Beste auto subwoofer

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Auto subwoofers test van 2021

 

Met een krachtige auto subwoofer kun je vanaf nu zorgen voor een intens en krachtig basgeluid in de wagen. Ideaal dus wanneer je bijvoorbeeld regelmatig onderweg bent voor het werk. Echter is het niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies de beste auto subwoofer is. En daarom zijn wij alvast op zoek gegaan naar wat nu precies de 3 beste apparaten zijn op dit moment. Zo is onder andere gebleken dat je met de Caliber Pack12D auto subwoofer alvast met een topproduct naar huis gaat. Je zult kunnen vaststellen dat de set zowel een actieve subwoofer telt alsook een bijzonder krachtige en degelijke versterker. Ook wanneer je de keuze maakt om voor de Jbl CS1214 auto subwoofer te kiezen, zul je met een topproduct naar huis gaan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Auto subwoofers koopgids

 

Een subwoofer zorgt voor een uitstekend basgeluid voor je muziekinstallatie. Je kunt een auto subwoofer aanbieding kopen om van een uitstekende geluidskwaliteit in je auto te genieten wanneer je naar je favoriete muziek aan het luisteren bent. We geven je enkele aanbevelingen om op te letten tijdens de aankoop van een subwoofer zoals de afmetingen, het vermogen, actief of passief, de bedrading en de prijs. Gebruik deze informatie om de beste auto subwoofer te kopen.

Afmetingen

 

Meestal zul je een subwoofer in de koffer van je auto plaatsen, maar je wilt natuurlijk niet dat het product de volledige ruimte van de koffer inneemt. Het is dus belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van het apparaat.

Zorg ervoor dat de subwoofer in de ruimte past waar je het wilt plaatsen maar dat je ook nog ruimte hebt om andere spullen op te bergen. Dit is vooral nodig als je van plan bent om de subwoofer in de koffer te installeren.

Neem de afmetingen van de koffer of de andere ruimte waar je de subwoofer wilt plaatsen zodat je gericht op zoek kunt gaan naar een subwoofer die aan deze afmetingen voldoet. Je kunt daarna verschillende aanbiedingen vergelijken om het product te kopen met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

 

 

Vermogen van de subwoofer

 

Het vermogen van een subwoofer wordt aangeduid in Watt. Voor de auto hoef je geen te groot vermogen te kiezen vanwege de beperkte ruimte in je auto. Je kunt dus kiezen voor een subwoofer met een lager vermogen en toch nog genieten van een diep basgeluid.

Een lager vermogen zorgt er ook voor dat je goedkope auto subwoofers kunt kopen. Ze zijn over het algemeen goedkoper dan een gewone subwoofer vanwege het compacte formaat en het lager vermogen. Kies echter niet voor het goedkoopste model want je wilt natuurlijk dat de kwaliteit van de bastonen van topkwaliteit is.

 

 

Actief of passief

 

Het is beter om te kiezen voor een actieve subwoofer. Een actief apparaat maakt gebruik van een aparte versterker zodat deze zich volledig kan toeleggen op de bastonen. Een autoradio beschikt meestal niet over genoeg vermogen om een subwoofer aan te drijven. Daarom is het beter om een actieve subwoofer te kopen. Je hoeft deze subwoofer dan wel apart van stroom te voorzien.

De actieve subwoofer zorgt ervoor dat je het volume van je radio hoger kunt zetten zonder last te hebben van vervormingen in de bastonen. Je zult dus geen last meer hebben van ruis of slechte bastonen bij een hoog volume. Het apparaat helpt ook om de andere luidsprekers beter te controleren zodat je over het algemeen kunt genieten van een helder geluid.

 

 

Kies voor de juiste bedrading

 

De bedrading van een subwoofer is ook van belang want een incorrecte bedrading kan voor problemen zorgen. De bedrading mag niet te dun zijn want dit heeft een negatief effect op de geluidskwaliteit. Een dunne draad verhoogt ook het risico op het doorbranden van de draad. Het is aanbevolen om een expert te raadplegen wanneer je een subwoofer gaat kopen.

