5 Beste zwangerschapstesten Test Van 2022

Laatste update: 02.12.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Beste zwangerschapstesten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wil je te weten komen of je zwanger bent of niet dan kan een degelijke zwangerschapstest daar alvast bij helpen. Het assortiment aan testen is vandaag de dag bijzonder ruim wat de keuze niet altijd even makkelijk maakt. Ben je iemand die de test graag enkele keren op verschillende tijdstippen wilt herhalen dan lijkt de Sensitest dipstick sensitive alvast een goede aanbeveling te zijn. Wil je niet alleen ontdekken of je zwanger bent maar meteen ook een idee krijgen van hoe ver je ongeveer bent? Dan raden wij jou aan om de Sensitest Digital even grondig onder de loep te nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Zwangerschapstesten Koopgids

 

Bestaat de kans dat je misschien wel zwanger zou kunnen zijn? Maar wil je het toch nog even met zekerheid te weten komen? Dan kan het gebruik van een degelijke en betrouwbare zwangerschapstest een goede aanbeveling zijn. Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van zwangerschapstesten en wanneer voer je een dergelijke test maar beter uit? En hoe zit het dan met het prijskaartje? Zijn er goedkope oplossingen te vinden of moet je maar beter aanbiedingen en promoties in de gaten houden als je de verschillende testen gaat vergelijken.

Het gebruiksgemak van een zwangerschapstest

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende soorten zwangerschapstesten op de markt gebracht. En het is maar goed ook dat ze bestaan. Op die manier wordt vrouwen de mogelijkheid aangeboden om een dergelijke test zelfstandig uit te voeren en te ontdekken of ze al dan niet zwanger zijn. Voor vrouwen die al een tijdje bewust zwanger proberen te worden, kan het een verademing zijn om via de test de zwangerschap bevestigd te krijgen.

Maar ook in minder aangename situaties kan het voor velen een aanbeveling zijn. Stel je voor dat je als jong meisje ongepland zwanger raakt en de stap naar de dokter nog veel te groot is. Het gebruik van een zwangerschapstest kan de eerste twijfel dan wegnemen en misschien de moed bieden om vervolgens naar de dokter te gaan.

Toch willen wij er hard op wijzen dat het niet de bedoeling is om zomaar de eerste de beste zwangerschapstest aan te kopen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en bedenk waar je naar op zoek bent. Wil je een standaard test aankopen of toch een gevoelige test die je voor het begin van je menstruatie kunt uitvoeren? En wil je de test graag herhalen of is 1 resultaat voor jou voldoende?

 

Wanneer voer je de zwangerschapstest uit

Zodra je besloten hebt om een zwangerschapstest uit te voeren, dan is het natuurlijk ook handig om te weten te komen wat het ideale tijdstip daarvoor is. In principe maakt het helemaal niet uit of je de ochtend, avond of tegen de middag afneemt. Het belangrijkste is dat jij jezelf rustig en klaar voelt om de test af te nemen. Echter moet je wel rekening proberen te houden met de eisprong.

Zo zou je bijvoorbeeld al een eerste test kunnen afnemen een weekje nadat de eisprong heeft plaatsgevonden. In theorie komt dit dus ongeveer overeen met zo’n kleine 2 weken na het einde van je laatste menstruatieperiode. Toch raden dokters en specialisten aan om, indien mogelijk, nog iets langer te wachten. Het begin van je eerstvolgende menstruatieperiode is dan ook een goede aanbeveling.

Uiteraard is dit in de theorie het geval maar zien we dat heel wat vrouwen in de praktijk een onregelmatige cyclus hebben. In dergelijke gevallen kan het handig zijn om verschillende testen of diverse tijdstippen af te nemen of te kiezen voor een bloedtest.

