5 Beste Zonnebranden Test van 2022

Laatste update: 29.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Zonnebranden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om te weten te komen wat nu precies de beste zonnebrand producten zijn. Indien je dringend op zoek bent naar een degelijke zonnebrand product dan hebben wij alvast goed nieuws. Zo zijn we op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde producten. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de online reviews maar ook met de gebruikerservaringen. Zo hebben we gemerkt dat de Nivea Sun Protect & Refresh zonnebrand alvast een schot in de roos is. Het zal je lichaam niet alleen beschermen tegen de gevaarlijke zonnestralen maar het zal de huid ook verzorgen. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de Biodermal Zon SPF 50+ zonnebrand. De verpakking is voorzien van een flesje Biodermal zonnebrand met een maximaal volume van zo’n 200 ml.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Zonnebranden koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies de beste zonnebranden zijn. Je zult namelijk merken dat je met heel wat elementen en factoren rekening zult moeten houden. Denk maar aan de beschermingsfactor, het mogelijke prijskaartje en de merknaam maar uiteraard ook het huidtype. Probeer alvast zoveel mogelijk zonnebrandproducten met elkaar te vergelijken en hierbij ook rekening te houden met de mogelijke aanbiedingen. Wie weet kun je zo nog wel een aantrekkelijke zonnebrand aanbieding tegenkomen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

Wat is zonnebrand en het gebruiksgemak

Wanneer je op zoek gaat naar het perfecte zonnebrandproduct dan ga je op zoek naar een product dat je huid beschermt tegen de gevaarlijke zonnestralen. Je zult in je zoektocht heel wat verschillende soorten zonnebrandproducten tegenkomen die worden aangeboden door verschillende merken en uitgevers. Probeer hierbij vooral rekening te houden met je wensen en je huidtype. Dit zal de zoektocht naar de perfecte zonnebrand meteen al een heel pak eenvoudiger maken.

Met de opwarming van het klimaat zijn er tegenwoordig ook in Nederland en België heel wat meer warme zomerdagen in aantocht. Een goed en degelijk zonnebrandproduct is dan alvast geen overbodige luxe. Ook wanneer je bijvoorbeeld op reis vertrekt naar zonnige oorden, neem je maar beter één van de betere zonnebrandproducten mee. Kortom, je zult versteld staan van de enorme mogelijkheden die er zijn op het gebied van zonnebranden. Neem rustig je tijd om alles even te laten bezinken alvorens je een uiteindelijke keuze maakt.

 

Mogelijke voordelen

In het voorgaande stukje werd het misschien al min of meer duidelijk dat een degelijk zonnebrandproduct echt wel een aanrader is. Zeker wanneer je binnenkort naar een tropisch eiland vertrekt en je de neiging hebt om vrij snel te verbranden. Maar ook wanneer je niet makkelijk verbrand, is bescherming alvast aangewezen. De meeste zonnebrandproducten doen namelijk veel meer dan je alleen maar beschermen tegen de gevaarlijke UV stralen van de zon.

Ze bieden je op die manier ook indirect extra bescherming tegen allerlei belangrijke huidziektes zoals bijvoorbeeld huidkanker. Uiteraard willen we hier niet vermelden dat wanneer je zonnebrand producten gebruikt, je nooit huidkanker kunt krijgen. Maar het is wel wetenschappelijk bewezen dat de kansen op huidkanker er aanzienlijk door verminderen. En dat mag natuurlijk een belangrijke factor zijn om een degelijke zonnebrandproduct te gaan uitzoeken.

 

Welke type zonnebrand en de beschermingsfactor

Wanneer je op zoek gaat naar de voor jou beste zonnebrandproducten dan zul je merken dat er heel wat verschillende soorten op de markt worden aangeboden. Enerzijds is dat positief want dit wil dus zeggen dat er dus zeker voor elk wat wils is. Anderzijds zorgt het ruime assortiment er ook voor dat de keuze aanzienlijk lastiger wordt gemaakt. Toch zijn er een aantal factoren waarmee je bijvoorbeeld rekening zou kunnen houden bij de zoektocht naar het ideale zonnebrandproduct.

Probeer eerst en vooral rekening te houden met je huidtype. Ben je iemand met een lichte huidskleur en heb je de neiging vrij vlug te verbranden? Of heb je een gemiddelde tot donkere zelfs iets donkere huidskleur en verbrand je zelden tot nooit? Dit zegt dan meteen al een heel pak over het ideale zonnebrandproduct waar jij naar op zoek zal moeten. Als je vrij snel verbrandt dan is het natuurlijk niet meer dan logisch om je zo goed mogelijk tegen de schadelijke UV stralen te beschermen.

