5 Beste Auto DVD Spelers Test van 2020

Laatste update: 03.07.20

 

Auto DVD Spelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een kwalitatieve auto dvd speler kan best wel handig zijn wanneer je met het hele gezin op reis vertrekt. Zo kunnen je kindjes zich tijdens de lange rit toch wel een beetje vermaken en genieten. Wij willen uiteraard dat je met de beste auto dvd speler naar huis kunt gaan. Daarom hebben we in onze koopgids een aantal richtlijnen en adviezen meegegeven die je eventueel kunnen helpen bij de zoektocht. Daarnaast zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde auto dvd speler toestellen. Zo zou je kunnen kiezen voor Denver MT783NB auto dvd speler. Het is een vrij compact apparaat dat je zowel in de wagen maar ook gewoon gezellig bij jou thuis kunt gebruiken. Ook met de Lenco DVP-754 mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Het is voorzien van een display met een 7 inch schermgrootte en bovendien is het scherm niet alleen draaibaar maar ook kantelbaar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Auto DVD spelers koopgids

 

Op reis gaan met kinderen in de auto is niet altijd even prettig. Ze vervelen zich tijdens de autorit en maken de reis voor de ouders ook minder aangenaam. Een auto DVD speler kan ervoor zorgen dat de kinderen gedurende een lange tijd stil zijn zodat de rit ook voor jou een stuk aangenamer is. Koop de beste auto DVD speler door rekening te houden met de volgende factoren tijdens de aankoop: het scherm, de accessoires, de aansluitmogelijkheden, de functies en de prijs.

 

 

Meerdere schermen

Als je meer dan één kind hebt is het natuurlijk beter dat je een auto DVD speler aanbieding koopt met meerdere schermen. Er bestaan vele producten die geleverd worden met twee schermen. Soms bevat 1 scherm de DVD speler en fungeert het tweede scherm als monitor, maar in bepaalde gevallen kunnen beide schermen een speler bevatten om verschillende films te kunnen afspelen. De goedkope auto DVD spelers bevatten meestal maar één speler.

Je moet natuurlijk ook rekening houden met de grootte van het scherm. De meeste kopers zullen de spelers op basis van dit kenmerk vergelijken. Meestal heeft een scherm van een auto DVD speler een formaat dat ligt tussen 7 en 10 inch. Het is mogelijk om een product te kopen met een groter scherm maar dit zal natuurlijk ook meer geld kosten. Het is wel aangenamer om een film te kijken op een groter scherm.

 

Mogelijke accessoires

Een onmisbaar accessoire voor een draagbare DVD speler is een bevestigingssteun om het apparaat aan de hoofdsteun van de voorstoel vast te maken. Zo moet je kind het toestel niet eens in de handen houden maar kan het gewoon naar de film kijken.

Een andere handige accessoire is een opbergtas waar je de speler, snoeren en enkele DVD’s in kunt plaatsen zodat je alles eenvoudig kunt meenemen op verplaatsing. Dit is handig voor mensen die veel reizen met de kinderen. Zo kun je de spelers thuis gebruiken maar makkelijk meenemen in de auto en opbergen na gebruik.

De meeste spelers werken met een accu die je moet opladen met een adapter. De meeste producten worden geleverd met een adapter voor netstroom en een tweede adapter voor een 12 Volt aansluiting. De gebruiksduur van een accu is echter heel beperkt dus meestal is het beter om de speler altijd via de adapter te verbinden.

 

Aansluitmogelijkheden

Zoals we hierboven hebben besproken kun je de spelers op 3 manieren van stroom voorzien: via een accu, via aansluiting op netstroom of via een 12 Volt aansluiting. De meeste apparaten kun je standaard gebruiken via een 12 Volt aansluiting en er wordt dan een extra adapter meegeleverd om het toestel op het lichtnet aan te sluiten. De accu van een draagbare DVD speler is meestal niet erg krachtig dus de gebruiksduur van de accu is beperkt. Er zijn echter ook nieuwere modellen met krachtige accu’s die een hogere gebruiksduur hebben.

Bepaalde DVD spelers zijn voorzien van een video-ingang zodat je andere apparaten op de speler kunt aansluiten. Je kunt bijvoorbeeld een spelcomputer verbinden om zo een groter beeldscherm te kunnen gebruiken.