Een subwoofer verbruikt natuurlijk redelijk wat stroom. Daarom heb je een dikke bedrading nodig. Koop geen te dikke bedrading zodat deze ook niet teveel plaats inneemt. Het kan ook gebeuren dat je koplampen niet genoeg stroom ontvangen vanwege de stroom die gebruikt wordt door de subwoofer.

Om dit op te lossen kun je een power cap of condensator kopen die het stroomcircuit in je auto optimaliseert. Deze power cap levert vermogen waar nodig en zorgt ervoor dat de stroom niet direct van de motor gehaald wordt. Je lost dus niet enkel het probleem met de koplampen op maar je haalt ook nog eens het beste uit je versterker en subwoofer.

Prijs van een subwoofer

 

Stel een budget op om een subwoofer te kopen en kies niet voor het goedkoopste product. Als je een echte muziekliefhebber bent dan wil je natuurlijk dat de kwaliteit van de muziek en de bastonen uitstekend is.

Je kunt tegenwoordig eenvoudig een subwoofer online kopen. Dit brengt enkele voordelen met zich mee. Zo hoef je niet op verplaatsing te gaan en kun je gewoon thuis wachten tot het product geleverd wordt. Meestal is het ook voordeliger om online te kopen omdat de prijs van een product lager ligt. Dit komt door de lagere kosten van een webwinkel.

Het nadeel is dat je niet ter plaatse kunt gaan om de kwaliteit van de subwoofer te testen en om raad te vragen aan de verkoper van het product.

 

 

Auto subwoofer reviews – top 5

 

 

Ben je op zoek naar een goede subwoofer voor je auto? Je hebt al een nieuwe muziekinstallatie maar de bassen zijn nog niet sterk genoeg? In dit artikel bespreken we vijf verschillende producten van topkwaliteit zodat je zelf kunt uitmaken welke de beste auto subwoofer is. Gebruik deze informatie om je te helpen bij je keuze en over te gaan tot de beste aankoop.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Caliber Pack12D

 

Dit pack bevat een actieve subwoofer met versterker voor je auto. De subwoofer wordt omringd door een bascube die voorzien is van een MDF-frontpaneel met een dikte van 15 mm. De versterker is een monoversterker met een RMS-vermogen van 375 Watt en een beveiliging tegen kortsluiting.

Je krijgt er ook een afstandsbediening bij die je in je wagen kunt installeren om de subwoofer te kunnen bedienen. Het geheel heeft een zwarte bekleding.

De meeste kopers zijn lovend over dit pakket, het geluid is van topkwaliteit en de onderdelen zijn stevig. De afstandsbediening is handig en de versterker die erbij zit is voldoende, maar je kunt hem wel niet op het maximum zetten want dan krijg je ruis. Verder was de installatie van de toestellen eenvoudig en is het zijn prijs meer dan waard.

Een degelijke auto subwoofer zorgt ervoor dat de bassen van je muziekinstallatie nog een pak intenser worden dan voorheen. Dit apparaat is afkomstig van het bekende merk Caliber en is niet meteen het toestel met de laagste prijs. Toch zou je het tussen de populairste subwoofers kunnen rekenen als we de vele positieve online reviews bekijken.

Voordelen
Verpakking:

je zult meteen merken dat de verpakking niet alleen een actieve subwoofer telt maar meteen ook een krachtige versterker. De versterker heeft een RMS vermogen van maar liefst 375 Watt. Verder wordt er ook een handige afstandsbediening meegeleverd.

Veiligheid:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over mogelijke kortsluiting aangezien het toestel hiervoor beveiligd is.

