Beste yoghurtmaker

Laatste update: 03.06.20

 

Yoghurtmakers test van 2020

 

Yoghurt maakt zeker deel uit van een gezonde levensstijl. Als jij ook zo dol bent op heerlijke yoghurt dan kun je die vanaf nu zelf maken met de handige yoghurtmaker. Wij raden jou dan ook aan om onze koopgids eens grondig door te nemen. Op die manier weet je op welke zaken je eventueel kunt letten bij de aanschaf van een yoghurtmaker. Indien je niet zoveel tijd hebt om de koopgids aandachtig te bestuderen, dan kun je ook gewoon onze top 3 bekijken. Zo blijkt de Moulinex Yogurteo kwalitatief een heel sterk product te zijn. Je kunt er maar liefst 7 potjes yoghurt per keer mee maken en bovendien blijven deze langer vers. Ook de Cuisinart YM400E is een meer dan waardig toestel. Het is misschien niet één van de goedkoopste maar toch één van de eenvoudigste toestellen wat de bediening betreft.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Yoghurtmakers koopgids

 

Wanneer je dagelijks yoghurt eet en er echt gek op bent dan is het wel leuk dat je die vanaf nu ook zelf kunt maken. De yoghurtmaker maakt dit helemaal mogelijk. Opdat jij een goede keuze kunt maken uit de beste yoghurtmakers hebben wij een aantal elementen besproken. Houd zeker rekening met het gebruik, de mogelijkheden, de capaciteit en de prijs ervan.

 

 

Gebruiksgemak

 

Ben jij ook zo dol op lekkere yoghurtjes? Dan is het misschien wel een leuk idee als je ze vanaf nu gewoon zelf kunt maken. Met de yoghurtmaker kun je namelijk zelf heerlijke yoghurt gaan bereiden. Op die manier hoef je niet meer naar de winkel te gaan om yoghurt aan te kopen.

Door er bijvoorbeeld vruchten aan toe te voegen of verschillende soorten melk kun je zelf de smaken gaan bepalen. Daarnaast kun je ook zelf de stevigheid van de yoghurt bepalen. Sommige toestellen beschikken zelfs over een functie waarmee je ook heerlijke kaas kunt maken. Ideaal dus als je niet alleen een liefhebber bent van yoghurt maar ook van kaas. Op die manier kun je met één apparaat twee verschillende dingen bereiden. Hierdoor wordt het ook veel goedkoper want je betaalt maar één keer.

Daarnaast zijn er ook bepaalde yoghurtmakers waarmee je heerlijke koude desserts kunt maken. Zoals bijvoorbeeld frozen yoghurt of zelfs sorbetijs. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden als je graag een yoghurtmachine wilt.

 

 

Functiemogelijkheden

 

De meest recente toestellen zijn voorzien van heel wat mogelijkheden. Zo heb je de gewone yoghurtmakers die echt alleen maar gericht zijn op het maken van die heerlijke yoghurts. Maar je hebt ook toestellen die de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld naast yoghurt ook kaas te bereiden. Deze toestellen zijn bovendien ook voorzien van een opvangbakje waarin de kaas terechtkomt.

Er zijn ook bepaalde apparaten die je heel gemakkelijk kunt schoonmaken doordat ze in de vaatwasser kunnen. Of toestellen voor mensen die een lactose-allergie hebben. Op die manier kunnen ook deze mensen van heerlijke dessertjes genieten. Sommige modellen zijn ook voorzien van antislipvoetjes die zorgen voor meer grip en stevigheid.

Wanneer je graag een toestel aankoopt met een ingebouwde timer dan is dit uiteraard ook mogelijk. Er zijn ook toestellen die beschikken over een digitale controlefunctie waarmee je de fermentatietijd kunt aanpassen. Op die manier bepaal je dus zelf de stevigheid van je yoghurt. Uiteraard zullen al deze opties niet meer tot de goedkope yoghurtmakers behoren.

 

 

Capaciteit

 

Het is ook niet geheel onbelangrijk om rekening te houden met de capaciteit van het toestel. Ook hier kunnen we namelijk enkele verschillen noteren. Er zijn bijvoorbeeld toestellen die gemakkelijk 12 potjes yoghurt tegelijk kunnen produceren. Maar je hebt ook de toestellen die bijvoorbeeld maar 5 of 6 potjes kunnen bereiden.

