5 Beste Yoga matten Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Yoga matten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

We merken dat steeds meer mensen tot yoga worden aangetrokken. In deze huidige stressvolle maatschappij is het dan ook belangrijk om van tijd tot tijd even goed te kunnen relaxen. En we merken dan ook dat veel gebruikers zich goed voelen bij het beoefenen van yoga. Misschien wel het belangrijkste onderdeel om yoga te kunnen beoefenen is het gebruik van een degelijke yoga mat. Wij helpen jou graag in de zoektocht naar de beste yogamat en hebben alvast 3 topproducten geselecteerd. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor deze unieke Sportbay Eco Deluxe Yogamat die bovendien te verkrijgen is in tal van verschillende kleuren en designs. Ben je op zoek naar een opvallende en unieke yoga mat? Kies dan bij voorkeur voor de Love Generation Fitnessmat Lotus Lichtgroen met Gouden Print yoga mat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Yogamatten koopgids

 

Yoga zorgt vaak voor rust en kalmte. Het valt dan ook op dat mensen steeds vaker starten met yoga. Indien je van plan bent om aan yoga te doen, is een goede yoga-uitrusting alvast bijzonder belangrijk, en daar hoort een yogamat uiteraard bij. Je zult bovendien versteld staan dat er ook heel wat kwalitatieve goedkope yogamatten op de markt te vinden zijn. In je zoektocht kun je je laten leiden door het materiaal, het formaat, de grip en de draagbaarheid. Probeer alvast zoveel mogelijk producten te vergelijken alvorens je een keuze maakt uit de beste yogamatten.

 

 

Het gebruiksgemak

Yoga is iets van alle tijden alhoewel we merken dat het steeds populairder wordt, ook bij jonge mensen. Wanneer we kijken naar de beginjaren van yoga dan merken we dat de personen die aan yoga deden, helemaal geen speciale yogamatten aankochten. Echter ging men toen wel steeds yoga beoefenen op zachte ondergronden zoals gras. Kortom, een yogamat heeft wel degelijk een functie. Tegenwoordig wordt yoga vooral beoefend in tal van verschillende fitnesscentra, of je kunt het ook gewoon thuis beoefenen.

Om niet op een harde ondergrond te belanden, is een yogamat de ideale oplossing. Toch is het niet altijd eenvoudig om te weten wat nu precies de beste yogamatten zijn. Het is daarom alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk exemplaren met elkaar te vergelijken alvorens je er eentje aankoopt. Verder willen wij jou alvast ook aanraden om de verschillende aanbiedingen en leuke promoties alvast niet uit de weg te gaan. Indien je toch nog mocht twijfelen tussen meerdere yogamatten dan kunnen de online reviews misschien wel soelaas bieden.

 

De soort yogamat

Wanneer je besluit om op zoek te gaan naar de voor jou beste yogamat dan zul je versteld staan van de verschillende mogelijkheden die er bestaan. Want, geloof het of niet, maar er bestaan wel degelijk heel wat soorten yogamatten. Om te beslissen welke yogamat voor jou het beste exemplaar blijkt te zijn, is het belangrijk om rekening te houden met het type yoga dat je beoefent. Want ook daar heb je heel wat mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor Bikram yoga, Power of Prana yoga of wil je toch liever Raja yoga volgen?

Je zult merken dat sommige yoga vormen net iets actiever en dus ook dynamischer zullen zijn in vergelijking met andere soorten yoga. Kortom, dit vereist dan ook een aangepaste uitrusting en dus aangepaste en kwalitatieve yogamat. Daarnaast is het ook belangrijk om naar je eigen behoeften te kijken. Indien je iemand bent die nogal snel en veel transpireert dan kan het bijvoorbeeld goed zijn om een yogamat uit te zoeken die het zweet net iets beter gaat absorberen. Kortom, heel wat mogelijkheden.

 

Waarom is het beter om een eigen yoga mat aan te kopen?