 

Budgetvriendelijk of niet

Uiteraard willen we ook even stil staan bij het mogelijke prijskaartje. Zo wordt het gemiddelde prijskaartje van een veilige en betrouwbare zwangerschapstest rond de 18 euro geschat. Uiteraard zullen er altijd testen zijn die veel goedkoper zijn dan andere. Zo zal een gevoelige zwangerschapstest die je enkele dagen voor je menstruatie kunt uitvoeren, een pak duurder in de aankoop zijn dan een standaard test.

Daarnaast kan het prijskaartje ook oplopen omdat er meerdere testen worden aangeboden. Dergelijke voordeelverpakking kan best wel handig zijn omdat je dan de mogelijkheid hebt om de test meerdere keren te herhalen en dit op verschillende tijdstippen. Kortom, bedenk waar jij naar op zoek bent en hoeveel geld je bereid bent om er maximaal aan te spenderen. Wil je de test graag meermaals uitvoeren of is dit helemaal geen noodzaak?

Het type, display, betrouwbaarheid en andere kenmerken

De zoektocht naar de perfecte zwangerschapstest toont aan dat er wel degelijk verschillende types bestaan. Zo wordt er in de meeste gevallen een standaard midstream test aangeboden die je zowel in de ochtend alsook avond kunt uitvoeren.

Echter neemt ook de dipstick zwangerschapstest steeds meer aan populariteit toe. Het is hierbij de bedoeling om de dipstick eventjes in je urine onder te dompelen en in een mum van tijd wordt het resultaat meegedeeld. Daarnaast kun je ook kiezen voor de zogenaamde digitale test waarbij zelfs vermeld wordt hoeveel weken je ongeveer zwanger bent.

In sommige gevallen wordt het resultaat van de test weergegeven door middel van een streepje of een kleurverandering. In andere gevallen kun je nu ook opteren voor een zwangerschapstest waarin het resultaat in woorden of emoticons wordt uitgedrukt. Dergelijke testen zijn voorzien van een duidelijk en helder leesbaar display.

Bedenk of de test betrouwbaar en nauwkeurig is en hoe lang je ongeveer moet wachten om het resultaat te weten te komen. Het kan handig zijn indien de test per 2 of 4 aangeboden wordt, zodanig dat je hem nogmaals kunt herhalen indien je dat mocht wensen!

 

5 beste zwangerschapstesten (Reviews) van 2022

 

De beste zwangerschapstest hoeft niet noodzakelijkerwijze ook de duurste uit het rijtje te zijn. Het kan evengoed een aanbieding of één van de goedkope testen zijn. Ben je op zoek naar een digitale test van het populairste merk Clearblue of maakt het merk niet zoveel uit? Wij zetten alvast 5 topproducten op een rijtje. Bekijk ze even rustig en houd eventueel ook rekening met de online reviews en het advies van klanten.

 

1. Sensitest zwangerschapstest dipstick sensitive 12 stuks Extra vroege zwangerschapstest

 

Heb je het vermoeden dat je zwanger zou kunnen zijn en wil je de test graag al in een vroeg stadium uitvoeren? Dan blijkt dit product van Sensitest alvast een goede aanbeveling te zijn. Deze overgevoelige zwangerschapstest kun je namelijk al 6 dagen voor je menstruatie gaan uitvoeren en biedt een gevoeligheid aan van maar liefst 10 mIU/ml.

Op het eerste zicht lijkt hij niet meteen voorzien van de laagste prijs maar toch valt het prijskaartje hartstikke goed mee aangezien de verpakking maar liefst 12 stuks telt. Op die manier kun je de zwangerschapstest op verschillende momenten herhalen. Deze dipstick zwangerschapstest is bijzonder eenvoudig te gebruiken en biedt in amper 5 minuten al resultaat.

Een blik op de online reviews toont aan dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk tevreden is. Ze beoordelen het product met net geen maximum score van 4,9 sterren waardoor hij vast en zeker tot de populairste testen behoort. Slechts één koper is niet tevreden met de aangeboden kwaliteit.

