5 Beste Zwembrillen Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Zwembrillen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je vaak en graag gaat zwemmen of misschien wel wedstrijden doet dan is een degelijke zwembril uiteraard geen overbodige luxe. Tegenwoordig bestaan er zoveel verschillende modellen, merken en formaten dat het niet altijd even eenvoudig is om er de juiste zwembril uit te pikken. Het is daarom belangrijk om eerst even de koopgids aandachtig door te nemen zodat je weet waar je eventueel op zou kunnen letten op het moment dat je een zwembril gaat aankopen. Indien je gehaast bent en er snel eentje nodig hebt dan kun je je ook behelpen door meteen door te klikken naar de top 3 van beste zwembrillen. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Speedo Aquapure Rood dan ook een heel degelijk en duurzaam product aankoopt. De bril past zich uitermate goed aan de gezichtsvorm aan en is bovendien helemaal lekvrij. De Aqua Sphere Kaiman is zeker en vast een waardig alternatief op het gebied van zwembrillen. Dit model is te verkrijgen in verschillende kleuren en zal zich helemaal aanpassen aan je gezichtsvorm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Zwembrillen koopgids

 

Als je merkt dat jouw kind echt gebeten is door de watermicrobe dan kan een nieuwe zwembril misschien wel een leuke aanbeveling zijn voor een verjaardagsgeschenk. Toch is het niet zo eenvoudig een keuze te maken uit de beste zwembrillen aangezien er tegenwoordig heel wat modellen en aanbiedingen zijn. Om jou te helpen, hebben wij een onderzoek verricht naar factoren die een belangrijke rol zouden kunnen spelen in de zoektocht naar een goede zwembril. Zo zou je kunnen letten op de maat, de mogelijkheden, het design en de kostprijs ervan.

Gebruiksgemak

Het is niet altijd eenvoudig om een leuk verjaardagsgeschenk te vinden voor jouw kind of voor jouw partner. Indien hij of zij echt gebeten is door de watermicrobe en er dus wekelijks heel wat zwemsessies op de kalender staan, dan kan een degelijke zwembril misschien wel een origineel geschenk zijn. Zo heb je er momenteel in allerlei verschillende kleuren en formaten. Je hebt zwembrillen die over net iets meer mogelijkheden beschikken en daardoor misschien niet meteen meer tot de goedkope zwembrillen behoren.

Toch is een degelijke zwembril echt enorm belangrijk. Zo kan het niet alleen je ogen beschermen tegen het water maar kan het ook je ogen beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. Het is dus echt enorm belangrijk om erop te letten dat je ook op zoek gaat naar de juiste maat. Daarnaast is het dan enkel nog maar een kwestie om rekening te houden met je eigen persoonlijke voorkeur en verlangens. Indien je met al deze elementen probeert rekening te houden dan zul je vroeg of laat zeker en vast jouw ideale zwembril tegenkomen.

 

De maat en de veiligheid

Het lijkt misschien niet zo belangrijk maar toch raden wij jou ten stelligste aan om op zoek te gaan naar een zwembril met de juiste maat. Indien je op zoek gaat naar een zwembril voor jouw zoontje dan is het belangrijk dat je deze in een kindermaat gaat bestellen en niet een model koopt uit de volwassenenafdeling. Het is dus belangrijk dat een duikbril niet te groot aangekocht wordt. Indien je een duikbril te groot inkoopt dan bestaat er natuurlijk altijd de mogelijkheid dat er water in je bril terechtkomt. Of het is mogelijk dat de glazen bedampen.

Anderzijds is het ook belangrijk om geen zwembril aan te kopen die iets te strak zit. Dat voelt niet alleen heel oncomfortabel aan maar het zal op lange termijn ook heel gevoelig en pijnlijk kunnen worden ter hoogte van de ogen en het hoofd. Het is daarom echt een goede aanbeveling om op zoek te gaan naar de zwembril met de voor jou juiste maat. Dit kun je enkel en alleen doen door modellen te vergelijken met elkaar en deze te passen. Daarnaast zal de juiste zwembril je ook voldoende bescherming bieden tegen het chloorwater of het zoute water in de zee. En natuurlijk ook tegen de schadelijke UV stralen van de zon.

