Beste wifi thermostaat

Laatste update: 03.06.20

 

Wifi thermostaten test van 2020

 

Tegenwoordig kiezen heel wat klanten voor een thermostaat die je makkelijk en snel aan het netwerk kunt koppelen. Dergelijk apparaat wordt dan ook een slimme thermostaat of wifi thermostaat genoemd. Ben je op zoek naar dergelijk apparaat maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij vast en zeker een handje helpen! Zo hebben we meteen 3 topproducten geselecteerd, rekening houdend met diverse factoren zoals het advies en de gebruikerservaringen van klanten. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen opteren om voor de Netatmo Intelligente wifi thermostaat te kiezen. Een compact toestelletje met een beperkt gewicht dat helemaal niet veel moeite vraagt om aan de wand te installeren. Door te kiezen voor de Google Nest Learning wifi thermostaat, kies je voor een evenwaardig topproduct waarbij ook design een belangrijke rol speelt. Zo is dit apparaatje in wel 4 prachtige kleuren en designs te bekomen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Wifi thermostaten koopgids

 

Wat is een wifi thermostaat en welke voordelen bieden dergelijke apparaten? Zijn er heel wat goedkope wifi thermostaten op de markt of zul je toch rekening moeten houden met een hoger budget. Het zijn maar enkele van de factoren waarop je zoal zou kunnen letten op het moment dat je de beste wifi thermostaten met elkaar gaat vergelijken. Door eventuele aanbiedingen, promoties en kortingen niet uit de weg te gaan, is er altijd nog de mogelijkheid om met een aantrekkelijke wifi thermostaat huiswaarts te keren.

 

 

Wat is een wifi thermostaat en het gebruiksgemak

Wanneer we over een wifi thermostaat spreken dan zijn er ook heel veel gebruikers die het over een slimme thermostaat hebben. Wifi of slimme thermostaat, het verwijst allebei naar één en hetzelfde product. Maar wat is een wifi thermostaat nu precies en waarvoor wordt het zoal gebruikt? Eigenlijk doet de naam al min of meer vermoeden waarover het hier nu precies gaat. Met een slimme of wifi thermostaat kies je voor een product dat je op een draadloze manier met het netwerk kunt verbinden. Er wordt dus gebruik gemaakt van de wifi.

Dergelijke apparaten bieden je dan ook meteen de mogelijkheid om bijvoorbeeld vanuit huis, of eender welke andere plek buitenshuis, de thermostaat in te stellen. Je kunt dus vanop een afstand programma’s aanpassen, tijden en en temperatuurregelingen. Dat brengt dan uiteraard heel wat voordelen met zich mee. Echter is het alvast een goede aanbeveling om je op voorhand goed te laten informeren over de mogelijkheden en kenmerken ervan. Vandaar ook deze koopgids waarmee we jou wegwijs trachten te maken in de wereld van de wifi thermostaten.

 

De werking van een wifi thermostaat

Het is uiteraard ook aan te raden dat je min of meer een idee hebt van de werking van een wifi thermostaat. En eigenlijk is het principe behoorlijk eenvoudig. Een slimme of wifi thermostaat maakt eigenlijk gewoon gebruik van een bijbehorende applicatie. Het is dus de bedoeling dat je deze applicatie op je smartphone of tablet gaat downloaden. Door middel van de applicatie kun je dan bepaalde gegevens ingeven, instellen en eventueel veranderen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat de cv-ketel, met één druk op de knop, vrijwel meteen wordt ingeschakeld.

 

Welke pluspunten brengt een wifi thermostaat met zich mee

Een wifi thermostaat biedt, zoals je kunt vermoeden, dan ook heel wat voordelen. Zo zorgt het voor heel wat comfort. Doordat het mogelijk is om de wifi thermostaat vanop een afstand te bedienen, kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je in een lekker verwarmd huis toekomt. Of je kunt ervoor zorgen dat je in de ochtend wakker wordt in een gezellig warm huis. Je kunt bijvoorbeeld beslissen om de verwarming enkel in te schakelen in de woonkamer, en niet in de slaapkamers. Kortom er zijn wel degelijk heel wat pluspunten.

