5 Beste Zonnebrilen Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Zonnebrillen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heel veel mensen kiezen tegenwoordig vaak een zonnebril op basis van het design veeleer dan de kwaliteit. Toch raden wij jou aan om in eerste instantie vooral met de kwaliteit en duurzaamheid rekening te houden. Aangezien het toch de bedoeling is dat een zonnebril je ogen en dus ook je zicht gaat beschermen tegen UV straling. Uit onderzoek is gebleken dat de Ray-Ban Erika RB4171 865/13 één van de beste zonnebrillen is die er momenteel op de markt is. Dit model is niet alleen kwalitatief heel sterk maar combineert dit met heel wat accessoires en een prachtig design. Met de Ray-Ban RB3447 001 haal je zeker en vast een waardig alternatief in huis. Het is wel iets duurder maar beschikt dan wel over een goede kwaliteit en een prachtig design.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Zonnebrillen koopgids

 

Kies niet te vlug de eerste zonnebril die je ziet liggen. Een zonnebril beschermt je ogen tegen UV straling en voorkomt dus schade aan je zicht. Het is natuurlijk ook een stijlicoon in het dagelijkse leven. Let daarom bij het kopen van een nieuw model op de volgende punten: de vorm van je gezicht, het soort montuur, bescherming van de bril en de kostprijs.

Vorm van je gezicht

Er zijn vele verschillende soorten zonnebrillen op de markt en elk jaar komen er nieuwe modellen bij. Om te weten welk model het beste bij jou past dan moet je rekening houden met de vorm van je gezicht. We kunnen verschillende vormen onderscheiden zoals rond, ovaal, hartvormig, langwerpig, diamant en vierkant. We leggen deze vormen even uit en je kunt dan zelf uitmaken welke vorm jouw gezicht heeft.

Een rond gezicht heeft brede wangen met een smalle kin en smal voorhoofd. Voor een rond gezicht is een bril met een rechthoekige montuur geschikt, je gezicht lijkt daardoor langer. Een ovaal gezicht heeft dezelfde kenmerken als een rond gezicht: een smalle kin en een smal voorhoofd maar brede wangen. De wangen zijn minder breed dan bij een rond gezicht en de kin en het voorhoofd zijn smaller. Een ovaal gezicht past bij vele monturen. Voor een vrouw is een cat eye montuur heel geschikt.

Een hartvormig gezicht heeft brede wangen en een smalle kin. Het voorhoofd heeft een normaal formaat. Een langwerpig gezicht heeft een hoger voorhoofd en hogere jukbeenderen. Een diamantvormig gezicht heeft brede jukbeenderen en een smalle kin en smal voorhoofd en een vierkant gezicht heeft hoekige lijnen en gelijke breedtes van de wangen, de kin en het voorhoofd.

 

Soorten monturen

Omdat zonnebrillen tegenwoordig gebruikt worden als mode accessoire zijn er ook veel meer soorten monturen te verkrijgen dan vroeger. We hebben enkele van de populairste modellen opgezocht om ze even te bespreken. We gaan het hebben over de aviator, de cat eye, de ronde zonnebril en de wayfarer.

De aviator is ook wel bekend als de pilotenbril omdat ze vroeger heel geliefd was bij piloten. Deze zonnebril heeft grote glazen in de vorm van druppels en een dunne rand. Sinds de bril meer en meer gebruikt werd door beroemde personen is de populariteit altijd maar gestegen.

De cat eye montuur heeft een vorm die een beetje lijkt op de vleugels van vlinders. Dit type was al populair in de jaren ‘60 en vele mensen kiezen nog altijd voor zo’n model. De vorm van de bril lijkt op de ogen van een kat, vandaar de naam cat eye. Deze bril is vooral geschikt voor vrouwen.

De ronde bril heeft vooral een retro look maar wordt tegenwoordig weer veel gespot, vooral op festivals. Het ronde model is zowel voor mannen als vrouwen geschikt en is in verschillende maten te verkrijgen.

Tenslotte hebben we de wayfarer. Ook dit model heeft al een lange weg afgelegd sinds de opkomst in de jaren ‘50. Het kan zowel bij vrouwen als mannen worden gedragen en heeft dikkere randen en zorgt voor een stijlvolle look bij eender welke outfit.

