Beste aanpasbare dumbbells

Laatste update: 06.08.20

 

Aanpasbare dumbbells test van 2020

 

Wil je graag wat aan je conditie werken maar heb je heel weinig tijd door het drukke werkschema. Dan kan het misschien wel een goede aanbeveling zijn om aanpasbare dumbbells aan te kopen. Wij zijn voor jou alvast eventjes op zoek gegaan naar wat nu precies de 3 best beoordeelde apparaten waren. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Tunturi Halterset 15 kg. Het is een set die uit meerdere gewichten bestaat waardoor je dus ook de intensiteit van je trainingen helemaal zelf kunt gaan bepalen. Ook met de Tunturi Halterset 20 kg – 2 Stuks kun je vast en zeker een meer dan waardig alternatief in huis halen. Het maximale haltergewicht bij deze aanpasbare dumbbell set bedraagt ongeveer 20 kg.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Aanpasbare dumbbells koopgids

 

Door halters en dumbbells te kopen kun je thuis trainen wanneer je zelf wilt. Je kunt ze in verschillende maten en gewichten kopen en ze gebruiken om verschillende spiergroepen te trainen. Als je op zoek bent naar de beste aanpasbare dumbbells dan geven we je enkele aanbevelingen in deze koopgids. Houd rekening met het gewicht, de ruimte, de verstelbaarheid en de prijs. Na het lezen van deze informatie kun je op zoek gaan naar goedkope aanpasbare dumbbells aanbiedingen.

 

 

Gewicht van een dumbbell

 

Het gewicht is de belangrijkste factor waarop je moet letten bij het kopen van een dumbbell. Je hebt verschillende gewichten nodig om efficiënt te kunnen trainen. Je kunt de gewichten makkelijk vergelijken voordat je een aankoop maakt of je kunt een aanpasbare dumbbell kopen waar je extra gewichten aan kunt hangen.

Het voordeel daarvan is dat het veel minder ruimte zal innemen want je hoeft geen 10 verschillende dumbbells te kopen. Je kunt met 1 dumbbell verschillende gewichten gebruiken. Meestal is een maximaal gewicht van 15 kg al genoeg voor een goede training. Het hangt een beetje af van het doel die je voor ogen hebt. Als je een strak lichaam wilt dan hoef je geen te hoge gewichten te gebruiken.

Voor personen die echt een groot en gespierd lichaam willen zijn dumbbells met een gewicht tot 40 kg toch beter.

Bij een aanpasbare dumbbell is het ook belangrijk dat de stang stevig genoeg is om het gewicht te dragen. De stang zelf zorgt ook voor extra gewicht die handig is tijdens de training. Je moet de gewichten ook goed kunnen vastmaken aan de stang zodat je beschermd bent tijdens je training.

 

 

Beschikbare ruimte

 

De ruimte speelt ook een belangrijke rol bij de aankoop van dumbbells. Je moet over genoeg ruimte beschikken om te trainen en de gewichten op te bergen, vooral als je van plan bent om losse dumbbells te kopen.

Voor mensen met weinig ruimte is het aan te raden om aanpasbare dumbbells te kopen zodat je weinig plaats nodig hebt. Aanpasbare dumbbells zijn ook goedkoper dan vaste modellen want als je 1 stang hebt moet je enkel nog extra gewichten kopen.

Er bestaan bepaalde dumbbells waarmee je in een paar seconden de gewichten kunt wisselen, deze worden ook wel eens selective dumbbells genoemd.

Het is niet makkelijk om de beste dumbbell voor jouw situatie te kiezen. Je moet rekening houden met het maximaal belastbare gewicht en de beschikbare ruimte die je hebt om te trainen. Gelukkig kun je online nog extra informatie terugvinden over dumbbells die je kan helpen bij het maken van een beslissing.

 

 

Materiaal

 

De stang van een dumbbell is gemaakt van metaal en de gewichten zijn meestal gemaakt van gietijzer. Het voordeel van gietijzeren dumbbells is dat ze een stuk goedkoper zijn dan andere soorten. Het nadeel is dat ze niet echt bestand zijn tegen schokken dus als je ze laat vallen heb je kans dat zowel de vloer als de dumbbells schade oplopen.