De mate waarin je beschermd wordt tegen de zonnestralen wordt aangeduid door de bekende beschermingsfactor. Dat is het getal dat vermeld wordt op het zonnebrandproduct. Dat kan variëren van een factor 5 of 8 tot een beschermingsfactor 10, 20 of zelfs 50+. Hoe hoger de beschermingsfactor is, hoe beter je beschermd zal zijn tegen de UV stralen van de zon. Met andere woorden, mensen met een lichte huidskleur die snel verbranden zijn gebaat bij een zonnebrandproduct met een hogere beschermingsfactor.

Merknaam en prijskaartje

Het zal je ondertussen ook wel al opgevallen zijn dat er tal van verschillende bedrijven een zonnebrandproduct op de markt hebben gebracht. Zo kun je kiezen voor zonnebrand van Nivea, Biodermal, Vision en noem maar op. Het spreekt voor zich dat er daardoor ook heel wat prijsverschillen kunnen optreden. Zo zul je heel wat goedkope zonnebranden hebben, net zoals er ook heel wat duurdere producten op de markt gebracht zijn.

Je beslist uiteraard zelf hoeveel je wenst uit te geven, maar toch is het een goede aanbeveling om in eerste instantie vooral te kijken naar de beschermingsfactor. Ook producten die wetenschappelijk getest en goedgekeurd zijn, zijn een echte aanrader. Zo mag een zonnebrandproduct van Biodermal misschien wel iets duurder zijn. Maar als je weet dat deze producten getest en zelfs goedgekeurd zijn, dan ben je meteen ook zeker van de ideale bescherming.

 

5 Beste Zonnebranden (Reviews) van 2022

 

Wanneer je op zoek gaat naar de beste zonnebrand dan zul je heel wat diverse soorten tegenkomen. Daarom is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Je zou kunnen beginnen met meerdere producten te vergelijken en ook het advies en de reviews van de kopers te bekijken. Wij zijn alvast even op zoek gegaan naar 5 topproducten zoals biodermal zonnebrand en eucerin zonnebrand. Bekijk de producten even rustig en kies er vervolgens voor jou de beste zonnebrand uit.

 

1. Nivea Sun Zonnebrand Protect & Refresh Transparante

 

Indien je op zoek gaat naar goedkope zonnebranden dan is het mogelijk dat je dit product tegenkomt. Dit Nivea zonnebrand product is voorzien van een zeer gunstig prijskaartje dat heel wat kopers dan ook sterk zullen waarderen. Het lijkt gewoon echt wel een zonnebrand aanbieding te zijn.

Deze zonnebrand spray kun je heel makkelijk en snel op het lichaam aanbrengen en biedt vrijwel meteen bescherming tegen de schadelijke UV stralen van de zon. Bovendien zul je merken dat het ook een verzorgende werking heeft aangezien je huid er zachter door gaat aanvoelen. Het product trekt vrij snel in de huid in en is bovendien waterbestendig.

Deze voordelen zorgen er dan ook voor dat de overgrote meerderheid van de kopers duidelijk positief reageren op dit product. Er zijn bovendien ook heel wat gebruikers die deze Nivea zonnebrand sterk aanraden. Neem alvast een kijkje en oordeel vooral zelf.

Als je binnenkort op reis vertrekt naar de zon dan is een degelijke en betrouwbare zonnebrand uiteraard geen overbodige luxe. Dit product behoort toe aan het bekende merk Nivea en is bovendien voorzien van de laagste prijs. Daardoor zou het wel eens één van de populairste zonnebrand producten uit de lijst kunnen worden.

Voordelen
Werkwijze:

de zonnebrand wordt aangebracht onder de vorm van een spray. De spray zorgt er in eerste instantie voor dat je beschermd bent tegen de gevaarlijke UV zonnestralen. Anderzijds biedt het ook een verzorgende werking.

Prijskaartje:

je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie prijskaartje van deze betrouwbare zonnebrand.

Factor:

de zonnebrand wordt gekenmerkt door de factor 30 en is daardoor ideaal voor mensen die niet de neiging hebben snel te verbranden.

Handig in gebruik:

het product is makkelijk aan te brengen en is zelfs waterbestendig. Je kunt dus zonder problemen het zwembad induiken.

Nadelen
Budget:

slechts één enkele koper is van mening dat het laaggeprijsde product nog steeds veel te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Biodermal Zon Zonnebrand SPF 50+ 200ml

 

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor een zonnebrand product van het bekende merk Biodermal. Deze zijn misschien iets duurder maar het is wel bewezen dat deze producten ook effectief bescherming bieden. Het flesje biedt bescherming factor 50 en heeft een totale inhoud van maar liefst 200 ml.

Deze zonnebrand van Biodermal wordt vooral aangeraden aan personen die over een gevoelige huid beschikken en sneller verbranden. De zonnebrand trekt snel in de huid en is bovendien ook nog eens waterbestendig. Ideaal wanneer je gaat zwemmen of naar het strand gaat.