 

Beschermt de bril genoeg

Of een zonnebril nu van plastic of glas gemaakt is, het maakt niet veel uit. Beiden beschermen ze namelijk tegen UV stralen. Je hoeft dus niet zoveel rekening te houden met de grote getallen die fabrikanten op hun brillen zetten want elke zonnebril is goed genoeg.

Let wel op de coating van de bril. Een betere coating zorgt voor meer reflectie en je krijgt dan een beter beeld. Ook is het belangrijk om een bril te kopen die beschikt over een CE-label. Een andere aanbeveling is om een bril te kopen met donkere glazen. Het zorgt voor een beter contrastbeeld, voor skiën of zeilen heb je bijvoorbeeld een bril nodig met een donkerheid van 4 om het sterke licht aan te kunnen. Voor het dagelijkse leven is een donkerheidsniveau van 2 of 3 al genoeg.

De kleur van de glazen van een zonnebril zijn belangrijk dan de meesten denken. Om van een optimaal contrast te kunnen genieten is het beter om te kiezen voor grijze, bruine of donkergroene glazen.

Prijs

Er zijn verschrikkelijk veel verschillende zonnebrillen die verschillen van montuur of de kleur van de brillenglazen. Eenmaal je een bepaalde montuur gekozen hebt kun je al in meer detail op zoek gaan naar een geschikte zonnebril door producten te vergelijken op basis van kenmerken. Het is makkelijk om interessante aanbiedingen te vinden dankzij het grote online aanbod van zonnebrillen.

Je hoeft dus zelfs je huis niet te verlaten om een zonnebril te kopen. Online zullen de brillen meestal goedkoper zijn maar je moet wel nog rekening houden met eventuele extra kosten zoals voor verzending. Houd rekening met deze tips en factoren om je een goede zonnebril aan te schaffen waar je lang plezier zult van hebben.

 

5 Beste Zonnebrilen (Reviews) van 2020

 

Vaak genoeg denkt men dat een zonnebril alleen gedragen wordt om er mooier of leuker uit te zien. Dat is niet helemaal waar, want een zonnebril heeft ook een andere heel belangrijke functie. Het is gemaakt om jouw ogen te beschermen tegen de UV stralen van de zon. Gelukkig zijn er verschillende modellen te verkrijgen en kun je daarom kiezen voor de beste zonnebril die bij jou past.

 

 

1. Ray-Ban RB4171 Erika 865/13 Zonnebril 54 mm

 

De Ray-Ban Erika RB4171 865/13 zonnebril heeft een eigentijds design en is het ideale product voor modebewuste personen. Dit product heeft een aparte kleur, namelijk 9200000027682053bruin en is de perfecte finish voor jouw uiterlijk.

Het is gemaakt van kunststof en is voorzien van ronde lenzen. De kleur van de lenzen combineert goed met het montuur en maakt dit product onweerstaanbaar. Deze sierlijke zonnebril heeft een lensbreedte van 54 mm.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope zonnebrillen. Ondanks de hoge prijs van dit product, zijn er een aantal beoordelingen geschreven hiervoor. De meeste kopers zijn blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het ziet er mooi uit. Dit product heeft een fraai design en een goede prijs. De bril zit lekker en het beschermt goed tegen de zon.

Zodra de zon fel schijnt, kan een zonnebril echt wel handig zijn. Dit Ray-Ban model is dan ook echt wel een goede aankoop als je de vele positieve reacties bekijkt. Veel personen beschouwen dit ook als het beste merk en we durven dus zeker stellen dat het misschien wel één van de populairste zonnebrillen zou kunnen zijn uit onze lijst.

Voordelen
Design:

deze zonnebril is gemaakt uit kunststof en dus vrij stevig en duurzaam. Dit model is beschikbaar in maar liefst 8 verschillende kleuren.

Accessoires:

bij de aankoop krijg je er meteen ook een brillenkoker bij. Zo kun jij ten alle tijde je bril veilig opbergen en bewaren.

