Beste Zwitsers zakmes

Laatste update: 18.01.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Zwitserse zakmessen test van 2021

 

Sommige mensen zijn dol op kampeervakanties en lange trektochten. In zulke gevallen is het wel handig indien je voorzien bent van een degelijk zakmes. Eén van de meest bekende en populairste zakmessen is het Zwitserse zakmes. In onze koopgids proberen we graag een aantal belangrijke tips en richtlijnen mee te geven waarop je eventueel zou kunnen letten. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Zo blijkt de Victorinox Forester alvast een schot in de roos te zijn. Dankzij de handige INOX ring kun je het zakmes makkelijk aan je broekzak of je riem bevestigen. Met de Victorinox Nail clip 580 mag je alvast zeker zijn van een meer dan degelijk alternatief. Bovendien is het toestel voorzien van maar liefst 8 verschillende functies.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Zwitserse zakmessen koopgids

 

Tegenwoordig hebben veel mensen wel een zakmes. Sommigen zien het meer als een soort van veiligheid. Je kunt het uiteraard voor heel wat meer gaan gebruiken afhankelijk van de onderdelen ervan. Dit zul je ook al vlug zien wanneer je de beste Zwitserse zakmessen gaat vergelijken. Bij je zoektocht naar een Zwitsers zakmes aanbieding denk je ook best na over het onderhoud van het product.

 

 

Gebruiksgemak

 

Als je mensen zou ondervragen of ze al dan niet in het bezit zijn van een Zwitsers zakmes dan zul je versteld staan van hoeveel personen “ja” antwoorden. Een groot deel van de bevolking is namelijk in het bezit van zo een zakmes. De redenen hierbij zijn vaak heel divers. Sommige mensen hebben het mes op zak omdat het hen een gevoel van veiligheid geeft.

Toch heeft het Zwitserse zakmes veel meer doeleinden die uiteraard afhankelijk zijn van de onderdelen waaruit het bestaat. Zo kan het een goede aanwinst zijn als je bijvoorbeeld met vrienden naar een festival gaat of gewoon een weekje gaat kamperen. Je kunt er je blikjes frisdrank of voedsel gemakkelijk mee openen. Het kan ook gebruikt worden om dingen zoals plastic en touwen mee te knippen of zelfs gewoon als schroevendraaier. Uiteraard heeft niet elk zakmes dezelfde functies. Dit is een beetje afhankelijk van jouw verwachtingen en uiteraard je beschikbare budget.

Je hebt ook messen die je met een simpele drukknop kunt vergrendelen en weer ontgrendelen wat altijd heel handig kan zijn als je het mes bijvoorbeeld in je zak draagt. Of gewoon als er kindjes mee zijn op kampeertrip. Het is ook altijd goed om alvorens je een toestel aankoopt of aanbiedingen bekijkt, zoveel mogelijk reviews te lezen van gebruikers die zo een mes reeds in hun bezit hebben. Op die manier weet je of het product dat jij in gedachten had, wel een goede aanbeveling is of niet.

 

 

Onderdelen van het zakmes

 

Het is ondertussen wel al duidelijk geworden dat een Zwitsers zakmes niet alleen een veilig gevoel kan geven maar echt wel een multifunctioneel hulpmiddel is. Afhankelijk van het model dat je aankoopt, kan het zakmes ook beschikken over een schaar, een blikopener, een schroevendraaier of zelfs een pincet.

De meeste van deze hulpmiddelen zitten dan ook opgevouwen in het handvat van het mes. Met een snelle en vooral eenvoudige draaiende handbeweging kun jij deze hulpmiddelen openen. Hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een pincet of zelfs een tandenstoker zitten meestal in een uitsparing van het heft omdat je ze in de praktijk minder snel nodig zal hebben.

