Beste zwembadstofzuiger

Laatste update: 03.06.20

 

Zwembadstofzuigers test van 2020

 

Steeds meer personen beslissen om een zwembad in de tuin te plaatsen. Zo is er op warme zomerdagen toch een beetje verkoeling. Wanneer je een zwembad plaatst dan kan een zwembadstofzuiger best wel een goede aanbeveling zijn. Zo kun je het water proper en hygiënisch houden. We zijn even op zoek gegaan naar de 3 beste zwembadstofzuigers. Zo zijn we uitgekomen bij de Bestway Lay-z-spa Aquascan Deluxe zwembadstofzuiger. Het toestel is makkelijk te bedienen en in een mum van tijd haal je het meeste vuil uit het zwembad. Je hebt ook de keuze om te kiezen voor de Gre Robot Kayak Jet robotstofzuiger. In tegenstelling tot het vorige toestel werkt dit apparaat volledig automatisch.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Zwembadstofzuigers koopgids

 

Als je een zwembad in je tuin hebt dan ken je het probleem wel. Het zwembad zit al gauw vol van het vuil die naar de bodem zakt. Hoe krijg je dit vuil er nu uit? Je kunt dit doen door een zwembadstofzuiger te kopen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten stofzuigers en er zijn natuurlijk nog andere belangrijk punten om op te letten zoals de prijs, de accessoires en het gebruiksgemak.

 

 

Soorten zwembadstofzuigers

 

Er zijn verschillende soorten zwembadstofzuigers waaruit je kunt kiezen. Je kunt een handmatige bodemstofzuiger kopen. Deze hebben een telescopische arm die je gebruikt om de bodem van het zwembad zelf te reinigen. Je sluit de stofzuiger aan op een pomp die meestal zand gebruikt om te filteren. Het vuile water wordt door de zandfilter gezogen met de filterpomp.

Als je zelf niet veel werk wilt verrichten dan kun je kiezen voor een zwembadrobot. Dit apparaat reinigt de bodem van je zwembad zonder jouw hulp. Je steekt de stekker in het stopcontact, laat de stofzuiger in het water zakken en je schakelt de robot in zodat het kan beginnen met reinigen. De robot zal zelf de route uitstippelen en automatisch uitschakelen wanneer het klaar is met reinigen. Sommige modellen kunnen zelfs de wanden reinigen en de duurst kunnen zelfs de waterlijn zelf schoonmaken. Het vuil wordt opgevangen in een herbruikbare filterzak.

Een automatische stofzuiger werkt volgens hetzelfde principe als een zwembadrobot. Het verschil is dat dit model geen filterzak gebruikt maar aangesloten wordt op een zandfilter. Het vuile water wordt via de pomp door de filter gezogen. Sommige toestellen kunnen ook de wanden van het zwembad reinigen.

Dan zijn er nog zwembadstofzuigers die op batterijen werken, zo ben je niet afhankelijk van een stopcontact. Deze toestellen sluit je niet aan op een zandfilter maar gebruiken, net als de robot, een herbruikbare filterzak.

 

 

Gebruiksgemak van de stofzuiger

 

Er zijn verschillende punten die kunnen bijdragen tot een beter gebruiksgemak van een zwembadstofzuiger. Het eerste punt is de lengte van het snoer. Als je een stofzuiger koopt met een lang snoer dan kun je het gebruiken om een groter oppervlak schoon te maken. Het is geen aanbeveling om een model te kopen met een kort snoer want dan ben je heel beperkt in je schoonmaakmogelijkheden.

Het formaat van je zwembadstofzuiger kan een probleem vormen, vooral als je over niet veel plaats beschikt om het toestel op te bergen. Natuurlijk kun je moeilijk een kleine zwembadstofzuiger kopen voor een groot zwembad maar het is toch beter om rekening te houden met de grootte. Meestal heb je een opbergruimte bij het zwembad om alle spullen te bewaren die nodig zijn voor het onderhoud van het zwembad, zorg ervoor dat je genoeg plaats over hebt om de stofzuiger op te bergen.

Sommige apparaten gebruiken een transparante opvangbak voor het vuil, op die manier kun je zien wanneer de opvangbak of de filterzak vol zit om het op tijd te legen. Ook zijn er andere nuttige functies zoals een watersensor. Met deze sensor merkt een waterstofzuiger wanneer je in het water gaat en schakelt het automatisch in. Vanaf dat je de stofzuiger uit het water haalt schakelt het automatisch uit.

