fbpx

De beste hondenvoer

Laatste update: 22.10.19

 

Hondenvoer test van 2019

 

Er bestaat niet zoiets als het beste hondenvoer, want elke hond is anders en heeft andere behoeften. Zo zullen sommige viervoeters speciaal hondenvoer nodig hebben, terwijl andere honden dan weer om het even wat kunnen eten. Toch zijn wij alvast even op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hondenvoer producten. Zo blijkt de Royal Canin Selection Croc alvast een meer dan goede aanbeveling te zijn. Deze zak met hondenvoer bevat maar liefst 20 kg lekkere en voedzame hondenbrokken. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor het Hill’s Science Plan Hondenvoer. Dit type hondenvoer wordt vooral aanbevolen aan volwassen honden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hondenvoer koopgids

 

Ook je trouwe viervoeter heeft dagelijks een goede portie voeding nodig om fit en gezond te blijven. Het is echter niet altijd duidelijk welke voeding het beste is voor jouw hond. Dit hangt grotendeels af van het ras, de leeftijd en de grootte van je hond. Je moet dus rekening houden met verschillende factoren om het beste hondenvoer te kunnen kopen. Denk maar aan de voedingsstoffen die je viervoeter nodig heeft. Ook de verpakking, de grootte van de brokken en de prijs van het voer kunnen een belangrijke rol spelen bij het kopen van een hondenvoer aanbieding.

 

 

Soorten hondenvoer

 

Een hond heeft minimaal twee keer per dag voedsel nodig om gezond te blijven. Je kunt er ook voor kiezen om dit voedsel over meerdere maaltijden te verspreiden maar dan is het wel nodig dat je de porties aanpast. Als je een hond 3 of 4 keer voedsel geeft dan moeten de porties kleiner zijn dan wanneer je twee keer voeding voorziet.

Bij het kopen van voer is het belangrijk dat je op voorhand weet of je hond allergisch is aan bepaalde ingrediënten. Dan kun je vermijden om hondenvoer te kopen met dit ingrediënt. Ook de leeftijd van je hond is bepalend, hondenvoer wordt meestal dan ook aangeduid door middel van leeftijdsklassen zoals pup, junior, adult en senior.

Hondenvoer speciaal voor puppy’s bevat meestal meer eiwitten en calorieën zodat je hondje goed kan groeien. Hondenvoer voor senioren bevat stoffen die de verdikking van je hond tegengaan. Een senior hond is namelijk minder actief en mag dus minder vetrijk eten.

Over het algemeen zijn er twee verschillende soorten hondenvoer namelijk droogvoer en nat voer. Het is een aanbeveling om te kiezen voor droogvoer want door de harde brokken blijft het gebit van je hond gezond. Dit voer wordt ook niet zo vlug slecht maar het bevat natuurlijk minder water, zorg dus zeker voor een degelijke hoeveelheid vers water bij het droogvoer.

Nat voer bevat een grote hoeveelheid water maar omdat honden er minder op kauwen lopen ze een groter risico op tandsteen. Als je toch nat voer wilt gebruiken probeer dit dan af te wisselen met droogvoer.

 

 

Voedingsstoffen

 

Bepaalde voedingsstoffen kunnen een positieve invloed hebben op de gezondheid van je hond. Denk maar aan eiwitten, mineralen, vitaminen, koolhydraten, water en zelfs vetten. Het water dat aanwezig is in het voer wordt vooral gebruikt als transport voor de andere voedingsstoffen.

We sommen even de belangrijkste voordelen op van alle voedingsstoffen. Dit kan variëren van meer energie voor je hond tot een glanzende vacht.

Eiwitten houden de huid en de vacht van een hond gezond. Kies voor hondenvoer dat voor 20% uit eiwitten bestaat. Het weefsel in het lichaam van honden bestaat voor 50% uit eiwitten dus deze voedingsstof is heel belangrijk.

Mineralen zijn voordelig voor de spieren van een hond. Ze zorgen voor een betere spierbeweging maar zorgen ook voor sterkere botten en een stevig gebit. Vitaminen zorgen voor biochemische processen die bijdragen tot een optimale werking van het lichaam van een hond.