Je kunt de draagbare speler aansluiten op een televisie via een video-uitgang of een HDMI aansluiting. Zo kun je een film bekijken op je televisie en hoef je geen extra DVD speler te kopen voor je woonkamer.

Om andere mensen niet te storen is het mogelijk om meerdere hoofdtelefoons op een auto DVD speler aan te sluiten. Tenslotte kun je via een USB aansluiting foto’s en video’s op je draagbare speler afspelen.

 

Functies en prijs

Sommige spelers beschikken over de mogelijkheid om TV kanalen te ontvangen via een digitale ontvanger. Het is dan mogelijk om de vrije kanalen te bekijken op je draagbare DVD speler.

Als het toestel voorzien is van een kaartslot, dan kun je een geheugenkaart kopen zodat je bestanden op het apparaat kunt plaatsen. Op die manier hoef je zelf geen DVD’s mee te nemen want je kunt de favoriete films of series van je kinderen meteen op de geheugenkaart plaatsen en afspelen. Houd rekening met het type geheugenkaart waarvoor het kaartslot geschikt is.

Het enige die nu nog rest is om op zoek te gaan naar interessante aanbiedingen. Zoals bij de meeste producten is het geen aanbeveling om te kiezen voor de goedkoopste speler. Een duurder model beschikt meestal over betere functies en heeft een hogere duurzaamheid.

Dankzij de technologische vooruitgang kun je een auto DVD speler eenvoudig online kopen zonder daarvoor je woning te moeten verlaten. Enkele dagen later ontvang je het product aan huis en je kunt er al meteen gebruik van maken.

 

5 Beste Auto DVD Spelers (Reviews) van 2020

 

De kinderen tijdens een lange autorit bezighouden kan soms een moeilijke opdracht zijn. Ze moeten naar het toilet, ze willen weten hoe lang de reis nog duurt, ze willen spelen en niet stilzitten,… Maar als ze een film of serie kunnen bekijken tijdens de rit zullen ze al een stuk rustiger zijn. Koop dan best een auto dvd speler. De volgende vijf producten krijgen allemaal topcommentaren van gebruikers, kies er zelf de beste auto dvd speler uit.

 

1. Denver MT783NB Draagbare DVD-speler 7 inch

 

Deze draagbare dvd speler is geschikt voor de auto maar ook voor thuis. Het is een compact toestel met een 7 inch scherm die gemakkelijk mee te nemen is. Het wordt geleverd met een adapter voor in de auto en een tweede adapter voor thuis. Het apparaat beschikt over ingebouwde speakers maar je kunt natuurlijk ook luisteren met de bijgeleverde oortjes.

Dankzij de USB poort kun je ook films en foto’s bekijken vanaf een USB stick. Het scherm kan 180 graden gedraaid worden, zo kun je het scherm aan de hoofdsteun bevestigen of neerzetten op de manier die je wilt. Je krijgt er een afstandsbediening bij. De prijs is zo laag dat het product zeker bij de goedkope auto dvd spelers hoort.

De kopers geven positief advies over deze auto dvd speler aanbieding. De beeldkwaliteit is top en ze zijn ook tevreden over de USB aansluitmogelijkheid. Het geluid is in orde en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Voor 2 kopers is het toestel niet stevig genoeg.

Indien je op zoek bent naar een degelijke auto dvd speler maar er niet zoveel geld kunt aan uitgeven dan kan het misschien een goed idee zijn om dit model eens te bekijken. In vergelijking met de andere 4 toestellen uit deze lijst, zul je vrijwel meteen kunnen merken dat deze auto dvd speler over de laagste prijs beschikt.

Voordelen
Formaat:

het is een toestel dat vrij compact is en daardoor ook gemakkelijk overal mee naartoe te nemen is. Je kunt het zowel in de wagen alsook gewoon thuis gebruiken.

Accessoires:

op het moment dat je besluit om het apparaat aan te kopen dan krijg je er meteen ook 2 adapters bij. Eentje waarmee je de dvd speler in de auto kunt aansluiten en een tweede die je voor thuis kunt gebruiken.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om een koptelefoon of oordopjes op de speler aan te sluiten. Toch is dit niet helemaal noodzakelijk aangezien het apparaat over krachtige interne speakers beschikt.

