Beste zonnepaneel

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Zonnepanelen test van 2021

 

Als je maandelijks veel moet betalen aan elektriciteit dan kun je misschien zonnepanelen overwegen. Het is niet altijd makkelijk om te weten welke zonnepanelen nu het beste zijn. Daarom willen wij jou graag helpen. We zijn op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse opties. Zo zijn de Tespack 7W Solar Panel zonnepanelen een echte aanrader. Bovendien zou je dit type zonnepaneel zelfs kunnen gebruiken in combinatie met een vliegtuigraam. Met de Alden/Antares zonnepanelen kun je vast en zeker een meer dan waardig alternatief in huis halen. De verpakking bevat een volledige zonnepanelenset met een vermogen van maar liefst 120 Watt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Zonnepanelen koopgids

 

Als je een zonnepaneel koopt kun je zonne-energie omzetten naar elektriciteit en deze gebruiken om bepaalde apparaten of ruimtes van stroom te voorzien. Je moet met verschillende factoren rekening houden als je van plan bent om zonnepanelen te kopen zoals het rendement, de levensduur, kwaliteit, garantie en prijs. We gaan even dieper in op deze punten om je te helpen bij het maken van een keuze.

 

 

Rendement van zonnepanelen

 

Met het rendement bedoelen we de efficiëntie waarmee een zonnepaneel de straling kan omzetten in energie. De beste zonnepanelen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn hebben een rendement van iets boven de 20%. Dit lijkt natuurlijk weinig maar de technologie op dat vlak gaat elk jaar vooruit dus binnen enkele jaren zullen we dit zeker zien stijgen.

Hoe hoger het rendement, hoe meer bruikbare energie je kunt verkrijgen van een zonnepaneel. Een enkel zonnepaneel met een hoog rendement kan zelfs meer bruikbare energie produceren dan meerdere panelen met een laag rendement. Het is dus belangrijk om een zonnepaneel te kiezen met een hoog rendement. Zo kun je de energiekosten drukken en geld op lange termijn terugverdienen.

 

 

Levensduur van een zonnepaneel

 

De levensduur van een zonnepaneel wordt bepaald door verschillende factoren. De weersomstandigheden zijn heel belangrijk maar ook de installatie en het onderhoud van de panelen. De meeste zonnepanelen worden voor verkoop blootgesteld aan simulaties die de levensduur bepalen rekening houdend met tientallen jaren van slijtage die kan optreden.

Deze simulaties helpen om de werking van de zonnepanelen te verbeteren en voorkomen dat de zonnepanelen vroegtijdig uitvallen.

Sneeuw en wind zijn twee dingen die gewicht en druk kunnen uitoefenen op de zonnepanelen en zo de levensduur van deze panelen verkorten. De zonnepanelen worden daarop ook getest zodat ze zeker tegen regen- en sneeuwbuien kunnen maar ook bestand zijn tegen windstoten.

Je moet de zonnepanelen ook regelmatig onderhouden als je wilt dat ze voor een langere tijd bruikbaar zijn. Meestal ligt een zonnepaneel schuin op een dak en blijven ze proper dankzij regenbuien. Maar regen is natuurlijk niet genoeg, het is een goede aanbeveling om de panelen minimum 1 keer per jaar te reinigen.

 

 

Installatie en kwaliteit

 

De installatie van een zonnepaneel is belangrijk want tijdens de plaatsing kan er vanalles fout gaa. Probeer nooit om zelf een zonnepaneel te installeren maar laat dit eerder doen door professionele installateurs. Het komt ten goede van het rendement en de levensduur van de zonnepanelen. De installateurs zullen de correcte kabels gebruiken, ervoor zorgen dat er geen of weinig schaduw op de panelen valt en de installatie zal ook stevig genoeg zijn om tegen weersveranderingen te kunnen.

De kwaliteit van de zonnepanelen kun je te weten komen door te kijken of ze beschikken over de ISO 9000 garantie. Deze standaard kwaliteitsgarantie werd ontwikkeld door de internationale organisatie voor standaardisatie om aan te tonen dat zonnepanelen van goede kwaliteit zijn. Dit certificaat is niet verplicht maar zegt veel over de kwaliteit van het product die je wilt kopen.

