Beste wieg

Laatste update: 06.08.20

 

Wiegen test van 2020

 

Je kunt er niet onderuit komen want wanneer je een kindje krijgt dan is een duurzame en degelijke wieg gewoon onmisbaar. We begrijpen dat het niet altijd eenvoudig is om een juiste keuze te maken door het ruime assortiment dat er vandaag de dag bestaat. Daarom geven wij jou graag enkele handige tips mee via onze koopgids. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3 waarin we de 3 beste wiegjes aan jou bekend maken. Zo zul je met de Chicco Next2Me echt een goede aankoop doen. Het wiegje is ideaal voor pasgeboren baby’tjes en je kunt het zelfs gebruiken tot wanneer je kindje ruim 6 maanden oud is. Ook met de Babybjörn Wieg mag je zeker zijn van kwaliteit en degelijkheid. Het wiegje is geschikt voor pasgeboren kindjes en kindjes van ongeveer maximum 5 maanden oud.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Wiegen koopgids

 

Voor elk koppel die van plan is het gezin uit te breiden, is een goede wieg van essentieel belang. Het is in ieder geval belangrijk om te letten op de mogelijkheden die de wieg te bieden heeft. En het is zeker aangeraden om de beste wiegen met elkaar te vergelijken.

De prijs

 

Niemand wil onnodig meer uitgeven aan een product als het goedkoper kan. Voor iedereen die eraan denkt om een wieg aan te schaffen voor een kind van welke leeftijdsklasse dan ook, is het belangrijk dat het een betaalbaar product is. Men is vaak geneigd te denken dat als het gaat om een goedkoop product dat het dan niet van een goede kwaliteit zal zijn, maar dat is niet altijd zo. Het zal niet in alle gevallen gaan om een wieg aanbieding, maar mocht je toch eentje tegenkomen, dan heb je wel een voordeel.

De prijs hoeft niet altijd te maken te hebben met de kwaliteit van het product, daarom is het een aanbeveling om soortgelijke producten van dezelfde prijsklasse met elkaar te vergelijken. Soms kan het voorkomen dat een wieg niet behoort tot de groep van goedkope wiegen en toch het geld waard is om uit te geven.

Dit omdat je na vergeleken te hebben, tot de conclusie komt dat het toch goed genoeg is voor de prijs. Als het gemak en het comfort van het kind bij jou centraal staat, is de prijs van het product niet het eerste waarop je zult letten. Het is natuurlijk goed om rekening te houden met de uitgaven, maar het is belangrijker om te letten op het welzijn van jouw kindje.

Je zult zeker goede en goedkope wiegen tegenkomen die heel comfortabel kunnen zijn voor het kind. Het is bewezen dat het niet altijd de duurdere producten zijn die de beste resultaten hoeven te leveren.

 

 

Voor welk kind is de wieg bestemd

 

Een belangrijk aspect van een wieg is het draagvermogen. Als je weet voor welk kind je dit product wilt gebruiken, wordt het zeker veel gemakkelijker tijdens het uitkiezen. Er zijn soms wiegen met beperkte mogelijkheden, waarbij je later dan meer wiegen moet aanschaffen dan nodig. Daartussen zal je zeker ook wiegen tegenkomen die meer mogelijkheden hebben dan je zou hebben verwacht.

Maar als je de juiste wieg vindt die je voor jouw kind kan gebruiken, is het zeker een succesvolle koop. Wil jij het kind niet langer dan 6 maanden in een wieg laten slapen, zijn er voor zulke gevallen vele basis wiegjes verkrijgbaar. Deze wiegjes zijn licht van gewicht, maar kunnen het gewicht van jouw kind zeker tot dan verdragen.