Nadelen
Ruis:

volgens één enkele gebruiker zou het toestel wel wat ruis bevatten op het moment dat je de versterker op het maximum vermogen zet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Jbl CS1214

 

Dit product is ideaal voor als je slechts een beperkt budget hebt en geïnteresseerd bent in goedkope auto subwoofers. Je kunt deze speaker inbouwen en dankzij de Plus One technologie zorgt het apparaat voor een extra zwaar basgeluid. Het piekvermogen van dit toestel is 1000 Watt en is dus compatibel met de meeste versterkers.

Het is toch aanbevolen om een versterker met een vermogen van 150W tot 300W RMS aan te schaffen om te verbinden met de subwoofer. Het apparaat heeft een gevoeligheid van 90 dB en heeft een inbouwdiepte van 153 mm.

De gebruikers van dit product geven goed advies over de eenvoudige installatie en het geluid is ook van topkwaliteit. Het product heeft een voordelige prijs/kwaliteitsverhouding en werkt naar behoren. De levering was vlot en snel tot grote tevredenheid van de kopers.

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke auto subwoofer? Maar heb je een beperkt budget of wil je gewoon liever niet zoveel geld uitgeven? Dan hoef je alvast even de JBL CS1214 subwoofer te bekijken. Hieronder kun je alvast de voordelen en de nadelen ervan mooi op een rijtje vinden.

Voordelen
Budget:

in vergelijking met de andere 4 toestellen uit deze selectie, zul je merken dat deze auto subwoofer over de laagste prijs beschikt.

Plus One technologie:

het apparaat beschikt over de handige Plus One technologie waardoor een intens en zwaar basgeluid wordt gecreëerd.

Vermogen:

je zult merken dat je deze auto subwoofer zonder twijfel tussen de krachtige apparaten kunt spotten. Zo beschikt het over een piekvermogen van maar liefst 1000 Watt. Daardoor kun je het gebruiken in combinatie met om het even welke versterker.

Nadelen
Gevoeligheid:

toch blijkt het om een gevoelig toestel te gaan en daarom wordt er aangeraden om een versterker te gebruiken die over een RMS vermogen beschikt van ongeveer 150 tot 300 Watt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pioneer GXT-3604-B

 

Deze auto subwoofer set bevat een subwoofer en een versterker. De conus van de subwoofer is gemaakt van stevig en licht materiaal die geluidsvervorming voorkomt. Het apparaat heeft een krachtig vermogen van 1300 Watt zodat je kunt genieten van een uitstekend geluid.

De versterker beschikt over twee kanalen dus je kunt nog een extra subwoofer aansluiten. Nog een pluspunt is dat je de subwoofer ook buiten de auto kunt gebruiken.

Hoewel er nog maar twee reviews geplaatst zijn bij deze auto subwoofer aanbieding, zijn ze volledig positief.

Het pakket bevat alles wat je nodig hebt om van goede basgeluiden te kunnen genieten. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product is voor beide kopers ook uitstekend.

Ook wanneer je voor de Pioneer GXT-3604-B auto subwoofer kiest, zul je vast en zeker tevreden zijn over de verschillende mogelijkheden. De verpakking van dit toestel bevat in de eerste plaats de auto subwoofer zelf in combinatie met een bijzonder krachtige en degelijke versterker.

Voordelen
Conus:

je zult merken dat de conus van deze praktische auto subwoofer vooral vervaardigd is uit lichte materiaalsoorten. Daardoor kun je eventuele geluidsvervorming gaan voorkomen.

Vermogen:

het toestel is voorzien van een maximaal vermogen van maar liefst 1300 Watt. Je zult dus versteld staan van de kracht en de intensiteit van het geluid.

Handig in gebruik:

je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat de versterker meerdere kanalen heeft. Dit wil dus zeggen dat je zonder problemen eventueel nog een tweede subwoofer kunt gaan aansluiten.

Nadelen

Op dit moment kunnen we alleen maar vaststellen dat werkelijk alle kopers helemaal overtuigd blijken te zijn over dit product. Dit is natuurlijk positief maar daardoor is het moeilijker voor ons om op zoek te gaan naar mogelijke minpunten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Caliber BC112SA

 

Deze 30 cm subwoofer van Caliber zorgt voor een krachtig basgeluid in je auto. De subwoofer zit in een baskist en beschikt over een ingebouwde versterker zodat je het meteen kunt aansluiten op je muziekinstallatie.