 

Extra opties en mogelijkheden

Indien je op zoek gaat naar een degelijke zwembril dan zul je merken dat bepaalde modellen toch net iets meer mogelijkheden hebben dan andere zwembrillen. Het is hierbij dus in eerste instantie belangrijk dat je een aantal dingen afweegt. Indien je slechts heel sporadisch gaat zwemmen dan heb je niet alle opties nodig. Verder is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de plaats waar je zwemt. Zwem je hoofdzakelijk in de openlucht zoals in het zeewater of toch eerder in een overdekt zwembad.

De meeste zwembrillen zullen jouw ogen beschermen tegen het chloor dat in het zwembadwater zit of het zoute water van de zee. Met behulp van een duikbril zul je dus minder vaak last hebben van geïrriteerde ogen. Verder zullen de meeste zwembrillen ook bescherming bieden tegen de zonnestralen. Indien je van plan bent een triathlon te doen dan kan een bril met donkere glazen wel aan te raden zijn. Zwembrillen met een anti fog coating zijn helemaal speciaal want ze zorgen ervoor dat je glazen niet bedampen en je steeds een goed en duidelijk zicht hebt.

Design en kostprijs

Net zoals er heel wat verschillende modellen bestaan, zullen er ook heel wat prijsverschillen waar te nemen zijn. Zo is het mogelijk om een duikbril aan te kopen van 10 euro maar er zijn ook exemplaren van ongeveer 300 euro of meer. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met het doel en het budget dat je er wilt en kunt aan spenderen.

De prijs wordt in de eerste plaats grotendeels bepaald door de verschillende opties en mogelijkheden die de zwembril aanbiedt. Verder zal ook het uitzicht en de merknaam een belangrijke factor zijn in de prijsbepaling. Wij kunnen jou daarom aanraden om eerst even een kijkje te nemen tussen de vele reviews die de kopers op het net plaatsen. Op die manier krijg je iets meer inzicht in het product waarin je interesse hebt. En wie weet is het ook wel mogelijk om op deze manier een leuke zwembril aanbieding tegen te komen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

5 Beste Zwembrillen (Reviews) van 2020

 

Voor de liefhebbers van watersporten is het altijd goed om regelmatig te gaan zwemmen. Surfers kunnen in vorm blijven wanneer er geen golven of wind zijn maar het verhoogt ook je persoonlijke veiligheid indien je ooit ver in het water terecht komt. Hoe beter en sneller je kunt zwemmen, hoe meer kans je hebt om in veiligheid te raken bij problemen. We hebben een top vijf samengesteld zodat je de beste zwembril er kunt uitkiezen.

 

1. Speedo Aquapure Unisex Zwembril

 

De Aquapure zwembril van Speedo sluit goed aan op de vorm van het gezicht en laat geen water door tijdens het zwemmen. De lenzen van de zwembril zijn anti-condens zodat je altijd kunt genieten van een helder zicht in het water. Deze bril is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en weegt slechts 88 g.

Alle kopers schrijven lovende reviews over dit product. Ze zijn tevreden over de gunstige prijs-kwaliteitverhouding en de verstelbaarheid van de zwembril. De bril sluit goed aan op je gezicht waardoor het geen water doorlaat maar toch nog zorgt voor genoeg comfort.

De lenzen van de bril hebben geen last van damp zodat je altijd een goed zicht hebt onder water. Bovendien werd het product snel geleverd tot grote tevredenheid van de kopers.

Aan de meer dan positieve reacties te zien bij dit product, is deze zwembril duidelijk echt wel een topproduct. Dit kan te maken hebben met het bekende merk Speedo dat door heel wat personen ook veruit als het beste merk beschouwd wordt. In elk geval durven wij geloven dat dit model wel eens tot de populairste zwembrillen zou kunnen behoren.

Voordelen
Design:

deze trendy rode zwembril beschikt over een universele maat en kan zowel door mannen als vrouwen gebruikt worden.