 

 

Garantie

 

De fabrieksgarantie is heel belangrijk voor een zonnepaneel. Je weet maar nooit dat er iets gebeurt na de installatie of dat er iets fout loopt. Met de fabrieksgarantie worden de onkosten dan gedekt zodat je zelf niets hoeft te betalen.

Alle zonnepanelen beschikken over een vermogensgarantie. De productie van de zonnepanelen vermindert elk jaar een beetje en daarom wordt deze garantie aangeboden. Meestal ontvang je een garantie op 80% van het vermogen na 25 jaar. De meeste zonnepanelen gaan echter langer mee dan 25 jaar dus hopelijk heb je deze garantie niet nodig.

Met een installatiegarantie worden de kosten gedekt als het gaat om fabricagefouten of milieuschade door slecht aangesloten kabels of installaties die niet stevig genoeg zijn. Dit kan oplopen tot wel 12 jaar.

Tenslotte kun je in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor een systeemgarantie. Deze garantie dekt de kosten van elk probleem, je hoeft zelfs niet te zoeken naar de oorzaak van het probleem. Enkel als het probleem de fout is van de consument dan hoef je zelf te betalen.

Prijs van een zonnepanneel

 

Zonnepanelen kunnen flink wat geld kosten en je moet daar nog de installatiekosten bijrekenen. Je zult dus een flinke duit moeten betalen als je van plan bent om dit te kopen. Het voordeel is natuurlijk dat je minder afhankelijk bent van de elektriciteitsleverancier en ook minder kosten zult betalen.

Je moet echter ook rekening houden met de wetten van je land in verband met zonnepanelen. Soms zijn er bepaalde belastingen verbonden aan het plaatsen van zonnepanelen. Je kunt je dus beter eerst informeren bij de installateur van de zonnepanelen wat de bijkomende kosten zullen zijn. Je kunt online ook bepaalde programma’s vinden die kunnen berekenen hoeveel tijd je nodig hebt om je geld terug te winnen.

 

 

Zonnepaneel reviews – top 5

 

 

Betaal je elke maand teveel geld aan je elektriciteitsrekening? Dan schakel je misschien beter over naar groene energie. Koop zonnepanelen om je huis te voorzien van duurzame elektriciteit. Om je te helpen met je keuze hebben we verschillende producten vergeleken en op een rijtje gezet. Lees gerust verder en kies er zelf het beste zonnepaneel uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Tespack 7W Solar Panel

 

Dit Tespack zonnepaneel is compatibel met alle Tespack Backpacks en door zijn unieke vorm kun je het zelfs gebruiken voor een vliegtuigraam. Dit zonnepaneel is perfect om je smartphone of tablet op te laden, maar je hoeft er wel Teslink bij te kopen zodat je de USB adapter hebt om apparaten te blijven opladen.

Als je grotere apparaten wilt opladen zoals camera’s en laptops, dan is de Tespack Battery 20k nodig. Met dit zonnepaneel kun je je telefoon al opladen in één uur. Dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope zonnepanelen.

De online reviews geven een positief advies over dit product. De kopers zijn tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding en vinden het toestel handig in gebruik. Het heeft een mooi design en het apparaat is duurzaam. Je kunt dit zonnepaneel gemakkelijk op je rugzak plaatsen en zo zit je nooit meer zonder stroom.

Als je op zoek bent naar degelijke zonnepanelen om bijvoorbeeld je smartphone of eventueel je tablet mee op te laden dan hoef je zeker dit product van Tespack eens te bekijken. Tespack is een vrij bekend merk dat door sommige personen ook als het beste merk zal omschreven worden. Hieronder kun je een overzicht zien van de voor- en nadelen van het product.

Voordelen
Prijskaartje:

dit toestel heeft misschien niet de laagste prijs maar toch is de prijs behoorlijk gunstig in vergelijking met sommige andere zonnepanelen uit deze lijst.

Compatibel:

dit type zonnepaneel van het merk Tespack is eigenlijk compatibel met om het even welke Tespack Backpacks. Bovendien kun je het ook gebruik om er je smartphone of tablet mee op te laden.

