5 Beste Wokpannen Test van 2020

Laatste update: 02.06.20

 

Wokpannen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je dol bent op heerlijke wokgerechten dan is het natuurlijk wel belangrijk om een degelijke wokpan in huis te halen. Daarvoor kan het een goed idee zijn om even een kijkje te nemen naar onze koopgids en deze even aandachtig te lezen. Indien je niet zo heel veel tijd hebt en dus eerder wat gehaast bent, dan kun je ook altijd de top 3 van beste wokpannen raadplegen. Daaruit is gebleken dat je met de Tefal Expertise een meer dan handig en degelijk apparaat in huis haalt. Met een doorsnede van maar liefst 28 cm behoort het bovendien ook tot de iets grotere wokpannen die dus ideaal zijn voor grote gezinnen. Uiteraard hoeft de BK Easy Basic Ceramic helemaal niet onder te doen. De wokpan is behoorlijk groot en zorgt voor een mooie gelijkmatige verdeling van de warmte.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Wokpannen koopgids

 

De Aziatische keuken heeft een grote opkomst gemaakt in het westen. Vooral de wokpan is tegenwoordig veel gegeerd door Europese gezinnen. Om een goede wokpan te kopen moet je rekening houden met enkele belangrijke factoren zoals de warmtebron die je gebruikt, de steel van de wokpan, de maat van de pan en de prijs. Lees deze koopgids om meer informatie te vergaren zodat je een goed product kunt kopen.

Welke warmtebron gebruik je

Je kunt koken op gas, elektrisch, inductie, halogeen en keramisch. De laatste twee manieren zul je echter niet zo veel zien als de eerste drie. Als je een wokpan gaat kopen dan is het belangrijk dat deze pan geschikt is voor de warmtebron die je wilt gebruiken. Met gas is dit meestal geen probleem want alle pannen zijn geschikt voor gas. Het probleem komt voor bij inductie, enkel pannen die speciaal voor inductie gemaakt zijn kun je op deze warmtebron gebruiken.

Je kunt voor de zekerheid een wokpan kopen die voor alle warmtebronnen geschikt is, zo hoef je je geen zorgen te maken en kun je de pan zelfs meenemen naar de woning van vrienden om daar te wokken. Wokken is gezond want de smaak van het voedsel blijft beter bewaard. De meeste wokpannen beschikken ook over een antiaanbaklaag zodat je weinig of geen boter of olie nodig hebt om te wokken.

Het is beter om een stalen wokpan te kopen want deze pannen kun je heel heet laten worden. Zo kun je je maaltijden in een korte tijd bereiden en blijven de vitaminen van het voedsel beter bewaard. Een stalen wokpan is niet voorzien van een antiaanbaklaag omdat deze niet bestand is tegen extreem hoge temperaturen.

 

Steel of handvat van de wokpan

Bijna alle wokpannen beschikken over een steel die bedekt is met hout zodat je de pan kunt vastnemen zonder je handen of vingers te verbranden. Deze steel is lang maar is meestal niet genoeg om de pan makkelijk te gebruiken.
Het is een aanbeveling om een wokpan te kopen die naast de steel nog beschikt over tenminste één handvat. Grote wokpannen die vol zitten met ingrediënten kunnen zwaar wegen dus met enkel een steel is het moeilijk om de wokpan efficiënt te gebruiken.

Een handvat kan het ook eenvoudiger maken om het voedsel op te schudden of om te gooien.

Zorg ervoor dat de handvatten van de wokpan ook bekleed zijn met hout of met een stevige soort kunststof die niet heet wordt tijdens het wokken. Anders moet je eraan denken om beschermende handschoenen te dragen tijdens het koken zodat je je niet verbrandt.

Je kunt ook enkele nuttige extra’s hebben zoals een antiaanbaklaag die ervoor zorgt dat het eten niet aan de pan brandt. Sommige modellen zijn voorzien van een warmte indicator op de bodem van de pan. Deze indicator zal rood kleuren wanneer de pan de perfecte temperatuur bereikt om te wokken.

 

De maat van de wokpan

De meeste wokpannen hebben een diameter van 24 tot 28 centimeter. Dit is groot genoeg om een volledige maaltijd mee te bereiden. Natuurlijk zijn er ook nog grotere wokpannen verkrijgbaar. Deze pannen zijn beter als je van plan bent om te wokken voor een groep vrienden. Een grote wokpan kun je ook terugvinden onder de naam wadjan.

