Beste wijnrek

Laatste update: 26.05.20

 

Wijnrekken test van 2020

 

Ben je op zoek naar een duurzaam en tegelijk prachtig ogend wijnrek? Dan kan het een goed idee zijn om onze koopgids over wijnrekken even grondig te bekijken. Daarin bespreken we een aantal factoren die een belangrijke rol kunnen spelen bij de zoektocht naar het voor jou beste wijnrek. Indien je echter dringend op zoek bent naar een nieuw wijnrek dan kunnen we jou ook meteen doorverwijzen naar onze top 3. Zo is uit het onderzoek onder andere gebleken dat het Brulo Wereldbol Globe Vespucci wijnrek alvast tot de 3 best beoordeelde wijnrekken behoort. Ben je op zoek naar een echte blikvanger, dan is dit het wijnrek waar jij naar op zoek bent. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor het Cosy & Trendy Stapelbaar Hout wijnrek. Zoals de naam doet vermoeden is dit unieke wijnrek vervaardigd uit duurzaam en trendy hout.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Wijnrekken koopgids

 

Een lekker wijntje kan echt wel heerlijk smaken tijdens de lunch of het avondmaal. Je kunt de beste flessen wijn ook altijd bewaren in een daarvoor voorzien wijnrek. Tegenwoordig heb je heel wat keuze wat betreft de beste wijnrekken. Enerzijds is dit goed maar anderzijds maakt het de keuze er heel wat moeilijker op. Het is dan ook een goede aanbeveling om zoveel mogelijk wijnrekken met elkaar te vergelijken. Let hierbij zeker op eventuele aanbiedingen. Verder kun je aandacht schenken aan factoren zoals het nut, het formaat, het budget, het type en de gebruikte materiaalsoorten.

 

 

Het nut van een degelijk wijnrek

 

Een goed en degelijk wijnrek kan zeker en vast zijn nut hebben. Wanneer je bijvoorbeeld een echte wijnliefhebber bent dan is een eigen wijnrek meer dan gewoon een aanbeveling. Als wijnliefhebber zal je bovendien weten dat je wijnen het best van al liggend gaat bewaren. Ook als niet wijnliefhebber kan een degelijk wijnrek zeker en vast van toepassing zijn. Zo kan een wijnrek zeer decoratief zijn. Je kunt er eventueel een plantje of een bloemetje in kwijt.

Je zult meteen versteld staan van de enorme keuze aan wijnrekken die er tegenwoordig bestaat. Zo zul je onder andere hoeven na te denken over het design, het formaat en over de materiaalsoorten. Het kan misschien een hulpmiddel zijn om even de online reviews van de klanten door te nemen. Daarin worden vaak extra tips en advies meegegeven over een bepaald product. Indien je het dan eventjes niet meer weet, kun je op die manier tot een finale beslissing proberen komen.

 

 

Een nieuw model of toch tweedehands

 

Juist doordat er zoveel keuze voorhanden is, is het niet meer dan logisch dat er ook verschillende prijskaartje mogelijk zijn. De prijs zal zeker beïnvloedt worden door een aantal factoren. Zo zal het formaat en het materiaal zeker en vast een invloed hebben op de uiteindelijke prijsbepaling. Uiteraard kun je heel wat goedkope wijnrekken spotten waar eventueel wel iets tussen zit dat aan jouw verwachtingen voldoet.

Je kiest helemaal zelf welk bedrag je aan een degelijk wijnrek wilt geven. Alles is afhankelijk van het doel waarmee je het rek aankoopt. Indien het wijnrek een puur decoratieve functie heeft dan kun je eventueel altijd even kijken naar een tweedehands exemplaar. Tot slot is het ook raadzaam om de promoties niet uit de weg te gaan. En wie weet kun je op die manier vroeg of laat wel een leuke wijnrek aanbieding tegenkomen.

 

 

Formaat en ontwerp

 

Je kiest zelf hoe groot je het wijnrek wilt hebben. Als echte wijnliefhebber en wijnverzamelaar loont het zeker en vast de moeite om uit te kijken naar een groot exemplaar. Toch is een standaard wijnrek vaak een heel pak kleiner en slechts geschikt om tot maximaal 8 flessen in te bewaren. Heel wat personen gebruiken een wijnrek echter enkel en alleen ter decoratie. In dat geval hoef je zeker niet het allergrootste model aan te kopen.