Voordelen
Prijskaartje:

het prijskaartje blijkt bijzonder goed mee te vallen aangezien je tot wel 12 zwangerschapstesten krijgt toegestuurd.

Gebruiksgemak:

het betreft een dipstick zwangerschapstest die in slechts 5 minuten al een duidelijk en nauwkeurig resultaat kan opleveren.

Gevoeligheid:

deze extra gevoelige test is speciaal ontwikkeld zodat je hem reeds 6 dagen voor het begin van je menstruatie kunt uitvoeren.

Nadelen
Matige kwaliteit:

volgens één klant had de kwaliteit van het product toch wel wat beter mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sensitest Digital Zwangerschapstest 2 Stuks Geeft ook aan hoe lang je zwanger bent

 

Net zoals het vorige product, blijkt ook deze zwangerschapstest afkomstig te zijn van Sensitest. Daaruit kunnen we besluiten dat het door vele klanten misschien wel als het beste merk beschouwd wordt. Hij wordt geleverd in een discrete verpakking en telt maar liefst 2 afzonderlijke betrouwbare zwangerschapstesten.

Het grote verschil met andere zwangerschapstesten die het resultaat aangeven met streepjes, wordt hier de testuitslag in woorden uitgedrukt. Bovendien geeft deze unieke digitale zwangerschapstest ook weer hoeveel weken je al zwanger blijkt te zijn. Stel dat de test “HCG3+” weergeeft dan blijk je al meer dan 3 weken zwanger te zijn. Bij een aanduiding “HCG-“ blijk je dan weer niet zwanger.

De zwangerschapstest is bijzonder eenvoudig te gebruiken en geeft de testresultaten in amper 5 minuten weer. Op die manier hoef je helemaal niet lang in spanning af te wachten. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief alhoewel één enkele koper het product helemaal niet zo gebruiksvriendelijk vindt.

Voordelen
Nauwkeurig:

de test is snel en nauwkeurig en laat bijvoorbeeld ook meteen weten hoe ver je al bent in de zwangerschap.

Testuitslag:

de uitslag van de test wordt eenvoudig uitgedrukt met behulp van woorden en emoticons.

Verpakking:

zodra je besluit dit product aan te kopen, zul je zien dat de verpakking 2 afzonderlijke testen bevat. Op die manier kun je de zwangerschapstest nog eens herhalen indien gewenst.

Nadelen
Niet gebruiksvriendelijk:

we stellen vast dat één klant deze zwangerschapstest als niet gebruiksvriendelijk heeft beoordeeld en dat is jammer.

Koop bij bol.com (€9.99)

 

 

 

 

3. Telano Zwangerschapstest Midstream Extra Vroeg 6 stuks Extra Gevoelig

 

Net zoals de eerste zwangerschapstest zul je merken dat ook dit exemplaar in staat is om reeds in een vroeg stadium de eventuele zwangerschap aan te geven. Hij wordt jou aangeboden door het bekende merk Telano en wordt jou toegestuurd in een discrete en onopvallende verpakking. De verpakking telt bovendien maar liefst 6 afzonderlijke stuks zodanig dat het mogelijk wordt om de test op verschillende tijdstippen te herhalen.

Je kunt deze zwangerschapstest al vanaf 6 dagen voor het begin van de menstruatie afnemen. Bovendien blijkt hij extra gevoelig te zijn met maar liefst 10 mIU/ml waardoor het resultaat tot wel 99% nauwkeurig blijkt te zijn. Hij is voorzien van een brede antislip duimgreep inclusief een absorberend gedeelte van 6 mm breed wat allemaal bijdraagt aan het comfort. Een degelijke en duurzame zwangerschapstest die makkelijk te gebruiken is en in slechts enkele minuten al resultaat oplevert.

Wanneer we de online reacties van klanten op het product bekijken, dan zien we momenteel alleen maar positieve beoordelingen verschijnen. Zo geven klanten een positief advies over de uitstekende kwaliteit alsook over het unieke prijskaartje. Een topproduct dat probleemloos beloond werd met een maximumscore van 5 sterren.