Je moet zelf uitmaken voor hoeveel personen je wilt wokken. Als je enkel voor jezelf en je partner wilt koken dan heb je met een normale wokpan al genoeg. Voor grotere groepen is een wadjan een betere aanbeveling. Je kunt ook meteen een groot model kopen en daarmee een kleinere hoeveelheid voedsel bereiden.

Zo ben je voorbereid op elke situatie en kun je wokken voor zowel kleine als grote groepen mensen.

Prijs van een wokpan

Als je kiest voor een wokpan van goede kwaliteit dan zal dit product ook voor een langere tijd meegaan. Je hebt dan waarschijnlijk nood aan een groter budget maar op lange termijn kan het een voordelige investering zijn.

Je kunt ook goedkope wokpannen kopen van goede kwaliteit, neem vooral de tijd om verschillende modellen met elkaar te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Na een tijdje zul je zeker interessante aanbiedingen vinden in winkels of op websites.

Je kunt de beste producten die je gevonden hebt samenvatten zodat je ze onderling nog kunt vergelijken om er de beste wokpan uit te kiezen. Houd er gewoon rekening mee dat goedkoop ook duurkoop kan zijn en dat het soms beter is om je budget een beetje uit te breiden zodat je een product kunt kopen waar je vele jaren van kunt genieten.

 

5 Beste Wokpannen (Reviews) van 2020

 

Als je nou toch eenmaal moet koken, dan doe je dat het liefst met de beste kookaccessoires. Een goede en stevige wokpan mag dan niet ontbreken in je collectie. Dit is het ideale product voor het roerbakken van je groente, maar ook voor je vlees of vis. Bekijk de opties hieronder en kies de beste wokpan uit voor jezelf.

 

 

1. Tefal Expertise Wokpan Voor alle warmtebronnen Ø 28 cm

 

De Tefal Expertise wokpan heeft een diameter van 28 cm en is voorzien van de nieuwste Tefal anti aanbaklaag Titanium Excellence. Je kunt met deze antiaanbaklaag gewoon zonder boter of olie wokken en is het gebruik maken van metalen spatels geen probleem.

Het heeft een sterke RvS bodem die ervoor zorgt dat de pan gelijkmatig en snel warm wordt. Door de Thermo-spot weet je precies wanneer de pan klaar voor gebruik is, doordat de cirkel in het midden van de pan rood wordt. Met dit product kun je dus elke dag snel en gezond koken.

Voor dit product staan er niet alleen positieve beoordelingen geschreven. De meeste kopers vinden dat dit product handig in gebruik is en dat het van goede kwaliteit is. Dit product heeft een goede prijs en het heeft een fraai design. Voor enkele kopers heeft dit product een slechte prijs- en kwaliteitsverhouding en is het niet duurzaam.

Indien je verzot bent op heerlijke wokgerechten dan kan een degelijke wokpan zeker en vast niet ontbreken in je keuken. Dit model van Tefal krijgt over het algemeen een uitstekende beoordeling waardoor het misschien wel als het populairste en beste merk zou kunnen beschouwd worden.

Voordelen
Warmtebron:

deze wokpan kun je gebruiken op alle warmtebronnen. Zelfs inductie behoort wel degelijk tot de mogelijkheden.

Tefal antiaanbaklaag:

de Tefal antiaanbaklaag is niet alleen extra dik maar ook nog eens helemaal vrij van PFOA. Daardoor is de antiaanbaklaag niet alleen bijzonder stevig maar ook enorm duurzaam.

Onderhoud:

dankzij de antiaanbaklaag zul je merken dat er geen vervelende etensresten aan de pan blijven kleven. Dit zorgt ervoor dat je de wokpan snel en eenvoudig kunt reinigen.

Nadelen
Niet vaatwasbestendig:

je kunt de pan niet in de vaatwasmachine stoppen en hoeft deze dus zelf nog af te wassen.

Design:

een kleine minderheid van de kopers vindt het design van deze wokpan niet zo aantrekkelijk.

Koop bij bol.com (€43.99)

 

 

 

 

2. BK Easy Basic Ceramic Steelwok 28 CM

 

Met de BK Easy Basic Ceramic wokpan heb je de perfecte combinatie van gebruiksgemak en een gezonde leefstijl.