Wanneer je het rek als decoratie wenst te gebruiken dan is de stijl en het design veel belangrijker dan het formaat ervan. De meesten gebruiken het om een plantje of een bloemetje in te plaatsen. Je kiest dit uiteraard helemaal zelf natuurlijk. Houd hierbij verder ook nog rekening met de beschikbare plaats die je hebt en de ruimte waar je het wijnrek wilt plaatsen. Sommige rekken kun je aan de muur ophangen en anderen kun je dan weer alleen maar staand plaatsen.

 

 

Het type wijnrek

 

In de voorgaande stukjes werd het al min of meer duidelijk dat er heel wat verschillende soorten wijnrekken op de markt gebracht zijn. Zo heb je heel wat modellen die je bijvoorbeeld aan de muur of de wand kunt bevestigen. Maar je hebt uiteraard ook de klassieke standaard wijnrekken die je gewoon ergens staand kunt plaatsen.

Daarnaast hoef je ook een beslissing te nemen op het gebied van het design en de gebruikte materiaalsoorten. Wanneer je heel wat wijnflessen liggen hebt dan kun je opteren voor een heel andere oplossing namelijk de wijnkelder. Dit is één van de grootst mogelijke wijnrekken. Dit is vooral aangewezen voor de echte wijnliefhebber en verzamelaar onder ons.

 

 

Materiaalsoorten

 

Tot slot is het ook aangewezen om even stil te staan bij de gebruikte materiaalsoorten. Zo zijn de meeste wijnrekken vervaardigd uit stevig en duurzaam hout. Denk hierbij maar aan bamboe, eik of acaciahout. Dit zijn duurzame houtsoorten die heel erg stijlvol en tijdloos ogen. Het grote voordeel indien je voor een houten rek kiest, is dat je meerdere wijnrekken op elkaar zult kunnen stapelen.

Je kunt natuurlijk ook opteren voor een wijnrek uit smeedijzer of een andere metaalsoort. Deze modellen kunnen zeker tegen een stootje en zijn vaak ook een tikkeltje groter van formaat. Houd er wel rekening mee dat een metalen wijnrek misschien zou kunnen roesten of buigen onder bepaalde omstandigheden. Tot slot kun je ook nog altijd een wijnrek uit plastic kiezen. Het voordeel hiervan is dat deze rekken in heel wat verschillende kleurtjes te verkrijgen zijn.

 

 

Wijnrek Reviews – Top 5

 

 

Bij een heerlijke lunch of aangenaam diner hoort toch ook een lekker wijntje. Heel veel mensen zijn ook dol op wijnen afkomstig uit verschillende landen en verzamelen dit ook. Een wijnrek kan dan eventueel een leuk geschenk zijn. Toch zijn er momenteel zoveel mogelijkheden dat het niet altijd eenvoudig is om er het beste wijnrek uit te pikken. Wij willen je daarom het advies geven om de lijst hieronder eens te bekijken. We hebben 5 topproducten geselecteerd op basis van de reviews van gebruikers.

 

 

Brulo Wereldbol Globe Vespucci

 

Met dit wijnrek van Brulo haal je zeker en vast een blikvanger in huis. Je zult het niet meteen tussen de goedkope wijnrekken spotten omwille van de iets hogere prijs.

Het wijnrek ziet eruit zoals een wereldbol waarin je 3 wijnflessen probleemloos kunt in opbergen. Het is dus niet alleen handig maar het ziet er ook heel apart en uniek uit. Je hoeft het zelfs niet als wijnrek te gebruiken want het kan evengoed dienst doen als decoratiestuk. Zowel aan de binnenkant van de bol alsook aan de buitenkant kun je prachtige landkaarten waarnemen die afgewerkt zijn met versieringen van dieren en schepen.

Ondanks de hoge prijs zijn de kopers helemaal tevreden over de goede kwaliteit van het product. Het is niet alleen handig maar ziet er gewoon ook nog eens heel anders en uniek uit.

Ben je niet alleen op zoek naar een kwalitatief en duurzaam wijnrek? Maar wil je tegelijk ook een echt designstuk? Dan loont het vast en zeker de moeite om dit product even onder de loep te nemen. Het wijnrek wordt jou aangeboden door het bekende merk Brulo en is een echte blikvanger.