Je zal dus vrij vlug merken dat er heel wat verschillende soorten zakmessen te koop zijn. Alles is werkelijk afhankelijk van de onderdelen die erop aanwezig zijn. En het aantal onderdelen is dan weer afhankelijk van het beschikbare budget maar uiteraard ook van de verwachtingen die je zelf van het toestel hebt. Denk daarom eerst goed na waarom je het mes nodig hebt en dus wilt aankopen. Zo zijn er ook zakmessen die voorzien zijn van een hoogtemeter, een lichtje, een balpen, een aansteker of zelfs een klokfunctie. Dit kan ideaal zijn als je gaat klimmen of kamperen maar ook als je op jacht gaat of gewoon gaan vissen. Uiteraard zul je deze niet tussen de goedkope Zwitserse zakmessen vinden.

 

 

Onderhoud van het zakmes

 

Het lijkt misschien heel onbelangrijk maar als jij je zakmes echt zo lang mogelijk wilt kunnen gebruiken dan is het toch belangrijk dat je rekening houdt met het onderhoud ervan. Als je een mes echt heel goed wilt kunnen onderhouden, kijk dan naar een model dat je gemakkelijk uit elkaar kunt halen. Lees hierbij ook best de garantie want bij sommige modellen verloopt de garantie zodra je het uit elkaar haalt.

Met een aangepaste schroevendraaier kun je de verschillende onderdelen tenslotte uit elkaar halen. Het is aan te raden om hiervoor aan een tafel te zitten omdat de schroefjes soms erg klein zijn en je ze gemakkelijk kunt verliezen. Om vervolgens het mes te reinigen kun je dit gemakkelijk met een oud t-shirt doen of gewoon een stukje keukenpapier. Olie kan je bijvoorbeeld helpen om het vuil zoveel mogelijk van de verschillende onderdelen te krijgen. Houd uiteraard altijd rekening met je handen want de afzonderlijke hulpmiddelen blijven natuurlijk altijd even scherp.

Als je een Zwitsers zakmes hebt dat je echt helemaal niet uit elkaar kunt halen dan probeer je gewoon om de buitenkant van het mes en de hulpmiddelen zo goed mogelijk schoon te maken. Nadat je het mes hebt schoongemaakt is het ook belangrijk om het eens goed te smeren zodat het terug gemakkelijk open en dicht gaat.

 

 

Zwitsers zakmes Reviews – Top 5

 

 

Een Zwitsers zakmes heeft tal van nuttige toepassingen. Je kunt ze gebruiken als flesopener, om iets mee te snijden, om vuur te maken met de loep en een zonnestraal, enzovoort. Het is een noodzaak voor de echte avonturier. Om je te helpen bij je aankoop van het beste Zwitsers zakmes hebben wij informatie vergaard op het internet en voor jou samengevat. Lees dus gerust verder en gebruik dit artikel om een keuze te maken.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Victorinox Forester

 

Dit Zwitsers zakmes van het merk Victorinox beschikt over een INOX ring om het te bevestigen en heeft een lengte van 111 cm als het gesloten is.

Het beschikt over verschillende onderdelen zoals een mes, een houtzaag, een flesopener, een blikopener en een kurkentrekker.

In totaal beschikt het mes over 10 verschillende functies die allemaal roestvrij zijn. Het lemmet is vergrendelbaar en de blikopener beschikt over een kleine schroevendraaier.

Op dit moment heeft slechts één koper een online review geschreven over dit Zwitsers zakmes. De koper geeft echter uitsluitend positief advies en is tevreden over de goede kwaliteit van het product. De functies zijn heel handig en de koper is ook heel lovend over de snelle levering van het artikel.

Ben je op zoek naar een degelijk Zwitsers zakmes? Dan zul je in je zoektocht vaak het bekende, en misschien ook wel het beste merk “Victorinox” zien verschijnen. Echter, alvorens je besluit om het zakmes aan te kopen, dan kun je alvast even op zoek gaan naar de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
INOX ring:

dankzij de INOX ring is het zakmes makkelijk aan je broekriem of tas te bevestigen.