 

 

Accessoires

 

Natuurlijk krijg je ook verschillende accessoires bij de aankoop van je zwembadstofzuiger. Je kunt deze een beetje vergelijken met de accessoires die je krijgt bij een gewone stofzuiger. In dit geval kan het gaan om bepaalde opzetstukken die het eenvoudiger maken om het vuil in hoeken te verwijderen.

Een andere mogelijkheid is verschillende telescopische stelen van verschillende lengtes. Op die manier kun je ook hele diepe zwembaden makkelijk schoonmaken. Sommige opzetstukken bestaan uit een zuigmond met borstels aan de zijkanten. Deze opzetstukken kun je gebruiken om randen en vloeren echt schoon te maken voordat je het vuile water opzuigt.

Sommige modellen worden geleverd met verschillende gewichten om de zuigmond van de stofzuiger goed op de bodem te laten. Zo hoef je zelf geen kracht te gebruiken om de stofzuiger naar beneden te duwen want dankzij de gewichten gebeurt dit automatisch.

Hoeveel wil je betalen voor een zwembadstofzuiger?

 

Het is moeilijk om een prijs te plakken op dit product want het hangt van vele verschillende factoren af. Zo kun je ook kleinere modellen kopen die speciaal gemaakt zijn om jacuzzi’s schoon te maken. Deze zullen minder kosten maar je kunt ze natuurlijk niet gebruiken om grote zwembaden mee te reinigen.

Zet de belangrijkste punten op papier voordat je op zoek gaat naar een zwembadstofzuiger. Waarover moet jouw ideale toestel beschikken? Hoe lang moet de kabel zijn? Wil je het zwembad handmatig schoonmaken of automatisch? Tegenwoordig hoef je zelfs je huis niet meer te verlaten wanneer je een product wilt kopen. Neem een kijkje op specifieke websites voor het onderhoud van zwembaden om interessante aanbiedingen te vinden.

 

 

Zwembadstofzuiger reviews – top 5

 

 

Ben jij de eigenaar van een zwembad en zoek jij naar een eenvoudigere manier om die te onderhouden. Dan is het misschien tijd dat jij een zwembadstofzuiger aanschaft voor een snel en hygiënisch onderhoud van het zwembad. Bekijk de opties hieronder en koop een zwembadstofzuiger die bij jouw behoefte past.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bestway Lay-z-spa Aquascan Deluxe

 

Met de Bestway Lay-z-spa Aquascan Deluxe zwembadstofzuiger verwijder je gemakkelijk en snel al het zand en vuil uit jouw zwembad. Deze stofzuiger is snoerloos en voor alle voeding gebruikt het batterijen, die helaas niet inbegrepen zijn.

Ook is het uitermate geschikt voor alle liner zwembaden en spa’s met een maximale doorsnee van 600 centimeter. Het is voorzien van een lange steel van 300 cm en het kan gemakkelijk alle hoeken bereiken. Ook is dit product gemakkelijk in elkaar te zetten en het is ook gemakkelijk te onderhouden, want het bestaat uit weinig onderdelen. Omdat het een kleine omvang heeft is het gemakkelijk op te bergen.

Voor dit product staan er nog geen reviews geschreven. Het is wel mogelijk dat gebruikers dit product hebben aangeschaft, maar dat zij nog geen reviews hebben geschreven. Omdat er nog geen gebruikerservaring is geplaatst voor dit product, is het moeilijk om een advies te geven over dit product.

Dankzij de Bestway zwembadstofzuiger kun jij op een eenvoudige en efficiënte manier jouw zwembad onderhouden. Dit model is afkomstig van het merk Lay-Z-Spa en staat garant voor heel wat kwaliteit. Alvorens je beslist om dit toestel aan te kopen dan kun je misschien eerst even een kijkje nemen naar de voor- en nadelen van deze zwembadstofzuiger.

Voordelen
Comfort:

deze zwembadstofzuiger werkt helemaal op batterijen en is dus draadloos. Daardoor heb je voldoende bewegingsvrijheid.

Formaat:

het is een vrij kleine en compacte zwembadstofzuiger die je heel eenvoudig kunt monteren. Bovendien hoef je niet veel ruimte te voorzien wanneer je het apparaat wilt opbergen.

Handig in gebruik:

de steel van het apparaat is 300 cm lang en kan gemakkelijk alle hoeken en kantjes bereiken. Het is geschikt voor gelijk welk zwembad en spa met een diameter van ongeveer 600 cm.