Je kunt in dit geval kiezen voor rubber coated dumbbells. Deze dumbbells beschikken over een laag van rubber waardoor je de vloer niet kunt beschadigen. Ze gaan ook niet snel kapot maar het nadeel is dat ze niet verstelbaar zijn. Als je verschillende gewichten wilt gebruiken dan moet je meteen een groot aantal dumbbells kopen.

Je kunt een set kopen die meteen verschillende gewichten bevat die je met elkaar kunt combineren. Zo kun je als beginneling toch een eind weg met je eerste set. Als je na een bepaalde periode geen verschil meer merkt dan kun je eventueel overschakelen op zwaardere gewichten en oefeningen.

 

 

Prijs van dumbbells

 

Het is voordeliger om een aanpasbare dumbbell te kopen want de losse gewichten zijn goedkoper dan volledige vaste dumbbells. Als je dus geld wilt besparen dan is een aanpasbare dumbbell een aanbeveling.

Kies voor gewichten die gemaakt zijn van gietijzer. Deze zijn goedkoop vergeleken met andere materialen maar zijn wel redelijk breekbaar.

Als je min of meer weet welke dumbbell en welke gewichten je wilt kopen dan kun je het product online opzoeken en bestellen. Het artikel wordt aan huis geleverd zodat je zelf niet op verplaatsing moet gaan en je kunt het bij ontevredenheid terugsturen naar de verkoper.

Houd rekening met eventuele verzendkosten die bij de prijs opgeteld kunnen worden. Er zijn echter vele webwinkels die tegenwoordig gratis verzending aanbieden.

 

 

Aanpasbare dumbbells reviews – top 5

 

 

Vele mensen hebben een druk werkschema en hebben weinig tijd over om naar de fitness te gaan. Een oplossing is een trainingsschema opstellen voor thuis waarbij je gebruik kunt maken van dumbbells, halters, een optrekstang, enzovoort. Om je aankoop makkelijker te maken hebben wij vijf verschillende topproducten vergeleken op basis van het advies van gebruikers. Kies er zelf de beste aanpasbare dumbbells uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Tunturi Halterset 15 kg

 

Deze set bestaat uit een dumbbell stang en 8 schijven van verschillende gewichten: 2 van 3 kg, 2 van 2 kg, 2 van 1 kg en 2 van 0,5 kg. Je kunt deze gewichten makkelijk aan de stang vastmaken met de schroefsluiters en je kunt het gewicht aanpassen aan je eigen keuze.

De gaten in de schijven hebben een diameter van 30 mm. Als je alle schijven aan de stang bevestigt heeft deze dumbbell een totaalgewicht van 15 kg. Dit is het product met de laagste prijs in onze lijst dus het artikel valt onder de categorie van goedkope aanpasbare dumbbells.

Volgens de reviews is het een fantastisch product die handig is om te gebruiken. De kwaliteit en de prijs hebben een goede verhouding en je kunt het gewicht makkelijk aanpassen. Het zijn duurzame dumbbells en de kopers raden aan om er meteen twee te kopen zodat je goed kan trainen.

Met deze halterset van het merk Tunturi kun jij vanaf nu gewoon thuis trainen wanneer je zelf wilt. Tunturi is niet alleen het beste merk volgens heel wat kopers maar ook veruit één van de populairste merken. De set bestaat uit verschillende hulpstukken en accessoires die uit stevig vinyl vervaardigd zijn. De zwarte kleur laat de set er stoer en modern uitzien.

Voordelen
Set:

deze set is voorzien van een handige dumbbell stang en meerdere schijven. Zo zijn er heel wat schijven met een verschillend gewicht. Op die manier kun je zelf bepalen hoe intensief je de training wilt maken.

Gewicht:

op het moment dat je werkelijk alle afzonderlijke schijven aan de dumbbell stang zou plaatsen dan zit je op een maximaal gewicht van ruim 15 kg.