Wanneer je yoga volgt in eender welke sportschool, dan is het vaak mogelijk om daar een degelijke yogamat te lenen. Toch is het wel altijd beter indien je zelf kunt voorzien in een degelijke yogamat. En wel om heel verschillende redenen. In de eerste plaats is het natuurlijk veel hygiënischer indien je steeds opnieuw je eigen yogamat kunt meebrengen naar de les. Verder is een eigen yogamat ook best wel handig als je thuis nog wat wilt oefenen, en je hebt er bovendien altijd eentje bij de hand.

Aangezien er heel wat verschillende soorten yoga vormen bestaan, bestaan er dus ook heel wat verschillende soorten yogamatten. Dat wil dus zeggen dat de ene yogamat voor jou net iets aangenamer en comfortabeler zal aanvoelen in vergelijking met de andere yogamat. Kortom, er zijn wel degelijk heel wat voordelen waarom je beter voor een eigen en persoonlijke yogamat kiest.

 

 

Gebruikte materiaalsoorten

Verder is het ook belangrijk om even rekening te houden met de gebruikte materiaalsoorten. Zo zul je kunnen opmerken dat er vaak gebruik gemaakt wordt van heel wat diverse soorten materialen. Zo kun je kiezen voor een yogamat uit duurzaam PVC. We vermelden uitdrukkelijk “duurzaam” aangezien dergelijke PVC yogamatten makkelijk tot 10 jaar lang kunnen meegaan. Ze zijn makkelijk schoon te maken en bieden voldoende grip en stabiliteit.

Verder is het ook mogelijk om te kiezen voor een yogamat uit TPE of rubber. Wanneer je kiest voor rubber dan zul je merken dat dit makkelijk schoon te maken is en heel wat grip biedt. Toch is een rubberen yogamat vaak iets stroever dan bijvoorbeeld een exemplaar uit PVC. Een yogamat uit TPE is dan weer helemaal vrij van enige vorm van schadelijke stoffen. Kortom, een milieuvriendelijke oplossing alvast.

 

Het formaat, de draagbaarheid, de grip en het onderhoud

Wanneer je kijkt naar de lengte en de dikte van de yogamat dan kan ook dat variëren. Zo is een degelijke en duurzame yogamat gemiddeld tussen de 4 en de 6 mm dik ongeveer. Wanneer we het hebben over de lengte dan kun je algauw yogamatten hebben van 1,80 meter of wel 2,00 meter. Ideaal ook wanneer je net iets groter bent dan de gemiddelde persoon.

Verder is het ook altijd handig indien het mogelijk is om de yogamat na gebruik gewoon weer op te vouwen. Altijd praktisch ook om de yogamat van de ene naar de andere ruimte mee te nemen. Zorg er uiteraard ook voor dat je yogamat over voldoende grip beschikt. Zeker wanneer je bijvoorbeeld bepaalde staande oefeningen moet voltooien.

Na gebruik is het aan te raden om je yogamat schoon te maken. PVC is bijvoorbeeld iets duurder maar makkelijk en snel te onderhouden. Door ook te letten op promoties kun je bovendien altijd nog een aantrekkelijke yogamat aanbieding tegenkomen.

 

5 Beste Yoga matten (Reviews) van 2020

 

Als je van plan bent om binnenkort met yoga te starten dan kun je maar beter een degelijke zoniet de beste yoga mat in huis halen. Je zult merken dat het veel aangenamer is om te sporten op speciaal ontworpen yoga mat. Door de verschillende online reviews te onderzoeken en hierbij ook rekening te houden met het advies van de klanten, hebben we een top 5 kunnen samenstellen. En wie weet zit er ergens ook wel een leuke yoga mat aanbieding tussen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

1. Sportbay Eco Deluxe Yogamat 

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke yoga mat maar liever niet zoveel geld wenst uit te geven dan kun je zeker en vast dit product van Sportbay eens bekijken. Vanwege de lagere prijs zul je het zeker tussen de goedkope yoga matten kunnen terugvinden.

De maat heeft een breedte van 61 cm en een lengte van 183 cm. Doordat het amper 1 kg weegt, kun je de yoga mat gemakkelijk verplaatsen en overal mee naartoe nemen. Bovendien kun je kiezen uit tal van leuke kleurtjes waardoor de mat toch iets persoonlijker wordt. Verder stoot dit product niet alleen de geur af maar ook het vocht en schadelijke bacteriën.