Nadelen
Gebruikerservaring:

door het gebrek aan gebruikerservaring is het voor ons bijzonder moeilijk om jou tijdig te informeren omtrent de eventuele nadelen van het toestel.

Meerkost:

het apparaat werkt op basis van batterijen die je er zelf nog apart hoeft bij te kopen. Ze worden namelijk niet meegeleverd met het toestel.

Koop bij bol.com (€92.9)

 

 

 

 

Gre Robot Kayak Jet

 

De Gre Robot Kayak Jet is een automatische zwembadstofzuiger, die alleen geschikt is voor opbouw zwembaden met vlakke, hellende of horizontale bodems.

Dit product heeft een eigen motor en een lange kabel van 120 meter en is bedoeld voor zwembaden tot 60 m2. Binnen 2 uur reinigt deze stofzuiger de bodem van het zwembad en het schakelt daarna automatisch uit. Het hoeft niet gekoppeld te worden op de skimmer van het zwembad, want het beschikt over een filter.  

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope zwembadstofzuigers. Helaas staan er voor dit product nog geen reviews geschreven. Het is wel mogelijk dat gebruikers dit product hebben aangeschaft, maar dat zij nog geen beoordeling hebben gegeven over deze zwembadstofzuiger. Omdat er nog geen gebruikerservaring is geplaatst, is het moeilijk om een advies te geven over dit product.

De Gre Robot zwembadstofzuiger is niet meteen één van de meest goedkope modellen als je de prijs ervan bekijkt. Toch merken we dat de gebruiker laaiend enthousiast is waardoor het misschien wel eens zou kunnen uitgroeien tot het populairste toestel. In elk geval is Gre voor deze koper wel degelijk veruit het beste merk.

Voordelen
Handig in gebruik:

deze zwembadstofzuiger werkt helemaal automatisch en je hebt er dan ook weinig of geen kracht voor nodig. Achteraf schakelt het toestel helemaal zelf uit.

Vermogen:

het is een bijzonder krachtig toestel dat geschikt is om zwembaden met een oppervlakte van 60 m2 te onderhouden. Dit duurt ongeveer een kleine 2 uur.

Gebruiksvriendelijk:

doordat het toestel over een eigen filter beschikt, hoef je het helemaal niet aan te sluiten op de skimmer.

Nadelen
Beperkte mogelijkheid:

dit model kun je alleen maar gaan gebruiken voor opbouw zwembaden waarvan de bodem vlak, hellend of horizontaal is. Dit zou voor sommige kopers misschien wel een minpuntje kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kokido Telsa 5

 

De Kokido Telsa 5 is een herlaadbare zwembadstofzuiger die als voeding herlaadbare lithium batterijen gebruikt en voor 30 minuten onafgebroken schoonmaakt. Dit product is draadloos, draagbaar en het is ideaal om puin te stofzuigen uit jacuzzi’s en kleine zwembaden.

Ook heeft deze zwembadstofzuiger een watersensor die het automatisch aan- en uitschakelt. Het is voorzien van een LED laadstatus-indicator en het heeft een transparant lichaam om te kunnen zien wanneer de filter vol zit met vuil. Het mondstuk is voorzien van borstels om de randen schoon te maken en het heeft een 1,7 meter lange steel.

Voor deze zwembadstofzuiger staan er tot nu toe nog geen reviews geschreven. Het is wel mogelijk dat gebruikers dit product hebben aangeschaft, maar dat zij nog geen review hebben geschreven. Omdat er nog geen gebruikerservaring is geplaatst voor dit voorwerp, is het moeilijk om een advies te geven over dit product.

Indien je zelf een zwembad in de tuin hebt staan, dan is het belangrijk dat je in het onderhoud voorziet. Met deze handige zwembadstofzuiger van het bekende merk Kokido – Electric – Cleaners hoeft dit vanaf nu dan ook geen enkel probleem meer te zijn. Laten we dan ook even kijken naar de karaktereigenschappen van dit toestel.

Voordelen
Stroom:

deze zwembadstofzuiger is voorzien van lithium batterijen. Deze kun je gewoon na gebruik opnieuw gaan opladen en dus hergebruiken.

Handig in gebruik:

doordat het werkt op batterijen is het toestel helemaal draadloos. Dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid en dus ook comfort. Bovendien weegt het helemaal niet zoveel en is het handig om mee te werken.

