5 Beste Wekkers Test van 2021

Laatste update: 18.06.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Wekkers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een degelijke wekker kun jij ervoor zorgen dat je nooit meer te laat op het werk of op school aankomt. Uiteraard zijn er bepaalde wekkers die toch net iets meer functies hebben naast de alom bekende wekkerfunctie. Neem daarom eens aandachtig onze koopgids omtrent wekkers door. Zo weet je ook op welke elementen je kunt letten zodra je op zoek gaat naar een nieuw model. Het is ook altijd mogelijk om meteen door te klikken naar onze top 3 van beste wekkers. Zo haal je met de Denver CRP-618 een zeer degelijk toestel in huis. Het is een toestel dat voorzien is van een helder en duidelijk display dat je zelfs probleemloos kunt aflezen zodra het donker wordt. De Philips AJ3400 hoeft zeker en vast niet onder te doen ten opzichte van het voorgaande toestel. Dit digitale model is voorzien van een handig en duidelijk display en werkt zowel op batterijen alsook op netstroom.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Wekkers koopgids

 

Bij het kopen van een wekker zijn enkele voorwaarden belangrijk. Je kunt kiezen tussen een klassieke wekker met een ringgeluid of een wekkerradio zodat je wakker wordt met muziek. De prijs is altijd belangrijk voor vele kopers en beslis ook voor jezelf of je liever een digitale tijdsweergave hebt of met wijzers. Wekkers kunnen ook over extra snufjes beschikken zoals het instellen van meerdere tijden.

Wekker of wekkerradio?

De eerste belangrijke beslissing die je moet nemen is kiezen of je liever wakker wordt met muziek of met een traditionele wekker. Onderzoek heeft aangewezen dat de meeste mensen zullen kiezen voor muziek, het is leuker om aan te horen en is een zachtere manier om je wakker te maken dan het traditionele wekkergeluid.

Velen zien het nut van een wekker niet in omdat ze hun smartphone gebruiken om met hun favoriete muziek wakker te worden, dit doe je beter niet. Je telefoon geeft altijd wel wat straling af, hoe weinig dat ook mag zijn, en het zorgt voor extra stress omdat je blijft denken aan je bereikbaarheid en misschien ook nog even berichtjes verzendt naar één van je whatsapp groepen. Laat je telefoon dus beter op een afstand opladen en gebruik een wekkerradio om op tijd op te staan.

Er bestaan wekkerradio’s die beschikken over CD spelers of USB ingangen zodat je kunt genieten van je eigen muziek bij het wakker worden. Je moet dus niet naar een radiostation luisteren die je toch niet zo graag hoort. Er zijn vele mogelijkheden om op jouw manier ‘s morgens vroeg de dag te beginnen!

 

Prijs van de wekker

Hoeveel wil je nu uitgeven aan je toestel? Wekkers zijn in het algemeen niet overdreven duur maar er kunnen wel grote prijsverschillen plaatsvinden. Het hangt allemaal af van de functies die de wekker of wekkerradio heeft.

Een klassieke wekker met wijzerplaat is volgens de regel het goedkoopst, hoewel er ook al design en vintage modellen bestaan die iets duurder zijn. Wil je de nieuwste wekkerradio met digitale tijdsaanduiding, CD speler, USB verbindingen en tal van andere functies? Dan zul je natuurlijk een stuk meer betalen maar je hebt dan ook veel meer mogelijkheden met je apparaat.

Online beschik je over een enorm aanbod van wekkers. Je hoeft dus geen winkel meer te bezoeken en je kunt ze gewoon op het internet vergelijken om de beste wekker voor jezelf te vinden. Het kan maar zo makkelijk zijn.

 

Nuttige extra functies

Een wekker heeft bepaalde standaard functies zoals een alarm en de tijdsaanduiding. Een wekkerradio beschikt over dezelfde functies en een radio. Maar er zijn natuurlijk nog veel verschillende andere functies waarover zo’n toestel kan beschikken.