Een enkele koper vindt het best wel jammer dat er geen handige draagband voorzien is om de mat eenvoudig mee te nemen. Toch is de meerderheid van de kopers duidelijk tevreden over de correcte prijs-kwaliteitverhouding en de duurzaamheid van deze yoga mat.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Love Generation Fitnessmat Lotus Lichtgroen met Gouden Print

 

Als je binnenkort start met yoga dan ben je maar beter voldoende voorbereid. Met deze handige yoga mat van het merk Love Generation zul je merken dat de lessen meteen een pak gemakkelijker gaan.

De mat meet 183 x 61 x 0,4 cm en is bijzonder handig om te gebruiken tijdens je yoga sessies. Bovendien kun je kiezen uit 2 verschillende kleuren en zo de yoga mat kiezen die het meest aan jouw verwachtingen voldoet. Verder is de mat niet alleen slijtvast maar biedt het ook een goede grip en isolatie aan.

Deze kwaliteiten en pluspunten zorgen er dan ook voor dat de kopers werkelijk laaiend enthousiast zijn met dit product. De yoga mat is volgens niet alleen handig in gebruik maar is bovendien ook voorzien van een gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Gaiam Premium Yogamat Marrakesh

 

Met deze handige yoga mat haal je niet alleen een degelijk product in huis maar bovenal ook een echte blikvanger. De mat heeft een dikte van amper 6 mm en is afkomstig van het bekende merk Gaiam.

De yoga mat is beschikbaar in 3 verschillende kleuren maar is telkens opnieuw afgewerkt met een mooie en typische Marrakesh print. De mat is voorzien van een antislip oppervlak waardoor je niet meteen zult uitschuiven en steeds over voldoende grip en stabiliteit beschikt.

Wanneer we de online beoordelingen bekijken dan merken we toch wel dat de meningen eerder verdeeld zijn. Zo is deze yoga mat voor sommige kopers wel degelijk een topproduct terwijl het dit voor andere gebruikers helemaal niet is. Haast je daarom naar de winkel en oordeel vooral zelf.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Manduka Black Pro Yoga mat

 

Deze yoga mat van het bekende merk MANDUKA zul je vanwege de hoge prijs niet meteen tussen de goedkope yoga matten hoeven te zoeken. De mat heeft een lengte van 216 cm, een breedte van 66 cm en een dikte van ongeveer 6 mm. Bovendien kun je kiezen uit een heleboel leuke en vrolijke kleurtjes waardoor de mat meteen ook een pak persoonlijker wordt.

De mat biedt voldoende ondersteuning tijdens bepaalde typische yoga oefeningen en is voorzien van een antislip oppervlak. Op die manier zul je merken dat je niet uitschuift tijdens de yoga sessie. De onderkant van de mat is ook voorzien van een handig stippenpatroon om extra grip en stabiliteit te garanderen.

Een enkele koper vindt dat de mat bij het eerste gebruik toch nog net iets te glad aanvoelt. Echter is de overgrote meerderheid van de gebruikers meteen overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid en de uitstekende kwaliteit.

 

Koop bij bol.com (€129.99)

 

 

 

 

5. DoYourFitness Yamuna dikke fitness mat perfect voor pilates

 

Met deze handige yoga mat mag je echt wel zeker zijn van de kwaliteit en de duurzaamheid ervan. De mat is misschien niet meteen één van de meest goedkope modellen maar ook zeker niet het duurste exemplaar uit onze lijst. En dat wordt dan ook heel erg gewaardeerd door verschillende gebruikers.

De mat is 183 cm lang, 61 cm breed en heeft een dikte van ruim 1,5 cm. Daardoor is deze yoga mat net iets dikker en daardoor ook ideaal om andere sporten zoals pilates en aerobics uit te oefenen. Verder is de mat te verkrijgen in maar liefst 10 verschillende kleuren.

Het product voldoet helemaal aan de verwachtingen van de gebruikers. Andere gebruikers voegen daar meteen ook nog aan toe dat de kwaliteit van de yoga mat echt uitstekend is en het product bijzonder handig te gebruiken is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status