Beste fietstrainer

Laatste update: 12.08.20

 

Fietstrainers test van 2020

 

Als je dol bent op fietsen dan is het wel vervelend als het regelmatig regent bijvoorbeeld. Je zou dit probleem kunnen oplossen door een fietstrainer aan te kopen. Zo kun jij zelfs op regenachtige dagen gewoon genieten van een goede training. We zijn voor jou alvast even op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse fietstrainers. Bekijk deze even rustig en kies er dan voor jou het beste product uit. Zo heb je met de Fysic FW-18 met trapondersteuning fietstrainer vast en zeker een degelijk apparaat in handen. Je kunt er zowel je benen alsook je armen optimaal mee trainen. Je hebt natuurlijk ook de keuze om te kiezen voor de Tacx Blue Matic T2650 fietstrainer. Het toestel is voorzien van 2 afzonderlijke schijven die elk over maar liefst 8 magneten beschikken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Fietstrainers koopgids

 

Een fietstrainer is het perfecte product om te kunnen trainen in de winter. Omdat het dan veel te koud is om met de fiets te gaan rijden kun je de fiets in deze trainer vastzetten zodat je binnenshuis kunt rijden. Je kunt de weerstand zelf instellen en sommige apparaten kun je zelfs aansluiten op een computer. Let op de volgende factoren bij de aankoop van een fietstrainer: soorten fietstrainers, bevestiging, verbinding en prijs.

 

 

Soorten fietstrainers

 

De eerste soort is de rollerbank. Je hoeft gewoon je fiets op de rollen te zetten en je kunt beginnen met trainen. De fiets wordt niet aan het toestel bevestigd dus je traint ook nog eens je evenwicht tijdens het fietsen. Deze trainers zorgen voor een goede training want de ervaring leunt dicht aan bij het rijden op een wegdek.

Een basis fietstrainer kun je gebruiken om je fiets vast te klikken en te beginnen rijden. Je kunt zelf de weerstand naar keuze instellen op het stuur en een fietscomputer gebruiken om de afstand en snelheid te meten. De functies van deze trainers zijn beperkt.

Je kunt ook kiezen voor een interactieve fietstrainer. Dit model werkt net als een basis fietstrainer maar je kunt het aansluiten op een computer of zelfs op je smartphone. Via een app kun je trainingsprogramma’s instellen en bestaande programma’s gebruiken die de beklimming van een berg imiteren. Je kunt kiezen om te trainen op vermogen, hartslag, tijd, enzovoort. Alle data wordt geanalyseerd op de computer en bijgehouden.

De duurste keuze is een fietstrainer voor een profwielrenner. Je kunt er veel meer gegevens mee berekenen en analyseren en het apparaat kan ook meer weerstand bieden. De banden van je fiets zullen minder vlug slijten omdat de fiets met de achterbrug op de fietstrainer gemonteerd wordt.

 

 

Bevestiging van de fiets

 

We onderscheiden twee manieren om je fiets of wiel te bevestigen aan de fietstrainer. Je kunt een wheel-on trainer kopen waar je de achterband van je fiets op een rol plaatst. Je kunt dan zelf de weerstand van de rol instellen om te remmen. Deze trainers zijn meestal goedkoper van prijs.

De andere manier is door een direct drive trainer te gebruiken. Bij deze trainers moet je de fiets zonder het achterwiel bevestigen aan een cassette die een hoge weerstand kan leveren. Dit zorgt ervoor dat de fietstraining een stuk realistischer aanvoelt en is daarom populair bij de meeste ervaren fietsers. Het nadeel van deze trainers is dat ze duurder zijn in de aankoop.

 

 

Hoe komt de verbinding met de computer tot stand

 

Een basis fietstrainer kun je niet aan een computer, tablet of smartphone koppelen. Deze beschikken over een schakelaar op het stuur om de weerstand in te stellen. Het handige is dat je enkel een trainer en een fiets nodig hebt om te kunnen trainen. Deze fietstrainers zijn ook een stuk goedkoper dan de interactieve modellen en je kunt voor €100 al een goed product kopen.