 

Kenmerken, mogelijkheden en eventuele toebehoren

Niet alle wifi thermostaten zijn gelijk. Zo zul je merken dat bepaalde apparaten over net iets meer mogelijkheden en functies beschikken. Het ligt er maar net aan waar jij precies naar op zoek bent en wat je beschikbare budget is.

Kies je bijvoorbeeld voor een bedrade wifi thermostaat of wil je toch liever geen gedoe met kabels. In het laatste geval kun je dan opteren voor een draadloze wifi thermostaat. Is het toestel uitgerust met een multi-zone thermostaat die al dan niet uitbreidbaar is.

Verder zul je merken dat er ook heel wat verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van kleuren  en designs. Wifi thermostaten komen vandaag de dag dan ook voor in diverse vormen en formaten. Neem daarom rustig de tijd om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken.

 

 

Het mogelijke kostenplaatje van een degelijke wifi thermostaat

Net doordat er zoveel mogelijkheden zijn, zal het niet verwonderen dat er ook verschillende prijskaartjes kunnen opduiken. Een degelijk werkende wifi thermostaat hoeft uiteraard helemaal niet zo duur te zijn. Zo kun je makkelijk een apparaatje aankopen voor een prijskaartje van amper 130 euro. Maar toch zijn er ook heel veel wifi thermostaten die met gemak de kaap van de 800 euro afkloppen, of misschien zelfs wel meer.

Je bepaalt daarom best op voorhand het budget dat je er maximaal wilt maar vooral ook kunt aan spenderen. Waar ben je naar op zoek en welke verwachtingen heb je van dit apparaat? Dergelijke vragen kunnen alvast een leidraad vormen in de zoektocht naar de voor jou best werkende wifi thermostaat. Indien je mocht twijfelen tussen meerdere apparaten dan kunnen de online reviews en de gebruikerservaringen misschien wel een doorslaggevende rol spelen.

 

Wifi thermostaat Reviews – Top 5

 

Een degelijke wifi thermostaat hoeft daarom niet altijd één van de duurdere apparaten te zijn. Er zijn namelijk heel wat goedkope wifi thermostaten die heel erg kwalitatief en duurzaam zijn. Toch wilden wij het jou zo comfortabel mogelijk maken. En daarom zijn we zelf al even op onderzoek getrokken. Door niet alleen rekening te houden met de gebruiksvriendelijkheid maar ook met de reviews en het advies van de klanten, hebben we 5 topproducten kunnen selecteren. Neem rustig je tijd om deze even te bekijken en kies er dan de voor jou beste wifi thermostaat uit.

 

 

Netatmo Intelligente

 

Ben je op zoek naar een degelijke wifi thermostaat en dit tegen een behoorlijk voordelige prijskaartje? Dan kan dit apparaat van Netatmo misschien wel zijn wat je zoekt. Het is een handig apparaat dat op heel wat tevreden reacties van klanten kan rekenen.

Het is een slimme wifi thermostaat die je makkelijk en zonder problemen kunt bedienen met behulp van de daarvoor voorziene app. Bovendien is de verbinding geheel draadloos waardoor je dus over voldoende bewegingsvrijheid kunt beschikken. Het is een zelflerend toestel dat vooral geschikt is voor het type cv-ketel door middel van een aan/uitschakeling.

Uit de verschillende online beoordelingen kunnen we duidelijk vaststellen dat de meerderheid van de klanten niet alleen tevreden is over de kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid. Slechts één enkele koper blijkt niet helemaal overtuigd te zijn van dit apparaat.

 

Koop bij bol.com (€159)

 

 

 

 

Google Nest Learning

 

Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de slimme wifi thermostaat van het bekende merk Google Nest. Dit apparaat combineert bovendien kwaliteit met design, aangezien je de mogelijkheid hebt om uit maar liefst 4 verschillende kleuren te kiezen. Houd er echter wel rekening mee dat het niet meteen een wifi thermostaat aanbieding is.