Nadelen

Werkelijk alle kopers blijken helemaal overtuigd te zijn van de voordelen van dit zonnepaneel. Dit maakt het voor ons behoorlijk moeilijk om eventuele minpunten te ontdekken. Het lijkt zelfs wel één van de populairste producten uit deze lijst te zijn.

Koop bij bol.com (€89)

 

 

 

 

Alden/Antares

 

De Alden/Antares is een zonnepanelenset van 120 Watt die perfect is om te plaatsen op campers of op motorhomes.

De set bestaat uit een mono-kristallijn zonnepaneel van 120 Watt, een solar-laadautomaat en een montageset inclusief voetjes, dakdoorvoer en montagekit. Gezien de grootte van deze zonnepaneel aanbieding dan valt de prijs nog mee, het is niet de goedkoopste maar zeker ook niet de duurste aanbieding.

Over dit product is tot nu toe nog maar één beoordeling geschreven door een gebruiker maar deze is vooral positief.

De koper is tevreden over de goede kwaliteit en de prijs die hij ervoor betaalt en vindt deze set handig in gebruik. Bij vragen of twijfels is het bedrijf telefonisch goed beschikbaar. Deze koper is heel tevreden over de aangeboden service van het bedrijf en over de kwaliteit van deze zonnepanelen aanbieding.

Met deze handige zonnepanelenset haal je zeker en vast een degelijk product in huis. Dit model is vooral ideaal voor mensen die in het bezit zijn van motorhomes of campers. Het lijkt ons daarom dus echt de moeite om de eigenschappen van deze zonnepanelen dan ook eens grondig te onderzoeken.

Voordelen
Vermogen:

dit is eigenlijk een zonnepanelenset die een vermogen bezit van 120 Watt. Dit maakt het uitermate geschikt om te bevestigen op een motorhomes of eventueel een kampeerwagen.

Formaat:

in vergelijking met het voorgaande product, is deze zonnepanelenset uiteraard iets groter. Je hoeft dus meer ruimte te voorzien.

Set:

de zonnepanelenset is eigenlijk opgebouwd uit een mono-kristallijn zonnepaneel. Verder zit daar nog een solar-laadautomaat bij in combinatie met een montageset.

Nadelen

Op dit moment is er nog maar één enkele review geplaatst waaruit duidelijk op te maken is dat de koper laaiend enthousiast is. Dit maakt het er voor ons alleen maar moeilijker op om eventuele nadelen tijdig op te merken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Durasun Compleet pakket 2600 W

 

Deze set zonnepanelen van Durasun bestaat uit 10 zonnepanelen van 260 Watt die gemaakt zijn van polykristallijn, een geschikte omvormer met Wifi monitoring, een bevestigingssysteem voor een schuin pannendak en gelijkstroom bekabeling en connectoren.

Het is een compleet doe-het-zelf pakket die zorgt voor een jaarlijkse energieopbrengst van 2340 kwh.

Dit is enkel bij een schaduwvrije zuid-opstelling van deze set. Gezien de prijs behoort dit product niet tot de goedkope zonnepanelen.

Over dit product is momenteel nog geen review geschreven door een mogelijke koper. Dit heeft misschien te maken met de hoge prijs van deze set. Wegens het gebrek aan een beoordeling kunnen wij je geen advies geven over deze zonnepanelen aanbieding.

De merknaam Durasun zonnepanelen zal bij heel wat mensen misschien wel een belletje doen rinkelen. Toch zul je met deze zonnepanelenset rekening hoeven te houden met een iets hoger budget. Dit product beschikt namelijk niet meteen over de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 zonnepanelen die we in onze selectie hebben opgenomen.

Voordelen
Vermogen:

deze set is opgebouwd uit 10 zonnepanelen die elk een vermogen bezitten van maar liefst 260 Watt.

Materiaal:

de zonnepanelen zijn vervaardigd uit bijzonder duurzaam polykristallijn.

Gebruiksvriendelijk:

de set zonnepanelen beschikt verder over Wifi monitoring en een bevestigingssysteem om de panelen op een schuin dak te monteren. Verder bestaat het ook uit gelijkstroom bekabeling en een aantal handige connectoren.