Voordelen
Design:

dit wijnrek hoeft niet meteen functioneel te zijn maar kun je ook als een echt decoratiestuk in de woonkamer plaatsen. Zo heeft het wijnrek het ontwerp gekregen van een opengaande wereldbol.

Formaat:

de wereldbol of het wijnrek is voldoende groot of maar liefst 3 grote wijnflessen zonder problemen veilig in op te bergen. Tenslotte kun je ook onderaan nog enkele wijnflessen plaatsen.

Nadelen
Budget:

jammer genoeg is het wijnrek niet meteen voorzien van de laagste prijs. We merken dat de hoge prijs voor sommige klanten dan ook een struikelblok zou kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€119)

 

 

 

 

Cosy & Trendy Stapelbaar Hout

 

Dit wijnrek van Cosy & Trendy uit hout zou zowaar een wijnrek aanbieding kunnen zijn in vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst. Het hout ziet er niet alleen stevig uit maar straalt ook een natuurlijke rust uit.

Dit wijnrek biedt plaats aan 4 flessen van een normale grootte. Bovendien is het ook belangrijk om te weten dat dit rek zelfs stapelbaar is. Je kunt dus zelf de hoogte van het rek gaan bepalen.

Slechts één enkele koper is niet helemaal tevreden over het design van het wijnrek. De overgrote meerderheid is dan weer wel overtuigd van de goede kwaliteit en duurzaamheid van dit product. Bovendien kun je het rek zelf ook nog schilderen in de kleur waarin je dat wenst. In combinatie met het fraaie design en de voordelige prijs zou dit wel eens een topproduct kunnen zijn.

Ben je op zoek naar een wijnrek dat uit duurzaam hout vervaardigd is? Bekijk dan alvast even dit exemplaar van het gewaardeerde, en misschien ook wel het beste merk Cosy & Trendy. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje geplaatst.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult meteen aangenaam verrast zijn van dit mooie en bovenal betaalbare prijskaartje.

Formaat:

het is geen groot maar ook geen klein wijnrek. Zo kun je er moeiteloos 4 standaard wijnflessen in plaatsen. Bovendien kun je meerdere wijnrekken boven elkaar stapelen en zo dus ook meerdere flessen bewaren.

Handig in gebruik:

het wijnrek is vervaardigd uit duurzame materialen en kan dan ook best wel tegen een stootje. Verder is het handig om ergens te plaatsen.

Nadelen
Design:

jammer genoeg moeten we vaststellen dat één klant toch niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van het aangeboden design.

Koop bij bol.com (€14.29)

 

 

 

 

Koziol Set Up Zwart

 

Ben je op zoek naar een stoer en klassevol wijnrek? Misschien kan dit model van Koziol wel iets voor jou zijn. Het wijnrek is volledig zwart van kleur en oogt daardoor heel erg strak en elegant. Op die manier past het optimaal in een strak of eventueel landelijk interieur.

Dit wijnrek uit kunststof biedt plaats voor wel 10 wijnflessen. De honinggraatstructuur is één van de meest gekende en ook moderne structuren. Naast wijnflessen kun je er ook waterflessen of zelfs handdoekjes of tijdschriften in opbergen. Het leuke aan dit model is bovendien dat je de constructie kunt ophangen.

We merken dat de meningen bij dit artikel toch eerder verdeeld zijn en dat is helemaal niet erg. Soms kan dit zelfs een pluspunt zijn omdat het dan ruimte biedt om te verbeteren. Laat je hier dus zeker niet door afschrikken want misschien is dit wel het product waar jij nu al zo lang naar op zoek bent.

Door te kiezen voor dit unieke wijnrek van Koziol kies je duidelijk opnieuw voor kwaliteit en design. Het opvallende rek is werkelijk ideaal voor kopers die op zoek zijn naar een echte blikvanger. Ook de zwarte kleur zorgt voor een opvallend design dat tegelijk klassevol en modern oogt.

Voordelen
Materiaal:

het is een bijzonder duurzaam wijnrek dat geheel vervaardigd blijkt te zijn uit makkelijk te onderhouden kunststof.

Formaat:

je zult merken dat dit wijnrek met gemak ruimte biedt aan maar liefst 10 standaard wijnflessen.