Sommige wekkers zijn voorzien van een snooze functie. Dit is een knop waar je op drukt om het alarm even voor een korte tijd te dempen. Dit kan vijf minuten zijn maar bij sommige wekkers kun je dit zelf instellen. Zo blijf je nog even liggen maar zul je je niet verslapen want na enkele minuten gaat het alarm opnieuw af.

Een ingebouwde CD speler hebben we vooraf al eens vermeld, zo kun je je eigen CD’s afspelen. Maar tegenwoordig worden CD’s niet meer zoveel gebruikt, dus je kunt makkelijk een toestel vinden met een iPod dock of een MP3 speler verbinding. Zo kun je eenvoudig naar je favoriete muziek luisteren met je wekkerradio of wakker worden met je lievelingsliedje. Als jouw wekker over een USB verbinding beschikt dan kun je er ook makkelijk een USB stick op aansluiten. Ook op deze manier kun je je eigen muziek afspelen.

Bij digitale wekkers kan het ook handig zijn dat je het scherm kunt dimmen. Sommige digitale tijdsaanduidingen geven nogal veel licht af en dat kan storen wanneer je wilt slapen. Met een dimfunctie kun je dit probleem gemakkelijk oplossen.

Modern, klassiek of hip design

Voor het design komen we even terug op het begin van een artikel. De meest moderne wekkers zijn digitaal maar vele grote merken maken tegenwoordig ook zeker met een klassiek design. Een wijzerplaat kan zorgen voor een retro of zelfs een luxe uitzicht in je slaapkamer. In sommige gevallen zijn ze stijlvoller dan digitale wekkers.

Als je de wekker voor iemand anders koopt dan houd je best rekening met de leeftijd van deze persoon. Een wekker voor een volwassene zal er anders uitzien dan een wekker voor een kind. Zelfs bij de kinderen kan het al veel verschillen naargelang hun leeftijd.

Kleine kinderen en peuters zullen al blij zijn als de wekker een disney design heeft of andere ontwerpen die de aandacht trekken. Dat kunnen tekeningen zijn met felle kleuren, foto’s van dieren, afbeeldingen van tekenfilms, enzovoort. Als je kind al wat ouder is dan zal dit soort wekker niet “cool” genoeg zijn en willen ze liever iets anders. Volwassenen zullen eerder zoeken naar iets dat past bij het interieur van de slaapkamer.

 

5 Beste Wekkers (Reviews) van 2021

 

Komt u af en toe te laat op het werk? Bent u op zoek naar de beste wekker voor u of naar advies over goedkope wekkers? Wij hebben verscheidene wekkers vergeleken gebaseerd op de online reviews van kopers en zetten deze even graag op een rijtje voor u. Als u op zoek bent naar de perfecte wekker aanbieding dan vindt u zeker iets in ons lijstje.

 

1. Denver CRP-618 Wekkerradio met Projectie

 

De Denver wekkerradio kan u elke ochtend wakker maken met uw favoriete radiozender. Hij beschikt ook over een luide alarmfunctie voor de diepe slapers onder ons.

Je kan gemakkelijk instellen dat het alarm niet afgaat op je vrije dagen om nog even te blijven liggen in het weekend. Bovendien beschikt hij over een dual alarmfunctie, zo kunt u de wekker voor uzelf instellen maar ook voor uw partner.Maar het beste moet nog komen, dit is namelijk een wekker met projectie! Inderdaad, de tijd wordt zowel afgebeeld op het led display als met de 180 graden projectieklok. Zo kunt u gemakkelijk de tijd aflezen van de muur of van het plafond!

Kopers van dit topproduct geven het een positief advies. Van het heldere display en de prima geluidsontvangst tot de gebruiksvriendelijkheid. Dit is een mooie wekker aanbieding!

Het enige minpuntje is dat het even duurt voor je deze digitale wekker doorhebt, de handleiding is niet altijd even duidelijk en de bediening kan nogal onhandig zijn.

Met deze wekker kun je ‘s morgens genieten van je favoriete radiozender. Het alarm zal ervoor zorgen dat je zeker wakker wordt, je kunt het bovendien instellen op de dagen van je voorkeur.

