fbpx

Beste whiteboard

Laatste update: 23.10.19

 

Whiteboards test van 2019

 

 

Whiteboards koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke whiteboard? Dan willen wij jou maar al te graag helpen in je zoektocht. Eigenlijk is het alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk whiteboards met elkaar te vergelijken. Je zult merken dat het meteen een pak eenvoudiger wordt om een keuze te maken tussen de beste whiteboards. Uiteraard kun je je hierbij richten op bepaalde factoren zoals de mogelijkheden, het prijskaartje en het type whiteboard. Ga eventuele promoties alvast niet uit de weg. Het is namelijk altijd mogelijk dat je een aantrekkelijke whiteboard aanbieding spot die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

Wat is een whiteboard en het nut ervan

 

Misschien heb je de term whiteboard al wel eens horen vallen maar weet je niet precies wat het nu precies allemaal inhoudt. Toch zullen de meeste personen al wel eens een whiteboard gezien hebben of er zelfs mee gewerkt hebben. Eigenlijk kun je het vrij letterlijk gaan vertalen. Een whiteboard is dus eigenlijk een soort van “wit bord”. Meer specifiek is het een bord waarvan de ondergrond of het oppervlak uit glanzende witte kunststof bestaat. Daarop kun je dan vervolgens met speciale stiften gaan schrijven.

Het is dus wel belangrijk dat je er niet met om het even welke stift gaat op schrijven of tekenen. In combinatie met een whiteboard zijn er namelijk unieke whiteboard stiften ontworpen. Deze stiften kun je nadien makkelijk en zonder problemen gaan uitvegen zodat het whiteboard weer glanzend wit is.

Een whiteboard wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt in scholen ter vervanging van het standaard schoolbord. Maar je kunt een whiteboard ook op kantoor spotten of gewoon bij jou thuis. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en opties en het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk whiteboards te bekijken.

 

 

Het soort whiteboard

 

In je zoektocht naar het voor jou ideale whiteboard zul je merken dat er heel wat mogelijkheden bestaan. Zo is het in de eerste plaats belangrijk om voor jezelf een keuze te maken uit het type whiteboard. Eigenlijk kunnen we de verschillende whiteboards in 2 grote groepen gaan onderverdelen. Zo heb je het standaard whiteboard zoals we in het stukje hierboven al min of meer beschreven hebben. Dit is het zogenaamde board waarop je met speciale en unieke whiteboard stiften iets kunt op schrijven of tekenen.

Uiteraard staat de technologie niet stil en dat is de reden dat je vandaag de dag ook heel wat digitale whiteboards kunt spotten. Het grote pluspunt van een digitaal whiteboard is dat het beschikt over een speciale soort software. Deze software zal ervoor zorgen dat alle aantekeningen of notities die je maakt op het whiteboard meteen op het computerscherm zullen verschijnen. En dat is natuurlijk best wel handig en comfortabel. Houd er wel rekening mee dat je dit product niet meteen tussen de goedkope whiteboards zult hoeven te verwachten. Houd daarom rekening met aanbiedingen.

 

 

Mogelijke kostenplaatje

 

Zodra je besluit om een whiteboard aan te kopen dan zul je merken dat er ook heel wat onderscheid is tussen de verschillende prijskaartjes. Sommige whiteboards kun je al aankopen voor amper 20 of 25 euro terwijl andere exemplaren toch al gauw 180 euro of meer waard zijn. Uiteraard moet je voor jezelf uitmaken hoeveel je wilt en vooral ook kunt spenderen aan een degelijke whiteboard.

Probeer ook rekening te houden met de situatie. Indien je bijvoorbeeld een whiteboard in huis wilt om met je kinderen en je partner een takenpakket af te spreken dan hoeft dit alvast geen 180 euro te kosten.

Het is logisch dat scholen of kantoren vaak al iets meer geld uitgeven aan een degelijk whiteboard. Verder kan het ook een goed idee zijn om alvast even de verschillende online beoordelingen te bekijken. Daarin worden vaak iets meer tips en adviezen gegeven door andere kopers. Indien je dus twijfels hebt tussen 1 of meerdere whiteboards dan kunnen de online reviews misschien helpen bij het maken van een keuze.

 

 

Opties en extra kenmerken

 

Je zult ook al vrij snel merken dat bepaalde whiteboards iets meer mogelijkheden en opties beschikken in vergelijking met andere exemplaren. Zo is het bijvoorbeeld altijd leuk wanneer je er speciale whiteboard stiften bij krijgt of zelfs een handige whiteboard wisser. Zo hoef je alvast geen extra kosten meer te maken. Daarnaast is het ook altijd leuk wanneer je een whiteboard hebt dat ook magnetisch is. Op die manier kun je foto’s of andere documenten op het whiteboard aanbrengen.

Sommige whiteboards zullen ook iets groter zijn van formaat en bieden dus veel meer ruimte om aantekeningen te maken. Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je voldoende ruimte hebt om het board te plaatsen of op te hangen. Er zijn dus heel wat mogelijkheden op het gebied van whiteboards. Dit wil dus ook zeggen dat je heel wat knopen zult moeten doorhakken alvorens je met de voor jou ideale whiteboard naar huis gaat.