Uit de verschillende online reviews blijkt alleen maar dat de kopers duidelijk tevreden zijn over dit product. De zonnebrand werkt niet alleen hydraterend maar zorgt ook voor een goede bescherming tegen de gevaarlijke stralen van de zon. Kortom voor velen is dit werkelijk een topproduct.

Indien je de neiging hebt om vrij vlug te verbranden dan is het beter om een zonnebrand product aan te kopen met een hogere beschermingsfactor. Deze zonnebrand wordt geleverd door het bekende merk Biodermal en heeft een vrij hoge beschermingsfactor van maar liefst 50+. Zo ben je goed beschermd tegen de gevaarlijke UV stralen.

Voordelen
Effectiviteit:

deze zonnebrand is wetenschappelijk getest en uit onderzoek is gebleken dat het product effectief bescherming biedt tegen de UV zonnestralen.

Verpakking:

de verpakking telt 1 flesje Biodermal zonnebrand met een maximaal volume van 200 ml.

Waterbestendig:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken indien je graag eventjes wilt zwemmen of wanneer je een dagje naar zee gaat.

Nadelen
Budget:

het is misschien niet meteen één van de goedkope zonnebrandproducten en dat kan voor sommige kopers wel als een minpuntje worden opgevat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Vision Every Day Sun Protection SPF 50 – 200 ml 

 

Staat er binnenkort een zonovergoten vakantie op de planning, dan kan deze Vision zonnebrand misschien wel goed van pas komen. Afkomstig uit de Vision Sensitive ++ Expert serie en gezegend met een vriendelijk prijskaartje, kan hij rekenen op heel wat positieve reacties wat leidt tot een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,9 sterren. De moeite waard om deze, misschien wel goedkope, zonnebrand toch even van naderbij onder de loep te nemen.

De Vision Every Day Sun Protection zonnebrand lotion valt met een op vanwege zijn hoge factor 50 wat hem uitermate geschikt maakt voor mensen met een gevoelige ietwat bleke huid. Door hem ongeveer 15 minuutjes voor het eerste contact met de zon aan te brengen en dit vervolgens regelmatig te herhalen, garandeert hij een optimale én overigens langdurige zonbescherming tegen zowel de uv A alsook uv B-stralingen.

Daarnaast blijkt de zonnebrand lotion met SPF 50 eveneens 100% parfumvrij te zijn alsook waterbestendig. Hij wordt jou aangeboden als een lotion hoewel ook de mogelijkheid bestaat om hem in spray vorm aan te kopen indien dusdanig gewenst.

Voordelen:
Parfumvrij:

in tegenstelling tot heel wat andere zonnebrand lotions blijkt deze van Vision 100% parfumvrij te zijn.

Samenstelling:

de aanwezigheid van liposomen zorgt niet alleen voor een langdurige bescherming tegen de zon maar maakt het product eveneens waterbestendig.

Gebruiksgemak:

hoewel deze Vision zonnebrand wordt aangeboden als een lotion, bestaat eveneens de optie om hem in spray vorm aan te kopen. Bovendien trekt de lotion vrij snel in waardoor de huid allesbehalve vet noch plakkerig zal aanvoelen.

Inhoud:

de zonnebrand lotion van Vision wordt jou aangeboden in een stevige tube met een inhoud van 200 ml.

Nadelen:
Geen bronzer:

in tegenstelling tot sommige andere zonnebrand producten, bevat dit exemplaar van Vision geen brons formule.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Australian Gold SPF 30 Spray Gel met Bronzer 237 ml

 

Als we de vele positieve reacties van de klanten op het product bekijken, dan lijkt het hier wel om een zonnebrand topproduct te gaan. Deze zonnebrand wordt jou aanbevolen door het bekende merk Australian Gold en heeft een beschermingsfactor van 30. Ideaal dus voor mensen met een gevoelige huid die snel verbrandt.

De zonnebrand wordt geleverd in een originele flacon met een maximale inhoud van 237 ml. Bovendien biedt de zonnebrand niet alleen een beschermende factor maar zorgt het er ook voor dat je sneller een kleurtje krijgt. De zonnebrand bevat heel wat natuurlijke extracten zoals aloë vera, en vitamine E. Dit alles zorgt voor een verzorgende werking.

De zonnebrand kun je door middel van de spraydop makkelijk op je huid smeren en is bovendien ook nog eens waterafstotend. We merken dat de meeste klanten echt bijzonder positief reageren en dat er slechts een enkele koper niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de kwaliteit.