Het is ook handig om te weten als het kind allergisch is voor een bepaald materiaal waarvan de wieg gemaakt is. Dit kan voorkomen dat je te kampen krijgt met een miskoop en belangrijker nog dat de gezondheid van de kleine eraan gaat. Er zijn wiegen in verschillende materialen te vinden zoals van metaal, hout, MDF of welk ander materiaal dan ook. In elk geval is er voor elk kind de juiste en de beste wieg die bij hem of haar past. Het vergt slechts tijd en geduld tijdens het zoeken.

Wat voor type wieg is het?

 

Eenieder is uniek en zo ook elk product. Als het gaat om een wieg dan is het handig als je precies krijgt waarnaar je zoekt. Voor sommige personen is het voldoende als de wieg eenvoudig is en op één plaats gezet wordt. Zo een wieg heeft als enige functie dat het kindje erin geplaatst kan worden en een dutje kan doen. Er zijn verder ook andere soorten wiegen te verkrijgen zoals wiegen op wielen die je kunt verschuiven in geval je te allen tijde een oog in het zeil wilt houden.

Denk daarbij maar aan als je in de keuken bezig bent met het bereiden van het middagmaal of met de babyvoeding. Deze wieg is ook nog handig als je gezellig samen op het terras bezig wilt zijn met de familie. Het is dan prettiger als je de samenkomst niet steeds hoeft te onderbreken om te weten als het goed gaat met het kindje, omdat je de wieg kan mee schuiven naar de plek van vertier. Naast al deze verschillende soorten wiegjes zijn er nog van die modellen beschikbaar met een schommelfunctie.

Baby’s kunnen gemakkelijker in slaap vallen als zij gesust worden en een schommel werkt ook even goed voor het kind. Op deze manier hoef jij je kleine niet eraan te wennen om steeds opgetild te worden bij elk gehuil. Je kunt zodoende veel meer werk thuis gedaan krijgen en daarna ook lekker genieten van een middagdutje naast het kind. Andere wiegen zijn bruikbaar totdat het kind kan rechtop zitten, want dan hebben zij de neiging om uit de wieg te willen klimmen.

 

 

Wieg reviews – top 5

 

 

Als je een baby hebt of binnenkort moet bevallen van een kind, dan is het handig om alvast een wieg in huis te hebben. Op zo een manier kan jouw baby veilig en gerust slapen in jouw omgeving. Voor jou als ouder is het ook handig dat je in de nabije omgeving van jouw baby kunt slapen. Bekijk de opties hieronder voor de beste wieg.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Chicco Next2Me

 

De Chicco Next2Me – wiegje – Beige is geschikt voor kinderen van 0 tot ongeveer 6 maanden. Dit product is handig in gebruik, want jouw baby kan nu vlak naast je slapen. Op zo een manier kun jij ook goed slapen, want je ziet jouw baby en kan het kind gemakkelijk voeden.

Dit product heeft een frame dat licht van gewicht is. Het heeft een hoes die je eraf kunt halen om te wassen.

Het overgrootste deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product heeft ook een goede prijs en is comfortabel voor het kind.

Enkele kopers vinden dat dit product een te hoge prijs heeft en dat het een onaantrekkelijk design heeft. Met wieltjes aan alle 4 poten zou dit product handiger zijn in gebruik.

Chicco is één van de populairste merken als het op babyspulletjes aankomt. Voor sommigen kan het ook het beste merk zijn. Je kunt kiezen uit 7 verschillende kleuren van beige tot zacht baby roze. Zo kies jij de wieg die het beste in jouw interieur past en die jij het mooiste vindt.

Voordelen
Compact:

je kunt de wieg inklappen waardoor het minder ruimte in beslag neemt als je het wilt opbergen. Bovendien weegt het relatief weinig en is het snel te verplaatsen.

Gebruiksgemak:

je kunt de wieg veilig aan jouw eigen bed vastklikken. Op die manier kun jij jouw baby goed in de gaten houden en creëer je een veilig gevoel bij jouw baby.

Bodemplaat:

je kunt de bodemplaat diagonaal verstellen. Zo kun jij de spijsvertering helpen stimuleren.