Nadelen
Prijskaartje:

het is niet meteen één van de meest goedkope zonnebrillen. Sommige kopers zouden dit eventueel wel als een struikelblok gaan zien.

Koop bij bol.com (€94)

 

 

 

 

2. Ray-Ban RB3447 001 Round Metal Zonnebril

 

Met de Ray-Ban RB3447 001 zonnebril maak je jouw uiterlijk helemaal compleet. Deze stoere bril heeft een tijdloos model met een mooie metalen frame.

Het is een prachtige uitvoering van een retro design, de Ray-Ban Round want het is voorzien van ronde spiegellenzen. Deze spiegellenzen zijn te verkrijgen in een breed assortiment aan schitterende kleuren. Dit product behoort tot de Ray-Ban Round Metal (Flash Lenses) en kan door zowel mannen als vrouwen gedragen worden.

Een groot deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is van een goede kwaliteit en het beschermt goed tegen de zon. Dit product heeft een fraai design en het ziet er erg mooi uit. De prijs van dit product is goed en deze zonnebril zit lekker. Enkele kopers vinden dat dit product van de neus eraf glijdt en dat het fragiel is.

Net zoals het vorige product is ook deze zonnebril afkomstig van het bekende merk Ray-Ban. En ook hier merken we dat de reacties praktisch allemaal positief zijn waardoor het zeker één van de populairste merken hoeft te zijn. Laten we daarom even kijken naar de voordelen en eventuele nadelen die dit product met zich meebrengt.

Voordelen
Ontwerp:

het metalen frame is niet alleen stevig maar ook heel duurzaam. In combinatie met de ronde glazen krijg je een beetje een retro design dat er heel klassevol en elegant uitziet.

Veiligheid:

de spiegellenzen beschermen heel goed tegen de UV stralen van de zon en bieden dus voldoende veiligheid.

Nadelen
Prijskaartje:

het is de duurste zonnebril uit onze lijst. Ook al zijn heel wat kopers bereidt om deze prijs te betalen, er kunnen altijd gebruikers zijn die vinden dat de bril toch iets te prijzig is.

Koop bij bol.com (€130)

 

 

 

 

3. Sinner Tioman Sintec Polarized Zonnebril 

 

De SINNER Tioman is een heren zonnebril en is voorzien van gepolariseerde SINTEC® SMOKE categorie 3-lenzen. Dit product biedt 100% UV bescherming voor jouw ogen, wat erg belangrijk is.

Het zorgt ervoor dat de hinderlijke schitteringen van de zon verdwijnen, zodat je een optimaal zicht hebt. Maak jouw uiterlijk helemaal compleet met zo een mooie bril en bescherm bovendien je ogen tegen de felle zon. Je kunt deze bril kopen in twee verschillende kleuren, namelijk grijs en bruin.

Er staat tot nu toe maar 1 review geschreven voor dit product. De koper is blij met dit product want de bril zit lekker en het beschermt goed tegen de zon. Het is een comfortabele bril die ook licht aanvoelt. Deze bril heeft een goede afwerking en leuke glazen. Voor deze koper is dit een top product en de persoon raadt het aan overige geïnteresseerden aan.

Wanneer je de prijs van deze zonnebril van Sinner bekijkt dan zou je zomaar durven denken dat het misschien wel een zonnebril aanbieding is. De bril weegt slechts 30 gram en je merkt dus amper dat je hem op je neus hebt zitten. Bovendien is dit model beschikbaar in verschillende neutrale kleuren waaruit je kunt kiezen.

Voordelen
Voordelig tarief:

deze bril kun je zeker en vast aan een heel voordelig tarief bekomen wanneer je de prijs vergelijkt met sommige andere zonnebrillen.

Veiligheid:

deze zonnebril is uitgerust met gepolariseerde lenzen uit categorie 3. Daardoor mag je er dus zeker van zijn dat dit model voldoende bescherming biedt tegen de zon.

Design:

deze zonnebril is beschikbaar in 2 verschillende kleuren namelijk bruin en ook grijs.

Nadelen
Comfort:

slechts één enkele koper vindt dat de bril toch niet helemaal lekker zit.

