Beste autoradio met navigatie

Laatste update: 04.06.20

 

Autoradio’s met navigatie test van 2020

 

Wat is nu de beste autoradio met navigatie? Dat profiel kan uiteraard door iedereen anders worden ingevuld en is bijgevolg afhankelijk van persoonlijke smaak. Toch kunnen wij jou een overzichtje aanbieden van de 3 best beoordeelde hedendaagse autoradio’s met navigatie. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de Cartronix Multimedia autoradio met navigatie. Een degelijk en makkelijk te bedienen apparaatje dat ook nog eens gekenmerkt wordt door een vriendelijk prijskaartje. Toch blijkt ook de Caliber RMN801BT autoradio met navigatie een schot in de roos te zijn, en al zeker indien je op zoek bent naar een kwalitatieve 2 DIN autoradio.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Autoradio’s met navigatie koopgids

 

Ben je van plan om een nieuwe autoradio met navigatie aan te kopen? En weet je niet of je moet kiezen voor een dubbel of enkel DIN systeem? En wat dan met de ontvangst, het vermogen en de eventuele aansluitingen? Bestaan er bovendien ook goedkope autoradio’s met navigatie of is het noodzakelijk om zoveel mogelijk aanbiedingen te spotten? Het is in elk geval een goede aanbeveling om de beste autoradio’s met navigatie zo goed mogelijk met elkaar te vergelijken. Vroeg of laat ga je zeker met een exemplaar naar huis dat helemaal aan de verwachtingen voldoet.

Het nut van een autoradio met navigatie

Iedereen kent wel het nut van een autoradio. Het is leuk om wat afleiding te hebben onderweg en zeker wanneer je dagelijks heel wat uurtjes op de baan bent. Echter worden er steeds meer autoradio’s aangeboden die voorzien zijn van een handige navigatiesysteem. Zo hoef je nooit meer verkeerd te rijden en kun je steeds je weg terug vinden. Best wel handig als je bijvoorbeeld voor je werk als vertegenwoordiger regelmatig de baan op moet. Het spreekt voor zich dat autoradio’s die zijn aangevuld met een ingebouwd GPS-systeem vaak iets meer budget zullen vragen.

 

Dubbel of enkel DIN

De eerste vraag die je jezelf zou moeten stellen heeft te maken met het verschil tussen een enkel DIN of een dubbel DIN autoradio. De meeste recente autoradio’s behoren tot de dubbel DIN categorie. Dubbel en enkel DIN heeft vooral te maken met het formaat van de autoradio. Standaard kunnen we dus een onderscheid maken tussen 2 afmetingen waarbij de enkel DIN radio veel kleiner zal zijn dan de dubbel DIN autoradio. Een enkel DIN autoradio meet 180 x 50 x 150 mm terwijl een dubbel DIN gekenmerkt wordt door een 180 x 100 x 150 mm formaat en bijgevolg wel dubbel zo hoog zullen zijn.

 

Ontvangst, aansluitingen en uitgangsvermogen

Uiteraard is het ook belangrijk om even stil te staan bij de ontvangstmogelijkheden van de autoradio net zoals de eventuele aansluitingen en het maximale uitgangsvermogen. Zo is het altijd handig indien je kunt schakelen tussen diverse FM radiozenders en daarnaast ook de mogelijkheid hebt om cd’s af te spelen. Beschikt de autoradio over een DAB+ ontvangst, dan geniet je een uitstekende en heldere geluidskwaliteit die nog intenser is dan een autoradio die niet over de DAB+ beschikt.

Wat de aansluitingen betreft, is een USB en AUX poort altijd een meerwaarde. Net zoals de mogelijkheid om een SD kaartje te gebruiken en zo het geheugen van de autoradio uit te breiden. Dit brengt ons tot het uitgangsvermogen waarbij je minimaal kunt kiezen voor een uitgangsvermogen tussen 130 en 300 Watt en maximaal tussen 300 en 400 Watt. Hoe meer uitgangsvermogen hoe beter maar ook hoe duurder.