De interactieve of virtuele fietstrainers kun je verbinden met een smartphone, tablet of computer via Bluetooth of een andere draadloze verbinding zoals ANT+. Vervolgens hoef je enkel een speciale app te downloaden of software te installeren zodat je programma’s kunt instellen en alle gegevens bijhouden. Het is mogelijk om bepaalde ritten te imiteren in een virtuele wereld zodat je bijvoorbeeld zelf het gevoel kunt ervaren dat de je Mont Ventoux oprijdt. Tijdens deze programma’s past de interactieve trainer zelf de weerstand aan.

Prijs van een fietstrainer

 

Een goedkoper fietstrainer kan al gauw 100 euro kosten dus je plant de aankoop van dit apparaat best in. Het is een aanbeveling om een budget op te stellen. Denk eraan dat je dit apparaat vooral nodig hebt in de winter, als het zomer is kun je al beginnen sparen maar ook uitkijken naar interessante aanbiedingen.

Je kunt naar een sportwinkel op zoek gaan naar een fietstrainer maar tegenwoordig is het ook makkelijk om online een trainer te kopen. Het voordeel hiervan is dat het product rechtstreeks aan de deur geleverd wordt en meestal is de prijs ook goedkoper. Als je twijfels hebt over welke trainer beter is voor jou, dan kun je best eerst verschillende modellen vergelijken en de reviews van andere kopers lezen.

Deze reviews bevatten veel nuttige informatie over de voor- en nadelen van elk product. Zo kun je van op voorhand weten wat de eventuele problemen kunnen zijn tijdens het gebruik van de trainer. Als je de training wilt analyseren en bijhouden dan koop je beter een interactieve fietstrainer die je kunt verbinden met een computer.

 

 

Fietstrainer reviews – top 5

 

 

Ga je graag fietsen maar het is niet altijd even goed weer? Koop dan een fietstrainer om thuis te trainen. Zo blijf je fit voor wanneer je terug buiten kunt gaan fietsen. Wij hebben vijf verschillende trainers vergeleken op basis van online reviews van kopers. Lees ons artikel voor meer informatie en kies er zelf de beste fietstrainer uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Fysic met trapondersteuning

 

Deze fietstrainer van Fysic beschikt over trapondersteuning en is ideaal voor het volautomatisch trainen van de spieren in je benen en je armen. Het is een elektrisch aangedreven mini fiets waar je weinig krachtinspanning voor nodig hebt. Daarom is dit product perfect voor revalidatie na een blessure of operatie.

Het apparaat is uitgerust met 5 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en 12 snelheidsregelingen. Het beschikt ook over een timer om de tijd in te stellen van je training tot maximum 15 minuten. Het scherm geeft de snelheid, resterende tijd, afstand en verbruikte calorieën weer en is afneembaar.

De online reviews geven een positief advies weer over dit apparaat. De kopers zijn tevreden over de lage prijs want het toestel behoort tot de goedkope fietstrainers. Het apparaat is handig in gebruik en is van goede kwaliteit. Eén koper vindt dat de kilometerteller en de snelheidsmeter niet accuraat zijn.

Met deze handige fietstrainer van het bekende merk Fysic kun je nu ook gewoon thuis aan je conditie werken. Aan de online reviews te zien, durven we opmaken dat het hier wel eens over een uitstekend toestel zou kunnen gaan dat misschien ook wel tot de populairste uit onze lijst zal behoren.

Voordelen
Display:

op het handige display krijg je heel wat belangrijke informatie. Zo wordt de snelheid weergegeven net zoals ook de afstand, de caloriën en de resterende tijd. Je kunt het display er bovendien ook afhalen aangezien het voorzien is van een handig krulsnoer.

Handig in gebruik:

het toestel is voorzien van maar liefst 5 verschillende trainingsprogramma’s die werden voorgeprogrammeerd. Het apparaat stimuleert de bloedsomloop en kan de spierkracht verbeteren. Dit maakt het geschikt voor mensen die een revalidatie voor de boeg hebben.

Nadelen
Matige kwaliteit:

één enkele koper vindt dat zowel de kilometerteller alsook de snelheidsteller niet helemaal nauwkeurig zijn.

