5 Beste Waterpistolen Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Waterpistolen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer de temperaturen in de zomer hoog oplopen dan kan een waterpistool echt wel wonderen doen. Uiteraard raden wij jou aan om een degelijk en kwalitatief waterpistool aan te kopen dat volledig aan je verwachtingen voldoet. Daarvoor kan het altijd handig zijn om eens een kijkje te nemen in onze koopgids. Het is natuurlijk ook mogelijk om meteen de top 3 van beste waterpistolen te raadplegen. Dan zul je zien dat het Brandweerman Sam waterpistool echt één van de beste producten is. Het waterpistool weegt helemaal niet veel en is dus ideaal voor jongere kindjes. De Nerf Super Soaker Bottle Blitz is natuurlijk een veilig en waardig alternatief. Dit pistool is geschikt voor kindjes vanaf de leeftijd van 8 jaar. Je kunt het waterreservoir zelfs uitbreiden en er maar liefst 10 meter ver mee schieten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Waterpistolen koopgids

 

Op warme zomerdagen kan een waterpistool echt heel wat verkoeling bieden. Afhankelijk van het model dat je aankoopt zijn er waterpistolen die tot wel 10 meter ver kunnen schieten. Uiteraard zul je dat meteen voelen aan het prijskaartje. Als je echt zeker wilt zijn dat je één van de beste waterpistolen aankoopt dan kun je verder ook letten op het nut ervan en het design. En wie weet kom je zo ook wel een waterpistool aanbieding tegen die volledig aan je verwachtingen voldoet.

Het nut van een waterpistool

In de zomermaanden kunnen de temperaturen soms wel eens hoog oplopen en dan is het belangrijk om voor voldoende afkoeling te zorgen. Uiteraard is het mogelijk om een douche te installeren in je tuin of om een zwembad te plaatsen. Een andere optie echter is het aankopen van één of meerdere waterpistolen. Op die manier kun je niet alleen voor voldoende afkoeling zorgen maar kun je er ook nog eens een echt watergevecht van maken. En juist dit maakt het zo leuk en zeker voor kindjes.

Zo kan een waterpistool echt een heel goed alternatief zijn voor jonge kindjes. Als jij bijvoorbeeld schrik hebt om je kindje in een klein zwembadje te plaatsen, dan kun je eventueel een waterpistool aankopen. Er zijn vaak heel wat leuke modelletjes die verwijzen naar één of andere bekend kindertelevisieprogramma. In combinatie met de felle kleurtjes wordt dit voor kinderen heel aantrekkelijk gemaakt.

Uiteraard hoeft het een waterpistool niet enkel en alleen voor jonge kindjes te zijn. Ook tieners, jongvolwassenen of volwassen personen kunnen zich even volledig uitleven met dit speelgoed. Zo zijn er ook heel wat grote modellen die niet alleen veel verder schieten maar ook nog eens een groter waterreservoir hebben. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden als je op zoek wilt gaan naar een degelijk waterpistool.

 

Het waterreservoir en de schietafstand

Je zult versteld staan van de ruime keuze aan waterpistolen die er momenteel op de markt zijn. Uiteraard zijn de verschillende soorten vaak ook leeftijdsgebonden. Een waterpistool dat tot wel 12 meter ver schiet en iets groter is en meer weegt, is minder geschikt voor jonge kindjes. Het is dus in eerste instantie belangrijk dat je op voorhand goed nadenkt over de verwachtingen die je hebt van het waterpistool. Houd hierbij ook rekening met de leeftijd van je kinderen als je de aanbiedingen gaat bekijken en vergelijken.

Zo zul je een groot onderscheid zien wat betreft het waterreservoir. Sommige waterpistolen hebben een waterreservoir van slechts 0,5 liter of nog minder. Deze modellen hoef je dus veel vaker op te vullen met water. Daardoor zijn ze hoofdzakelijk geschikt voor jongere kindjes die op zoek zijn naar wat afkoeling en waterpret. Voor iets oudere kinderen en tieners kan het dan weer leuk zijn om een echt watergevecht te houden. In dat geval is een groter waterreservoir zeker en vast een must. En indien het niet per sé één van de goedkope waterpistolen hoeft te zijn, kun je eventueel een model aankopen dat je kunt aansluiten op de tuinslang. Op die manier heb je zo goed als onbeperkt “munitie”.