Budget:

in vergelijking met de andere apparaten in deze lijst zul je merken dat deze dumbbells wel degelijk over de laagste prijs beschikken.

Nadelen
Niet gebruiksvriendelijk:

een kleine minderheid van de kopers is niet helemaal tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tunturi Halterset 20 kg – 2 Stuks

 

Deze dumbbellset van Tunturi is ideaal om een complete training af te werken. De stangen hebben een lengte van 35 cm en je beschikt per stang over 2 schijven van 2,5 kg en 2 schijven van 1,25 kg. Het totaalgewicht van de twee halters is 20 kg, je hebt dus 10 kg per dumbbell om mee te trainen.

De gewichten maak je eenvoudig vast aan de stang met de schroefsluiters. Je kunt met de gewichten spelen en zo de dummbell aanpassen naar het gewicht waarmee jij het liefst traint. Op deze stangen kun je enkel schijven met een diameter van 30 mm plaatsen.

De gebruikers geven maar één minpunt aan en alle andere beoordelingen zijn positief. De schroeven komen soms los en dan moet je ze terug aandraaien. Voor de rest is iedereen tevreden, er zitten genoeg gewichten bij en de halters zijn eenvoudig in gebruik.

Net zoals het voorgaande toestel is ook deze dumbbell set afkomstig van het bekende merk Tunturi. Dit doet zeker vermoeden dat het hier om één van de populairste merken gaat. Het totaalgewicht van dit apparaat is ruim 20 kg. Hiervoor moet je dan wel alle afzonderlijke dumbbell schijven aan de stang bevestigen.

Voordelen
Schijven:

de set wordt geleverd met een totaal aan 8 schijven. Je kunt kiezen tussen schijven met een gewicht van 1,25 kg of met een gewicht van 2,5 kg.

Handig in gebruik:

je kunt de schijven op een eenvoudige manier aan de dumbbell stang bevestigen. Je hoeft enkel de schroefsluiters te gebruiken daarvoor. Verder kun je zelf de intensiteit van de trainingen gaan bepalen.

Nadelen
Schroeven:

volgens enkele kopers zouden de schroeven regelmatig loskomen waarop je deze dan telkens wat moet aandraaien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

RS Sports – 15 kg – 2 stuks

 

Deze set is geschikt voor beginners en gevorderden. Het beschikt over 2 halters die in gewicht verstelbaar zijn. Het minimum gewicht per halter is 2 kg en het maximaal gewicht is 15 kg. Alle elementen zijn gemaakt van gietijzer van topkwaliteit, zo ben je er zeker van dat het een duurzaam product is.

De dumbbellstangen zijn verchroomd en hebben een lengte van 36 cm. Dankzij de grip kun je er ook comfortabel mee trainen. De totale set weegt 30 kg en de halterschijven hebben een diameter van 30 mm.

De kopers van deze aanpasbare dumbbells aanbieding krijgen geen slecht woord over de lippen. Ze zijn heel tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding en vinden de dumbbells goed om te gebruiken. De gewichten wisselen is makkelijk en de levering van het product was vlot en snel.

Indien je niet zoveel tijd hebt om dagelijks naar de fitness te gaan dan kan het misschien een goed idee zijn deze aanpasbare dumbbells eens te bekijken. Deze set is niet alleen ideaal voor beginners maar kun je trouwens ook gewoon verder gebruiken als gevorderde sporter. Je kunt namelijk helemaal zelf de intensiteit van de trainingen bepalen.

Voordelen
Set:

de set bestaat over maar liefst 2 afzonderlijke halters waarvan je het gewicht kunt aanpassen en verstellen.

Materiaal:

je zult merken dat het hier om een duurzame dumbbell set gaat. Dit model is helemaal vervaardigd uit hoogwaardig en stevig gietijzer. De stangen van deze set zijn achteraf helemaal verchroomd.

Handig in gebruik:

je zult merken dat de dumbbellstangen heel comfortabel aanvoelen en in de hand liggen. Dit maakt de trainingen een pak aangenamer.

