5 Beste wifi radio’s Test Van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Wifi-radio – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wifi-radio’s Koopgids

 

Dankzij de voortdurende vooruitgang is het nu reeds mogelijk om naar verschillende radiostations te luisteren van overal ter wereld zonder dat je daarvoor je computer moet inschakelen. Met een wifi-radio kun je afstemmen op duizenden verschillende radiostations die je kunt ontvangen dankzij het internet. Ga even rustig zitten en neem de tijd om alle mogelijkheden eens te bekijken en te vergelijken. Gebruik de aanbevelingen van de experts om vervolgens de juiste keuze te maken. Soms zijn er ook aanbiedingen die heel interessant kunnen zijn en waarbij je toch een flinke duit kunt uitsparen.

Wat is een wifi-radio

De wifi-radio is een revolutionaire verbetering in vergelijking met de traditionele radio. Het diverse aanbod van muziekstations zonder reclame of onderbrekingen, de geluidskwaliteit en het optimaal bereik van ontelbare muziekzenders maken dit toestel tot een topper bij vele muziekliefhebbers. Door de draadloze verbinding met het internet is de toegang tot muziek en radio uit verschillende werelddelen net zo gemakkelijk alsof je zou luisteren naar het lokale radiostation. 

Daarnaast is het ook perfect mogelijk om met een wifi-radio naar een lokaal station te luisteren dat je anders heel slecht kunt ontvangen omdat je bijvoorbeeld ergens landelijk woont. Prefereer je een muziekgenre dat enkel wordt uitgezonden door een radiostation in Moskou? Dan kun je dit gewoon beluisteren op je wifi-radio waar je anders via je computer moest luisteren en daardoor een mindere geluidskwaliteit had.

 

Hoe werkt een wifi-radio

Een wifi-radio is een hardware-apparaat dat in staat is om via digitale radiostations een gestreamde audio-inhoud te ontvangen en af te spelen. De wifi-radio gaat een door jou geselecteerde audiostream downloaden van verschillende services waaronder Spotify, Pandora, Last.fm en/of van verschillende andere streaming diensten. Het leuke hieraan is dat je niet hoeft te wachten tot de volledige inhoud gedownload is. Met streaming media kun je onmiddellijk beginnen met luisteren zonder dat je moet wachten tot het volledige audiobestand op je toestel staat.

De audiostream wordt aan de ontvanger (je wifi-radio) geleverd met behulp van verschillende audiobestanden die onder andere Windows Media, Real Audio, MP3 en Ogg Vorbis bevatten. Een audiocodec zal vervolgens de streaming decoderen waardoor je onmiddellijk kunt genieten van je muziek via de luidsprekers van je wifi-radio. Bovendien beschikken de meeste wifi-radio’s over ingebouwde speakers waardoor je geen extra luidsprekers moet aanschaffen. Met een stabiele internetverbinding zijn er vrijwel geen beperkingen om toegang te hebben tot stations van over de ganse wereld.

 

Hoe luister je naar de wifi-radio

Wifi-radio of internet radio werkt met protocollen waaronder wifi-direct, UPnP of DLNA of Airplay die zorgen voor de synchronisatie van de hoorbare inhoud en die deze ook direct weergeeft. Een wifi-radio maakt trouwens onmiddellijk contact met het internet en door een intern programma zoals VTuner kun je afstemmen op radiostations wereldwijd.

Dit is bovendien hetzelfde programma dat compatibel is met multimedia-apparatuur, videogames en Smart TV’s. Daarnaast bezitten de meeste wifi-radio’s ook een dockingstation waarop je je mobieltje kunt aansluiten om naar muziek te luisteren vanaf dit apparaat zonder dat je daarvoor moet aangesloten te zijn op het internet.

Design en aansluiting

Wanneer je van een moderne look houdt kun je kiezen voor een apparaat met een full-color touchscreen. Deze zijn heel gemakkelijk te bedienen en zijn bovendien eenvoudig om in te stellen. Kies je liever voor een klassiek design, dan heb je de keuze uit verscheidene ontwerpen die zelfs een ietwat vintage uitstraling kunnen hebben. Deze toestellen hebben vaak een wijzerplaat en knoppen voor het afstellen van je wifi-radio. Ook de klok en het volume kan met diverse draai- of drukknopen worden ingesteld. 