Materiaal:

de zwembril is gemaakt uit stevig en duurzaam textiel en weegt amper 88 gram. Dit maakt de bril bijzonder comfortabel tijdens eventuele zwemwedstrijden.

IQfit technologie:

dankzij de IQfit technologie zul je merken dat de zwembril helemaal lekvrij is en dus ook perfect aan het aangezicht aansluit.

Nadelen
Kwetsbaar:

volgens een enkele gebruiker zou er toch wel wat water in de zwembril komen tijdens het zwemmen.

Koop bij bol.com (€24.29)

 

 

 

 

2. Aqua Sphere Kaiman Zwembril Clear Lens

 

Deze zwembril aanbieding is beschikbaar in twee verschillende kleuren namelijk zwart en wit. De bril past goed op je gezicht en is comfortabel om te dragen. Je hebt geen last van water in de bril dankzij de Softeril afdichting die ervoor zorgt dat de bril 100% lekbestendig is.

De Plexisol brilglazen zijn helder en zorgen voor een gezichtsveld van 180º, bovendien zijn ze bestand tegen krassen en behandeld met anti-fog zodat je geen last kunt hebben van condens. Je kunt de hoofdband van de zwembril verstellen naar je persoonlijke voorkeur.

De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van dit product is voordelig. Je kunt de hoofdband eenvoudig bestellen en het soepele materiaal van de bril zorgt niet voor irritaties. De anti-condens werkt goed maar je mag de glazen niet poetsen of de werking gaat verloren.

Met de Aqua Sphere zwembril kun jij vanaf nu voluit genieten tijdens zwemwedstrijden. De zwarte kleur laat de bril er ook extra trendy en stoer uitzien. Het beschikt misschien niet meteen over de laagste prijs maar toch lijkt het ons een goed idee de voor- en nadelen van dit product eens grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Materiaal:

de zwembril is gemaakt uit kunststof en weegt amper 115 gram. Bovendien is dit model beschikbaar in 2 verschillende kleuren. Zo kun je kiezen voor een zwart exemplaar of een wit exemplaar.

Handig in gebruik:

de zwembril is niet alleen bijzonder comfortabel maar is bovendien ook nog eens helemaal waterdicht en lekbestendig. Verder beschermt de bril ook tegen UV licht.

Plexisol glazen:

de zwembril is voorzien van handige plexisol glazen die je een ruim zicht geven van maar liefst 180 graden. Bovendien werden de glazen afgewerkt met een krasbestendige coating.

Nadelen
Kwetsbaar:

volgens een kleine minderheid van de gebruikers blijkt de bril toch niet helemaal waterdicht te zijn.

Koop bij bol.com (€21.99)

 

 

 

 

3. Speedo Zwembril Junior Futura Biofuse

 

Deze zwembril is beschikbaar in de kleuren groen of blauw en de lenzen van het product zijn bewerkt met anti-fog zodat je geen last kunt hebben van condens tijdens het zwemmen. Zo blijf je genieten van een duidelijk zicht onder water.

De afdichting van de zwembril is speciaal ontworpen om geen water door te laten en is bovendien ook nog eens schokdempend. Dankzij de Biofuse technologie heeft deze bril een optimale pasvorm en is het product comfortabel om te dragen.

Deze zwembril is geschikt voor kinderen en heeft een perfecte pasvorm. De hoofdband is makkelijk verstelbaar om het aan te passen aan het hoofd van je kind en de zwembril laat geen water door. Een aanrader voor kinderen die geen water in hun ogen willen krijgen tijdens het zwemmen.

Net zoals het eerste product is ook deze zwembril afkomstig van het bekende en misschien ook wel populairste merk Speedo. Bovendien is het de ideale zwembril voor zowel jongens als meisjes. Indien je op het punt staat om deze zwembril aan te kopen, kun je misschien even een kijkje nemen tussen de verschillende eigenschappen waarover dit product beschikt.

Voordelen
Design:

deze bril heeft een universele maat en is ideaal voor kinderen. Bovendien kun je kiezen uit 2 beschikbare kleuren.

Materiaal:

deze zwembril is helemaal uit siliconen vervaardigd en weegt amper 93 gram waardoor de bril heel comfortabel zit.