Voordelen
Comfort:

de combinatie van de brede antislip duimgreep en natuurlijk ook het brede absorberende gedeelte zorgen ervoor dat het product comfortabel aanvoelt om te gebruiken.

Gevoeligheid:

ook hier betreft het opnieuw een extra gevoelige test die je makkelijk en zonder problemen tot 6 dagen voor de menstruatie kunt afnemen.

Verpakking:

indien je de test meerdere malen wenst te herhalen dan is dat geen enkel probleem aangezien er maar liefst 6 zwangerschapstesten worden toegestuurd.

Nadelen
Prijskaartje:

ondanks het feit dat de prijs bijzonder goed lijkt mee te vallen, zullen er altijd klanten zijn die hem toch liever wat lager hadden gezien.

Koop bij bol.com (€9.99)

 

 

 

 

4. Clearblue Vroege Detectie Zwangerschapstest set van 1 test

 

Uiteraard mag de zwangerschapstest van het bekende en sterk gewaardeerde merk Clearblue alvast niet in het rijtje ontbreken. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje iets hoger blijkt te zijn. Dat lijkt misschien op het eerste zicht niet zo, maar wordt wel duidelijk als blijkt dat de verpakking slechts één enkele zwangerschapstest telt.

Het betreft hier eveneens een extra vroege zwangerschapstest die je bijgevolg tot 6 dagen voor het begin van je menstruatie kunt uitvoeren. Hij is makkelijk en eenvoudig te gebruiken en geeft door middel van kleurverandering aan of je al dan niet zwanger bent. Bovendien hoef je helemaal niet zo lang in spanning af te wachten daar het resultaat in slechts enkele minuten zichtbaar wordt.

Ook hier blijken de klanten alleen maar positieve bevindingen te hebben. Zo wordt de test niet alleen als kwalitatief en betrouwbaar bestempeld maar zijn er ook heel wat kopers die het prijskaartje aanvaardbaar vinden. Kortom, een test die precies aan de verwachtingen van de klanten lijkt te voldoen.

Voordelen
Vroege test:

ook hier blijkt het tot de mogelijkheden te behoren om de test tot 6 dagen voor de eigenlijke menstruatie uit te voeren.

Gebruiksgemak:

de zwangerschapstest maakt gebruik van een duidelijke kleurverandering om aan te geven of je nu wél of niet zwanger bent.

Snel:

het afnemen van een zwangerschapstest kan wat spanning en stress met zich meebrengen. Gelukkig verschijnt de uitslag in amper enkele minuutjes.

Nadelen
Prijzig:

in vergelijking met sommige andere testen, blijkt de prijs van deze zwangerschapstest toch best wel wat hoger te liggen.

Koop bij bol.com (€8.78)

 

 

 

 

5. Predictor Early + Express 60s responstijd Physical medisch hulpmiddel

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de zwangerschapstest van Predictor. Zoals de producttitel al doet vermoeden, gaat het ook hier om een extra vroege en gevoelige zwangerschapstest. Deze kun je dus reeds 6 dagen voor het begin van je menstruatie uitvoeren, indien gewenst. Bovendien maakt het helemaal niet uit of je hem nu in de ochtend of avond wilt uitvoeren.

De test is bijzonder eenvoudig te gebruiken en laat in amper 60 seconden het resultaat zien. De testen blijken maar liefst 99% nauwkeurig te zijn alhoewel je er rekening mee moeten houden dat de hoeveelheid zwangerschapshormonen zal stijgen naargelang de zwangerschap vordert. Het is dus altijd aangeraden om de test op een later tijdstip nog even te herhalen.

We stellen vast dat de klant duidelijk tevreden is en het product met een maximumscore van 5 sterren heeft beantwoord. Echter zul je er wel rekening mee moeten houden dat de test niet over de laagste prijs beschikt. Bovendien bevat de verpakking slechts één enkele zwangerschapstest.