Handig in gebruik:

het is uiteraard een degelijk wijnrek maar dat wil niet zeggen dat je het ook als wijnrek moet gebruiken. Je kunt dit product ook aankopen als prachtig decoratiestuk en er eventueel je handdoeken of tijdschriften op een leuke manier in opbergen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de klanten blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit. En dat is uiteraard bijzonder jammer en vervelend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

vidaXL tafelmodel met haken

 

Dit wijnrek van vidaXL behoort zeker tot de aparte en unieke stukken. Het rek is gemaakt uit smeedijzer wat een zeer stevige en duurzame materiaalsoort is.

Het wijnrek biedt ruimte voor maar liefst 9 wijnflessen en werd afgewerkt met een stevig tafelblad. Zo kun jij gezellig van een wijntje genieten en eventueel nog een hapje op de tafel zetten. De haken zijn dan weer bedoeld om wijnglazen aan te hangen. Kortom dit product zal echt het ideale geschenk zijn voor wijnliefhebbers.

Sommige kopers vinden dat de kwaliteit van dit wijnrek helemaal te wensen overlaat. Terwijl andere gebruikers dit helemaal niet vinden. Voor hen is het een product van hoogstaande kwaliteit dat ook nog eens heel erg handig is in gebruik. Verder kun je het op een eenvoudige en snelle manier schoonmaken.

Mag het toch allemaal net een tikkeltje meer zijn? Dan zou je eventueel ook kunnen opteren voor dit unieke wijnrek van vidaXL. vidaXL is een bijzonder bekend merk op het gebied van huishoud spullen en decoratie. Het loont dan ook de moeite om eens even op zoek te gaan naar de kenmerkende eigenschappen.

Voordelen
Materiaal:

het is een bijzonder stevige wijnrek dat best wel tegen een stootje kan en vervaardigd is uit duurzaam smeedijzer.

Formaat:

je kunt gebruik maken van de verschillende opbergmogelijkheden. Zo is het wijnrek niet alleen voorzien van een opbergruimte waar maximaal 9 standaard flessen in passen, maar kun je ook gebruik maken van het dienblad.

Nadelen
Matige kwaliteit:

ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat een kleine minderheid van de klanten toch niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Koop bij bol.com (€43.99)

 

 

 

 

Tomado Metaltex Chianti Flessenrek

 

Wanneer je eerder een beperkt budget hebt dan is het een goed idee om dit wijnrek van Tomado – Metaltex eens grondig te bestuderen. Het is misschien niet de laagste prijs maar toch kun je het aan een heel voordelig tarief aankopen.

Het wijnrek is gemaakt uit metaal en is daardoor extra stevig. Bovendien is het één van de grotere modellen aangezien er tot wel 30 flessen in kunnen worden bewaard. Het is mogelijk om het wijnrek tegen de muur op te hangen maar dit hoeft helemaal niet. Indien je dit wenst, kun je het rek ook stapelen.

Volgens één gebruiker is het wijnrek redelijk onstabiel wanneer het niet aan de muur bevestigd wordt. Toch zijn de meeste kopers overtuigd van de vele mogelijkheden ervan. Daarnaast ziet het toestel er ook nog eens heel leuk uit.

Tenslotte is er ook nog altijd de optie om t kiezen voor het wijnrek dat jou aangeboden wordt door Tomado – Metalmex. Alvorens je besluit om het product aan te kopen, kan het toch wel handig zijn om de eigenschappen ervan eens even op een rijtje te zien staan. Zo weet jij of dit wijnrek aan jouw verwachtingen zal voldoen.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult dit wijnrek vast en zeker in de categorie van de goedkope producten kunnen spotten.

Materiaal:

het is een duurzaam wijnrek dat volledig vervaardigd is uit kwalitatief metaal en dan ook best wel tegen een stootje kan.

Installatie:

je hebt de mogelijkheid om het wijnrek eventueel aan de muur of de wand te bevestigen of gewoon ergens staand te plaatsen.

Formaat:

indien je op zoek bent naar een groot wijnrek dan is dit product misschien wel ideaal voor jou. Zo kun je zonder problemen een maximum aantal van 30 standaard flessen in het rek plaatsen.

Nadelen
Onstabiel:

echter zou het wijnrek niet echt stabiel staan als we de mening van één van de klanten bekijken.

Koop bij bol.com (€22.99)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
DMCA.com Protection Status