Formaat:

het is een vrij groot Zwitsers zakmes met een maximale lengte van maar liefst 111 cm, en dit wanneer het volledig is dichtgevouwen.

Mogelijkheden en kenmerken:

het mes biedt maar liefst 10 diverse functiemogelijkheden aan. Zo is er bijvoorbeeld een flesopener voorzien. Net zoals er ook een blikopener, een schroevendraaier, een houtzaag, een mes en een kurkendraaier aanwezig is.

Nadelen

Tot op heden heeft er nog maar één koper gereageerd. De klant is bovendien helemaal overtuigd van de kwaliteit en de voordelen.

 

 

 

 

Victorinox Nail Clip 580

 

Ook dit Zwitsers zakmes is van het merk Victorinox maar in tegenstelling tot de Forester heeft deze Nail Clip 580 maar 8 functies.

Het is meer bedoeld als een manicure set want het bevat een nagelknipper, -vijl, -reiniger en een schaartje.

Met dit zakmes kun je op elk moment je handen en nagels verzorgen, waar je ook bent. Verder heeft dit zakmes nog een sleutelring om het makkelijk mee te nemen, een mes, een pincet en een tandenstoker. Ze zijn allemaal vervaardigd uit roestvrij staal en zitten veilig tussen de stevige schalen.

Over deze Zwitsers zakmes aanbieding zijn er momenteel nog geen beoordelingen geplaatst door gebruikers. Wees de eerste koper om een review te plaatsen want anders kunnen wij je geen advies geven.

Net zoals het vorige mes, is ook dit Zwitsers zakmes afkomstig van het bekende en populairste merk Victorinox. Het zal niet verwonderen dat Victorinox een bekend merk is, in de wereld van de Zwitserse zakmessen. Het enige verschil met het vorige zakmes, is dat dit exemplaar slechts 8 functies aan te bieden heeft.

Voordelen
Manicure set:

je zou het zakmes als een soort van manicure set kunnen zien. Er is niet alleen een vijl aanwezig, maar ook een nagelreiniger, een nagelknipper en zelfs een schaartje.

Sleutelring:

de sleutelring zorgt ervoor dat je het mes bijvoorbeeld aan je rugzak of je broekriem kunt bevestigen.

Materiaal:

de verschillende 8 functies zijn volledig gemaakt uit bijzonder duurzaam en stevig roestvrij staal.

Nadelen
Maar 8 functies:

het is een handig product, maar het is mogelijk dat sommige klanten liever over iets meer functies beschikken.

 

 

 

 

Swiza D03

 

Net als de meeste klassieke zakmessen heeft de Swiza D03 een rode kleur. Dit product is uitgerust met 11 verschillende functies en heeft een compact design zodat je het makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Je kunt het mes vergrendelen en dan terug ontgrendelen door op het Swiza kruis te drukken. Het mes is gemaakt van chroom met een molybdeen legering voor meer sterkte en duurzaamheid.

Het mes werd ook gepolijst zodat het bestand is tegen roest en je kunt het zelfs tot 80º in de vaatwasser plaatsen om het schoon te maken. Naast het mes met een lengte van 7,5 cm beschikt de Swiza ook over een priem met naaioog, een blikopener, een kurkentrekker, een flessenopener, een pincet en twee schroevendraaiers.

Over dit product zijn er online nog geen meningen te vinden dus we kunnen hier ook geen advies over formuleren.

Indien je op zoek bent naar een echte blikvanger dan kun je ook altijd dit Swiza D03 Zwitsers zakmes gaan aankopen. Uiteraard biedt dit zakmes ook heel wat andere kwaliteiten en mogelijkheden aan. Laten we hier alvast even naar op zoek gaan. Zo krijg je een beter idee of dit zakmes wel iets voor jou is.

Voordelen
Formaat:

het is een vrij compact Zwitsers zakmes dat je makkelijk op verplaatsing kunt meenemen. Ondanks de compactheid kun je toch rekenen op zo’n 11 diverse functiemogelijkheden.