Watersensor:

het apparaat is voorzien van een watersensor waardoor de zwembadstofzuiger automatisch kan aan- en uitschakelen.

Filter:

de filter is transparant en daardoor kun je gemakkelijk zien wanneer deze helemaal vol met vuil zit. Zo kun je de filter tijdig reinigen of vervangen.

Nadelen
Formaat:

voor één enkele koper blijkt deze zwembadstofzuiger toch net een tikkeltje te klein uit te vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Super Vac Hayward

 

De Hayward Super Vac is een manuele, driehoekige zwembadstofzuiger die met behulp van de vorm het verwijderen van vuil in de hoeken vergemakkelijkt. Dit product stelt jou in staat om zelfs de meest hardnekkige algen te verwijderen.

De Super Vac heeft een telescopische arm waardoor je snel over de bodem van het zwembad kan bewegen zonder zelf in het zwembad te gaan. Dit product is 3 kg licht en er kan eenvoudig een slang aan gekoppeld worden. Voor een nog betere schoonmaak krijg je samen met deze stofzuiger 3 gewichten bijgeleverd.

Voor Super Vac Hayard zwembadstofzuiger staan er ook nog geen reviews geschreven. Het is wel mogelijk dat gebruikers deze stofzuiger hebben aangeschaft, maar dat zij nog geen review hebben geschreven. Omdat er nog geen ervaring van een gebruiker is geplaatst voor dit product, is het moeilijk om een advies te geven over dit product.

Misschien ben je wel al geruime tijd op zoek naar een degelijke en vooral duurzame zwembadstofzuiger maar wil je niet zoveel geld spenderen. In dat geval loont het zeker en vast de moeite om dit model van Hayward eens rustig te bestuderen. Neem alvast de voor- en nadelen van dit toestel eens grondig onder de loep.

Voordelen
Aankoopprijs:

je zult helemaal staan kijken van het voordelige tarief van deze zwembadstofzuiger. In vergelijking met de andere 4 toestellen uit onze lijst, heeft dit apparaat wel degelijk de laagste prijs.

Vorm:

de driehoekige vorm van het apparaat maakt het eenvoudiger om ook in alle hoeken en kantjes het vuil te verwijderen.

Telescopische arm:

dankzij de telescopische arm hoef jij zelf niet in het zwembad te gaan staan om het bad schoon te houden.

Nadelen
Kwetsbaar:

volgens één enkele koper zou het toestel toch vrij kwetsbaar zijn wanneer je het vaak wilt gebruiken.

Koop bij bol.com (€75)

 

 

 

 

Pool Improve Ovaal Deluxe

 

De Pool Improve Ovaal Deluxe zwembadstofzuiger heeft aan weerskanten en aan de voorzijde lange zijborstels.

Dit product is geschikt voor het handmatig reinigen van het zwembad. Het filtersysteem is voorzien van een universeel aansluitstuk, dat inbegrepen is bij de aanschaf van deze zwembadstofzuiger. Het is ook te gebruiken in combinatie met een zandfilter en een telescoopsteel. Deze twee items zijn niet inbegrepen bij de aanschaf van dit product.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een zwembadstofzuiger aanbieding. Het zou ook eventueel gerekend kunnen worden tot een top product, maar voor dit product staan er nog geen reviews geschreven. Het is wel mogelijk dat gebruikers dit product hebben aangeschaft, maar dat zij nog geen review hebben geschreven.

Omdat er nog geen gebruikerservaring is geplaatst voor dit product, is het moeilijk om een advies te geven over dit product.

Met de Pool Improve zwembadstofzuiger kun jij er vanaf nu voor zorgen dat je zwembad er elke dag opnieuw piekfijn bij ligt. Er is bovendien niets leuker dan een zwembad dat er niet alleen proper bij ligt maar ook hygiënisch en goed onderhouden is. Laten we daarom zeker even kijken naar de positieve en negatieve eigenschappen van deze zwembadstofzuiger.

Voordelen
Handig in gebruik:

je kunt deze zwembadstofzuiger gemakkelijk gebruiken in combinatie met een telescoopsteel en een zandfilter.

Hulpstukken:

bij de aankoop van het toestel dan krijg je er meteen ook een universeel aansluitstuk bij. Dit hoef jij dan alvast niet zelf nog aan te kopen.

Nadelen
Geen beoordeling:

op dit moment zijn er nog geen online reviews geplaatst. Dit zou andere potentiële kopers toch enigszins kunnen tegenhouden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status