Beste 2-din radio

Laatste update: 16.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

2-din radio’s test van 2021

 

Uiteraard is een 2-din radio een pak beter van kwaliteit in vergelijking met een 1-din radio. Maar wat is nu precies de beste 2-din radio. Er zijn tegenwoordig namelijk heel wat toestellen op de markt gebracht waaronder sommige radio’s over iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere. Het hangt er maar precies van af waar jij nu naar op zoek bent. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde 2-din radio’s. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Jvc KW-R520 2-din radio alvast een uitstekende keuze maakt. Zo kun je probleemloos naar je favoriete radiozenders luisteren maar het is ook mogelijk om een cd’tje te laten afspelen. Je zou natuurlijk ook nog altijd kunnen kiezen voor de Bg4u Navigatie Radio. Met deze 2-din radio kun je bovendien een roadtrip maken door gans Europa met behulp van het degelijke navigatiesysteem.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

2-din radio’s koopgids

 

Als je vaak onderweg bent voor het werk dan kan één van de beste 2-din radio’s zeker en vast wonderen doen. Tijdens de momenten in je wagen kun jij dan genieten van een heerlijk muziekje om het iets aangenamer te maken. Uiteraard zijn er tegenwoordig heel veel modellen die je met elkaar kunt vergelijken. Daarom raden wij jou aan om eventueel rekening te houden met de opties, de prijs, het design en het formaat. Bekijk ook altijd even de vele aanbiedingen.

 

 

Het gebruiksgemak

 

Alvorens je besluit een 2-din radio aan te kopen, is het altijd wel handig dat je precies weet wat dit inhoudt. De meeste mensen zullen misschien wel al eens gehoord hebben van een 1-din radio. Eigenlijk is een 2-din radio net hetzelfde maar dan de geavanceerde versie die over iets meer mogelijkheden en functies beschikt. Verder is het qua afmeting ook veel groter in vergelijking met de 1-din radio.

Met een 2-din radio kun je niet alleen CD’s, MP3 en USB afspelen. Het is ook mogelijk om de radio als een soort GPS systeem te laten functioneren op voorwaarde dat de 2-din radio over een scherm beschikt. Daarnaast kun je met een 2-din radio dat is uitgerust met een scherm ook beeldmateriaal zoals bijvoorbeeld een videofilm bekijken. Kortom er zijn heel wat meer mogelijkheden in vergelijking met het eerste model de 1-din radio.

 

 

De mogelijkheden en de kenmerken

 

Het zal niet verwonderen dat een 2-din radio uiteraard over veel meer mogelijkheden en functies beschikt in vergelijking met een 1-din radio. Het is aan jou om uit te maken welke functies je zelf belangrijk vindt en welke iets minder. Want het hoeft natuurlijk niet gezegd te worden dat je voor elke extra functie ook net iets meer zult betalen. De meeste 2-din radio’s zijn standaard uitgerust met een CD speler en een radio. Bij de iets recentere apparaten werd de CD speler vervangen door een verschillende poorten waarop je een USB, iPod of MP3 speler kunt aansluiten.

Verder kun je ook kiezen voor één van de nieuwste 2-din radio’s die beschikken over bluetooth. Op die manier kun je een verbinding tot stand brengen tussen je smartphone en je 2-din radio en zo naar je favoriete muziek luisteren. Uiteraard kun je ook bellen of je telefoon opnemen wanneer je gebeld wordt. De meeste 2-din radio’s zijn ook voorzien van een interne GPS. Dit is mogelijk doordat de 2-din radio’s over een scherm beschikken. Je kunt het scherm ook gebruiken om een filmpje te kijken. Dit kan ideaal zijn voor je kinderen tijdens een lange autorit.

 

 

Het ontwerp en het formaat

 

Je zult het vrijwel meteen opmerken dat een 2-din radio ook net iets groter is in vergelijking met het voorgaande model de 1-din radio. Het is belangrijk dat je dit beseft en hier rekening mee houdt. Want dan hoef je dus ook over iets meer ruimte te beschikken in je wagen zodat je de 2-din radio probleemloos kunt installeren. Het is daarom altijd een goede aanbeveling om op voorhand eens na te gaan of dit het geval is. Indien je bijvoorbeeld niet voldoende plaats hebt, dan is het niet echt aan te raden om te kijken naar een 2-din radio.