Nadelen
Geen reviews:

op dit moment zijn er nog geen reviews geplaatst waardoor er ook geen informatie te vinden is omtrent de gebruikerservaring. Dit kan sommige potentiële kopers tegenhouden om het product aan te kopen.

Prijskaartje:

de hoge prijs zou een struikelblok kunnen zijn voor sommige kopers en is misschien ook de reden waarom er nog geen reviews geplaatst zijn.

Koop bij bol.com (€3020)

 

 

 

 

Ganz 30 Watt Maritiem

 

Dit zonnepaneel van Ganz is volledig weerbestendig en is ideaal voor maritieme en outdoor toepassingen.

Je kunt dit zonnepaneel op elk oppervlak monteren dankzij de onbreekbare epoxy coating met semi-flexibele aluminium achterkant. Het is zelfs geschikt voor op een boot. Elk paneel heeft vier gaatje voor montage en wordt geleverd met een kabel van drie meter.

Met deze kabel kun je het zonnepaneel direct aansluiten op een batterij. De zonnecellen leveren veel energie op, het heeft een maximale kracht van 30 Wp. Het is ook nog licht van gewicht dus je kunt het makkelijk overal meenemen.

Ook over dit product zijn er tot op heden nog geen online reviews geschreven door gebruikers. Misschien hebben mensen dit al gekocht maar er geen mening over geschreven. Door het gebrek aan een review kunnen wij je geen advies geven over dit zonnepaneel.

Indien je op zoek bent naar semi-flexibele zonnepanelen dan ben je bij Ganz aan het juiste adres. Deze zonnepanelen zijn bovendien uitermate geschikt voor de maritieme markt. Alvorens je beslist de zonnepanelen aan te kopen, lijkt het ons aangewezen om eerst eens op zoek te gaan naar de positieve en negatieve punten van dit product.

Voordelen
Gebruiksvriendelijk:

dit handige zonnepanelenset is bestand tegen gelijk welke weersomstandigheid. Daardoor is het ook te gebruiken bij eventuele outdoor toepassingen.

Montage:

dankzij de combinatie van de epoxy coating die helemaal onbreekbaar is en de semi-flexibele achterkant die uit aluminium gemaakt is, is het mogelijk om de zonnepanelen op gelijk welk type oppervlak te gaan bevestigen.

Nadelen
Gebruikerservaring:

doordat er momenteel nog geen online reacties geplaatst zijn, is er ook geen enkele informatie omtrent de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ring Solar panel

 

Het zonnepaneel van ring is speciaal ontworpen om de Ring Stick Up cam continu van stroom te kunnen voorzien. Je verbindt het zonnepaneel via USB met de Stick Up Cam en met enkele uren zon per dag heb je al genoeg energie om de camera te laten werken.

Je kunt dit paneel overal plaatsen waar er genoeg zonlicht is en met de draaibare arm kun je dit toestel makkelijk naar de zon toe richten. De kabel is 1,5 meter lang en dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope zonnepanelen.

Over dit product is momenteel nog maar één review geschreven en deze is overwegend negatief.

De koper is niet tevreden over de kwaliteit van dit product want het laadt niet goed op. Het toestel is ook niet duurzaam.

Indien je in het bezit bent van de Ring Stick Up Cam dan ben je met deze zonnepanelen van het merk Ring zeker en vast aan het goede adres. De zonnepanelen behoren bovendien tot de goedkope exemplaren omwille van de zeer gunstige prijs ervan. Het loont dan ook echt de moeite om de voor- en nadelen eens onder de loep te nemen.

Voordelen
Handig in gebruik:

het enige dat je hoeft te doen is het zonnepaneel in verbinding stellen met de Stick Up Cam. Dit kun je doen door middel van een USB verbinding.

Gebruiksgemak:

het toestel is voorzien van een draaibare arm waardoor je het ten alle tijde naar de zon kunt richten. Dankzij de kabel van anderhalve meter is er voldoende bewegingsvrijheid.

Nadelen
Niet duurzaam:

we merken dat de koper niet helemaal tevreden blijkt te zijn van dit product. De zonnepanelen zijn behoorlijk kwetsbaar en daardoor dus helemaal niet duurzaam.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status