 

 

Whiteboard Reviews – Top 5

 

 

Een whiteboard kan echt wel van pas komen als je binnenkort een belangrijke presentatie moet geven of een vergadering moet leiden. Zo kun je de belangrijke elementen op het whiteboard aanbrengen. Omdat wij natuurlijk willen dat je met het beste whiteboard naar huis kunt gaan, hebben we 5 topproducten geselecteerd. Tijdens het onderzoek hebben we zoveel mogelijk rekening trachten te houden met de verschillende online reviews en het nuttige advies dat door de kopers gegeven werd.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Ekm Magneetbord RVS

 

Dit leuke whiteboard van het bekende merk EKM is helemaal geen mini versie aangezien het 120 x 75 cm groot is. Toch is het ook mogelijk om een ander formaat aan te kopen en dan zal de prijs uiteraard mee variëren. Houd er wel rekening mee dat het niet meteen één van de goedkope whiteboards zal zijn.

Het bord is helemaal gemaakt uit geborsteld RVS en is afgewerkt met een speciale coating waardoor vuile vingerafdrukken gemakkelijk kunnen vermeden worden. Het bord is niet alleen sterk magnetisch maar je kunt er verder ook op schrijven. Alles wat je schrijft is nadien terug gemakkelijk weg te vegen.

We merken dat dit ondanks de hoge prijs, voor deze kopers echt wel een topproduct is. Zo zijn ze niet alleen tevreden over de gebruiksvriendelijkheid maar ook over de duurzaamheid en de kwaliteit ervan.

 

Koop bij bol.com (€110)

 

 

 

 

Quantore 45×60 cm

 

In tegenstelling tot het vorige product zou je bij dit model van Quantore meteen vermoeden dat het om een whiteboard aanbieding gaat. Het whiteboard meet 45 x 60 cm maar is ook in iets grotere formaten beschikbaar.

Het oppervlak van dit leuke whiteboard is helemaal gemaakt uit gelakt staal en is daardoor beschrijfbaar. Je hoeft geen schrik te hebben want na gebruik kun je alles probleemloos uitwissen. Het bord is daarnaast ook magnetisch dus je kunt er leuke schema’s of afbeeldingen probleemloos op bevestigen. De omlijsting is gemaakt uit stevig aluminium en het is mogelijk om het bord zowel horizontaal alsook verticaal op te hangen.

De overgrote meerderheid van de kopers is tevreden over de uitstekende kwaliteit en de enorme mogelijkheden van het bord. Haast je dus zeker naar de winkel en oordeel vooral zelf.

 

Koop bij bol.com (€20.99)

 

 

 

 

Acaza Magnetisch 60x90cm

 

Indien je op zoek bent naar een degelijk whiteboard dan kun je misschien altijd dit model van Acaza eens bekijken. Het bord meet 60 x 90 cm en is daardoor niet supergroot maar ook niet echt klein. Bij de aankoop van het bord krijg je er meteen een stift en een bordenwisser bij.

Dit handige whiteboard is in de eerste plaats sterk magnetisch dus je kunt er probleemloos heel wat schema’s en planningen op bevestigen. Verder kun je er ook op schrijven en het nadien allemaal uitwissen. Je krijgt er ook haakjes en clips bij, zodat je het whiteboard vrijwel meteen kunt ophangen. Het gootje kunt je gebruiken om de bordwisser en de stift op te bergen.

Een aantal kopers vinden het product bijzonder kwetsbaar en het ophangsysteem helemaal niet zo handig. Toch is de overgrote meerderheid wel overtuigd van de goede kwaliteit en de duurzaamheid van het whiteboard.

 

Koop bij bol.com (€29.95)

 

 

 

 

Legamaster Uniersal 100×200 cm

 

Dit grote whiteboard met een afmeting van 100 x 200 cm behoort toe aan het bekende en gewaardeerde merk Legamaster. Uiteraard is het bord ook beschikbaar in andere formaten en zal de prijs dan ook lichtjes verschillen.

Het oppervlak van het bord is gemaakt van duurzaam gelakt staal en is daardoor goed magnetisch. Dit maakt het mogelijk om allerlei afbeeldingen of foto’s probleemloos op het whiteboard te bevestigen. Het bord laat ook toe om er aantekeningen op te maken die je dan achteraf met een eenvoudige bordwisser terug kunt afvegen.

De koper is werkelijk laaiend enthousiast over de aankoop van dit whiteboard en raadt het dan ook iedereen aan. Het is niet alleen leuk om in de keuken te plaatsen maar ook om gewoon op de kinderkamer of in je bureau te hebben.

 

Koop bij bol.com (€180)

 

 

 

 

GS Quality Products Glazen memobord

 

In tegenstelling tot de voorgaande producten die we besproken hebben, is dit whiteboard gemaakt uit stevig en duurzaam glas. Het is afkomstig van het bekende merk GS Quality Products en zou zomaar een whiteboard aanbieding kunnen zijn.

Het bord meet 35 x 35 cm en is gemaakt uit groen glas. Het magneetbord is bijzonder krachtig en je kunt er dan ook moeiteloos heel wat leuke afbeeldingen of foto’s op bevestigen. Bij de aankoop van dit leuke whiteboard krijg je er ook 6 magneten bij net zoals ook een markeerstift en zelfs een penhouder.

Doordat er momenteel nog geen online reviews verschenen zijn, is het voor ons moeilijk om jou verder advies te geven omtrent dit product. Wij vermoeden dat het hier eerder om een vrij recente whiteboard gaat die nog een beetje onder de aandacht moet komen van de klanten.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status