Sommige toestellen werken met netstroom en worden geleverd met een snoer en een adapter. Daarnaast zijn er apparaten die werken met gewone batterijen of met oplaadbare batterijen. Op die manier ben je niet beperkt om de radio te gebruiken en kun je hem ook laten spelen op plaatsen waar geen netstroom is voorzien. Welke uitvoering je ook kiest, je zult kunnen genieten van mooie heldere klanken van duizenden radiozenders.

 

Extra functies

Het is niet verwonderlijk dat een wifi-radio over veel meer functies kan beschikken dan alleen maar muziek beluisteren. Er zijn radio’s die kunnen worden bediend met een afstandsbediening waardoor je niet naar de andere kamer moet lopen om hem in te stellen op een andere zender of om een podcast te beluisteren. Sommige wifi-radio’s beschikken over een audio-opname functie waarmee je ook opnames kunt maken rechtstreeks vanaf het internet.

Andere toestellen zijn voorzien van USB-poorten waarop je een stick of een opnametoestel kunt op aansluiten om opnames vast te leggen. Bij diverse wifi-radio’s is het bovendien mogelijk om een groep radiozenders vast te programmeren waardoor je onmiddellijke toegang hebt tot deze geselecteerde stations. Daarnaast is kun je de wifi-radio meestal ook gebruiken als alarmklok. Je kunt hem zodanig afstellen dat hij op het door jouw gekozen tijdstip jouw favoriete radiozender inschakelt om je te wekken.

 

5 Beste wifi radio’s (Reviews) van 2021

 

Tegenwoordig is er heel wat keuze op het gebied van wifi radio’s. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een wifi radio die voorzien is van internet. Daarnaast zijn er ook nog heel wat merken waartussen je zult moeten kiezen. Het is dan ook een goed advies om de 5 topproducten hieronder even rustig te bekijken. Neem hierbij ook de tijd om de bijbehorende online reviews van klanten grondig door te nemen. Vervolgens kies je er de voor jou beste wifi radio uit.

 

1. Imperial Dabman i200 CD wood DAB+ en FM-radio

 

Ben je op zoek naar een goed werkende wifi radio maar zie je door de bomen het bos niet meer? Bekijk dan alvast even dit product, jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Imperial. Het is misschien niet meteen één van de goedkope wifi radio’s maar je zult merken dat je heel wat waar voor je geld krijgt.

Het is een multifunctioneel apparaat dat alle pluspunten van een DAB+ radio zal combineren met de voordelen die een FM radio met zich meebrengt. Daarnaast geniet je ook de mogelijkheden die een audio mediaplayer en een internetradio met zich meebrengen. Dankzij de bluetooth functie kun je zelfs je favoriete muziek van je tablet of je smartphone streamen. De wifi radio is voorzien van een totaal uitgangsvermogen van maximaal 20 Watt en biedt een bereik aan van maximaal 10 meter.

Verder geniet je de aanwezigheid van een handig LCD display, een meegeleverde afstandsbediening, een handige sleeptimer en een dimfunctie. We merken dat de meeste klanten duidelijk positief reageren op het product alhoewel één enkele klant de bediening nogal onhandig vindt.

 

 

 

 

 

2. Ferguson Spotify i400 DAB+ Internetradio FER2934OV

 

Door te kiezen voor de Ferguson wifi radio kies je niet alleen voor kwaliteit maar tegelijk voor een uniek vintage design. Bovendien heb je de mogelijkheid om een keuze te maken tussen 2 neutrale kleuren. Je kunt deze wifi radio zowel analoog alsook digitaal gebruiken.

Deze unieke wifi radio is voorzien van een duidelijk leesbaar TFT beeldscherm met een maximale grootte van 2,8 inch. De resolutie van het scherm bedraagt maar liefst 320 x 240 pixels. De radio ondersteunt diverse frequentiebanden zoals FM radio, DAB en zelfs DAB+ radio. Daarnaast is er ook een handige bluetooth functie aanwezig zodanig dat het mogelijk wordt om jouw favoriete muziek te streamen.