In combinatie met het waterreservoir is er ook zoiets als de schietafstand. Hierbij geldt hoofdzakelijk dat hoe groter het waterreservoir en het waterpistool zijn, hoe verder de schietafstand zal zijn. Zo heb je waterpistolen die tot wel 10 meter of meer ver kunnen schieten. Andere modellen schieten dan weer iets minder ver. Alles is hierbij afhankelijk van waar je zelf naar op zoek bent en vooral het bedrag dat je er maximaal wilt aan spenderen.

Het design en de kostprijs

In je zoektocht naar het ideale waterpistool zul je heel wat verschillende modellen tegenkomen. Het zal uiteraard niet verwonderen dat er ook heel wat prijsklassen op te merken zijn. De prijs van het waterpistool wordt niet alleen bepaald door de mogelijkheden en de opties die het pistool met zich meebrengt. De prijs wordt ook grotendeels bepaald door het design. Een waterpistool dat bijvoorbeeld uit 1 enkele kleur gemaakt is, zal vaak iets minder duur zijn dan een waterpistool dat afgewerkt is met een afbeelding van “brandweerman Sam” of “Frozen”.

Uiteraard kies je hierbij helemaal zelf het bedrag dat je wilt en vooral kunt uitgeven aan een waterpistool. Toch raden wij jou vooral aan om eerst grondig naar de kwaliteit en duurzaamheid van het waterpistool te kijken. Het heeft weinig zin om een goedkoop waterpistool aan te kopen dat na enkele uren misschien al stuk gaat. Wij kunnen jou daarom ook zeker aanraden om even een kijkje te nemen tussen de vele reviews van kopers. Daar kun je heel wat extra tips en informatie terugvinden die je verder kan helpen in je zoektocht naar een degelijk waterpistool. Het is een goede aanbeveling om daarnaast ook rekening te houden met eventuele promoties.

 

5 Beste Waterpistoolen (Reviews) van 2020

 

Als je op warme zomerdagen jouw kinderen wilt vermaken, dan kun je hen altijd een waterpistool kopen. Het biedt niet alleen verkoeling maar staat ook garant voor urenlang speelplezier. Om de keuze voor jou iets gemakkelijker te maken hebben wij een top 5 samengesteld op basis van de reviews. Zo hoef jij er enkel nog maar het beste waterpistool uit te kiezen.

 

1. Simba-Dickie Brandweerman Sam Waterpistool

 

Dit brandweerman waterpistool van het merk Simba is het ideale geschenk voor jongens. Op die manier kan jouw zoontje samen met zijn vriendjes elke brand te lijf gaan. Daarnaast biedt het heel wat verkoeling op warme zomerdagen.

Het waterpistool ziet eruit alsof het een zaklamp is, met de kleuren die verwijzen naar de brandweer. Het is het ideale geschenk voor kindjes tussen 3 en 5 jaar. Bovendien weegt het helemaal niet veel waardoor het gemakkelijk vast te nemen is.

Alle kopers zijn het erover eens dat het waterpistool er heel aantrekkelijk uitziet. Andere gebruikers geven ook een positief advies over de goede kwaliteit ervan. Voor één enkel iemand beschikt het waterpistool over een te kleine waterinhoud.

Ben je op zoek naar een leuk geschenkje voor jouw kindje, dan kun je misschien dit waterpistool van brandweerman Sam eens bekijken. Uit de reacties valt op dat de meeste kopers helemaal tevreden zijn over de kwaliteiten die door het merk Simba worden aangeboden. Voor hen is dit dan ook veruit het beste merk.

Voordelen
Materiaal:

dit waterpistool is gemaakt uit stevig kunststof en werd goed afgewerkt zodat er geen scherpe kantjes aan zitten. Daardoor is het ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van 3 jaar tot en met ongeveer de leeftijd van 5 jaar.

Design:

de felle kleurtjes en het design van brandweerman Sam maken het waterpistool extra aantrekkelijk voor kleine kindjes.