Voordelen
Alarm of muziek:

je kunt kiezen tussen een alarmsignaal of een radiozender om je ‘s morgens wakker te maken. Het alarmsignaal is extra luid en je kunt zelfs een tweede alarm instellen voor een andere persoon.

Tijdweergave:

de tijd wordt op twee manieren weergegeven met deze wekker. Ten eerste kun je het uur aflezen van het display maar het wordt ook geprojecteerd op de muur of het plafond.

Helder display:

je kunt de tijd perfect aflezen in het donker maar het display geeft niet teveel licht af zodat het niet stoort wanneer je wilt gaan slapen.

Nadelen
Moeilijke instelling:

het is nogal verwarrend om de wekker in te stellen. Het apparaat beschikt over vele functies waar je doorheen moet voordat je effectief de wektijd kunt instellen.

Koop bij bol.com (€23.99)

 

 

 

 

2. Philips AJ3400 Wekkerradio

 

Deze digitale wekker heeft een groot en duidelijk afleesbaar scherm. Hij werkt zowel op netstroom als op batterijen, dus in het geval dat de stroom uitvalt gaat het alarm nog altijd af, zo komt u nooit meer te laat.

Hij beschikt over een dubbel alarm, een sleeptimer, een snoozeknop en natuurlijk een digitale FM-tuner om wakker te worden op uw favoriete muziek. De geluidskwaliteit is niet uitmuntend maar wel genoeg voor een wekkerradio. Door het grote scherm is er ook nogal veel licht, zelfs op de laagste dimstand. De sleeptimer heeft een tijdslimiet van maximaal 1 uur.

Ook hier, net als bij de Denver, zijn de online reviews het er over eens dat de bediening nogal onhandig is. Ook kan de geluidskwaliteit beter. Maar voor mensen met een visuele handycap is deze wekker een topproduct, dankzij het grote scherm is de tijd gemakkelijker af te lezen.

Deze wekker is ook geschikt voor kinderen die graag een lichtje in de kamer willen omdat het grote scherm genoeg licht afgeeft.

Philips is heel bekend voor elektronica en zou ook wel eens het beste merk kunnen zijn voor bepaalde producten. De AJ3400 wekker is het populairste product en beschikt over een groot display. De wekker valt nooit zonder stroom.

Voordelen
Stroomvoorziening:

het product werkt zowel op netstroom als op batterijen. Het toestel zit dus nooit zonder stroom want bij een elektriciteitspanne schakelt het automatisch over naar batterij.

Zichtbaar:

dankzij het grote display en de grote cijfers kun je eenvoudig de tijd aflezen. Het product is ook geschikt voor senioren die al een beetje slechtziend zijn.

Wekkergeluid:

je kunt kiezen om wakker te worden met een radiozender of met een alarmsignaal. Bovendien beschikt het apparaat ook over een sleep timer zodat je ‘s avonds met muziek in slaap kunt vallen.

Nadelen
Geluidskwaliteit:

de geluidskwaliteit is voldoende voor een wekker maar is niet geschikt om voor een lange tijd naar muziek te luisteren.

Koop bij bol.com (€42.81)

 

 

 

 

3. Lexon Flip Digitale Wekker ON OFF Kunststof 

 

Moet je ’s morgens vroeger opstaan maar kost het jou telkens heel wat moeite? Dan kan deze wekker van Lexon misschien wel een oplossing bieden. Deze digitale wekker is afkomstig van de bekende Lexon Flip Lcd serie en wordt gekenmerkt door een zwart design. Echter bestaat de mogelijkheid om de digitale wekker nog in tal van andere kleuren en designs aan te kopen waardoor het geheel meteen een pak persoonlijker wordt.

Verder zul je zien dat de wekker voorzien is van een digitaal display waarop niet alleen het uur maar ook de tijd waarop het apparaat is ingesteld, wordt weergegeven. Dit laatste wordt overigens rechts onderaan vermeld. Daarnaast is de wekker eveneens uitgerust met een ON/OFF signaal dat heel eenvoudig werkt. Door de wekker met de ON naar boven te plaatsen, schakel je hem in. Draai je de wekker om zodanig dat hij met de OFF kant naar boven komt te staan, dan wordt hij uitgeschakeld.