Of je nu op reis gaat naar een zonnige bestemming, of je wilt in eigen land van de zomer genieten, een maximale bescherming is wel aan te raden. Op die manier wordt de kans op eventuele ziekten en verouderingskenmerken aanzienlijk kleiner. Hieronder alvast een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen van de Australian Gold zonnebrand gel.

Voordelen
SPF:

deze zonnebrand wordt gekenmerkt door een vrij hoge beschermingsfactor van 30 maar kun je ook nog in tal van andere SPF aankopen.

Bescherming:

de zonnebrand helpt je huid niet alleen te beschermen tegen de gevaarlijke UV zonnestralen maar ook tegen UVB. Verder biedt het ook een verzorgende werking.

Flacon:

je krijgt een flesje zonnebrand toegestuurd met een maximaal volume van ruim 237 ml.

Handig in gebruik:

je zult merken dat je de zonnebrand in een soort van gel op je lichaam kunt spuiten door middel van het beschikbare spraydop. Verder is het product ook nog eens waterafstotend en bevat het bestanddelen om je lichaam snel van een kleurtje te voorzien.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een blik op de online beoordeling leert ons dat een enkele klant niet echt tevreden is met de geleverde kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Eucerin Sun Allergy Gel-Crème SPF 50 150 ml

 

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de zonnebrand van Eucerin. Eucerin is een zeer bekend merk dat ook wetenschappelijk getest en goedgekeurd is. Het zal dan ook niet verwonderen dat het product vooral positieve online beoordelingen heeft gekregen.

Het is misschien niet één van de meest goedkope zonnebrand producten maar het is toch een echte aanbeveling volgens de gebruikers. Het is ideaal voor mensen die vaak verbranden en last hebben van een zonneallergie. Kortom als jij binnenkort een reisje naar de zon geboekt hebt, dan kun je maar beter deze zonnebrand met je meenemen.

Zoals we reeds hadden vermeld, zijn alle online reviews bij dit product volledig positief. Werkelijk alle kopers hebben deze zonnebrand een totaal van 5 sterren gegeven wat echt uitstekend is. Kortom het is een topproduct dat je zeker even moet bekijken.

Ook het merk Eucerin staat garant voor heel wat betrouwbare en degelijke zonnebrand producten. Je zult misschien net iets meer betalen, maar daartegenover staat wel dat het product niet alleen wetenschappelijk getest is maar bovendien ook is goedgekeurd.

Voordelen
Beschermingsfactor:

dit zonnebrand product van het bekende merk Eucerin heeft een maximale beschermingsfactor van maar liefst 50.

Gebruiksgemak:

heb jij last van een gevoelige huid? Of ben je iemand die snel verbrandt en toch al wel wat last heeft gehad van zonneallergieën? Dan is dit product voor jou een echte aanrader.

Nadelen
Kostenplaatje:

tegenover deze voordelen en de betrouwbaarheid staat natuurlijk een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

P20 Riemann Zonnebrand Factor

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke zonnebrand met een factor 20 dan kun je alvast even dit product bekijken. De P20 zonnebrand wordt bovendien sterk aangeraden door heel veel verschillende kopers. Het loont dan ook de moeite om dit product eventjes grondig te bekijken.

Je hoeft deze zonnebrand aan te brengen zoals een spray. Dit is niet alleen makkelijk maar het gaat bovendien ook behoorlijk snel. Dankzij de natuurlijk zonnefilter waarover dit product beschikt, ben je gedurende de volledige dag beschermd tegen de UV stralen. Verder is het product ook waterbestendig en zelfs transparantiebestendig.

Ondanks het feit dat het volgens één enkele koper helemaal niet zo lekker ruikt, wordt het product wel heel sterk aangeraden. Het zorgt voor een goede bescherming en het volstaat om je slechts eenmaal per dag in te smeren.

Ben je al geruime tijd op zoek naar een betrouwbaar zonnebrand product met een beschermingsfactor 20? Dan kunnen wij jou alvast aanraden om de zonnebrand van Riemann even wat grondiger onder de loep te nemen. Zo krijg jij een beter idee van de mogelijkheden die het product te bieden heeft.

Voordelen
Aanbrengen:

de zonnebrand breng je eenvoudig en werkt zoals een spray product. Zo duurt het insmeren niet zo lang en trekt het product ook sneller in de huid.

Zonnefilter:

het product is uitgerust met een betrouwbare natuurlijke zonnefilter die ervoor zorgt dat je lichaam beschermt is tegen de gevaarlijke zonnestralen. En dit gedurende de volledige dag.

Gebruiksgemak:

het product is niet alleen transparantiebestendig maar is bovendien ook volledig waterbestendig. Je hoeft je dus geen zorgen te maken wanneer je even het water in wilt gaan.

Nadelen
Slechte geur:

een enkele klant is echter van mening dat dit zonnebrand product een niet zo aangename geur heeft.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status