Nadelen
Waterinhoud:

slechts één enkele gebruiker vindt dat de capaciteit van het waterpistool niet zo groot is. Dit had toch iets groter mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Nerf Super Soaker Bottle Blitz Waterpistool

 

Met dit waterpistool van Nerf haal je echt wel een topproduct in huis. Het ziet er niet alleen heel leuk uit maar ook echt aantrekkelijk dankzij de vrolijke kleurtjes die in het ontwerp gebruikt werden.

Dit waterpistool is geschikt voor iets oudere kinderen tussen 8 en 16 jaar. Het toestel heeft een waterreservoir waar 0,46 liter water in kan. Je kunt dit reservoir uitbreiden tot maar liefst 2 liter door er een lege fles aan te koppelen. Via een simpele pompbeweging kun je tot maar liefst 10 meter ver schieten.

We merken dat de meningen bij dit product eerder verdeeld zijn. Zo vinden heel wat kopers de kwaliteit en het design van dit waterpistool erg goed. Andere gebruikers laten weten dat het pistool niet geschikt is voor kleinere kindjes. Toch blijkt het voor de meeste personen garant te staan voor urenlang speelplezier.

Met dit waterpistool van Nerf kun jij jouw kindjes echt een groot plezier doen. Zo kunnen zij zich urenlang vermaken met hun vriendjes en vriendinnetjes. Bovendien heeft het waterpistool een schietafstand van maar liefst 10 meter. Ben je benieuwd naar de andere kwaliteiten van het toestel dan is het altijd handig om de voordelen eens te bekijken.

Voordelen
Leeftijd:

dit waterpistool is geschikt voor iets oudere kindjes vanaf de leeftijd van 8 jaar.

Design:

het waterpistool is net zoals het voorgaande product uit kunststof gemaakt en heeft een witte kleur. Hier en daar kun je blauwe en oranje accenten waarnemen die het nog net iets aantrekkelijker maken.

Gebruiksvriendelijk:

het apparaat weegt relatief weinig en is daardoor handig te gebruiken. Bovendien kun je schieten vanop een afstand van maar liefst 10 meter.

Nadelen
Matige kwaliteit:

niet iedereen is even enthousiast. Volgens sommige kopers blijkt de buis om lucht te persen namelijk niet zo heel stevig te zijn.

Koop bij bol.com (€16.99)

 

 

 

 

3. Zuru X-Shot Hydro Hurricane Waterpistool

 

Als je op zoek bent naar een waterpistool aanbieding dan hoef je dit product van Zuru zeker eens te bekijken. Dit model is geschikt voor kindjes vanaf de leeftijd van 8 jaar. De vrolijke kleurtjes laten het er ook heel aantrekkelijk uitzien en doen verlangen naar warme zomerdagen.

Het waterreservoir van dit waterpistool is relatief groot met een inhoud van 1500 ml. Het is bovendien gemakkelijk te hervullen met water. Met dit waterpistool kun je elk watergevecht winnen want je kunt tot maar liefst 11 meter ver schieten.

Op dit moment zijn er nog maar 2 reviews geplaatst van kopers. Toch zijn beide personen heel tevreden over de kwaliteit van dit waterpistool. Voor hen staat het garant voor eindeloos speelplezier op warme dagen.

Dankzij het waterpistool van Zuru worden warme zomerdagen plots heel wat leuker. Met dit waterpistool kun je voor een perfecte combinatie tussen afkoeling en urenlang speelplezier zorgen. En dit wordt ook bevestigd door de overwegend positieve reacties door klanten.

Voordelen
Handig in gebruik:

het speelgoed is gemaakt uit kunststof dat heel stevig en duurzaam is maar toch niet te veel weegt. Hierdoor is het ook voor kinderen handig om ermee te spelen.

Design:

de felle kleuren maken het design niet alleen heel aantrekkelijk maar ook veel vrolijker. Ideale om tijdens de zomer verkoeling te zoeken.

Leeftijd:

dit waterpistool is werkelijk geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar.

Schietafstand:

met dit waterpistool kun je tot wel 11 meter ver schieten. Bovendien heeft het ook een grote waterinhoud van maar liefst 1500 ml.