Display:

dit toestel beschikt over een schermgrootte van 7 inch. Bovendien is het ook mogelijk om het scherm tot maar liefst 180 graden te gaan draaien.

Nadelen
Niet stevig:

een kleine minderheid van de gebruikers is echter van mening dat het apparaat net iets te kwetsbaar is en daardoor dus snel stuk gaat.

Koop bij bol.com (€49)

 

 

 

 

2. Lenco DVP-754 Portable DVD-speler met batterij 7 inch

 

Deze Lenco dvd speler voor de auto heeft een 7 inch scherm die je kunt draaien en kantelen. Het toestel wordt geleverd met een autolader en een thuislader maar je krijgt er ook een koptelefoon, opbergtasje en afstandsbediening bij.

Het apparaat beschikt over 2 ingebouwde luidsprekers en je kunt er verschillende formaten mee afspelen: DVD, MP3, CD, JPEG en ook MPEG. Het toestel beschikt ook nog over een USB uitgang om films en foto’s mee af te spelen.

Volgens de kopers van dit product is het comfortabel voor de kinderen want het toestel is eenvoudig te bedienen en de kwaliteit van het beeld en de klank zijn uitstekend.

Het design valt in de smaak bij de gebruikers en het toestel is compact en makkelijk mee te nemen.

Net zoals het voorgaande apparaat beschikt ook deze auto dvd speler van het bekende merk Lenco over een schermgrootte van 7 inch. Je kunt het scherm bovendien probleemloos kantelen en draaien totdat je helemaal comfortabel zit. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen van het toestel raadplegen.

Voordelen
Toebehoren:

zodra je besluit om het apparaat aan te kopen dan zul je merken dat je heel wat hulpstukken meegeleverd krijgt. Denk maar aan een koptelefoon, een handige opbergtas, een degelijke afstandsbediening en 2 krachtige adapters.

Handig in gebruik:

het toestel is voorzien van 2 krachtige interne speakers. Verder is het mogelijk om meerdere formaten met deze dvd speler af te spelen zoals bijvoorbeeld MP3, CD en JPEG.

Gebruiksvriendelijk:

heel wat kopers zijn dermate tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. Het toestel is ook door kinderen eenvoudig te besturen en zou daardoor misschien wel eens één van de populairste dvd spelers kunnen zijn.

Nadelen
Prijskaartje:

we merken dat werkelijk alle kopers helemaal overtuigd zijn van het toestel. Misschien is de prijs voor sommigen toch een klein struikelblok.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Autovision AV 2500IR Duo Portable DVD-speler 10.1 inch

 

Deze dvd speler voor in de auto beschikt over twee schermen voor mensen die twee kinderen hebben. De schermen hebben een grootte van 10,1 inch. Je kunt dezelfde film op beide schermen bekijken of twee verschillende films op elk scherm.

Met de infraroodzender kun je een koptelefoon aansluiten voor het geluid of je kunt gewoon luisteren via de ingebouwde luidsprekers. Het product is uitgerust met een anti-schok systeem en speelt verschillende formaten af. Het toestel beschikt verder ook nog over een USB aansluiting en een SD MS geheugenkaartlezer.

De kopers geven goede beoordelingen voor dit apparaat. Het beeld is duidelijk en het geluid is van topkwaliteit. Je beschikt over vele aansluitmogelijkheden. Het toestel is makkelijk te monteren maar volgens één koper is de kwaliteit van de montagebeugel ondermaats.

In vergelijking met de vorige twee apparaten zul je merken dat deze dvd speler over een groter beeldscherm beschikt. Dit toestel is afkomstig van het bekende merk Autovision wat door heel wat kopers ook als het beste merk omschreven wordt. Toch is het altijd een goed idee de kenmerken van het apparaat even grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Scherm:

je zult merken dat deze auto dvd speler over maar liefst 2 afzonderlijke schermen beschikt. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld 2 kindjes hebt. Bovendien is het mogelijk om op beide schermen dezelfde of juist een andere film te bekijken.