Het apparaat heeft een piekvermogen van 600 Watt.  Door de grootte van het toestel kun je het enkel maar in je koffer plaatsen.

Net als bij de andere producten in ons artikel zijn de kopers ook hier tevreden over de positieve prijs/kwaliteit verhouding. Het geproduceerde geluid is uitstekend en het toestel is eenvoudig om te installeren door het plug & play systeem.

Het enige minpunt voor één van de gebruikers is dat het niet geleverd wordt met de nodige kabels. Deze hoef je zelf nog bij te kopen.

Net zoals één van de vorige toestellen is ook deze auto subwoofer afkomstig van het bekende merk Caliber. Daardoor vermoeden we dat Caliber misschien voor heel wat gebruikers ook wel als het beste merk zal worden beschouwd. Laten we alvast even de eigenschappen van het apparaat op een rijtje plaatsen.

Voordelen
Ingebouwde versterker:

je zult merken dat de versterker in het toestel ingebouwd zit. Zo kun je deze meteen en zonder al te veel problemen aan de muziekinstallatie gaan koppelen.

Vermogen:

het toestel beschikt over een totaal vermogen van maar liefst 600 Watt en kun je tot de krachtige auto subwoofers gaan rekenen.

Installatie:

je zult merken dat het helemaal niet veel moeite kost om het toestel te installeren. Dit heeft te maken met het handige plug & play systeem.

Nadelen
Formaat:

in vergelijking met sommige andere auto subwoofers zul je merken dat dit toestel toch wel vrij groot is. Daardoor kun je het eigenlijk alleen maar in de koffer van je wagen gaan plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kenwood KSC-SW11

 

Deze actieve subwoofer is heeft een plat model zodat je het makkelijk onder je autostoel kunt monteren. Het heeft een piekvermogen van 150 Watt en zorgt voor storingsvrij geluid. Bij dit product krijg je een bedrade afstandsbediening om de subwoofer te kunnen bedienen. Deze subwoofer beschikt over een ingebouwde versterker.

Deze versterker heeft een maximaal uitgangsvermogen van 150 Watt en is uitgerust met een laagdoorlaatfilter. Deze subwoofer wordt geleverd met een stroomdraad van 0,5 meter en verschillende montagebeugels en schroeven om het te kunnen installeren.

Hoewel het lage frequentiebereik niet optimaal is zorgt deze subwoofer toch voor een krachtig geluid. Het past niet onder de stoelen van een Volkswagen Golf. Voor de rest zijn de commentaren positief: de kwaliteit van het toestel is de prijs zeker waard, dankzij de duidelijke handleiding is het apparaat makkelijk aan te sluiten en het product werd heel snel geleverd.

Tot slot is er dan ook nog de Kenwood KSC-SW11 auto subwoofer. Alvorens je beslist om dit toestel aan te kopen dan kan het wel een goede aanbeveling zijn om eventjes op te zoeken wat nu precies de voordelen en de nadelen ervan zijn. Zo krijg je een beter beeld van het toestel.

Voordelen
Formaat:

de auto subwoofer is een vrij plat model en dit biedt je de mogelijkheid om het apparaat bijvoorbeeld gewoon onder je autostoel te gaan plaatsen.

Piekvermogen:

het toestel beschikt over een maximaal vermogen van ruim 150 Watt. En bovendien zul je niet verrast worden door eventuele storing of ruis.

Accessoires:

op het moment dat je besluit om het toestel aan te kopen dan zullen er heel wat handige accessoires worden meegeleverd. Denk maar aan een afstandsbediening en meerdere montagebeugels.

Nadelen
Lage frequentiebereik:

sommige kopers vinden het lage frequentiebereik van dit toestel toch wel wat vervelend.

Koop bij bol.com (€119)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status