Als je kijkt naar de capaciteit van het toestel dan is het belangrijk dat je rekening houdt met je huishouden. Wanneer je bijvoorbeeld samenwoont met verschillende personen en die zijn ook nog eens allemaal even dol op yoghurt dan is een groter apparaat aan te raden. Heb je een groot gezin maar lust enkel jij zo graag yoghurt dan ben je beter met een apparaat dat maar 5 of 6 potjes klaarmaakt. Of je kunt een toestel aankopen dat ook kaas klaarmaakt.

De capaciteit is bovendien ook afhankelijk van het doel. Een toestel dat echt alleen voor thuisgebruik is hoeft misschien niet alle opties te hebben. Een toestel dat bijvoorbeeld gebruikt wordt in een onderneming heeft best wel iets meer opties en functies.

 

 

Prijs

 

Als je beslist om een yoghurtmaker aan te kopen dan moet je uiteraard rekening houden met de verschillende prijzen.

Er zijn toestellen die heel goedkoop zijn maar je hebt uiteraard ook de iets duurdere modellen. Zo zal een toestel waarmee je ook kaas kunt maken misschien net iets duurder zijn dan de gewone yoghurtmaker waarmee je enkel yoghurt kunt maken. Houd er dus wel rekening mee dat een toestel met meer opties misschien niet meer tot de goedkope yoghurtmakers zal behoren.

Het is ook aan te raden om zoveel mogelijk reviews van kopers te lezen die het product al gekocht hebben en er een beoordeling hebben over geschreven. Op die manier weet je dus extra goed welke producten een aanbeveling zijn en welke niet. Het is ook altijd leuk om zoveel mogelijk aanbiedingen te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Kortom er zijn heel wat dingen waar je op kunt letten. En op die manier zul jij ook een goede yoghurtmaker aanbieding tegenkomen die volledig aan jouw wensen voldoet.

 

 

Yoghurtmaker reviews – top 5

 

 

Als je een yoghurtmaker in huis hebt, hoef jij nooit meer yoghurt te kopen, want je kunt het zelf thuis maken. De yoghurt die jij thuis bereidt is niet alleen vers, maar ook smaakvoller. Je kunt ook zelf de smaak en stevigheid van de yoghurt bepalen. Wacht dus niet langer en koop de beste yoghurtmaker voor jezelf.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Moulinex Yogurteo

 

De Moulinex Yogurteo yoghurtmaker is het perfecte product om lekkere en verse yoghurts thuis klaar te maken. Dit product heeft een vermogen van 13 watt en het heeft 7 potjes die elk een inhoud hebben van 160 ml.

Handig is dat je verschillende soorten yoghurts kunt klaarmaken zoals Bulgaarse of Griekse yoghurt, maar natuurlijk ook gewone yoghurt. Daarmee bepaal je ook de textuur en stevigheid van de yoghurt. Je kunt het altijd leuk maken door er fruit aan toe te voegen.

Als je de reviews leest, dan weet je dat de kopers het hebben over een topproduct. Alle kopers zijn tot nu toe blij met dit product, want het is kwalitatief en handig om te gebruiken. De prijs van dit product is redelijk en dit product heeft ook een fraai design. Het maakt heerlijke yoghurt en je kunt verschillende soorten klaarmaken.

Dankzij de Moulinex yoghurtmaker is het vanaf nu mogelijk om heerlijke zelfgemaakte yoghurt te maken. Bovendien kun je ook helemaal zelf de smaken kiezen. We merken aan de kopers dat zij vooral positieve reacties geven. Het zou dus perfect kunnen dat dit niet alleen het beste merk is maar ook veruit het populairste toestel uit onze lijst blijkt te zijn.

Voordelen
Kracht:

dit toestel heeft een vermogen van ongeveer 13 watt. Bovendien is het mogelijk om maar liefst 7 potjes yoghurt per keer te maken.

Onderhoud:

de losse onderdelen van het toestel kun je zonder problemen in de vaatwasmachine stoppen. Ideaal dus voor mensen die niet zo graag de afwas doen.

Handig in gebruik:

het toestel beschikt over een automatische stopfunctie en is bovendien ook behoorlijk compact. Daardoor kun je het telkens weer eenvoudig opbergen.