In tegenstelling tot het vorige toestel, zul je merken dat deze wifi thermostaat volledig modulerend werkt. Verder kun je de thermostaat makkelijk zelf bedienen en instellen. Dit kun je eenvoudig en in één beweging doen door middel van de daarvoor voorziene app. Het apparaat werkt dus helemaal draadloos en dat is altijd handig.

Het is een krachtige wifi thermostaat die ondanks alles toch behoorlijk energiezuinig te werk gaat. Al deze opties en voordelen zorgen er dan ook voor dat heel wat kopers meteen overtuigd zijn van dit toestel. Slechts een kleine minderheid heeft toch wel wat twijfels.

 

Koop bij bol.com (€225.57)

 

 

 

 

Honeywell Lyric

 

Met deze Honeywell wifi thermostaat haal je een toestel in huis van hoge kwaliteit en dit bovendien aan een mooi en economisch prijskaartje. Bovendien kun je kiezen voor een witte of een zwarte thermostaat. Zo kies je gewoon het apparaat dat het beste in het interieur lijkt te passen.

Je kunt het toestel zonder problemen bedienen door middel van gebruik te maken van de Lyric app, of gewoon door op het touchscreen te klikken. Verder is het een slimme wifi thermostaat. Dit wil dus zeggen dat het toestel perfect op de hoogte is van wanneer er nu precies moet worden verwarmd en wanneer niet. Ook de juiste of ideale temperatuur wordt door de thermostaat onthouden.

Ondanks het feit dat sommige klanten het best wel moeilijk vinden om het apparaat aan te sluiten, is de meerderheid duidelijk wel overtuigd van de vele voordelen en opties. Neem dan ook even rustig te tijd om het toestel te bekijken en oordeel dan vooral zelf.

 

Koop bij bol.com (€154.99)

 

 

 

 

Tado Starterskit V3+

 

Ondanks de mindere bekendheid van het merk Tado, merken we toch heel wat positieve reacties van klanten op over deze slimme wifi thermostaat. Het is een handig apparaat waarbij je kunt kiezen tussen het starterskit V3+ of V3. Het toestel maakt gebruik van Google Assistant, maar kan ook gebruikt worden in combinatie met Alexa of de Apple Homekit.

Het toestel werkt volledig draadloos en kun je ook makkelijk vanop een afstand bedienen door middel van gebruik te maken van de app. Bovendien is het toestel in staat om perfect te weten wanneer de ruimte dient verwarmd te worden en wanneer niet.

Volgens één enkele koper heeft de app van Tado toch wel wat beperkingen. Echter is het voor de meeste klanten een degelijk apparaat van uitstekende kwaliteit. Kortom, voor velen is het dus echt wel een topproduct.

 

Koop bij bol.com (€159.95)

 

 

 

 

Honeywell Round Wireless Modulation

 

Tenslotte is er nog deze wifi thermostaat, opnieuw van het bekende merk Honeywell en bovendien aan een zeer voordelig prijskaartje. Het is een handige draadloze kamerthermostaat die je makkelijk kunt bedienen dankzij de instelring. Het enige dat je hoeft te doen is te draaien aan de instelring.

Het toestel werkt op basis van 2 krachtige Alkaline AAA batterijen die je makkelijk en zonder problemen kunt vervangen. Het toestel beschikt verder ook nog over een duidelijk afleesbaar scherm.

Wanneer we de verschillende online beoordelingen van het apparaat bekijken, dan valt het meteen op dat de meeste kopers tevreden zijn over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid ervan. Slechts één enkele klant vindt het best wel jammer dat de thermostaat functioneert met behulp van batterijen. Bovendien hoef je de batterijen er ook nog zelf bij te kopen. En dat is een vervelende meerkost.

 

Koop bij bol.com (€142)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status