eventueel ook waterbestendig blijkt te zijn. Werkt de watermeter op netstroom of niet? En is het apparaat BPA-vrij?

Je zult er wel rekening mee moeten houden dat dit allemaal een bepaalde invloed kan uitoefenen op het prijskaartje. Gemiddeld zul je ongeveer 40 euro betalen voor een degelijke en duurzame watermeter. Alhoewel er ook heel wat goedkope watermeters te spotten zijn net zoals er ook heel wat apparaten een pak duurder zijn. Probeer daarom aandachtig te zijn voor eventuele aanbiedingen.

 

Watermeter Reviews – Top 5

 

Ben je op zoek naar de beste watermeter? Dan zul je heel wat verschillende apparaten tegenkomen, jou aangeboden door diverse merken. Dit maakt de keuze er niet meteen makkelijker op. Daarom zijn we zo vrij geweest om een selectie te maken van 5 topproducten. Deze kun je hieronder even rustig bekijken. Neem zeker ook een kijkje naar de verschillende online reviews waarin kopers een positief of negatieve advies geven over een bepaald product. En wie weet kun je zo ook wel een watermeter aanbieding spotten.

 

 

Gardena 8188

 

Indien je op zoek bent naar goedkope watermeters dan zul je misschien niet direct dit product van GARDENA spotten. Toch lijkt het om een topproduct te gaan, als we de vele positieve online reviews bekijken.

Dankzij dit handige product wordt het vanaf nu mogelijk om je tuin op een gecontroleerde manier te besproeien. Daar zorgt deze handige watermeter van GARDENA wel voor. Je kunt de watermeter makkelijk en zonder problemen op het kraanstuk of slangstuk aansluiten. Vervolgens kun je verschillende functies instellen en regelen. Denk maar aan het maximale waterverbruik op 1 dag of gedurende een bepaald seizoen.

Een blik op de online reviews toont ons vooral een oprechte tevredenheid van klanten ten aanzien van het product. Zo zijn de meesten niet alleen overtuigd van de kwaliteit maar ook van de mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Koop bij bol.com (€38)

 

 

 

 

DaJu Baby

 

Wanneer je net mama of papa bent geworden dan kan deze handige baby badthermometer van het bekende merk DaJu alvast een goede aanbeveling zijn. Bovendien is het niet zomaar een badthermometer, het is verder ook een water temperatuur meter en dus een praktisch multifunctioneel product. En dit alles tegen een mooi en bovenal betaalbaar prijskaartje.

Je zult merken dat dit product handig te gebruiken is en dat het bij 37 graden Celsius meteen zal aangeven dat de perfecte watertemperatuur bereikt is. Op dat moment is het dan ook veilig voor je kindje om in bad te gaan. Bovendien ziet het product er ook aantrekkelijk uit doordat het de vorm kreeg van een schattig dolfijntje.

Momenteel heeft er nog maar één enkele koper een online reactie bij het product kunnen plaatsen. Toch blijkt de klant heel tevreden te zijn over de kwaliteit en de uitstekende prijs. Kortom, een waar topproduct dat beoordeeld werd met 5 sterren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Erba Musa 35

 

Ben je op zoek naar een degelijke watermeter en mag het allemaal net een tikkeltje meer zijn? Dan kun je alvast even dit product van Erba grondig bekijken. De watermeter is voorzien van een handig rooster en heeft een maximaal formaat van 35 bij 70 cm of 35 bij 90 cm.

Je zult merken dat het een vrij compact product is dat je makkelijk ergens veilig kunt opbergen of eventueel meenemen indien je bijvoorbeeld een vakantiehuisje met zwembad hebt gehuurd. Zowel de watermeter alsook het rooster zijn vervaardigd uit degelijk kunststof.

Wanneer we een kijkje nemen naar de online beoordelingen dan merken we dat er tot op heden nog maar één klant een reactie heeft geplaatst. Toch is het best wel mogelijk dat er meerdere kopers het product reeds in huis hebben maar misschien nog niet de tijd hebben gevonden om een online review te schrijven.

 

Koop bij bol.com (€21.95)

 

 

 

 

Wasser Geräte

 

Door te kiezen voor de watermeter, geleverd door Wasser Geräte, dan kies je voor een specifieke éénstraal vleugelwiel drooglopende koud watermeter. Dit product heeft bovendien een wartelmaat van 3/4” en een inbouwmaat van maximaal ongeveer 80 mm.

Je kunt deze watermeter hoofdzakelijk gebruiken voor koud water met een maximale temperatuur van ongeveer 40 graden Celsius. Het product wordt geleverd inclusief alle ijkkosten en je kunt de gegevens makkelijk aflezen daar de watermeter 360 graden te draaien is. Verder zul je merken dat de installatie zowel verticaal alsook horizontaal kan gebeuren.

Houd er wel rekening mee dat, bij de aankoop van dit product de watermeterkoppeling er jammer genoeg niet inbegrepen zit. Ondanks alles merken we toch dat de koper duidelijk bijzonder tevreden is met dit product en dat ook laat merken in de uiteindelijke beoordeling van 5 sterren.

 

Koop bij bol.com (€29.99)

 

 

 

 

Merkloos Digitale Aquarium Meter

 

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke water thermometer. Het grote voordeel van dit product is dat het om een digitaal exemplaar gaat. Zo is het product voorzien van een duidelijk afleesbaar display. De compactheid van de water thermometer zorgt ervoor dat je die makkelijk overal mee naartoe kunt nemen en veilig kunt opbergen.

Indien je in het bezit bent van een aquarium dan komt deze water thermometer alvast goed van pas. Het is een handig apparaatje dat op een eenvoudige en snelle manier de temperatuur van het water zal meten. Op die manier kun je de ideale leefomstandigheden voor je vissen creëren.

We merken dat de meningen jammer genoeg wat verdeeld zijn. Dat is ook helemaal niet erg aangezien het kan leiden tot een verbetering van het product. Kortom, laat je hier dan ook niet door afschrikken en bekijk het product even rustig.

 

Koop bij bol.com (€11.95)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status