Wil je bovendien ’s nachts graag even bekijken hoe laat het is, dan volstaat het om eventjes over het woord “light” aan de bovenkant te wrijven. Op die manier wordt het scherm eventjes kort opgelicht. Tot slot is de wekker voorzien van een krachtige batterij waarvan er overigens 2 stuks worden meegeleverd op het moment van aankoop. Ondanks het feit dat heel wat klanten tevreden zijn, blijkt één koper te twijfelen over de duurzaamheid.

Voordelen
Materiaal:

het is een stevige en duurzame wekker waarvan de behuizing voornamelijk uit kunststof werd gemaakt.

Display:

het apparaat maakt gebruik van een digitaal display waarop de gegevens worden vermeld. Bovendien kan het display ’s nachts altijd even kort verlicht worden dankzij het woordje “light”.

ON/OFF:

door de wekker te kantelen kun je hem in- of uitschakelen. Handig en comfortabel in gebruik.

Voeding:

de wekker maakt gebruik van een krachtige en duurzame batterij. Bovendien worden er op het moment van aankoop maar liefst 2 stuks meegeleverd.

Nadelen
Niet duurzaam:

we stellen vast dat één enkele koper toch niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de duurzaamheid van dit product.

Koop bij bol.com (€36.95)

 

 

 

 

4. Cresta Zendergestuurde Digitale Wekker BLA210

 

Deze digitale wekker schakelt automatisch over tussen zomer- en wintertijd. De Cresta behoort tot goedkope wekkers met zijn prijs van net geen 20€. Hij heeft een LCD verlicht display en het alarm beschikt over een snoozefunctie.

Een simpele digitale wekker, maar net daardoor voor vele mensen een opluchting. De reviews geven aan dat de meeste kopers vooral tevreden zijn over de basisfuncties: hij is klein, gemakkelijk in te stellen, geeft zowel het uur als de datum aan en u kan ’s nachts met één druk op de wekker gemakkelijk het juiste uur zien gedurende enkele seconden, daarna gaat het lichtje automatisch terug uit.

Het alarmgeluid is duidelijk en hard genoeg om ervan wakker te worden.

De BLA210 wekker van Cresta is het product met de laagste prijs en beschikt over verschillende handige functies. Het is een simpel toestel die makkelijk in gebruik is.

Voordelen
Stroomvoorziening:

het toestel werkt op batterijen, dit wil zeggen dat je de wekker overal kunt plaatsen zonder dat je moet rekening houden met een stopcontact. Bovendien worden de batterijen geleverd bij het product.

Display:

je kunt de cijfers goed aflezen op het grote display. Als je ‘s nachts wilt weten hoe laat het is dan hoef je gewoon even op de wekker te duwen. Het display licht enkele seconden op en gaat daarna terug uit.

Nadelen
Automatische tijd:

niet iedereen kan het zendergestuurd tijdsignaal ontvangen. Je hoeft de tijd dan handmatig in te stellen en zelf ook tussen zomer- en wintertijd te veranderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Sprekende wekker alarmklok SenseWorks Low Vision Design

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke wekker van het bekende merk Low Vision Design. Dit exemplaar wordt gekenmerkt door een compact en handzaam formaat van 12 x 10 x 7 cm en werd voornamelijk uit duurzaam kunststof vervaardigd.

Net zoals heel wat andere wekkers uit dit lijstje, is ook dit digitale exemplaar voorzien van een helder en duidelijk afleesbaar display waarop het uur wordt weergegeven. Bovendien heb je ook de mogelijkheid om een alarm in te stellen en kun je gebruik maken van de Nederlandstalige spreekfunctie. Vooral dit laatste kan best wel handig zijn voor personen die minder goed zien.

Wanneer we de reacties bekijken dan zien we dat er een mooie eindscore van 4,8 sterren werd gegeven. Zo zijn heel wat klanten duidelijk tevreden over het design en de gebruiksvriendelijkheid in combinatie met de correcte prijs. Slechts één enkele koper is van mening dat de kwaliteit toch wel wat beter had gekund.