Veiligheid:

het is mogelijk om het mes op een handige en bijzonder snelle manier te vergrendelen en opnieuw te ontgrendelen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is op het Swiza kruis even te duwen.

Roestbestendig:

doordat het mes gepolijst wordt, zul je merken dat het veel beter bestand is tegen de gevaren van roest.

Nadelen
Prijskaartje:

momenteel hebben er nog geen klanten een reactie geplaatst. Het is niet meteen het mes met de laagste prijs, en misschien is dat wel het probleem.

 

 

 

 

Coghlan’s

 

Dit product maakt deel uit van de categorie van goedkope Zwitserse zakmessen en is dus het ideale product voor mensen die niet veel geld willen uitgeven.

Het is een compact zakmes met een rode kleur en is vervaardigd uit staal.

Dit zakmes is voorzien van wel 11 functies. Naast een mes beschik je ook over een schaar, een zaag, een blikopener, een priem, een kurkentrekker, een perforator, een schroevendraaier, een tandenstoker, een flesopener en een pincet.

Bij gebrek aan reviews is het voor ons onmogelijk om een advies te geven over deze Zwitsers zakmes aanbieding. Het is wel het goedkoopste item uit onze lijst.

Ben je op zoek naar een degelijk Zwitsers zakmes, dat bovendien niet zo duur in de aankoop is? Dan hebben wij alvast een goede aanbeveling voor jou. Bekijk dit product even rustig. We hebben voor jou alvast een opsomming gemaakt van de voordelen en de nadelen ervan.

Voordelen
Kostprijs:

je zult werkelijk meteen versteld staan van het bijzonder mooie prijskaartje.

Formaat en materiaal:

het is een vrij compact en duurzaam zakmes dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Verder kan het ook best wel tegen een stootje, aangezien het uit stevig staal is gemaakt.

Functies:

het mes biedt maar liefst 11 verschillende functies aan. Zo kun je onder andere gebruik maken van een zaak, een kurkentrekker, een blikopener en zelfs een perforator en tandenstoker.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven over de ervaringen van gebruikers.

 

 

 

 

Swiza D01

 

De D01 van Swiza kun je ontgrendelen op dezelfde manier als de D03, je drukt op het logo die in het handvat verwerkt zit. Het lemmet is voorzien van een uitsparing die je van beide kanten kunt gebruiken, op die manier is mes ook geschikt voor linkshandigen. Net als de meeste zakmessen heeft dit product een rode kleur.

De D01 is gemaakt van roestvrij staal en bevat naast het mes nog drie andere functies waaronder een kurkentrekker en een pincet. De handgreep is gemaakt van kunststof en zorgen voor een goede grip. De messen zijn duurzaam en kan volgens de fabrikant zelfs in de vaatwasser geplaatst worden.

Schrijf als eerste een review over dit Zwitsers zakmes want tot op heden staat er nog geen enkele beoordeling online.

Tenslotte is er dan ook nog altijd de optie om te gaan kiezen voor het Swiza D01 Zwitsers zakmes. Dit mes is niet alleen kwalitatief bijzonder degelijk, maar is ook afgewerkt met een opvallend design. De rode kleur zorgt er meteen voor dat je met dit Zwitsers zakmes, een echte blikvanger in huis haalt.

Voordelen
Veiligheid:

het mes is voorzien van het typische Zwitserse zakmes kruis. Door op het kruisje te klikken, zul je merken dat je het mes makkelijk kunt ontgrendelen en vergrendelen.

Comfort:

het is een handig zakmes dat zowel ideaal is om door rechtshandige personen alsook linkshandige personen te worden gebruikt.

Materiaal:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken, want het mes is volledig roestbestendig. Het is dan ook vervaardigd uit duurzaam en stevig roestvrij staal.

Nadelen
Geen review:

tot op heden is er jammer genoeg nog geen enkele online beoordeling bij het product geplaatst.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status