Koolhydraten zorgen voor een grotere toevoer van energie net zoals vetten. Vetten hebben echter meerdere voordelen. Zo zorgen ze voor een gezonde huid en vacht. Je hebt slechts 15% vetten nodig in het voer om je hond voor een ganse dag van energie te voorzien.

We hebben in de inleiding al laten vallen dat je moet rekening houden met een eventuele allergische reactie van je hond tegenover bepaalde ingrediënten. Dit is meestal het geval bij ingrediënten zoals maïs of granen. Let goed op het gedrag van je hond. Als je viervoeter veel krabt dan zou dit kunnen wijzen op een allergie. Het is dan aanbevolen om andere soorten voer te proberen om zo het ingrediënt te ontdekken waar je hond allergisch aan is.

Verpakking en brokken

 

Grote hondenbrokken kunnen een probleem vormen voor kleine honden. Kleine hondenbrokken zijn voor alle rassen geschikt. Toch is het beter om de grootte van de brokken af te stemmen op het formaat van de hond.

Je kunt ook kiezen tussen verschillende verpakkingen. Zo zijn er bijvoorbeeld verpakkingen met een inhoud van 3 kg maar je kunt ook kiezen voor jumbo verpakkingen die wel 12 kg voer bevatten. Het voordeel is dat je meestal een iets lagere prijs betaalt maar het nadeel is dat het voer eerder slecht kan worden.

Een kleine verpakking is beter als je één of twee honden hebt. Als je een grote verpakking koopt dan kan het een heel eind duren eer deze verpakking leeg is. Je moet er rekening mee houden dat het meeste voer tot een maand na opening bewaard kan worden. Daarna is het mogelijk dat de textuur en de smaak veranderen waardoor je hond het voer niet meer zal willen opeten.

Als je op zoek bent naar goedkoop hondenvoer dan kun je makkelijk verschillende aanbiedingen op websites vergelijken. De meeste websites verkopen dezelfde merken maar het kan zijn dat één aanbieder iets goedkoper is dan een ander. Meestal kun je ook genieten van interessante promoties.

 

 

Hondenvoer reviews – top 5

 

 

Iedereen wil het best voor zijn of haar hond en dit is zeker belangrijk bij de aankoop van hondenvoer. Als het voedsel van goede kwaliteit is zal dit ten goede komen van de gezondheid van je hond. Je kunt tegenwoordig makkelijk hondenvoer online kopen, wij hebben enkele topproducten vergeleken en nu moet jij er nog het beste hondenvoer uitkiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Royal Canin Selection Croc

 

Deze zak met Selection Croc hondenvoer van Royal Canin bevat 20 kg aan hondenbrokken en heeft alle voedingsstoffen die essentieel zijn voor jouw hond. Het voer is bedoeld voor volwassen honden en is geschikt voor alle soorten.

Dit hondenvoer is niet biologisch en is ook niet graanvrij. Het heeft ook geen speciaal voedingsdoel dus is bedoeld voor normale honden die geen last hebben van allergieën.

De kopers zijn heel tevreden over deze hondenvoer aanbieding en dat kun je merken aan de meer dan honderd reviews. De meeste honden zijn dol op dit voer, met uitzondering van een tweetal honden. Het hondenvoer is van hoge kwaliteit en is lang houdbaar. Eigenaars merken meer glans op in de vacht van hun honden en ze worden minder ziek. Verder zijn de gebruikers ook tevreden over de degelijke prijs.

Degelijk en voedzaam hondenvoer is alvast geen overbodige luxe wanneer je een hond in huis haalt. Het is belangrijk om met de behoeften van je trouwe viervoeter rekening te houden. Royal Canin is alvast een vaste waarde op het gebied van voedzaam hondenvoer. En velen beschouwen het trouwens ook als veruit het beste merk.

Voordelen
Verpakking:

de verpakking heeft een totale inhoud van maar liefst 20 kg. Je kunt er dus toch wel eventjes tegenaan.

Type:

deze hondenbrokken is vooral ideaal voor volwassen honden, ongeacht het ras.

Budget:

het is misschien niet meteen het goedkoopste hondenvoer, maar toch zul je aangenaam verrast zijn van het prijskaartje.