Verder kun je ook rekening houden met het design ervan. Sommige personen hechten hier enorm veel belang aan, terwijl dit voor andere personen iets minder belangrijk is. Zo heb je heel veel modellen die voorzien zijn van verschillende lichtfuncties. Zo kan het display bijvoorbeeld van kleur veranderen of je kunt het eventueel zelf gaan instellen. Toch willen wij erop wijzen dat de kwaliteit in de eerste plaats toch het belangrijkste is. Het is toch de bedoeling dat de radio functioneert en niet meteen stuk is.

 

 

Het kostenplaatje

 

Het zal niet verwonderen dat er ook heel wat variatie in de prijs waar te nemen is. Dit is ook niet meer dan normaal aangezien er heel wat onderscheid is tussen de verschillende 2-din radio’s. Het is mogelijk om goedkope 2-din radio’s te spotten aan een prijsje van 80 euro. Toch zullen de meeste modellen eerder aangeboden worden vanaf een prijs van 180 euro of meer. Uiteraard beslis je helemaal zelf welk bedrag je er zelf kunt en vooral ook wilt aan geven.

De prijs wordt grotendeels bepaald door de verschillende mogelijkheden en functies. Een apparaat dat meerdere opties heeft, zal uiteraard ook iets duurder zijn dan een 2-din radio die iets minder mogelijkheden met zich meebrengt. Het is daarom aan te raden om voor jezelf eerst uit te maken welke verwachtingen je van het product hebt. Dit zal je helpen om al iets gerichter op zoek te gaan. Je kunt ook een kijkje nemen tussen de vele reviews die kopers plaatsen. Het is mogelijk om daar extra tips en nuttige informatie in terug te vinden. En wie weet kun je zo wel een 2-din radio aanbieding spotten die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

2-din radio Reviews – Top 5

 

 

Een 2-din radio is een autoradio met een dubbel zo groot formaat van een 1-din radio. Dit wil zeggen dat het meer plaats zal innemen in het dashboard van je auto, maar je zult meestal ook over meer mogelijkheden en een groter scherm beschikken. We hebben een top vijf opgezocht van de beste 2-din radio’s, neem een kijkje en kies je favoriete product. Afhankelijk van het model zul je over meer functies beschikken, maar de prijs kan natuurlijk ook een stuk duurder zijn.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Jvc KW-R520

 

Als je op zoek bent naar de beste 2-din radio dan is de JVC KW-R520 misschien wel het perfecte product voor jou. De radio beschikt over een cd speler en is voorzien van een USB en een AUX aansluiting aan de voorkant. Zo kun je zelf een smartphone of MP3 speler aansluiten om je eigen muziek af te spelen.

De radio gebruikt gekleurde LED verlichting om voor een leuke sfeer te zorgen. Je kunt kiezen tussen blauw, paars of geel. Vanwege de lage prijs kunnen we dit product terugvinden tussen de goedkope 2-din radio’s.

Volgens de kopers beschikt het apparaat over vele gebruiksmogelijkheden en heeft het een helder display. Verder geven de kopers goed advies over de geluidskwaliteit en vinden ze dat de autoradio makkelijk is om te installeren. Je kunt ook de kleur van de toetsen kiezen.

Als je op zoek gaat naar een degelijke 2-din radio dan zul je heel vaak apparaten van het merk JVC zien verschijnen. Het is niet alleen het populairste merk op het gebied van 2-din radio’s maar misschien ook wel veruit het beste merk. Laten we toch maar even op zoek gaan naar de voor- en nadelen van het product.

Voordelen
Aansluitingsmogelijkheden:

de 2-din radio beschikt niet alleen over een handige USB poort maar is verder ook voorzien van een praktische AUX aansluiting.