Dit product is voorzien van een keramische coating die ervoor zorgt dat je de ingrediënten sneller kunt bakken tot een temperatuur van wel 400 graden. Door de kortere kooktijd behoud je meer voedingsstoffen van het product over en eet jij ook gezonder. Dit product is geschikt om te gebruiken voor gas, elektrisch, keramisch of halogeen warmtebronnen en je kunt het ook in de oven gebruiken tot een temperatuur van 160 graden.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een wokpan aanbieding. En dat is het ook voor de meeste kopers, want voor hen heeft dit product een goede kwaliteit. Het is handig in gebruik en het is gemakkelijk om te reinigen. Voor enkele kopers heeft dit product een slechte kwaliteit en is de prijs te hoog.

Deze wokpan van het bekende merk BK zul je zeker tussen de goedkope wokpannen kunnen spotten vanwege de voordelige prijs. We merken dat de overgrote meerderheid van de kopers ook wel bijzonder tevreden blijken te zijn over dit model. Daarom lijkt het ons een goed idee om even de voor- en nadelen van dit apparaat onder de loep te nemen.

Voordelen
Formaat:

de wokpan heeft een diameter van maar liefst 28 cm en behoort dus tot de grote wokpannen. Daardoor is het ideaal voor grotere gezinnen.

Warmtebron:

je kunt dit toestel gebruiken op een elektrisch, keramisch, halogeen en gasvuur.

Materiaal:

doordat de wokpan helemaal uit aluminium gemaakt is, kun je ervan op aan dat de warmte gelijkmatig over de wokpan wordt verdeeld.

Nadelen
Onderhoud:

de wokpan hoef je zelf nog af te wassen na gebruik aangezien je dit product best niet in de vaatwasmachine stopt.

Kwetsbaar:

een aantal kopers vinden dat het product bijzonder kwetsbaar is. Zo is de wokpan niet echt stevig en ontbrak het deksel.

Koop bij bol.com (€47.99)

 

 

 

 

3. BK Easy Induction Wadjan Ø 36 cm

 

De BK Easy Inductie Wadjan is een mooie en ruime wokpan. Dit product heeft een diameter van 37 cm en is een ideaal product voor mensen met grote gezinnen of je kunt het zelfs in een klein restaurant gebruiken.

Het is geschikt om te gebruiken voor alle warmtebronnen waaronder ook inductie. Deze pan warmt snel op en zorgt voor een goede warmteverdeling. Het is voorzien van een Teflon Platinum Plus coating die ervoor zorgt dat je met minder vet kunt koken en de ingrediënten niet zullen vastplakken. Hierdoor kook jij dus ook gezonder.

Het overgrootste deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het heeft ook een redelijke prijs. Dit product is ook handig in gebruik en het is gemakkelijk om schoon te maken. Voor enkele kopers is dit product zwaar en zij vinden het jammer dat het geen deksel heeft.

Net zoals het voorgaande toestel is ook deze wokpan afkomstig van het bekende merk BK. Als we de vele reviews bekijken van de klanten dan krijgen we het vermoeden dat het hier misschien wel eens over een topproduct zou kunnen gaan. Toch is het belangrijk om eerst de positieve en negatieve eigenschappen van het apparaat te kennen alvorens je het besluit aan te kopen.

Voordelen
Warmtebron:

de wokpan is geschikt om op alle mogelijke warmtebronnen te gebruiken. Zelfs wanneer je inductie gebruikt, kun je deze pan probleemloos aankopen.

Formaat:

de pan heeft een diameter van maar liefst 36 cm en is dus ideaal voor grote gezinnen of mensen die vaak een heleboel vrienden of familieleden over de vloer krijgen.

Materiaal:

de wokpan is helemaal vervaardigd uit duurzaam en sterk aluminium. Bovendien kun je de wokpan na gebruik zonder problemen in de vaatwasmachine stoppen.

Nadelen
Gewicht:

het is een bijzonder grote wokpan dus het zal ook niet verwonderen dat dit model ook iets zwaarder weegt in vergelijking met de voorgaande toestellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Demeyere Industry Wok 30 cm

 

Met de Demeyere Industry moderne wokpan heb jij een top product in huis. Hiermee kun je zoveel verschillende dingen doen zoals roerbakken, stomen, frituren, braden of koken. Dit product is voorzien van 5 lagen materiaal en heeft toch nog een optimale warmteverdeling. Het is gemakkelijk en hygiënisch te reinigen door de speciale oppervlaktebehandeling dat het heeft gehad.