Anti-fog Ultra lenzen:

dankzij de typische anti-fog Ultra lenzen mag je er zeker van zijn dat je glazen niet bedampen zodra je onder water gaat.

Nadelen
Moeilijk in gebruik:

niet alle kopers zijn helemaal tevreden over dit product. Een kleine minderheid vindt dat de bril niet echt handig is in gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Beco Kinder Zwembril Biarritz

 

De Beco zwembril is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar en is gemaakt van silicone. De zwembril is comfortabel om te dragen en heeft een goede pasvorm. Je kunt de hoofdband van het product verstellen om het aan te passen aan de grootte van je hoofd.

De glazen van de bril bieden bescherming tegen UV-straling en zijn bewerkt met een anti-condens coating zodat ze niet kunnen bedampen tijdens het zwemmen. Het product wordt geleverd met een handige box om de zwembril op te bergen.

De kinderen zijn heel tevreden over deze handige duikbril. De ouders geven goed advies in de reviews, vooral over de goede kwaliteit en de uitstekende pasvorm. Je kunt de band eenvoudig verstellen om de bril te laten passen op een ander kind.

Net zoals het voorgaande product is ook deze zwembril ideaal voor kinderen. Dit model is afkomstig van het bekende merk BECO en is beschikbaar in een donkerblauwe kleur. Daardoor zal de bril misschien vooral aantrekkelijk zijn voor jongens. Neem zeker even een kijkje naar de voor- en nadelen van deze handige zwembril.

Voordelen
Materiaal:

ook hier is de zwembril helemaal uit siliconen vervaardigd en weegt de bril dus relatief weinig. Dit komt het comfort alleen maar ten goede.

Leeftijd:

deze bril is vooral ideaal voor kindjes tussen de leeftijd van 6 en 10 jaar oud.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om de hoofdband van de duikbril nog verder aan te passen en te verstellen. Verder zijn de glazen voorzien van een anti-fog beschermlaag en een beschermingslaag tegen UV stralen.

Nadelen

We zien dat alle kopers laaiend enthousiast zijn over dit product. Dit maakt het voor ons bijzonder lastig om eventuele nadelen tijdig te ontdekken en jou daarover in te lichten.

Koop bij bol.com (€21.45)

 

 

 

 

5. DoYourSwimming Orca-S anti-fog systeem Zwembril 

 

Deze zwembril werd bewerkt met anti-fog zodat je geen last zou hebben van condensvorming op de glazen tijdens het zwemmen. Het product is bovendien perfect voor kopers die op zoek zijn naar goedkope zwembrillen en wordt geleverd met een stevige box om de zwembril in te bewaren.

De zwembril is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren en heeft een comfortabele pasvorm. De glazen zijn gemaakt van high-tech kunststof en bieden bescherming tegen UV-straling. De zwembril is waterdicht en kun je makkelijk aan de vorm van je hoofd aanpassen via de hoofdband.

De enige koper die momenteel een review heeft geplaatst bij dit product is positief over de kwaliteit. Je kunt de zwembril eenvoudig verstellen om het aan de vorm van je hoofd aan te passen en het product zit comfortabel.

Met de zwembril van het merk DoYourSwimming haal je volgens deze koper beslist een topproduct in huis. Om echt helemaal zeker te zijn, lijkt het ons dan ook verstandig om even de sterke eigenschappen en minder sterke eigenschappen van het product kort te overlopen. Op die manier kun je een beeld krijgen van deze handige zwembril.

Voordelen
Veiligheid:

de glazen van de zwembril zijn voorzien van een anti-fog coating waardoor ze niet zullen bedampen. Daarnaast zijn de glazen ook helemaal krasbestendig en bieden ze voldoende bescherming tegen de gevaarlijke UV stralen.

Design:

de bril is beschikbaar in maar liefst 5 verschillende kleuren. Daardoor kan het zowel aantrekkelijk zijn voor mannen als voor vrouwen.

Nadelen
Prijskaartje:

het prijskaartje zou voor sommige klanten eventueel nog steeds een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status