Nadelen
Niet graanvrij:

indien je hond regelmatig last heeft van één of andere energie, houd er dan rekening mee dat dit voer misschien niet ideaal is. Zo is het niet biologisch gemaakt en bovendien bevat het ook granen.

Slechte prijs-kwaliteitverhouding:

slechts een enkele koper is van mening dat de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit maar matig is.

Koop bij bol.com (€40.99)

 

 

 

 

Hill’s Science Plan Hondenvoer

 

Dit Hill’s hondenvoer is speciaal gemaakt om de vitale organen van je hond gezond te houden. Het bevat glucosamine en chondroïtine uit natuurlijke bronnen die de gewrichten van je huisdier ondersteunen. De eiwitten zorgen ervoor dat de spieren gezond blijven. De ingrediënten van deze brokken zijn makkelijk verteerbaar.

De zak bevat 12 kg aan hondenvoer en is geschikt voor volwassen honden. Het voer is niet graanvrij en smaakt naar kip zodat je hond het lekker genoeg vindt.

De kopers geven goed advies over de gunstige prijs/kwaliteitverhouding en zeggen dat het voer lang houdbaar is. De meeste honden vinden de brokken lekker en het is zeer geschikt voor oudere honden. Hun vacht krijgt terug glans en ze worden weer actiever dankzij dit hondenvoer, bij enkele honden zijn hun maagproblemen zelfs opgelost.

Een ander bekend merk op het gebied van hondenvoer is Hill’s. Dit hondenvoer is bovendien wetenschappelijk getest en ook goedgekeurd. En dat is altijd een extra pluspunt. Toch is het belangrijk om op voorhand even te kijken naar wat de voordelen en eventuele nadelen van het product zijn.

Voordelen
Natuurlijke bronnen:

de aanwezigheid van natuurlijke bronnen zoals glucosamine en chondroïtine, zorgen ervoor dat de gewrichten van je trouwe viervoeter zoveel mogelijk ondersteund zullen worden.

Verpakking:

bij de aankoop krijg je een zak hondenvoer met een totale inhoud van maar liefst 12 kg. Ideaal indien je hond reeds volwassen is.

Nadelen
Budget:

jammer genoeg zul je er rekening mee moeten houden dat het niet meteen het hondenvoer met de laagste prijs is. Je zult dus wat extra budget moeten voorzien.

Koop bij bol.com (€78.59)

 

 

 

 

Royal Canin Maxi Adult

 

Dit hondenvoer is geschikt voor grote honden vanaf 15 maanden of meer. Het zorgt voor een extra ondersteuning van de spijsvertering en het skelet van je grote hond. De zak bevat 15 kg hondenvoer maar is ook verkrijgbaar in andere gewichten zoals 4 kg, 10 kg en 18 kg.

Het hondenvoer is niet biologisch en is ook niet graanvrij maar het ontvangt wel positieve reviews van de kopers. Met meer dan honderd positieve reviews kunnen we deze hondenvoer aanbieding zeker aanraden.

De meeste honden vinden de hondenbrokken heel lekker, enkel enkele honden zijn er geen liefhebber van. Het hondenvoer is lang houdbaar en bevat alle nodige voedingsstoffen voor je hond. Verder zijn de kopers nog tevreden over de snelle levering van het product.

Net zoals het eerste product zul je merken dat ook dit hondenvoer wordt aangeboden door het bekende merk Royal Canin. Het mag dan ondertussen alvast duidelijk zijn geworden dat Royal Canin vast en zeker tot één van de populairste merken behoort wanneer we het hebben over hondenvoer.

Voordelen
Doel:

dit hondenvoer is niet alleen voedzaam maar zal bovendien de ontwikkeling van het skelet en de spijsvertering verder gaan ondersteunen.

Inhoud:

de verpakking heeft een totale inhoud van maar liefst 15 kg. Het is ook mogelijk om een verpakking met meer of minder inhoud aan te kopen.

Nadelen
Niet biologisch, niet graanvrij:

houd er wel rekening mee dat men granen heeft verwerkt in deze hondenbrokken, en dat het voer helemaal niet biologisch is.

Slechte smaak:

een kleine minderheid van de honden blijkt de smaak van de brokken echter helemaal niet zo aangenaam te vinden.