Voordelen
Gebruiksvriendelijk:

het betreft een nauwkeurige en extra gevoelige zwangerschapstest die je tot enkele dagen voor de menstruatie zonder problemen kunt afnemen.

Nauwkeurigheid:

de test biedt maar liefst 99% nauwkeurigheid aan, wat behoorlijk veel is.

Testresultaat:

gelukkig hoef je niet lang in spanning af te wachten aangezien je in amper 1 minuut het resultaat te zien krijgt.

Nadelen
Verpakking:

besef wel dat je slechts 1 afzonderlijke zwangerschapstest krijgt toegestuurd. Je kunt de test dus niet herhalen.

Koop bij bol.com (€9.99)

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wanneer is een zwangerschapstest geschikt?

Een zwangerschapstest wordt aangeraden wanneer je het vermoeden hebt dat je zwanger zou kunnen zijn. Wil je niet meteen naar de dokter rennen of is er toch, om één of andere reden, een drempel om naar de gynaecoloog te gaan, dan kan een zwangerschapstest alvast een goede oplossing zijn.

Het tijdstip waarop je de zwangerschapstest uitvoert is geheel persoonlijk en kan dus zowel in de ochtend als naar de avond toe. Bij voorkeur wordt de test kort na de eisprong uitgevoerd. De eisprong vindt plaats ongeveer 2 weken na het einde van de laatste menstruatieperiode, bij vrouwen die een regelmatige cyclus hebben. Heb je een onregelmatige cyclus, dan is het aan te raden om de zwangerschapstest op verschillende momenten te herhalen.

Q2: Wanneer moet je een zwangerschapstest doen als je een onregelmatige cyclus hebt?

Echter hebben heel wat vrouwen te kampen met een onregelmatige menstruatiecyclus. Het afnemen van een zwangerschapstest verloopt dan ook iets omslachtiger dan gewoonlijk. Indien je te kampen hebt met een onregelmatige cyclus dan is het beter om je te baseren op de langste cyclus die je het afgelopen jaar gehad hebt.

Kies bij voorkeur dan ook een gevoelige zwangerschapstest uit, die je tot wel 6 dagen voor de menstruatieperiode kunt uitvoeren. Een bloedtest wordt nog altijd aangeraden bij eventuele twijfel en spanning.

 

Q3: Hoe werkt een zwangerschapstest?

De wijze waarop een zwangerschapstest werkt, is in de meeste gevallen behoorlijk gelijklopend. Zo goed als alle zwangerschapstesten moet je gedurende enkele seconden onder je urinestraal houden of in een glaasje opgevangen urine onderdompelen. Vervolgens verschijnt binnen enkele seconden of minuten, afhankelijk van de test, het resultaat.

De manier waarop het resultaat wordt meegedeeld, kan echter wel verschillend zijn. Bij de standaard zwangerschapstesten zul je zien dat het resultaat wordt aangeduid door middel van streepjes of kleurveranderingen. Tegenwoordig zijn er ook heel wat testen die de zwangerschap aanduiden met woorden en/ of emoticons. In sommige gevallen wordt zelfs vermeld hoeveel weken ver je al bent.

 

Q4: Hoe betrouwbaar is een zwangerschapstest?

De betrouwbaarheid van de zwangerschapstest is vaak afhankelijk van het type test dat je besluit aan te kopen. Echter kunnen we jou met zekerheid vermelden dat de meeste hedendaagse zwangerschapstesten een nauwkeurigheid garanderen van maar liefst 99%.

Indien je echter 100% zeker wilt zijn dan is het aangeraden om de test meerdere malen te herhalen op verschillende tijdstippen en dagen. Je kunt hierna ook een bloedtest afnemen bij de gynaecoloog of huisarts om echt alle laatste twijfel en spanning helemaal te kunnen wegnemen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status