Nadelen

We merken dat de kopers helemaal enthousiast zijn over de voordelen en de kwaliteiten van dit toestel. Voor hen zijn er geen minpunten aan verbonden. Dit maakt het natuurlijk voor ons veel lastiger om jou verder advies te geven over eventuele mindere eigenschappen van dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Cuisinart YM400E

 

Met de Cuisinart YM400E yoghurtmaker kun je nu thuis verse en heerlijke yogurts klaarmaken. Dat kun je op een hele simpele manier doen. Je moet gewoon melk opwarmen en er een basis yoghurt aan toevoegen.

Je kunt ook verschillende smaken yoghurt maken. Dat doe je simpel door er vruchten aan toe te voegen of verschillende soorten melk te gebruiken. Handig van dit apparaat is dat je er ook kaas mee kunt maken.

Er zijn yoghurtmakers van verschillende prijzen te verkrijgen. Dit product behoort niet tot de groep van goedkope yoghurtmakers. Ondanks de hoge prijs van dit product, zijn de personen die dit product hebben aangeschaft tevreden ermee. Het is een kwalitatief en duurzaam product, dat eenvoudig is om te gebruiken. De prijs is voordelig en dit product maakt lekkere romige yoghurt. Voor sommigen is dit product te duur en het is ook te groot.

Het merk Cuisinart is zeker en vast een bekende naam op het gebied van huishoudtoestellen. Het zal dan niet verwonderen dat zij ook een leuke en degelijke yoghurtmaker in de aanbieding hebben. Ook hier kunnen we duidelijk het enthousiasme van de verschillende kopers opmerken. Laten we dus even een kijkje nemen naar de verschillende eigenschappen van deze yoghurtmaker.

Voordelen
Kracht:

in vergelijking met het vorige toestel, is dit model nog net iets krachtiger met een vermogen van maar liefst 40 watt. Bovendien kun je kiezen uit 2 snelheidsstanden.

Onderhoud:

het is mogelijk om de losse onderdelen in de vaatwasmachine te stoppen. Dit kan dus echt een pluspunt zijn voor mensen die niet zo graag de afwas doen.

Gebruiksvriendelijk:

het toestel is voorzien van een handig en groot LED display waarop je alles heel duidelijk kunt aflezen. Bovendien kun je niet alleen yoghurt maken maar is het toestel ook geschikt om kaas te produceren.

Nadelen
Formaat:

voor één enkele koper is het toestel toch wel vrij groot gebleken en daardoor niet zo bijzonder handig.

Prijskaartje:

een andere gebruiker vindt dan weer dat de prijs toch best een tikkeltje lager had mogen zijn.

Koop bij bol.com (€69.95)

 

 

 

 

Severin JG3516

 

De Severin JG3516 yoghurtmaker is een onmisbaar apparaat in huis als jij houdt van lekkere en gezonde yoghurts. Met dit product kun je op een snelle en eenvoudige manier thuis zelf je yoghurt maken.

Het is voorzien van 7 potjes waarin je yoghurt kunt maken en dit product heeft een vermogen van 13 watt. Het heeft een handige vulopening en de aan- of uitschakelaar is verlicht, zodat je het gemakkelijk kunt vinden, ook in het donker. Als je klaar bent met dit product dan kun je het gemakkelijk weer schoon krijgen door het simpel in de vaatwasmachine te stoppen.

Voor de meeste personen die dit product hebben aangeschaft, is het een leuk product om mee te werken. Het is gemakkelijk om te gebruiken en dit apparaat is zuinig in het verbruiken van energie. Het is alleen jammer dat het geen timer heeft en het plastic voelt een beetje kwetsbaar aan.

Indien je op zoek bent naar een degelijke yoghurtmaker maar er bovendien niet zoveel geld wilt of kunt aan spenderen, dan hoef je zeker dit model eens te bekijken. Deze yoghurtmaker van het merk Severin beschikt namelijk over de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 toestellen die we in onze lijst hebben opgenomen.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult werkelijk helemaal staan kijken van de meer dan voordelige prijs van deze yoghurtmaker.

Design:

de yoghurtmaker is beschikbaar in een witte of een rode kleur en is uitgerust met 7 glazen potjes. De antislipvoetjes zorgen ervoor dat het apparaat steeds heel stabiel blijft staan.

Onderhoud:

het is mogelijk om de losse onderdelen van de yoghurtmaker in de vaatwasser te stoppen en op die manier een hele hoop tijd te besparen in het schoonmaken ervan.