 

Functies en extra kenmerken en mogelijkheden

Je zult al vrij snel merken dat bepaalde autoradio’s met navigatie over net iets meer mogelijkheden en functies beschikken in vergelijking met andere. Houd er wel rekening mee dat dit een bepaalde invloed zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Toch kunnen bepaalde functies alvast een meerwaarde bieden. Zo kan een bluetooth functie ervoor zorgen dat je probleemloos je favoriete liedjes vanaf je smartphone of tablet kunt streamen en inkomende oproepen handsfree kunt beantwoorden.

Verder kan het ook handig zijn indien de autoradio nog steeds de mogelijkheid biedt om je favoriete cd’s af te spelen. Heel wat gebruikers zijn nu eenmaal in het bezit van een uitgebreide cd collectie, dus het zou maar jammer zijn als je deze niet meer kunt beluisteren. Ook de aanwezigheid van een USB en AUX aansluiting, net zoals de mogelijkheid tot DAB+ ontvangs en spraakbesturing kunnen alvast een aangename meerwaarde bieden. Kortom, bedenk wat je zelf belangrijk vindt en neem dit mee tijdens de zoektocht.

Wat met de mogelijke kost

Tenslotte is het ook belangrijk om toch maar even stil te staan bij het mogelijke prijskaartje. Gemiddeld moet je toch wel rekenen op een prijs van om en bij de 400 euro. Uiteraard bestaan er autoradio’s met navigatie waarvoor je veel minder zult betalen. Net zoals er exemplaren zijn waar je vaak meer dan 400 euro voor zult moeten neertellen. Uiteraard beslis je zelf hoeveel geld je maximaal kunt maar vooral ook wilt spenderen aan dergelijk product.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat een degelijke autoradio met navigatie, gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid vaak wel een hoger budget verlangt. Ook de aanwezigheid van meer of minder opties en functies kan de prijs, in meer of mindere mate gaan bepalen. Ben je vaak onderweg dan kan het nuttig zijn om te investeren in een degelijke, misschien iets duurdere autoradio met navigatie. Verder raden we je aan om de online reviews even grondig te bekijken. Misschien kun je zo nog wel een autoradio met navigatie aanbieding spotten.

 

Autoradio met navigatie Reviews – Top 5

 

Of je nu voor een 1 DIN of 2 DIN autoradio met navigatie kiest, er zijn tegenwoordig heel wat toestellen op de markt gebracht. Dit maakt de keuze ergens ook wel lastiger. Want welke 2 DIN autoradio moet je dan kiezen? Lees daarom ook aandachtig de online reviews en het advies van de klanten alvorens je een product aankoopt. Hieronder hebben we alvast een selectie gemaakt van 5 topproducten. Kies er voor jezelf de beste autoradio met navigatie uit.

 

 

Cartronix Multimedia

 

Ben je op zoek naar een degelijke autoradio met navigatie die bovendien betaalbaar is? Dan hebben wij goed nieuws want met dit product lijk je wel een autoradio met navigatie aanbieding in huis te halen. Het economische prijskaartje kan dan ook heel wat kopers plezieren. Je kunt dit product bovendien gebruiken in combinatie met eender welk automerk. Zelfs wanneer je over een kampeerwagen beschikt, is deze autoradio een echte aanbeveling.

Het is een degelijk toestel dat makkelijk en zonder problemen te bedienen is. Zo kun je luisteren naar je favoriete radiozenders maar verder kun je ook cd’s en dvd’s afspelen. De bluetooth functie maakt het mogelijk om je favoriete muziek van je tablet of smartphone te streamen. Verder is er ook een AUX ingang en een USB poort voorzien.

Het is een handig apparaat waarbij je de mogelijkheid hebt om bijvoorbeeld handsfree te bellen. We merken dan ook vooral heel wat positieve reacties op van verschillende kopers.

 

Koop bij bol.com (€254.99)

 

 

 

 

Caliber RMN801BT

 

Je kunt natuurlijk ook opteren voor deze unieke autoradio van het bekende merk Caliber. Indien je op zoek bent naar een 2 DIN autoradio met navigatie dan is dit misschien wel het product waar je al zo lang naar op zoek bent. Het is een vrij krachtig apparaat met een maximaal vermogen van 4×75 Watt.