Nadelen
Matige kwaliteit:

enkele kopers vinden dat de wieg heel oncomfortabel ligt voor de baby. Het bedje blijkt niet waterpas te liggen en het design is volgens hen onaantrekkelijk.

Koop bij bol.com (€199.95)

 

 

 

 

Babybjörn Wieg

 

De Babybjörn Wieg komt inclusief een zachte en comfortabele matras. Dit product is licht van gewicht en is geschikt voor kinderen vanaf 0 tot ongeveer 5 maanden.

Het is compact en neemt daardoor niet veel ruimte in beslag. Daarnaast is het ook licht van gewicht, zodat het gemakkelijk te verplaatsen is. De stof van het babymandje en de matrasovertrek zijn beide afneembaar, zodat je het kunt wassen.

Voor dit product zijn er tot nu toe twee beoordelingen geplaatst. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en comfortabel voor het kind.

Je kunt de stof dat aan deze wieg zit gemakkelijk losmaken en wassen. Dit product heeft ook een fraai design. Deze kopers geven positief advies over dit product, alleen is het jammer dat je het hemeltje niet erbij krijgt en apart moet kopen.

Ook het merk Babybjörn is heel gekend in de wereld van de babyspulletjes. Deze wieg zul je niet meteen tegenkomen tussen de goedkopere modellen. Het schommelwieg design en de witte kleur stralen niet alleen rust uit maar zijn ook heel stijlvol. Hierdoor past het vrijwel in elk interieur.

Voordelen
Onderhoud:

je kunt de bekleding van de wieg verwijderen en wassen. Ook de matrasovertrek kun je verwijderen en in de wasmachine stoppen.

Gebruiksgemak:

je kunt het wiegje door middel van een zachte aanraking doen schommelen. Dit maakt jouw baby rustig en zorgt ervoor dat hij of zij kan ontspannen.

Formaat:

het is een eerder compacte wieg die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Dit model is geschikt voor pasgeboren baby’s tot baby’s die de leeftijd van 5 maanden bereikt hebben.

Nadelen
Accessoire:

het hemeltje dat je op de foto ziet, hoef je er apart nog bij te kopen. Dit is dus niet in de prijs van de wieg inbegrepen.

Koop bij bol.com (€314.9)

 

 

 

 

Bednest Wieg

 

Met de Bednest Wieg kun jij als ouder samen met jouw kind op een veilige manier slapen. Je schuift de wieg gewoon tegen je bed aan en op zo een manier is je kindje altijd naast jou.

Dit product is geschikt voor kinderen van 0 tot ongeveer 6 maanden. Als het kindje al kan zitten, dan is deze wieg niet meer geschikt voor hem of haar.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope wiegen en dat kun je merken aan het aantal reviews dat er zijn geplaatst voor dit product.

Er is tot nu toe maar 1 review geplaatst voor deze wieg. De koper is tevreden ermee, want het is een duurzaam product en het is handig in gebruik. Het is prettig als je baby zo dichtbij je en zo veilig naast je kan liggen in een eigen bedje. Daarnaast is dit product ook comfortabel voor het kind.

Een wiegje is natuurlijk noodzakelijk om een baby’tje veilig te kunnen laten slapen. Het zorgt ook bij jou als ouder voor een rustgevend gevoel. Je weet nu eenmaal dat je baby helemaal veilig is. Dit wiegje is deels gemaakt uit stevig berkenhout waardoor het er ook heel natuurlijk uitziet.

Voordelen
Handig in gebruik:

deze wieg kun je gemakkelijk aan het ouderlijk bed bevestigen of gewoon afzonderlijk zetten. Verder kun je de bodem iets kantelen wanneer je baby last heeft van reflux of krampjes.

Design:

het is gemaakt uit stevig berkenhout dat ook heel erg duurzaam is. Dit maakt dat het heel natuurlijk overkomt.