Deze wokpan heeft een diameter van 30 cm en is geschikt voor alle warmtebronnen zoals elektrisch, gas, halogeen en inductie. Het heeft een kleine vlakke bodem die snel opwarmt en de hitte wordt dan geleidelijk verspreid.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope wokpannen. Toch zijn er voor dit product alleen maar positieve reviews te lezen. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is duurzaam en het is handig in gebruik. Het heeft een fraai design en ook een redelijke prijs.

Indien je interesse hebt in de wokpan van het merk Demeyere dan zul je daar toch net iets meer budget hoeven te voorzien. De hoge prijs kan misschien wel verklaard worden door het uitstekende design in combinatie met de hoge kwaliteit. Laten we dit dan ook even onderzoeken alvorens je besluit om deze wokpan aan te schaffen.

Voordelen
Warmtebron:

je kunt deze wokpan op gelijk welke warmtebron gaan gebruiken van elektrisch tot keramisch en zelfs inductie behoort tot de mogelijkheden.

Onderhoud:

indien je niet graag de afwas doet dan heb je met deze wokpan helemaal geen probleem. Deze pan kun je namelijk gewoon in de vaatwasmachine stoppen.

Materiaal:

deze wokpan is helemaal vervaardigd uit meerlagenmateriaal. Daardoor is het mogelijk dat de wokpan uitermate heet wordt in het midden en naar de randen iets koeler wordt. Op die manier kun je de ultieme wokgerechten bereiden zoals het hoort.

Nadelen
Prijskaartje:

de hoge prijs zou voor sommige klanten misschien wel eens als een struikelblok kunnen ervaren worden.

Koop bij bol.com (€129)

 

 

 

 

5. Royalty Line Marble Coating Wokpan 32 cm

 

De Royalty Line wokpan met glazen deksel is een geweldig product. Het is een mooie pan die je graag op je gasfornuis zou willen laten staan. Dit product heeft een diameter van 32 cm en kan gebruikt worden voor keramisch, inductie, gas of halogeen kookplaten.

Het is voorzien van een speciaal handvat dat niet heet wordt tijdens het koken. Om langdurig van dit product te kunnen genieten, wordt er geadviseerd om het met de hand te wassen. Met dit product kun je op een gemakkelijke en snelle manier koken.

Voor dit product zijn er tot nu toe twee beoordelingen geschreven. Beide kopers zijn blij met dit product en geven er positief advies over. Het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product is duurzaam en het heeft een fraai design. Het voldoet aan de verwachtingen en heeft een goede antiaanbaklaag.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de Royalty Line wokpan. Bovendien zul je versteld staan van de meer dan voordelige prijs van dit toestel. In vergelijking met de 4 voorgaande wokpannen, beschikt dit product wel degelijk over de laagste prijs en dit wordt door heel wat kopers duidelijk gewaardeerd.

Voordelen
Formaat:

de pan heeft een doorsnede van ongeveer 32 cm en is daardoor werkelijk ideaal voor grote gezinnen.

Design:

de pan is gemaakt uit keramiek en is bijzonder stevig en duurzaam. Het deksel dat je erbij krijg is gemaakt uit glas. De handgreep is gemaakt uit een combinatie van siliconen en bakeliet en zal daardoor nooit oververhit raken.

Warmtebron:

je kunt het toestel op alle warmtebronnen gebruiken, inclusief inductie.

Nadelen
Onderhoud:

het is aan te raden om de wokpan met de hand af te wassen en deze niet in de vaatwasmachine te stopp

Koop bij bol.com (€38.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
K M
K M
3 months ago

Ik mis de Woll Nowo induction in dit verhaal. Geschikt voor oven ook

10top Team
Admin
10top Team
3 months ago
Reply to  K M

Hoi,

Bedankt voor de leuke reactie.

Wij selecteren de 5 topproducten steeds op basis van verschillende factoren. Denk hierbij maar aan het advies van klanten, de beoordelingen en de mogelijkheden van het product.

Het is altijd mogelijk dat producten op terminn verdwijnen of niet langer beschikbaar zijn, of dat er misschien andere en betere producten op de markt gebracht worden. Daarom proberen wij regelmatig updates door te voeren.

Wij houden dus zeker rekening met je reactie.
Met vriendelijke groet

DMCA.com Protection Status