Koop bij bol.com (€149)

 

 

 

 

Tacx Blue Matic T2650

 

De Tacx Blue Matic fietstrainer bestaat uit 2 schijven die elk 8 magneten bevatten. Het toestel beschikt over 10 verschillende standen die je kunt bedienen vanaf het stuur en tijdens het fietsen verhoogt het vermogen omdat je sneller of zwaarder begint te fietsen.

Het maximale vermogen die je kunt fietsen is 700 Watt.

De trainer is makkelijk in gebruik en je kunt er eenvoudig je fiets op monteren. Dankzij de lage prijs van dit product behoort het tot de categorie van goedkope fietstrainers.

De meningen van de gebruikers zijn overwegend positief. Kopers zijn tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding van deze fietstrainer aanbieding en vinden het design aantrekkelijk. Het toestel is ook handig in gebruik en het maakt niet te veel geluid. Je kunt fietsen met je eigen versnellingen wat meteen een wereld van verschil maakt.

Indien je al geruime tijd van plan bent om een fietstrainer aan te kopen maar daar liefst niet zoveel geld aan uitgeeft dan is het de moeite om dit toestel eens te bekijken. De fietstrainer is afkomstig van het merk Tacx en beschikt wel degelijk over de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 modellen uit onze lijst.

Voordelen
Materiaal:

deze fietstrainer is helemaal vervaardigd uit staal dat niet alleen bijzonder stevig maar ook heel duurzaam is.

Comfort:

je kunt kiezen uit maar liefst 10 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en 10 intensiteiten. Je maakt de training zo intensief als je zelf wilt.

Vermogen:

het apparaat beschikt over een maximaal vermogen van wel 700 Watt.

Nadelen
Losse band:

een gebruiker laat weten dat je apart ook nog een losse band moet aankopen alvorens je de fietstrainer kunt gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Minoura Mag Turbo B60-R

 

De Minoura Mag Turbo B60-R is een fietstrainer die geschikt is voor fietsen met wielen tussen 24 en 28 inch, dus de banden mogen maximaal 45 mm breed zijn. Het toestel is uitgerust met een stuurschakelaar met 7 versnellingen om gevarieerd te kunnen trainen. Met de snelspanner kun je je fiets stabiel in de trainer plaatsen.

Het is een lichtgewicht die 425 Watt vermogen bereikt bij een snelheid van 40 km per uur. Het stalen frame is duurzaam en is makkelijk te transporteren dankzij het lichte gewicht. Verder beschikt het nog over een dubbel stalen schijfvliegwiel van 0,6 kg.

Over dit product is nog maar één review geschreven maar de koper vindt dit product echt top. Hij is tevreden over de degelijke kwaliteit van het toestel en de goede prijs. Het apparaat is stabiel en is ook redelijk stil tijdens het fietsen. Een mooie fietstrainer aanbieding!

Met deze Minoura fietstrainer mag je er zeker van zijn dat je vanaf nu aan je conditie zult kunnen werken. En bovendien kun jij dit doen wanneer je zelf wilt. Je hoeft je dus niet meer te houden aan de openingsuren van de gym. Of wanneer het nog maar eens regent en je niet buiten kunt trainen, dan kun je met deze fietstrainer je training gewoon binnen verder zetten.

Voordelen
Stuurschakelaar:

deze fietstrainer is uitgerust met een stuurschakelaar met maar liefst 7 verschillende versnellingen. Op die manier kun je meer variatie in je trainingen brengen.

Snelspanner:

bij de aankoop wordt er meteen ook een handige snelspanner meegeleverd. Op die manier is het mogelijk om de fiets stabiel in de fietstrainer te gaan bevestigen.

Bandenmaat:

deze fietstrainer is uitstekend en werkelijk ideaal voor een bandenmaat van 24 inch tot en met 28 inch.

Handig in gebruik:

zodra je een snelheid aanhaalt van wel 40 km per uur zal er een spanning genereert worden van ongeveer 425 Watt. Het frame is gemaakt uit staal dat licht weegt zodat het gemakkelijker getransporteerd kan worden.

