fbpx

Beste whisky

Laatste update: 19.10.19

 

Whisky´s test van 2019

 

 

Ben je een liefhebber van whisky dan weet je ongetwijfeld je voorkeur. Heb je geen ervaring met het drinken van deze alcoholische drank, dan kun je ook nog niet bepalen wat voor jou de beste whisky is. We zetten een vijftal voor je op een rijtje. Dan is het voor jou makkelijker te bepalen waarop jouw keuze valt. De zeker niet onbekende Islay whisky hebben wij niet in deze selectie opgenomen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Johnnie Walker White Walker

 

Eén van de meest bekende producenten is wel deze. De fles voor deze whisky is gebaseerd op de White Walkers uit de veel bekeken successerie Game of thrones. Dit is echt een collectors item. Leg de fles in de vriezer en de inhoud wordt blauw. Op de fles verschijnen de woorden “winter is here”.

Deze non-aged whisky behoort tot de categorie goedkope whisky´s maar dat kun je van de smaak niet zeggen. Die heeft tonen van karamel, vanille en fruit en een mild, zoet profiel. Uiteraard ligt de origine van deze blend whisky in Schotland. Deze whisky heeft een alcoholpercentage van 41,7%.

De review van kopers is erg lovend. Hij heeft een lekkere karamelsmaak en dat maakt deze whisky milder dan je eigenlijk zou verwachten van een whisky. Met zijn gunstige prijs en goede kwaliteit kun je zeker spreken van een top prijs-kwaliteitverhouding.

 

Koop bij bol.com (€42.94)

 

 

 

 

Glenfiddich Experimental Series

 

Dit is een whisky voor de liefhebber van de zeer bekende producent Glenfiddich. Natuurlijk is ook deze whisky afkomstig uit Schotland. Schotland en Ierland zijn zo ongeveer de meest bekende landen voor de productie van whisky. Je kunt hier met zijn prijs zeker niet spreken van een goedkope whisky.

Deze single malt whisky met een melange van citrus en vanille heeft een wat fruitige smaak. De afdronk is iets pittig en daarin proef je de bier hop. Het alcoholpercentage is 43% en hij wordt geleverd in een fles met 70 cc inhoud.

Door kopers die deze Schotse whisky reeds proefden, wordt hij met maar liefst 5 sterren gewaardeerd. Advies tot aankoop is dan ook erg positief. Hij wordt geroemd om zijn heerlijke en bijzondere smaak. 

 

Koop bij bol.com (€51.99)

 

 

 

 

Jura Superstition

 

Een whisky afkomstig van the Isle of Jura. Een Schots eiland, ooit eens het thuis van de beroemde schrijver Orwell. Jura heeft een ruig landschap, waarbij natuurlijk ook een stevige whisky verwacht wordt. De Jura whisky variëert in smaak van zoet tot krachtig met een lekkere turfsmaak.

Deze single malt whisky heeft een rokerig smaakprofiel. Deze whisky is op turf gestookt en ook dit element vind je in de smaak terug. De prijs is zeer redelijk te noemen wanneer je je realiseert dat hij geleverd wordt in een fles met een inhoud van 1 l. Geadviseerd wordt de fles uit de zon op een droge koele plaats te bewaren.

Helaas hebben wij nog geen beoordelingen van onze klanten mogen ontvangen over deze whisky. Je mag er echter van uitgaan, dat je met een Jura whisky een prima kwaliteit in huis haalt.

 

Koop bij bol.com (€53.95)

 

 

 

 

Jameson 

 

Jameson whisky is al sinds 1780 één van de meest favoriete whisky´s. Als je naar de prijs kijkt, krijg je onmiddellijk het gevoel met een whisky aanbieding te maken te hebben. Deze whisky komt niet uit Schotland maar uit Ierland. Het land dat natuurlijk ook een echte whisky producent is.

Dit is een zachte whisky doordat gebruik is gemaakt van een combinatie van pure pot met grain whisky. Het maakt daarmee deze whisky geschikt om zowel puur te drinken maar ook voor een mix leent hij zich perfect. Het is één van de weinige whisky´s die niet op turf gestookt is. Het alcoholpercentage bedraagt 40% en hij wordt geleverd in een fles met een inhoud van 70cc.

Tot onze spijt mochten wij nog geen beoordelingen van klanten ontvangen over de kwaliteit van deze whisky. Mocht je hem nu toch niet super vinden, dan smaakt hij ongetwijfeld prima als een mixdrank.

 

Koop bij bol.com (€30.5)

 

 

 

 

Nikka Pure Malt

 

Dit is een Japanse whisky. De Japanse familie Taketsura begon ooit met een Sake brouwerij in 1733 die altijd in de familie bleef. Eén van de latere familieleden had een voorliefde voor whisky en ging in Schotland studeren. Hij leerde daar hoe hij whisky moest stoken en ging met die kennis terug naar Japan.

Deze pure malt zwart heeft een rokerig, zoet en noten smaakprofiel. Hij heeft een alcoholpercentage van 43% en wordt geleverd in flessen met een inhoud van 50 cc. In verhouding tot zijn prijs is het niet direct een goedkope whisky. Ook voor deze whisky geldt uit de zon op een droge en koele plaats bewaren.

Jammer genoeg mochten wij nog geen reviews van klanten ontvangen. Maar het leek ons zeker de moeite waard om deze Nikka in onze selectie op te nemen. Japan is niet het whiskyland bij uitstek en het lijkt ons toch de moeite waard deze whisky eens uit te proberen.

 

Koop bij bol.com (€58.5)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status