Koop bij bol.com (€39.99)

 

 

 

 

4. Kost Trendy Zonnebril Wayfarer Style met Zwarte Glazen

 

Met de Kost© Trendy zonnebril heb jij het ideale product om jouw ogen goed te beschermen tegen de zon. Dit product biedt een UV400 bescherming en is nikkelvrij.

Wat zeker een voordeel is, is dat je jouw ogen op een stijlvolle manier beschermt. Met dit product heb jij de finishing touch van jouw uiterlijk in handen. Deze eenvoudige en stijlvolle bril kun je met zoveel leuke outfits combineren.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een zonnebril aanbieding. En dat is het ook voor de meeste kopers, want voor hen heeft dit product een goede kwaliteit en is het handig in gebruik.

Dit product heeft een goede prijs en het heeft een fraai design. Enkele kopers vinden dat dit product er niet mooi uitziet en één koper heeft zelfs irritatie achter het oor opgelopen.

Wil je toch liever niet zoveel geld uitgeven aan een degelijke zonnebril of heb je een budget dat iets beperkter is? In dat geval kunnen wij het jou zeker en vast aanraden om deze zonnebril van Kost eens aandachtig te bekijken. Om het voor jou een tikkeltje eenvoudiger te maken, sommen wij even de sterke punten en minder sterke punten op.

Voordelen
Budget:

in vergelijking met de andere 4 producten die we in onze lijst hebben opgenomen, dan is dit echt de zonnebril met de laagste prijs.

Veiligheid:

dit model is niet alleen CE goedgekeurd maar biedt ook voldoende UV400 bescherming. Verder is deze zonnebril ook volledig nikkelvrij.

Nadelen
Niet comfortabel:

slechts enkele kopers vinden dat de bril niet helemaal lekker zit en er toch kleine irritaties ontstaan net achter de oren.

Kwetsbaar:

volgens één enkele gebruiker gaan de pootjes van de bril vrij snel kapot.

Koop bij bol.com (€7.29)

 

 

 

 

5. Montana S33 Zonnebril Ronde Retro Style

 

De Montana S33D zonnebril is een hippe en trendy bril, waarmee jij zeker gezien zal worden. Dit product is bestemd voor mensen die durven anders te zijn.

Het montuur is voorzien van een leuke schildpad print en is gemaakt van kunststof. Het is voorzien van groene UV400 lenzen en metalen poten. Deze leuke bril komt samen met een handige soft etui.

Voor dit product zijn er niet alleen positieve beoordelingen te lezen. Een groot deel van de gebruikers geeft positief advies voor dit product, want het is handig in gebruik en het is van goede kwaliteit.

Dit product ziet er mooi uit en het heeft een fraai design. Het heeft een redelijke prijs en het beschermt de ogen goed tegen de felle zon. Enkele minpunten die er zijn aangegeven bij dit product is dat het niet goed beschermt tegen de zon en dat deze bril niet lekker zit.

Met deze Montana Eyewear zonnebril haal je zeker en vast een degelijke product in huis en dit tegen een behoorlijk lage prijs. Het frame van de bril is verkrijgbaar in maar liefst 5 verschillende kleuren. Zo kun jij het model uitkiezen dat het beste bij jouw persoonlijkheid past. De ronde vorm oogt niet alleen stijlvol en elegant maar ook nog eens modern.

Voordelen
Gewicht:

de bril weegt amper 36 gram en is daardoor vrij licht. Het lijkt dus helemaal niet dat je de bril op hebt.

Toebehoren:

bij de aankoop van deze zonnebril krijg je er meteen ook een zwarte soft etui bij. Op die manier kun jij je bril altijd goed en veilig bewaren.

Materiaal:

de pootjes van de bril zijn uit stevig en duurzaam metaal gemaakt. De afwerking is dan weer vervaardigd uit mat schildpad kunststof.

Design:

als jij durft anders te zijn in vergelijking met de rest dan is deze zonnebril echt iets voor jou. Het montuur van de bril is voorzien van een schildpad motief.

Nadelen
Matige kwaliteit:

volgens enkele gebruikers zou de zonnebril toch net niet voldoende bescherming bieden tegen de zon.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status