Nadelen
Geen timerfunctie:

het apparaat is niet voorzien van een handige timerfunctie en sommige klanten missen dit wel.

Koop bij bol.com (€35.43)

 

 

 

 

Steba JM2

 

De mooie en leuke yoghurtmaker Steba JM2 hoort in elke keuken thuis van yoghurt liefhebbers. Met dit product kun je zelf thuis je yoghurt maken.

De voordelen hiervan zijn dat verse yoghurt altijd smaakvoller is en dat je zelf de stevigheid ervan kunt bepalen. Dat is nog niet alles, want je kunt ook de smaak ervan zelf bepalen. Dit product heeft 12 glazen potjes met elk een inhoud van 0,21 liter. In totaal kun je dus ongeveer 2,5 liter aan yogurt klaarmaken. Een ideaal product voor mensen met grote gezinnen.

Aan de reviews kun je merken dat de personen die dit product hebben gekocht wel tevreden zijn ermee. Doordat het 12 glazen potjes heeft, dan kan je ook in 1 keer een aardige hoeveelheid aan yoghurt maken en het opslaan. De gebruikers geven goed advies voor dit product en raden het aan.

De Steba yoghurtmaker is misschien iets duurder in vergelijking met het voorgaande toestel, toch merken we overwegend tevreden klanten op. Het lijkt ons daarom ook een goed idee om de sterke punten en de eventuele minder sterke punten van het apparaat eens grondig op een rijtje te plaatsen. Zo kun jij te weten komen of deze yoghurtmaker al dan niet iets voor jou is.

Voordelen
Vermogen:

het toestel beschikt over een vermogen van ongeveer 21 watt en hoort daardoor zeker en vast bij de krachtige yoghurtmakers.

Handig in gebruik:

dit toestel is behoorlijk eenvoudig te onderhouden aangezien het in de vaatwasser kan. Verder krijg je er ook een handige timerfunctie en een leuk receptenboekje bij.

Nadelen
Kwetsbaar:

een enkele gebruiker deelt mee dat het apparaat toch wel behoorlijk gevoelig blijkt te zijn voor de omgevingstemperatuur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bestron AFDM1301

 

Met de Bestron AFDM1301 kun je lekkere desserts maken voor de warme dagen of voor wanneer je trek hebt. Denk daarbij maar aan frozen yogurt of sorbet, lekker koud en verfrissend. Je kunt zoveel heerlijke varianten klaarmaken.

Maak gebruik van bevroren fruit of voeg zelf verse fruit, noten, chocolade, pruimen en nog veel meer aan toe. Het heeft een motor met een vermogen van 150 watt. Dit product is eenvoudig om schoon te maken en het is ook licht van gewicht. Mensen die een lactose allergie hebben kunnen ook gebruikmaken van dit apparaat.

Als je een yoghurtmaker aanbieding wilt ervaren, dan zou je dit apparaat moeten uitproberen. De kopers zijn blij met dit product, want het is een voordelige koop en ook nog van goede kwaliteit. Het is een fantastisch apparaat waarmee je frozen yogurt of sorbet kunt maken zoals jij dat lekker vindt.

Vanaf nu kun je elke dag van die heerlijke zelfgemaakte yoghurt genieten dankzij de yoghurtmaker van het bekende merk Bestron. Naast yoghurt kun je met dit apparaat bovendien ook heerlijke sorbet maken. Daardoor loont het dus zeker en vast de moeite om even een kijkje te nemen naar de verschillende eigenschappen van het apparaat.

Voordelen
Doel:

met dit apparaat kun je heerlijk zelfgemaakt sorbetijs en yoghurtijs maken. Ideaal ook om op verjaardagsfeestjes te gebruiken.

Prijskaartje:

het is zeker niet één van de duurste toestellen en momenteel is deze yoghurtmaker ook nog eens verlaagd in prijs.

Vermogen:

het apparaat heeft een bijzonder krachtig vermogen van maar liefst 150 watt.

Nadelen
Reinigen:

volgens één enkele gebruiker zou de yoghurtmaker niet zo eenvoudig schoon te maken zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

Bibliografie

1) kitchenettejen.com/best-greek-yogurt-maker/

2) Zelf yoghurt maken is heel eenvoudig

3) How to Make Yogurt By Machine: 10 Steps

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status