Infrarood zender:

het apparaat is voorzien van een handige infrarood zender. Op die manier is het mogelijk om oordopjes of een degelijke koptelefoon aan te sluiten.

Antischok systeem:

dankzij het antischok systeem zul je niet veel hinder ondervinden op het moment dat de wagen bijvoorbeeld in een putje rijdt.

Nadelen
Kwaliteit montagebeugel:

volgens een enkele gebruiker is de montagebeugel niet echt van een uitstekende kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Salora DVP9948 Duo Portable DVD-speler 9 inch

 

De Salora DVP9948 DUO beschikt ook over twee schermen van 9 inch. Je kunt deze afzonderlijk gebruiken om twee films af te spelen maar ook tegelijk, zo kunnen je kinderen naar dezelfde film kijken maar elk op hun eigen scherm.

Het toestel is uitgerust met meer dan 250 spellen om te spelen en het wordt geleverd met 2 game controllers zodat je kinderen ook kunnen gamen. Het apparaat beschikt verder nog over een SD/MMC kaartlezer. Je krijgt er nog een draagtas bij, een adapter voor in de auto en voor thuis en een afstandsbediening.

De gebruikers vinden dit apparaat handig in gebruik en het is perfect om de kinderen mee bezig te houden in de auto. Ze raden wel aan dat je een koptelefoon gebruikt want anders kan het volume niet hard genoeg om het goed te horen. Het beeld is zuiver en de spelletjes zijn leuk om mee te spelen.

Ook met de Salora auto dvd speler kun je volgens verschillende klanten zeker zijn van een uitstekend apparaat. De set bestaat ook hier uit 2 afzonderlijke schermen die elk een schermgrootte van ruim 9 inch hebben. Je zult dus kunnen genieten van een mooi en helder beeld.

Voordelen
Scherm:

net zoals bij het voorgaande apparaat heb je ook hier de mogelijkheid om op beide schermen dezelfde film of juist een andere film of serie af te spelen.

Spelletjes:

verder is deze dvd speler ook voorzien van ruim 250 verschillende spelletjes. Met de meegeleverde game controller kunnen je kinderen zich dan ook een hele poos vermaken.

Toebehoren:

verder worden er ook nog 2 adapters, een afstandsbediening en een leuke opbergtas met het product meegeleverd.

Nadelen
Wel koptelefoon:

verschillende kopers raden aan om deze dvd speler in combinatie met een degelijk koptelefoon te gebruiken.

Koop bij bol.com (€217)

 

 

 

 

5. Autovision AV1101 Portable DVD-speler met 2 schermen en 1 speler

 

De Autovision AV1101 beschikt over twee 7 inch schermen en één speler. Je kunt op dit product dus enkel dezelfde film tegelijk afspelen en niet twee aparte films. Het toestel is uitgerust met een AV out/in zodat je het ook kunt aansluiten op een TV en het is schokbestendig.

De ingebouwde luidsprekers zorgen voor het geluid maar je kunt natuurlijk ook oortelefoons aansluiten. De bediening gebeurt met de afstandsbediening en het apparaat beschikt verder nog over USB ingangen en een SD MS geheugenkaartlezer.

Niet alle beoordelingen zijn positief maar toch zijn de meeste mensen tevreden. De beeldkwaliteit is optimaal en het apparaat heeft vele aansluitmogelijkheden. Het product is ook eenvoudig te gebruiken. Voor sommigen mochten de kabels langer zijn en ze vinden het design ook niet echt aantrekkelijk.

Net zoals één van de voorgaande apparaten is ook deze auto dvd speler afkomstig van het bekende merk Autovision. Om te weten of dit product al dan niet iets voor jou is, dan kun je even de eigenschappen ervan bekijken.

Voordelen
Display:

de auto dvd speler is voorzien van 2 afzonderlijke schermen waarbij elk scherm een grootte van ongeveer 7 inch heeft.

AV out/in:

dankzij de AV out/in poort is het mogelijk om deze dvd speler ook te koppelen met je televisietoestel.

Nadelen
Zelfde film:

het is belangrijk om te beseffen dat je alleen maar dezelfde film kunt afspelen op beide schermen. Het is dus niet mogelijk naar 2 verschillende films tegelijk te kijken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status