Deze dubbel DIN autoradio kun je makkelijk en probleemloos gebruiken in maar liefst 26 verschillende Europese landen. Verder kun je gebruik maken van de FM/AM radio of je kunt naar je favoriete cd’s luisteren. De aanwezigheid van bluetooth maakt het bovendien mogelijk om muziek van je smartphone te streamen. Verder biedt het apparaat een goede ondersteuning voor verschillende soorten bestanden zoals onder andere MP3, WMA en JPEG.

Tot op heden zijn er nog maar 2 online reacties geplaatst. Toch blijken de kopers uitermate tevreden te zijn met dit product. Ze geven niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit maar tegelijk ook over de gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dubbel din universeel

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke autoradio met navigatie dan kan dit product misschien wel een goede aanbeveling zijn. Deze dubbel DIN autoradio maakt gebruik van het Android 6.0 besturingssysteem en werkt universeel. Dat wil dus zeggen dat je het toestel in eender welke wagen kunt installeren.

Het apparaat is voorzien van een vrij groot scherm van maar liefst 6,2 inch en werkt volledig op basis van touchscreen. Je kunt naar je favoriete radiozenders luisteren net zoals het ook mogelijk is om dvd’s af te spelen. Er is een mogelijkheid tot GPS en verder is er ook de aanwezigheid van de bluetooth functie. Wil je graag naar je favoriete liedjes op je smartphone luisteren? Dan kan dit door middel van deze bluetooth functie.

Je kunt gebruik maken van het 3G/4G wifi netwerk en dat wordt duidelijk gewaardeerd door de kopers. Opnieuw kunnen we vaststellen dat beide gebruikers het product beoordelen met een maximaal aantal van 5 sterren. Kortom, voor hen is het wel degelijk een topproduct.

 

Koop bij bol.com (€299)

 

 

 

 

Caliber RDN575BT

 

Net zoals één van de vorige apparaten zul je merken dat ook deze autoradio wordt aangeboden door het bekende merk Caliber. Vanwege het hoge prijskaartje zul je dit toestel jammer genoeg niet meteen tussen de goedkope autoradio’s met navigatie hoeven te verwachten.

Deze autoradio met navigatie heeft een robuuste doch elegante zwarte kleur en is voorzien van een praktisch klapscherm. De radio behoort tot de krachtige toestellen met een totaal vermogen van maar liefst 4 x 72 Watt. Naast je favoriete radiozenders kun je ook naar cd’s en dvd’s luisteren. Bovendien is het ook mogelijk om een USB op deze autoradio te gaan aansluiten zodat je naar je eigen samengestelde muziek kunt luisteren.

Het apparaat is voorzien van een handige en luxueus TFT-LCD touchscreen dat over een maximale schermgrootte van maar liefst 7 inch beschikt. Verder is er ook bluetooth aanwezig. Al deze voordelen en mogelijkheden zorgen ervoor dat kopers bijzonder tevreden zijn met de aankoop van deze autoradio.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Voltario Android 5.1

 

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de autoradio met navigatie die geleverd wordt door Voltario. Het toestel is voorzien van een duidelijk leesbaar en helder touchscreen scherm. Verder werkt deze autoradio in combinatie met het Android 5.1 besturingssysteem.

Het toestel biedt verder ook een DAB+ ondersteuning aan. En dankzij het grotere ROM geheugen heb je ook net iets meer mogelijkheden wanneer je bijvoorbeelde bepaalde apps wenst te downloaden. Je kunt kiezen tussen verschillende knop kleuren en je kunt de verlichting van het apparaat naar eigen wensen instellen. Kortom, er zijn wel degelijk heel wat mogelijkheden.

Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je deze autoradio niet in eender welke wagen kunt gebruiken. Het is vooral ontworpen om te gebruiken in Volkswagen, Skoda en Seat. Echter laten de kopers dit niet aan hun hart komen aangezien ze volledig positief reageren.

 

Koop bij bol.com (€299)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status