Nadelen

Voor deze koper is dit werkelijk een topproduct en hij of zij raadt het ook iedereen aan. Dit maakt het voor ons juist zo moeilijk om op zoek te gaan naar minpunten en jou daarover in te lichten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tacx Neo Smart T2800

 

De Tacx NEO Smart T2800 is een interactieve fietstrainer die zeer realistisch is. Er zit geen enkele fysieke overbrenging, zoals een rolletje of wiel, in dus tijdens het trainen gaat er geen kracht verloren. Het is één van de krachtigste en stilste indoortrainers van dit moment. Je kunt een vermogen van 2200 Watt bereiken bij een snelheid van 40 km per uur.

Deze Smart-trainer kan communiceren via Bluetooth en het ANT- FE-C protocol om het te kunnen aansturen via software. Deze software ontvangt de snelheid en het vermogen van de trainer en kan de rem besturen. Het apparaat wordt geleverd met een voorwielsteun en een Quick release voor racefietsen en mountainbikes.

Ook over dit product staat momenteel nog maar één review online. De koper is echter heel tevreden over dit apparaat en geeft er positief advies over. Het toestel is handig in gebruik en benadert het meest de werkelijkheid. Je hebt geen last meer van schokkende bewegingen of slippende banden bij steile hellingen. Het is een duurzame trainer maar je betaalt er wel een hoge prijs voor.

Net zoals één van de vorige toestellen is ook deze fietstrainer afkomstig van het bekende en misschien voor sommigen meteen ook wel het beste merk Tacx. Toch zul je voor deze fietstrainer net iets meer budget hoeven te voorzien aangezien het niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Voordelen
Vermogen:

deze fietstrainer beschikt over een bijzonder krachtig vermogen van maar liefst 2200 Watt. Bovendien is het ook veruit één van de stilste fietstrainers uit onze lijst.

Hulpstukken:

bij de aankoop krijg je er meteen ook een voorwielsteun waarin je je racefiets of een mountainbike kunt plaatsen. Zo kun je ook gemakkelijk binnen trainen.

Handig in gebruik:

tijdens het trainen zul je merken dat er helemaal geen kracht verloren gaat doordat helemaal geen fysieke overbrenging in het apparaat aanwezig is.

Nadelen
Budget:

de kopers zijn werkelijk laaiend enthousiast over deze fietstrainer. Toch durven wij vermoeden dat de hoge prijs wel eens een struikelblok zou kunnen zijn voor een aantal kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elite Real E-Motion

 

Deze Elite fietstrainer is beschikbaar in grijs en zwart en behoort niet tot de goedkope fietstrainers want het is een duur product.

Het is een thuistrainer die geschikt is voor vrouwen en mannen. Deze rollertrainer heeft een elektronische weerstandinstelling en het remsysteem bestaat uit een magneetrem.

Over dit product zijn tot nu toe nog geen online reviews geschreven door kopers. Dit heeft misschien te maken met de hoge prijs.

Het toestel is niet voor iedereen betaalbaar. Wegens gebrek aan een gebruikerservaring kunnen wij je geen advies geven over deze fietstrainer aanbieding.

Deze fietstrainer van het merk Elite is bijzonder handig als je door het slechte weer eens een keertje niet buiten kunt gaan trainen. Op die manier hoef je geen enkele training te missen en kun je dagelijks je conditie onderhouden. Het lijkt ons daarom zeker de moeite waard om dit apparaat eens van dichterbij te bekijken.

Voordelen
Handig in gebruik:

dit toestel is voorzien van een elektronische weerstandinstelling. Bovendien is dit model beschikbaar in twee verschillende kleuren namelijk grijs en zwart.

Remsysteem:

het remsysteem in deze fietstrainer werkt op basis van een handige magneetrem.

Nadelen
Geen reviews:

momenteel zijn er nog geen online reviews bij dit artikel geplaatst. Dit maakt het moeilijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaring.

Prijskaartje:

jammer genoeg zul je deze fietstrainer niet meteen tussen de goedkope exemplaren hoeven te zoeken vanwege de hoge prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status