Gebruiksgemak:

het is mogelijk om naar heel wat verschillende radiozenders te luisteren net zoals het ook een optie is om je favoriete cd’s af te spelen.

Ledverlichting:

deze 2-din radio is bovendien ook voorzien van een unieke ledverlichting waarbij de de keuze hebt tussen blauw, paars of geel licht.

Prijskaartje:

het zou wel eens het toestel met de laagste prijs kunnen zijn. Ideaal dus voor mensen met een beperkt budget of wanneer je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een 2-din radio.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele gebruiker blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de geleverde kwaliteit van deze 2-din radio.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bg4u Navigatie Radio

 

Deze radio beschikt over navigatie om makkelijk de weg te vinden doorheen Europa. Dankzij de Wifi verbinding kun je apps installeren op de radio, bijvoorbeeld Spotify om muziek af te spelen. Dankzij de mirror link kun je je smartphone eenvoudig verbinden met het scherm van de radio.

Het apparaat beschikt over een bluetooth verbinding en je kunt ook handsfree bellen met de radio. Je kunt optioneel een achteruitrijcamera op het toestel aansluiten en je kunt er ook cd’s en dvd’s mee afspelen.

In de reviews lezen we goede commentaren over de kwaliteit van het geluid en over het gebruiksgemak. Je kunt de radio eenvoudig bedienen via het touchscreen en het toestel beschikt over een groot aantal gebruiksmogelijkheden.

Indien het toch allemaal een tikkeltje meer mag zijn voor jou, dan kun je ook altijd kiezen voor deze Bg4u Navigatie 2-din radio. Zoals de naam reeds doet vermoeden, is de radio voorzien van een handig navigatiesysteem. Zo kun jij steeds makkelijk en zonder problemen je weg terug naar huis vinden en dit door heel Europa.

Voordelen
Wifi verbinding:

deze 2-din radio is voorzien van een sterke wifi verbinding zodat het mogelijk wordt om bijvoorbeeld gebruik te maken van Spotify of om eender welke app te installeren.

Mirror link:

de mirror link biedt de mogelijkheid om je mobiele telefoon op een snelle manier aan het display van deze 2-din radio te koppelen.

Bluetooth:

je hebt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de bluetooth functie. Zo kun je zonder problemen muziek van je tablet of smartphone streamen.

Handig in gebruik:

verder beschikt deze radio ook over de optie tot handsfree bellen en een degelijke achteruitrijcamera.

Nadelen
Prijskaartje:

tot op heden zijn er alleen maar positieve beoordelingen geplaatst. Toch is het mogelijk dat sommigen de prijs misschien te hoog zullen vinden.

Koop bij bol.com (€259)

 

 

 

 

Kenwood DPX-7000DAB

 

Deze autoradio beschikt over DAB+ zodat je ook kunt genieten van digitale radiozenders. Verder beschikt het apparaat over een cd speler zodat je zelf cd’s kunt afspelen. Als je liever naar de muziek luistert die je op je smartphone staan hebt, dan kun je verbinding maken met de radio via Bluetooth.

Deze functie is ook handig voor personen die handenvrij willen telefoneren. Het grote scherm zorgt voor een weergave van veel informatie en je kunt het ook instellen naar je eigen voorkeur. De USB aansluiting geeft licht in het donker zodat je deze makkelijk kunt vinden.

De gebruiksmogelijkheden van deze 2-din radio aanbieding zijn ruim en het heldere display zorgt ook voor tevredenheid. De geluidskwaliteit is uitstekend en je kunt het toestel eenvoudig zelf installeren. Bij één van de kopers ontbrak het frame voor de inbouw waardoor de installatie moeizamer verliep.

Door te kiezen voor deze 2-din radio van Kenwood kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor design. Het grote pluspunt van dit apparaat is de aanwezigheid van een degelijke DAB+ functie. Daardoor heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen heel wat verschillende digitale radiozenders.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het is niet alleen mogelijk om naar de radio te luisteren, maar je kunt ook je favoriete cd’s zonder problemen afspelen. Via de bluetooth functie kun je al je favoriete liedjes van je smartphone of tablet streamen.