Nadelen

Deze ene koper is helemaal lovend over deze wieg van Bednest. Het is een handig en duurzaam product waar geen minpunten aan te vinden zijn. Dit maakt het ook voor ons extra moeilijk om nadelen te vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Little World Roze

 

De Wieg met schommelfunctie Little World is de oplossing voor elke ouder. Dit product kun je met een simpele druk op de knop in twee posities gebruiken namelijk de vaste positie en de schommelfunctie.

De wieg kun je van het onderstel weghalen en ook apart gebruiken. Je krijgt een matras en een bekleding voor de wieg bij het aanschaffen van dit product.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een wieg aanbieding. Ondanks de lage prijs van dit product, is er toch maar 1 beoordeling te lezen.

De koper is tevreden met dit product, want het is handig in gebruik. Je kunt het gewoon aan het bed aanschuiven en naast je kind liggen. Ook voor het geven van borstvoeding is dit product handig. Je hoeft niet speciaal op te staan om borstvoeding te geven. Daarnaast kun je jouw baby wiegen met dit product.

Als je net een meisje gekregen hebt dan is deze wieg van Little World vast en zeker iets voor jou. De zachtroze kleur maakt dit model hoofdzakelijk geschikt voor meisjes. Het is ook mogelijk indien je dit wenst om een witte wieg te kiezen. Deze is dan ook iets gemakkelijker in het interieur in te passen.

Voordelen
Constructie:

dit is eigenlijk eerder een schommelwiegje waarmee je jouw kindje helemaal rustig kunt in slaap wiegen. Bij de minste aanraking zal het wiegje zachtjes beginnen schommelen waarop jouw kindje zich ontspant. Je kunt het ook in een vaste positie benutten.

Kliksysteem:

er is een handig kliksysteem voorzien waarmee jij tussen de beide posities kunt veranderen. Zo kun je overgaan van een vaste positie naar een schommelpositie.

Gebruiksgemak:

onder het frame staan ook wielen die voorzien zijn van een rem. In de opbergmand kun je heel wat accessoires kwijt.

Nadelen
Kleur:

het zou misschien wel eens een nadeel kunnen zijn dat de wieg slechts in 2 kleuren beschikbaar is. Sommige kopers zouden misschien graag een neutraal kleur zoals beige hebben gehad.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Baninni Wieg

 

De Baninni Wieg is een mooi en stijlvol product, dat met elk interieur zal passen. Dit product heeft twee posities namelijk de vaste positie, maar ook een positie dat je de mogelijkheid biedt voor een schommelfunctie.

Het is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot zij kunnen zitten of knielen. Let wel dat dit product niet samen met een matrasje komt en dat het wel los te verkrijgen is. Deze wieg is gemaakt van MDF en hout.

Voor dit product is er tot nu toe maar 1 review geplaatst. De koper is tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Daarnaast heeft het een mooi en strak design.

Dit product is gemakkelijk om in elkaar te zetten en je kunt het ook als schommel gebruiken. Voor deze koper is dit een top product.

Als je op zoek gaat tussen de goedkope wiegen dan zul je zeker dit model van Baninni tegenkomen. Deze wieg beschikt namelijk over de laagste prijs in vergelijking met de vorige 4 producten die we hier reeds besproken hebben. Dit model is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren. Je kiest dus gewoon de wieg die het beste aan jouw verwachtingen voldoet.

Voordelen
Posities:

net zoals het vorige toestel, kun je ook deze wieg in 2 posities vastklikken. Je kunt kiezen tussen de vaste stand of de schommelstand om je baby rustig te krijgen.

Gebruiksvriendelijk:

de spijlen staan op een veilige afstand van elkaar en hebben geen scherpe hoekjes. Er is ook een matrasje voorzien. De wieg kun je dan probleemloos gebruiken zodra jouw baby geboren is en tot de leeftijd waarop hij of zij zelfstandig rechtop kan zitten.

Nadelen

Ook hier merken we dat alle kopers helemaal tevreden zijn en er helemaal geen nadelen aan ondervinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status