De behuizing van de wifi radio is vervaardigd uit duurzaam hout in combinatie met ABS en kan dan ook best wel tegen een stootje. We merken vooral heel wat positieve reacties van klanten op die tevreden zijn over de diverse gebruiksmogelijkheden en de uitstekende kwaliteit.

 

 

 

 

 

3. Pure Evoke CF6 DAB FM-radiostations helder Kleurendisplay

 

Mag het toch allemaal nog net iets meer zijn dan kun je altijd nog kiezen voor deze unieke wifi radio van Pure. Deze unieke wifi radio is afgewerkt met een duurzame en stevige houten behuizing. Vandaar ook de unieke uitstraling van het apparaat.

Je zult merken dat de wifi radio functioneert door deze aan te sluiten op het lichtnet of door middel van de adapter. Geen nood aan batterijen dus. Het product biedt een maximaal uitgangsvermogen aan van ongeveer 20 Watt. Hierbij geniet je de mogelijkheid om naar je favoriete cd’s te luisteren maar ook FM radio, internet radio en DAB+ behoren tot de opties. Je schakelt zonder problemen tussen de wel 36 verschillende voorkeurzenders en je kunt hierbij gebruik maken van de meegeleverde afstandsbediening.

Het LCD display is helder en duidelijk leesbaar en verder is er ook een sleeptimer functie voorzien. We merken dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk positief gereageerd heeft. Echter zijn er ook enkele kopers die het prijskaartje toch wel iets te duur vinden.

 

 

 

 

 

4. Medion Life P85066 radio Internet Analoog & digitaal

 

Ben je op zoek naar een wifi radio aanbieding? Dan kun je misschien dit toestel van het bekende merk Medion even grondig bestuderen. Meer specifiek kunnen we stellen dat de wifi radio tot de Medion Life serie behoort en je de mogelijkheid aanbiedt om zowel analoog als digitaal te werk te gaan. De witte kleur oogt heel erg strak en modern.

De radio beschikt over een maximaal uitgangsvermogen van ongeveer 14 Watt. Je kunt hierbij gebruik maken van de FM radio, de internetradio maar ook de DAB+ functie. Bovendien heb je maar liefst 1000 voorkeurszenders tot je beschikking en wordt er meteen een praktische afstandsbediening meegeleverd. Je kunt alles aflezen van het duidelijke en heldere LCD scherm. Daarnaast geniet je ook de mogelijkheid om een USB af te spelen en is er een dimfunctie beschikbaar.

Echter zul je er wel rekening mee moeten houden dat er geen bluetooth aanwezig is. Toch merken we voornamelijk heel wat positieve reacties van klanten op die het product zelfs aanraden. Zo wordt er heel vaak een positief advies gegeven over de diverse gebruiksmogelijkheden en het fraaie design van de wifi radio.

 

 

 

 

 

5. Tiny Audio M7+ Music Streamer Wifi Muziek Streamer-DAB+ Internet Radio

 

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke wifi radio van Tiny Audio. Ben je op zoek naar een wifi radio die er heel modern uitziet en perfect in oogt in een strak en modern interieur? Dan is dit product misschien wel meteen waar jij naar op zoek bent.

De wifi radio wordt gekenmerkt door de mogelijkheid om gebruik te maken van een internet radio en FM radio. Je geniet hierbij maar liefst 30 voorkeurzenders waartussen je probleemloos kunt schakelen, eventueel met behulp van de meegeleverde afstandsbediening. In tegenstelling tot sommige toestellen hier in deze lijst, zul je merken dat dit apparaat functioneert op basis van een krachtige NVT batterij. Daardoor geniet je meer bewegingsvrijheid in tegenstelling tot een wifi radio die je op het lichtnet aansluit.

Je kunt de wifi radio zonder problemen bedienen door middel van je smartphone of tablet en verder geniet je een dimfunctie, een sleeptimer en een duidelijk leesbaar LCD scherm. Houd er wel rekening mee dat er geen bluetooth functie aanwezig is en dat de batterijen niet oplaadbaar zijn. Desondanks zijn de reacties voornamelijk positief.

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status