Handsfree bellen:

de radio biedt je bovendien ook de optie om inkomende telefoongesprekken handsfree te beantwoorden.

USB aansluiting:

de 2-din radio is voorzien van een handige USB aansluiting die bovendien licht geeft zodra het buiten begint te schemeren of donker wordt.

Nadelen
Moeilijke installatie:

we merken uit de reviews dat één koper toch wel wat moeilijkheden heeft ondervonden met de installatie van het apparaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Alpine CDE-W233R

 

De 2-din radio van Alpine beschikt over een groot LCD scherm en is ook geschikt om cd’s mee af te spelen. Via de USB aansluiting kun je makkelijk een smartphone verbinden zodat je je eigen muzieklijst kunt gebruiken. De AUX poort is dan weer geschikt om een MP3 speler op aan te sluiten.

De knoppen van de radio beschikken over verlichting zodat je ze in het donker ook makkelijk kunt terugvinden. Je kunt de bediening op het stuur blijven gebruiken met deze radio zodat het eenvoudig is om te veranderen van nummer of het volume hoger of lager te zetten.

Bij dit product zijn nog geen reviews geplaatst door andere kopers. Wegens een gebrek aan een beoordeling kunnen we je geen advies geven over deze radio.

Je hebt natuurlijk ook altijd nog de optie om te kiezen voor de Alpine CDE-W233R 2-din radio. Met dit apparaat haal je een degelijke radio in huis die bovendien voorzien is van een vrij groot en duidelijk afleesbaar LCD scherm. Laten we even op zoek gaan naar de populairste kenmerkende eigenschappen ervan.

Voordelen
Aansluitingsmogelijkheden:

de radio is niet alleen voorzien van een degelijke USB poort maar beschikt ook over een AUX aansluiting. Handig indien je bijvoorbeeld naar je MP3 wenst te luisteren.

Gebruiksgemak:

je kunt niet alleen naar de radio luisteren maar je kunt ook besluiten om je favoriete cd’s laten afspelen met dit toestel.

Handig in gebruik:

naast de knoppen die van verlichting voorzien zijn, zul je merken dat het ook mogelijk blijft om de radio te bedienen via het stuur van de wagen.

Nadelen
Geen reviews:

jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog helemaal geen online beoordelingen bij dit product zijn geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Caliber RCD801

 

De RCD801 autoradio is het ideale product voor kopers die op zoek zijn naar goedkope 2-din radio’s. Je kunt naar de radio luisteren of zelf een cd plaatsen. Maar het toestel is ook voorzien van aansluitingen zoals USB om een smartphone te verbinden of AUX om een MP3 speler te kunnen gebruiken.

Zelfs een SD kaart kun je in dit apparaat steken om naar je favoriete muziek te kunnen luisteren. Het voordeel van een SD is dat het makkelijk mee te nemen is door het kleine formaat. Je kunt 18 FM zenders en 6 AM zenders programmeren. Het bedieningspaneel van de radio kun je verwijderen om diefstal te vermijden.

Ook dit product is nog niet beoordeeld geweest. Schrijf als eerste een review over deze 2-din radio aanbieding.

Tenslotte is het mogelijk om het rijtje van de 5 topproducten af te sluiten met deze uitstekende 2-din autoradio. Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en duurzame autoradio, dan lijkt dit product alvast een goede aanbeveling.

Voordelen
Gebruiksgemak:

je hebt de mogelijkheid om naar je favoriete radiozenders te luisteren of om eender welke cd af te spelen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de USB en AUX aansluitingsmogelijkheden.

Bedieningspaneel:

het bedieningspaneel van dit product is handig te gebruiken en bovendien geschikt om te verwijderen. Zo kun je eventuele diefstal voorkomen.

SD kaart:

het is ook mogelijk om de 2-din radio te gebruiken in combinatie met een SD kaart.

Nadelen
Geen gebruikerservaringen:

door het gebrek aan online reviews is het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven over de ervaringen van andere kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status