Nadelen
Prijskaartje:

we merken dat de gebruikers duidelijk helemaal tevreden zijn met dit product. Toch zou het prijskaartje misschien in de toekomst voor andere potentiële klanten wel eens een probleem kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€83.9)

 

 

 

 

vidaXL 30kg

 

De vidaXL dumbbellset bestaat uit 2 halters van elk 15 kg, dus een totaal van 30 kg om thuis mee te trainen. De ijzeren stangen wegen 0,5 kg en worden geleverd met verschillende schijven: 4 van 1 kg, 4 van 1,25 kg, 8 van 2,5 kg.

De schijven van deze set zijn niet gemaakt van gietijzer maar van kunststof en gevuld met zand. Dankzij de schroefsluitingen komen de schijven niet los tijdens het trainen en kun je dus veiliger en comfortabeler trainen. De halterstangen hebben een lengte van 45 cm.

De vele honderden reviews geven een goed advies maar toch zijn er ook enkele ontevreden kopers. De meesten zijn tevreden over de prijs en de kwaliteit van het product en vinden ze goed om mee te trainen. Andere gebruikers vinden de halters onhandig in gebruik en bij één iemand lekte het zand zelfs uit de schijven.

Ook met de vidaXL dumbbellset kun je vanaf nu trainen wanneer en waar je maar wilt. Deze set is voorzien van 2 afzonderlijke halters die elk een maximaal gewicht hebben van ongeveer 15 kg. Dit wil dus zeggen dat je met deze set aan een totaalgewicht van 30 kg komt. Zo kun je zelf beslissen hoe intensief je de trainingen maakt.

Voordelen
Schijven:

je krijgt maar liefst 16 afzonderlijke schijven meegeleverd. Je hebt hierbij de mogelijkheid om te kiezen tussen 1 kg, 1,25 kg of zelfs 2,5 kg.

Materiaal:

in tegenstelling tot het voorgaande product, zijn deze schijven vervaardigd van degelijk en duurzaam kunststof. Ze werden vervolgens opgevuld met zand.

Nadelen
Onhandig in gebruik:

enkele kopers zijn echter van mening dat deze dumbbellset toch niet zo handig is om te gebruiken.

Kwetsbaar:

een enkele klant laat weten dat er op een gegeven moment wat zand uit één van de schijven lekte.

Koop bij bol.com (€85.95)

 

 

 

 

Hexa Focus Fitness

 

De Hexa dumbbells zijn uitgerust met een speciaal handvat die dikker is in het midden, zo heb je een betere grip op de dumbbells om veiliger te kunnen trainen. Deze halters werken niet met schijven maar met zeshoeken, zo kunnen ze niet wegrollen.

Ze zijn ook bewerkt met rubber zodat ze de vloer niet beschadigen en weinig geluid maken. Deze set bevat 2 halters elk met een gewicht van 8 kg maar ze zijn ook in andere gewichten verkrijgbaar.

De kopers zijn tevreden over deze halters want ze liggen goed in de hand en zijn fijn om mee te trainen. Ze hebben een optimale grip en zijn gemaakt van goede kwaliteit.

Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om te opteren voor de Hexa dumbbells. Toch is het belangrijk om eerst even op zoek te gaan naar de positieve en negatieve eigenschappen van het product. Op die manier krijg je een beter idee van de voor- en nadelen ervan en of het al dan niet iets voor jou is.

Voordelen
Handvat:

je zult merken dat deze dumbbells over een apart handvat beschikken dat in het midden net een tikkeltje dikker is. Op die manier zul je meer grip bekomen waardoor het trainen op een veilige manier kan verlopen.

Zeshoeken:

in tegenstelling tot de voorgaande toestellen, zijn deze halters voorzien van zeshoeken in plaats van schijven. Deze zeshoeken zijn afgewerkt met rubber zodat ze niets kunnen beschadigen.

Nadelen
Levering:

volgens één koper verliep de levering niet helemaal zoals verwacht werd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status