Nadelen
Waterinhoud:

ondanks het feit dat de tank een inhoud heeft van 1500 ml, is het mogelijk dat sommige kopers op zoek gaan naar een waterpistool met een grotere inhoud.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Zwembadxl Waterkanon XXL met tuinslangaansluiting

 

Dit waterpistool van het merk Zwembadxl behoort niet meer tot de goedkope waterpistolen. Dit kun je duidelijk zien door de prijs van dit toestel met de andere 4 producten uit onze lijst te vergelijken.

Dit waterpistool weegt ongeveer 1,5 kg en kun je echt wel als een waterkanon beschouwen. Door het pistool op de tuinslang aan te sluiten, kun je oneindig met water schieten. Zo win je vast en zeker elk watergevecht. Bovendien zul je merken dat je met dit pistool tot wel 12 meter ver kunt schieten. Het statief dat je er bij de aankoop bij krijgt, kun je in hoogte verstellen.

De koper is echt helemaal enthousiast over dit product. Het waterpistool is gemaakt uit stevig materiaal en is dus duurzaam. Daarnaast ziet het design er niet alleen trendy en vrolijk uit maar is het ook opvallend.

Voor dit waterpistool van Zwembadxl hoef je net iets meer budget te voorzien in vergelijking met de voorgaande modellen. Toch blijkt het ondanks de iets hogere prijs toch wel tot de populairste waterpistolen uit onze lijst te behoren. Laten we dan ook even kijken naar de sterke en eventueel minder sterke punten die dit product heeft.

Voordelen
Gewicht:

dit waterpistool weegt net iets meer in vergelijking met de voorgaande modellen. Het weegt ongeveer 1,5 kg en is daardoor geschikt voor iets oudere kindjes.

Ontwerp:

het waterpistool is gemaakt uit kunststof dat heel stevig en duurzaam is. De felle kleurtjes doen het design er heel aantrekkelijk uit zien.

Handig in gebruik:

dit waterpistool kun je gemakkelijk en snel aansluiten op de tuinslang. Op die manier ben je altijd voorzien van munitie.

Nadelen
Frame:

dit waterpistool kun je op een frame plaatsen. Volgens één enkele koper is het frame toch net iets te wankel.

Prijskaartje:

in vergelijking met de vorige waterpistolen, is dit model iets duurder. Ook al vinden de huidige kopers dit niet erg, sommige gebruikers zouden dit eventueel toch als een struikelblok kunnen ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Waterpistool met Rugtank

 

Dit waterpistool met rugtank behoort zeker tot de goedkope waterpistolen als je de prijs bekijkt. Het weegt ongeveer 0,4 kg en is daardoor gemakkelijk en snel te verplaatsen. Ook voor iets kleinere schutters is dit een interessant waterpistool.

Dankzij de rugtank waarover dit model beschikt, heb je een iets grotere watercapaciteit voorhanden. Dit zorgt er dus voor dat je langer het watergevecht met je vriendjes kunt aangaan. De stoere kleuren maken het extra geschikt voor jongens.

Doordat er bij dit product nog geen reviews geplaatst zijn, kunnen wij jou jammer genoeg geen verder advies hierover geven. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken want het is altijd mogelijk dat het om een relatief nieuw product gaat. Het kan ook zijn dat het zelfs al meermaals werd aangekocht maar dat de kopers nog geen tijd gevonden hebben om een reactie te plaatsen.

Met dit waterpistool dat voorzien is van een rugtank doe je zeker en vast een koopje. In vergelijking met de andere 4 modellen die we in onze lijst hebben opgenomen, beschikt dit waterpistool wel degelijk over de laagste prijs. En dit kan eventueel een voordeel zijn voor sommige gebruikers. Laten we even kijken of er misschien ook nadelen aan verbonden zijn.

Voordelen
Prijskaartje:

indien je een beperkt budget hebt of gewoon niet zoveel geld wenst te spenderen, dan is dit waterpistool zeker iets voor jou.

Ontwerp:

dit waterpistool is voorzien van een rugtank waardoor je urenlang speelplezier kunt hebben.

Nadelen
Matige kwaliteit:

volgens één koper was het waterpistool binnen de 2 dagen lek. Daardoor vindt die persoon de kwaliteit niet wat het zou moeten zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status