Voordelen
Voeding:

de wekker is uitgerust met een bijzonder krachtige en duurzame batterij waardoor je dus niet beperkt bent in beweging.

Slechtzienden:

dankzij de Nederlandstalige spraakfunctie is het mogelijk om de tijd luidop voor te lezen.

Formaat:

de wekker meet 12 x 10 x 7 cm en is daardoor handig om te verplaatsen of een plekje te geven.

Nadelen
Matige kwaliteit:

jammer genoeg heeft de kwaliteit van deze wekker één gebruiker niet helemaal kunnen overtuigen.

Koop bij bol.com (€30.95)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Bigben Wekkerradio Hond Puppy

 

Een ideale wekker voor kinderen die van hondjes houden! Deze wekkerradio heeft twee alarmtijden, een LCD display en werkt met AM en FM radio.

U kan de helderheid van het display instellen naar keuze en kiezen om wakker te worden met radio of buzzer. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar!

De dochters van online kopers zijn er erg tevreden mee. Ze zijn dol op het hondjesmotief en de roze kleur.

De ouders geven ook een positief advies over dit topproduct. De cijfers zijn perfect af te lezen, en de dimfunctie voor het display werkt perfect.

De ideale wekker voor alle hondenliefhebbers! Vooral kinderen zijn dol op dit product. Het apparaat beschikt over een dubbel alarm en je kunt ook naar de radio luisteren. De helderheid van het scherm kun je zelf instellen.

Voordelen
Design:

het ontwerp met de foto’s van honden zal zeker in de smaak vallen bij kinderen en hondeneigenaars. Misschien zal je viervoeter er ook wel verzot op zijn.

Display:

het grote display geeft de tijd en de radiozender weer. Je kunt de helderheid van het scherm dimmen zodat je ‘s nachts niet teveel last hebt van licht.

Wekkergeluid:

je kunt kiezen om wakker te worden met een alarmsignaal of een AM of FM zender. Het is mogelijk om twee alarmen in te stellen op verschillende tijdstippen. Bovendien beschikt het toestel ook over sleep en snooze functies.

Nadelen
Batterij:

het product wordt geleverd zonder batterij. Je hebt deze batterij nodig om het apparaat van stroom te voorzien.

Geluidskwaliteit:

de kwaliteit van het geluid is ondermaats, je zult de wekker dus niet kunnen gebruiken als radio.

 

 

Audiosonic Retro Clock Radio RD-1535

 

Deze stijlvolle wekkerradio met 5W speaker zal u ‘s morgens met een helder geluid wakker maken. Hij beschikt ook over een USB laadpoort zodat u ’s nachts gemakkelijk uw smartphone kan opladen.  

Hij heeft een klok en een alarmfunctie en met z’n retrolook toont hij ook nog eens mooi op uw nachtkastje!

Online reviews geven aan dat dit een mooie wekker aanbieding is. Dit topproduct krijgt een overwegend positief advies. Behalve dat het nephout overduidelijk plastiek is, zijn de kopers vooral tevreden over het heldere display, de vele opties en het gemak om hem in te stellen.

U kan het volume van de wekkerradio instellen bij wektijd en het display kan op twee verschillende lichtstanden ingesteld worden.

Je kunt een smartphone of een ander apparaat met deze wekker verbinden. Dankzij het retro design past het product in elk interieur. Het toestel beschikt over vele opties en maakt je wakker door middel van de ingebouwde luidspreker.

Voordelen
Aansluitingen:

via de USB en de AUX-IN aansluitingen kun je muziek afspelen vanaf je smartphone of andere apparaten. Het is bovendien mogelijk om via bluetooth muziek te streamen naar het toestel.

Muziek of alarm:

je kunt kiezen om wakker gemaakt te worden met de radiozender van jouw keuze of door het alarm. Het is mogelijk om een tweede alarm in te stellen voor een andere persoon.

Nadelen
Hoge prijs:

het product is duur in vergelijking met andere wekkers. Kopers die op zoek zijn naar goedkope wekkers zullen dit product links laten liggen.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status