Koop bij bol.com (€51.99)

 

 

 

 

Renske Mighty Omega Plus Adult/Senior

 

Dit Renske hondenvoer is geschikt voor volwassen honden van alle rassen maar je kunt het ook gebruiken voor senior honden. Het voer zorgt voor sterke tanden en een glanzende vacht bij je hond en beschikt over genoeg Omega 3 voor een lang en vitaal leven. Het vlees die gebruikt werd voor het hondenvoer is van dieren.

Het voer heeft een laag percentage van bijproducten zoals poten of veren en het is licht verteerbaar. Verder bevat het voedsel nog vitamine B, aminozuren en mineralen en zorgt het voor een positief effect op de vitaliteit van je huisdier. Deze zak bevat 15 kg hondenvoer.

De kopers zijn tevreden over de voordelige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van dit product. De vacht van je hond krijgt meer glans en de voeding is lang houdbaar. Het is goed voor de spijsvertering van je huisdier en de honden vinden de brokken lekker.

Is je hond ondertussen misschien al iets ouder? Dan kan dit hondenvoer van Renske misschien wel een stap in de verdere goede richting zijn? Dit hondenvoer zit werkelijk boordevol Omega Plus en andere belangrijke voedingsstoffen en elementen. Kortom, een echte aanrader voor iets oudere honden.

Voordelen
Ras:

deze hondenbrokken zijn vooral ideaal voor volwassen honden, ongeacht het type of het ras.

Omega 3:

de brokken bevatten een goede dosis Omega 3 zodat je hond kan genieten van een mooi en lang gezond leven.

Gebruiksgemak:

voor de productie van dit voer werd gebruik gemaakt van echt vlees. Verder bevat het een goede dosis gezonde vitaminen zoals bijvoorbeeld vitamine B, aminozuren en een heleboel mineralen.

Nadelen
Niet bij actieve honden:

volgens één enkele gebruiker is dit hondenvoer niet echt geschikt om te gebruiken bij actieve honden.

Koop bij bol.com (€51.95)

 

 

 

 

Prins Procare Puppy & Junior

 

Dit Prins hondenvoer is geschikt voor puppy’s en jonge honden, het zit namelijk vol met voedingsstoffen om de groei te ondersteunen. Dankzij de vitaminen en de mineralen geniet je hondje van een uitstekend immuunsysteem en de botten en gewrichten ontwikkelen zich optimaal door het calcium- en fosforgehalte.

Dit hondenvoer is vooral geschikt voor honden van 4 weken tot ongeveer 12 maanden, daarna stap je beter over op voer voor volwassen honden. Het hondenvoer smaakt naar vlees en de zak heeft een inhoud van 7,5 kg.

Dit product is perfect voor mensen die op zoek zijn naar goedkoop hondenvoer. De kopers zijn dan ook heel positief over de kwaliteit die ze krijgen voor de lage prijs. Jonge honden zijn er dol op en het is nog eens voordelig voor hun vacht en voor de ontlasting.

Deze top 5 wordt uiteindelijk afgesloten met het Prins Procare Puppy & Junior hondenvoer. Zoals de naam doet vermoeden, is dit hondenvoer werkelijk ideaal voor puppy’s en jonge honden. Om het jou helemaal makkelijk te maken, hebben we al even een kort overzichtje samengesteld. Zo weet jij of dit het hondenvoer is waar jij en je viervoeter naar op zoek zijn.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult meteen versteld staan van het mooie en voordelige prijskaartje. Het hondenvoer is wel degelijk voorzien van de laagste prijs.

Puppy:

deze hondenbrokken zijn werkelijk ideaal om te geven aan je lieve puppy. Doordat ze een gezond gehalte aan calcium en fosfor bevatten, helpen ze het immuunsysteem extra te ondersteunen.

Leeftijd:

dit hondenvoer wordt vooral aangeraden voor jonge honden met een leeftijd die gesitueerd wordt tussen de 4 weken en maximaal 12 maanden oud.

Nadelen

Tot op heden hebben de kopers alleen maar positieve online beoordelingen bij het product geplaatst. En dat is natuurlijk aangenaam om te horen.

Koop bij bol.com (€27.5)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status